LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Pas op met "Drivingschool Haagland"-aanbieding via Groupon

Discussieer hier over (auto-)rijscholen.
irbilok
Berichten: 1
Lid geworden op: 23 jan 2013 20:01

Pas op met "Drivingschool Haagland"-aanbieding via Groupon

Ongelezen bericht door irbilok »

Via groupon worden er rijlessen met hoge korting aangeboden in Den Haag. De rijschool heet "Rijschool Haagland" of "Drivingschool Haagland". De website ziet er keurig uit, echter lijkt het in mijn ogen erg op een nep-pagina: het kvk-nummer (23747382) komt niet voor in het KvK-register (http://www.kvk.com). Ook lijkt de opzet van de aanbieding (kwa korting en locatie) op een rijschool waar al eerder problemen mee waren:
https://forum.www.trosradar.nl/viewtopi ... 4&start=20

Let dus op als je overweegt om deze aanbieding te kopen.

Ik heb Groupon vandaag (23-januari-2013) via email van mijn vermoeden dat dit oplichters zijn op de hoogte gesteld, maar ik zie dat de aanbieding nog steeds op de pagina staat.

De betere
Berichten: 75
Lid geworden op: 09 okt 2008 22:53

Re: Pas op met "Drivingschool Haagland"-aanbieding via Groupon

Ongelezen bericht door De betere »

[quote=De website ziet er keurig uit, echter lijkt het in mijn ogen erg op een nep-pagina/quote]

Op de Website staat al meteen op de eerste pagina rijlessen vanaf €19,50 en ook nog Groupon

Dat geeft niet echt vertrouwen!! iedereen weet dat nooit kan (legaal)

berndv
Berichten: 9044
Lid geworden op: 29 dec 2005 11:10

Re: Pas op met "Drivingschool Haagland"-aanbieding via Groupon

Ongelezen bericht door berndv »

Blijf hierbij uit de buurt!!!! Dit zijn waarschijnlijk oplichters. De rijschool staat niet ingeschreven bij de kamer van koophandel. Zelfde geldt voor het btw nummer, dit is ook een niet bestaand nummer. Daarnaast een opmerking als
Wij hebben geen enkele associatie met rijschool haaglanden
is ook behoorlijk opmerkelijk. Hier houdt de KVK namelijk normaal ook toezicht op. Een bedrijfsnaam of handelsnaam die 2 letters verschilt met een bestaande handelsnaam in hetzelfde vakgebied zal door de KVK niet goedgekeurd worden:
Verwarrende en misleidende handelsnamen

Uw bedrijfsnaam mag niet te veel lijken op die van een ander bedrijf. Ook mag u uw klanten niet misleiden door met uw bedrijfsnaam een verkeerd beeld te geven van uw bedrijf. Uw bedrijf in 2012 starten met de naam 'Jansen Anno 1925', dat klopt niet.

Verwarrende handelsnaam

Als handelsnamen van 2 bedrijven op elkaar lijken, kan dat verwarrend zijn voor klanten. Een klant gaat bijvoorbeeld naar uw bedrijf in de veronderstelling dat hij een ander bedrijf benadert. Of de klant ziet het verschil wel tussen de handelsnamen, maar denkt door de gelijkenis dat uw bedrijf iets met een ander bedrijf te maken heeft.

Het gaat niet alleen om exact dezelfde naam. Verwarring kan ook ontstaan doordat klanken overeenkomen, zoals McDonald's - Mac Ronalds. Daarbij maakt het ook nog uit wat voor soort bedrijf het is. Een reisbureau en een slager zijn meestal goed uit elkaar houden. Bij een visrestaurant en een Chinees restaurant is dat moeilijker. Ook het werkgebied van beide bedrijven is van belang. Het gaat hierbij niet alleen om de vestigingsplaats, maar ook om de landsbekendheid en het publiek waarop het bedrijf zich richt. Kapsalon 'De Paardenstaart' in Groningen heeft bijvoorbeeld weinig last van 'De Paardenstaart Ruitersport' in Delft. Als klanten zoeken op internet via Google is de kans op verwarring wel groter. Zeker als die bedrijven ook nog veel op internet actief zijn, kan men bij bedrijven met dezelfde naam denken dat het nevenvestigingen zijn.
Snap niet dat groupon met een dergelijk bedrijf zaken doet. Hoewel groupon nou ook niet bekend staat om zijn fijne en koosjere manier van zaken doen.

