LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Ervaring met Rijschool Accent

Discussieer hier over (auto-)rijscholen.
bozecursist
Berichten: 1
Lid geworden op: 13 okt 2010 21:44

Ervaring met Rijschool Accent

Ongelezen bericht door bozecursist » 14 okt 2010 18:32

Hallo allemaal,

Ik heb mij aangemeld op dit forum omdat ik (en ik denk dat ik niet de enige ben) erg negatieve ervaringen heb met rijschool Accent uit Assendelft. Ik zal even kort toelichten wat er precies gebeurd is..

Ik heb mij een paar weken nadat ik achttien geworden was aangemeld bij deze rijschool voor rijlessen. Ik heb voor mijn keuze eerst gekeken naar slagingspercentages van rijscholen in Zaanstad.
Ik werd op de dag van onze eerste afspraak keurig opgehaald door de rijschoolhouder, tot zover geen problemen. Na een half uurtje naast de rijschoolhouder gezeten te hebben, begon ik mij steeds minder plezierig te maken. Hij is nogal grof in de mond en schroomt niet om (vooral) vrouwelijke cursisten op een manier aan te spreken die je niet eens naar je beste vrienden doet voor de grap.. Ook heeft de rijschoolhouder de vervelende gewoonte om regelmatig tien tot twintig minuten ergens naar het toilet te gaan of om privézaken (er was iets mis met zijn privéauto en een rijles later ook iets met de keuken in zijn huis) te regelen tijdens een rijles en deze tijd niet in te halen.

Na ongeveer zeven lessen heb ik iets van zijn gedrag gezegd en kreeg daar een opmerking op terug dat ik niet moest zeuren, want "jij bent de slechtste leerling ooit hahahaha".

Ik heb daarop besloten om te stoppen bij deze rijschool en verder te gaan bij een andere. Hier zijn de problemen pas echt begonnen.
Toen ik hem meedeelde dat ik niet meer verder wilde, werd hij ontzettend kwaad en werd onredelijk. Hij wilde mij dwingen op grond van zijn eigen "aanvullende voorwaarden" om het gehele pakket à 35 lessen te betalen of dat ik verder bij hem moest blijven lessen. Er was niets anders mogelijk volgens deze man.
Na een stevige ruzie en het weigeren van betalen bleek er alsnog een middenweg te zijn, alleen deze kostte zo'n € 150,- extra aan administratiekosten, omdat hij zijn externe "boekhouder" moest inschakelen (dit bleek bij navraag gewoon zijn vrouw te zijn...)

Ik heb inmiddels al van een aantal andere ex-cursisten gehoord dat hij ook de gewoonte heeft om leerlingen ruim 50 rijlessen van een uur te laten nemen, omdat ze volgens hem "absoluut nog niet veilig de weg op kunnen".

Zijn er meer mensen hier die negatieve ervaringen hebben met deze rijschool?

Groetjes,

mij

Ilonath
Berichten: 1
Lid geworden op: 07 jan 2012 23:21

Re: Ervaring met Rijschool Accent

Ongelezen bericht door Ilonath » 07 jan 2012 23:39

Hay ,

Ik heb precies het zelfde meegemaakt met deze rijschool .
Ik raad dan ook iedereen af om bij deze rijschool te gaan lessen .

Hij praat seksueel , hij wordt snel agressief , hij dreigt ! Ik heb wel in 3 auto's gelest hij stopte inderdaad vaak tijdens mijn les bij een tankstation om naar de toilet te gaan of ik moest inderdaad langs zijn huis om wat weg te brengen of wat op te halen. Ben zelfs een keer naar de gamma mee geweest omdat hij daar wat moest halen , en hij zij nog je gaat wel mee want straks rij je nog weg in m'n auto ! Oja en heb zelfs nog een keer zijn dochter ergens moeten oppikken en die thuis af moeten zetten .
Ik durfde het nooit te zeggen en nooit te vertellen aan iemand , maar op n dag was ik het helemaal zat .
Hij beweerde na 70 lessen dat ik nog niet kon rijden , ben overgestapt naar een
Andere rijschool . Daar had ik binnen een maand mijn rijbewijs . T was dus gewoon geld klopperij ! Ook toen ik het melde aan de rijschoolhouder dat ik wou stoppen Werdt hij heel agressief en had ik op 1 dag wel 30 oproepen van hem gemist op mijn telefoon .

Belachelijk !!


Groetjes.

Dennis Gruijs 1
Berichten: 1
Lid geworden op: 09 feb 2012 23:10

Re: Ervaring met Rijschool Accent

Ongelezen bericht door Dennis Gruijs 1 » 09 feb 2012 23:18

Hoi,

Beetje zielig die 2 zeg!! Ik les sinds een paar maanden bij Accent en ik ben heel tevreden. Ik rij in een nieuwe moderne lesauto en ik vindt dat hij prima les geeft. Heb nu zo een 25 lessen gehad en mag vlg maand al afrijden.

