LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Onredelijk hoge factuur van rijschool

Discussieer hier over (auto-)rijscholen.
Eologio
Berichten: 9
Lid geworden op: 30 sep 2015 01:23

Re: Onredelijk hoge factuur van rijschool

Ongelezen bericht door Eologio »

Instructeur 69 schreef:
Eologio schreef: Ik vind het ook niet erg om te betalen, maar niet zo'n absurd hoge factuur die hij even zelf in elkaar flanst met een uurprijs die veranderd is waar ik niks van wist. Hij is wettelijk verplicht me daarvan vooraf in te lichten. Anders kan je toch ff prijs veranderen naar 900 euro/uur en je klanten dat factureren?
Prijzen mag hij wijzigen. Het moeten wel redelijke prijswijzigingen zijn natuurlijk.
Eologio schreef:Voel me wel belazerd. Over 30 lessen een jaar gedaan met grote gaten van maanden ertussendoor zodat ik het verleer en het me weer meer lessen kost om in te komen. Vind dit echt belachelijk en hij kwam nooit op tijd, altijd tijdens rijles dingen doen etc. Beetje frustrerend dit
Ben ik helemaal met je eens. Maar trek dan direct aan de bel als zo iets gebeurt. Ik hoor ook wel eens dat collega's koffie gaan drinken of naar vrienden gaan tijdens een rijles. Het is jouw tijd dus dat hoef je niet te pikken. Je zou een inschatting kunnen maken van hoe lang dat is geweest en deze tijd niet betalen.
Eologio schreef:Hoe moet die 850 dan berekend worden? Ik neem aan dat in een pakket de kosten voor zowel het examen als de uurprijs is opgenomen? Wat is redelijk? Zo'n examen moet toch wel verreken worden in de totale kosten die nog betaald moeten worden?
Dat is moeilijk natuurlijk. Bij rijscholen zit de winst vooral in dat examen. Een lage pakketlesprijs kun je mee adverteren door een hoge prijs te vragen voor een los examen. Is gewoon een truc. Ga op de helft zitten. Neem jij en jouw rijschool even veel verlies. Dus € 172,50 voor dat examen.
Volgens een jurist die ik ken dien je schriftelijk kenbaar te maken dat er prijzen zijn gewijzigd als er een andere prijs bij het begin is overeengekomen. Dus ik weet nu niet..?

Ja de 50 minuten zijn nooit rond gemaakt. Hij maakte ook afspraken tijdens mijn rijles voor de vorige rijdende. Ik weet niet of dat mag? Ik reed meestal 35~ van de 50 minuten echt.

Zou je 172,50 factureren dus? Ik vind dat eigenlijk wel een goede oplossing. Hij maakt dan alsnog winst alhoewel hij dat niet verdient.

stofzuigertje

Re: Onredelijk hoge factuur van rijschool

Ongelezen bericht door stofzuigertje »

Vraagje,
heeft deze rijschool ook een website met info?

De pakket prijs is €37,- maar wat is normale les prijs?

Maar als hij €37,- noemt, is dat per les of per uur?
En hoe is de CBR score van deze rijschool, naam hoef je nog niet te noemen maar als ze lastig worden en gaan dreigen mag dat alsnog wel.

Ook mag je hem uitnodigen voor zijn kant van het verhaal....
Een grote kans dat hij dat niet doet en coulance regeling gaat voorstellen...

Gesloten