Instructeur 69
Berichten: 188
Lid geworden op: 16 aug 2011 18:50

Re: Pas op met "Drivingschool Haagland"-aanbieding via Groupon

Ongelezen bericht door Instructeur 69 »

In de uitzending van Kassa van afgelopen zaterdag kwam de directeur van Groupon aan het woord. Dit naar aanleiding van een actie waarbij mensen een coupon hadden gekocht waarmee men de auto goedkoop kon parkeren als men via Schiphol vloog. De auto werd meegenomen en in sommige gevallen werd met de auto meer dan 800 km gereden. Ook volgde verkeersboete's en werd de auto 1 x vervuild en met 2 deuken teruggebracht. Groupon was volgens eigen zeggen hier niet verantwoordelijk voor. Belachelijk natuurlijk. Wel de lusten niet de lasten. De advocaat aan de andere kant van de tafel viel bijna van zijn stoel en zei dat hij een proefproces tegen Groupon overweegt. Ik hoop dat hij doorzet. Dat gaat volgens mij het einde betekenen van Groupon.

Bob Schurkjens
Berichten: 9778
Lid geworden op: 13 jun 2005 01:41

Re: Pas op met "Drivingschool Haagland"-aanbieding via Groupon

Ongelezen bericht door Bob Schurkjens »

Groupon doet inderdaad regelmatig zaken met oplichters. En laat klanten vervolgens met de schade zitten. Aan schadevergoeding doen ze niet. Een gewaarschuwd mens telt voor twee.

Hier de uitzending van Vara Kassa inzake Groupon:

http://kassa.vara.nl/tv/afspeelpagina/f ... m/speel/1/

newmikey
Berichten: 4570
Lid geworden op: 04 jul 2007 15:03

Re: Pas op met "Drivingschool Haagland"-aanbieding via Groupon

Ongelezen bericht door newmikey »

Bob Schurkjens schreef:Groupon doet inderdaad regelmatig zaken met oplichters. En laat klanten vervolgens met de schade zitten. Aan schadevergoeding doen ze niet. Een gewaarschuwd mens telt voor twee.
Gezien de berichten op dit forum kan je mensen waarschuwen tot je een ons weegt, ze blijven er in trappen.

Ik ken toevallig iemand die "partijtjes electronica" regelt voor Groupon. Vaak afgekeurde waar die in andere EU lidstaten niet op de markt gebracht mocht worden, véél "refurbs" waarbij van 4 defecte apparaten één hele is gemaakt, apparaten met verkeerde stekkers waar dan maar een verloopstekkertje bijgeleverd wordt etc. etc. De winstmarges zijn enorm want de spullen zijn meestal toch al afgeschreven het het is ongelofelijk dat mensen er keer op keer weer intrappen.

Bob Schurkjens
Berichten: 9778
Lid geworden op: 13 jun 2005 01:41

Re: Pas op met "Drivingschool Haagland"-aanbieding via Groupon

Ongelezen bericht door Bob Schurkjens »

Je hebt volkomen gelijk. De mensen willen nu eenmaal graag belazerd worden. Of je nou Groupon-coupons koopt of een Aldi-trein.

hokjes
Berichten: 4
Lid geworden op: 23 aug 2012 12:43

Re: Pas op met "Drivingschool Haagland"-aanbieding via Groupon

Ongelezen bericht door hokjes »

Ook wij zijn hier begin januari ingetrapt.

Dom want oude wijsheid zegt; "als het te mooi lijkt om waar te zijn dan is het ook te mooi om waar te zijn".

Lessen kunnen maar moeilijk worden ingepland en Groupon geeft niet thuis. En na al onze correspondentie doet Groupon gewoon opnieuw zaken met deze meneer. Onbegrijpelijk

Eerste en laatste keer Groupon. Zullen best goede aanbiedingen bij zijn maar Groupon heeft wat ons betreft afgedaan.

Kortom: Neem geen rijles bij Drivingschool Haaglanden en doe geen zaken met Groupon

hokjes
Berichten: 4
Lid geworden op: 23 aug 2012 12:43

Re: Pas op met "Drivingschool Haagland"-aanbieding via Groupon

Ongelezen bericht door hokjes »

En ja, nadere beschouwing leert dat delen van de website gewoon gekopieerd zijn;

Stukje over faalangst, schaamteloos overgenomen van Verkeersschool Sijtsma
(http://www.verkeersschool-sijtsma.nl/as ... st-pdf.pdf)

Gesloten