O ja, hij gaat inderdaad af en toe naar de wc, duurt een paar minuutjes, maar ach, hij kan het moeilijk in de auto laten gaan toch?

Al met al ben ik VET tevreden met deze rijschool!!

ps ik vindt het wel heel gemakkelijk om iemand zwart te maken terwijl hij zich niet kan verweren tegen anoniempjes!

Groeten van Dennis

oom Wout
Berichten: 49
Lid geworden op: 19 apr 2011 21:52

Re: Ervaring met Rijschool Accent

Ongelezen bericht door oom Wout » 10 feb 2012 00:12

Oom Wout stelt vast dat er een paar meisjes zijn die zich niet prettig voelden bij deze instructeur en dat een jongeman zich prima op zijn gemak voelde.

Dan vraagt oom Wout zich af: zou er een verschil zijn tussen meisjes en jongens? Zou dat de betreffende instructeur ook zijn opgevallen? Had ie zich met dat verschil misschien minder moeten bezig houden dan met simpelweg zijn job doen = les geven?

pietjeklaas
Berichten: 1
Lid geworden op: 07 jun 2012 10:01

Re: Ervaring met Rijschool Accent

Ongelezen bericht door pietjeklaas » 07 jun 2012 10:21

Heey,

Ik kan mee praten over de negatieve ervaringen betreffende rijschool Accent. Ik heb deze rijschool uitgekozen vanwege zijn hoge slagingspercentage. Achteraf heb ik vreselijke spijt dat ik ooit bij deze rijschool begonnen ben!

Ik begreep achteraf hoe deze rijschool aan zijn hoge slagingspercentage komt, hij laat namelijk iedereen eeuwig lang doorlessen, loopt mensen af te kraken en maakt zoals eerder genoemd veel 'seksueel' getinte opmerkingen richting cursisten.

Ik heb van tevoren gekozen voor een pakket van 35 lessen en de eerste paar lessen was ik nog tevreden over mijn rijschool. Totdat hij privé zaken ging regelen in mijn lestijd, hij constant negatief was richting mij en regelmatig te laat kwam en soms helemaal niet kwam opdagen, waarop ik hem moest opbellen waar hij bleef.

Nadat ik 35 lessen had gevolgd was de rijschoolhouder van Accent van mening dat ik nog meer lessen nodig had en hij wilde met geen mogelijkheid al mijn examen bij het CBR aanvragen. Vervolgens heb ik nog een pakket gekozen van 10 lessen, de kosten hiervan konden overigens niet overgemaakt worden, maar moesten contant betaald worden. In mijn lestijd moesten we naar de bank rijden en moest ik meerdere malen bedragen pinnen welke boven de €300-400 waren. Als ik aangaaf dat ik dit niet contant wilde betalen, ging hij mij bedreigen en ik zag geen andere mogelijkheid dan het geld maar te te pinnen.

Het dreigen met betalingen en het bezoek brengen aan de bank om de betalingen te regelen gebeurde regelmatig bij andere cursisten, welke voor of na mij moesten lessen.

Kortom: deze rijschool Accent houdt deze trend in stand dat mensen voor deze rijschool kiezen vanwege zijn hoge slagingspercentage, omdat hij iedereen enorm veel laat lessen, hij is onredelijk met betalingen (omzeilt overigens ook de belasting), is alleen maar negatief tegen cursisten en maakt ongepaste grappen richting zijn klanten.

Greetz
Laatst gewijzigd door Radar op 04 okt 2013 13:55, 1 keer totaal gewijzigd.
Reden: Deel bericht verwijderd. Reden: off-topic.

rruiter71
Berichten: 3
Lid geworden op: 28 mar 2012 09:08

Re: Ervaring met Rijschool Accent

Ongelezen bericht door rruiter71 » 11 jun 2012 09:55

Bovenstaande verhalen berusten inderdaad op waarheid. Mijn vrouw had deze rijschool ook uitgekozen op basis van het slagingspercentage en is uiteindelijk via een andere rijschool geslaagd.

Doordat ze een pakket had is ze maar doorgegaan. Ze had inmiddels al betaald. Een examen en herexamen welke in haar pakket zat hebben we maar niet afgewacht. Ze voelde zich absoluut niet goed bij [naam verwijderd door Moderator] in de auto. Hij deed regelmatig boodschappen onderweg, maakte grove opmerkingen dat ze er niets van kon (ook naar medeleerlingen in haar bijzijn) en haar zelfvertrouwen daalde heel erg.

Ik vrees dat als ze bij Accent door bleef gaan dat ze nog niet had afgereden en we weer vele lessen verder waren. Geen aanrader derhalve.

Gesloten