LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Rijbewijscentrum of Sigma

Discussieer hier over (auto-)rijscholen.
Dark Dawn
Berichten: 7
Lid geworden op: 30 okt 2008 22:55

Rijbewijscentrum of Sigma

Ongelezen bericht door Dark Dawn » 30 okt 2008 23:10

Hallo allemaal,

Ik zit nu al een tijdje te twijfelen over de rijschool waar ik lessen wil nemen. Ik wil er niet te veel voor betalen, maar ik wil ook geen fiasco's meemaken zoals ik hier hoor over de rijbewijs concurrent en RSN. Nu heb ik twee scholen gezien die niet te duur zijn, maar ik wil weten of ze ook betrouwbaar zijn. Dus heeft iemand ervaring met het rijbewijscentrum of verkeersschool Sigma (beide gevestigd in Rotterdam)?

Alvast bedankt voor het delen van ervaringen.

De betere
Berichten: 74
Lid geworden op: 09 okt 2008 22:53

Re: Rijbewijscentrum of Sigma

Ongelezen bericht door De betere » 31 okt 2008 07:24

Ben niet bekend in rotterdam, maar om je rijschool op prijs te zoeken is al een verkeerd begin, je kan eigenlijk zeggen dat je een rijschool onder de 40 € al moet mijden, instructeur kan mijn inziens niet gemotiveerd zijn voor wat die daaraan over houd, en boven 40 € zitten ook verkeerde tussen maar de kans is minder, vraag aan je vrienden, kijk op cbr.nl voor slagingpercentages (heel hoog is niet altijd beter)kijk naar rijscholen die ongeveer 15% boven kring gemiddelde zitten.

stephanus
Berichten: 49
Lid geworden op: 02 jan 2005 00:57

Re: Rijbewijscentrum of Sigma

Ongelezen bericht door stephanus » 06 nov 2008 01:07

Jeetje wat een geld

stefaniedewit
Berichten: 7
Lid geworden op: 06 nov 2008 16:16

Re: Rijbewijscentrum of Sigma

Ongelezen bericht door stefaniedewit » 06 nov 2008 16:33

Hoi Dark Dawn,

Als ik je een tip mag geven, ga NIET in zee met verkeersschool Sigma!

In april 2007 sloot ik een contract af bij deze verkeersschool, op de eerste les betaalde ik €200,- voor het examen, en verder kon ik elke les los betalen. Een kvk nummer en het Bovaglogo waren op het contract weergegeven en omdat er een aantekening werd gemaakt van mijn betaling, dacht ik dat alles wel goed zat.
Ik ben vervolgens vrij snel van Dordrecht naar Eindhoven verhuisd maar ben nog tot september heen en weer blijven reizen voor de lessen in Rotterdam. Toen was mijn geld toch echt op om extra te reizen en sprak ik met de baas en mijn instructeur af dat ik contact op zou nemen wanneer ik klaar was voor examen.
In februari was dit het geval, ik ben echter weken lang aan het lijntje gehouden, een examen kon steeds niet gepland worden en mijn geld kreeg ik ook niet terug. Na lang aandringen heb ik hulp in geroepen van een jurist die mij heeft bijgestaan om mijn geld terug te krijgen.
De rijschool bleek inmiddels na onderzoek ook niet geregistreerd te staan bij de Bovag die inmiddels juridisch stappen hebben moeten ondernemen, gezien het feit er wel het logo werd gewerkt. Ook werd er in de briefwisselingen beweerd dat er een examen geboekt was, waar ik niet op ben komen dagen. Het CBR bevestigd dat er geen examen op mijn naam stond. Ik heb een incassobureau achter me aangekregen voor zon 90 euro administratie kosten voor het niet op komen dagen. Een betaling die uit de duim gezogen is om naar maar wat extra geld los te peuteren.

Om een heel lang, moeilijk en vals verhaal kort te maken. Ik heb mijn geld NIET terug gekregen en ik heb GEEN examen kunnen doen. Daarbij heb ik ook gemerkt toen ik bij een andere rijschool verder ging, ik absoluut niet goed les heb gekregen, ik kon zeg maar weer overnieuw begonnen. Mijn betalingen zijn slechts een cadeautje geweest voor deze sluwe incasseerders.

Mijn tip, blijf ver uit de buurt van deze verkeersschool en kijk eens op de site van het CBR waar je slagingspercentages terug kunt vinden. Beter iets meer kwijt en goed les, dan slecht les en al je geld kwijt raken aan niets.

Groetjes,
Stefanie

bobbie1980
Berichten: 27
Lid geworden op: 13 nov 2008 23:08

Re: Rijbewijscentrum of Sigma

Ongelezen bericht door bobbie1980 » 13 nov 2008 23:26

de rijscholen doen tegenwoordig maar wat. ik vind dat het cbr moet optreden. zij kunnen rijscholen toch makkelijk verbieden om dit soortpraktijken te doen!!!!!!!!!!!!!!!!

stefaniedewit
Berichten: 7
Lid geworden op: 06 nov 2008 16:16

Re: Rijbewijscentrum of Sigma

Ongelezen bericht door stefaniedewit » 14 nov 2008 09:59

En dat is dus zo mooi van de Bovag, wanneer rijscholen problemen verzoorzaken die aangesloten zijn, kan de Bovag bemiddelen. Hou dus goed in de gaten of ze echt lid zijn, kan een hoop schelen!

hira
Berichten: 1
Lid geworden op: 23 mei 2009 13:03

Re: Rijbewijscentrum of Sigma

Ongelezen bericht door hira » 23 mei 2009 13:12

mijn naam is hira en ik kan jullie vertellen dat mijn ervaring met verkeersschool sigma heel erg prettig is geweest , IK HEB MIJN RIJBEWIJS IN 1 KEER GEHAALD VOOR WEINIG GELD EN DE UITLEG EN BEHANDELING WAS PRIMA , BEN ZEER TEVREDEN .

A.Warnaar
Berichten: 253
Lid geworden op: 08 feb 2009 13:45

Re: Rijbewijscentrum of Sigma

Ongelezen bericht door A.Warnaar » 05 jun 2009 18:36

@bobbie1980

je zet overal dezelfde kreet neer maar je weet duidelijk niet waar je het over hebt!

het CBR bemoeit zich totaal niet met de rijschoolwereld zoals jij het stelt. Het is een examencentrum verder niet.

Gesloten