LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Rijschool weigert restitutie na geschil (Rijtop in Geleen)

Discussieer hier over (auto-)rijscholen.
jurrie1
Berichten: 1
Lid geworden op: 20 jan 2014 12:49

Rijschool weigert restitutie na geschil (Rijtop in Geleen)

Ongelezen bericht door jurrie1 » 21 jan 2014 10:50

Ondertussen bijna een jaar geleden kocht in een bon voor 3 motorlessen + AVB examen via vakantieveilingen. Deze bon kostte €15 waarmee een tweede persoon voor het zelfde bedrag mee kon. Om te mogen lessen was echter wel nog een eigen verklaring van €45 verplicht. Hiervan is €23,80 het bedrag wat het CBR in rekening brengt en de overige €21,20 administratiekosten. Een eigen verklaring blijkt alleen verplicht bij een AVD examen, waarmee dit gewoon een poging is de kosten te dekken.

Het contact met de betreffende rijschool, Rijopleidingcentrum Rijtop, liep erg moeizaam. Meerdere malen kreeg ik een afspraak die zeer kort dag was, meestal 24 of 48 uur na het bericht. Nadat ik 2 maanden niks van de rijschool gehoord had, heb ik gesloten de rijles te annuleren.

De reeds betaalde €90 (2*€45 voor de EV) weigert de rijschool mij echter terug te betalen. Na meerdere telefonische en persoonlijke toezeggingen werd het bedrag vervolgens niet betaald. De rijschool geeft aan dat er al meerdere inschrijvingen gedaan zijn en dat ik moet komen lessen zoals afgesproken.

De rijschool wil mij echter ook niet de betaalde Eigen Verklaring geven. Bij meerdere gesprekken is de rijschool nu overgegaan tot dreigementen als 'jij hebt het geld gewoon overgemaakt naar mij, dus ik hoef jou niks te geven'. Dit is onwaar, aangezien de betaling via een toegestuurde module is verlopen, en er duidelijk bij vermeld staat dat het voor 2 maal een eigen verklaring is.


Wat kan ik nu doen? Vakantieveilingen heeft gereageerd dat zij een grote achterstand hebben in de afhandeling van e-mails, waardoor een reactie al meer dan een maand op zich laat wachten. Het juridisch loket geeft aan dat er een aangetekende brief moet worden verzonden waarin de rijschool een laatste keer verzocht wordt aan de afspraken te voldoen. Toen ik dit reeds via e-mail probeerde kreeg ik een korte email met een datum, wederom zonder antwoord op mijn vragen. Aangifte doen gaat niet, want uit de correspondentie blijkt geen strafbaar feit (gaf men op het politiebureau aan).

Graag had ik hulp met dit probleem!

Instructeur 69
Berichten: 188
Lid geworden op: 16 aug 2011 18:50

Re: Rijschool weigert restitutie na geschil (Rijtop in Geleen)

Ongelezen bericht door Instructeur 69 » 22 jan 2014 08:04

Laten we eerst vaststellen dat je beter geen aanbiedingen kunt kopen voor rijlessen bij vakantieveilingen of welke kortingsorganisatie dan ook. Er zit altijd een addertje onder het gras. €15,= voor 3 rijlessen en AVD kan gewoon niet. Waarom de rijschool het EV betaald wil hebben is duidelijk. Hij wil er zeker van zijn dat je blijft lessen en zo ook AVD bij hem doet. Het juridisch loket zal inderdaad een aangetekende brief adviseren. En als dat niet helpt zullen ze waarschijnlijk adviseren het maar zo te laten. De rijschool zal wel weten dat niemand voor dusdanige kleine bedragen naar de rechter stapt. Dus ik ben bang dat je het geld niet terug zult krijgen.

Rechtssocioloog
Berichten: 7
Lid geworden op: 21 aug 2014 13:43

Re: Rijschool weigert restitutie na geschil (Rijtop in Geleen)

Ongelezen bericht door Rechtssocioloog » 21 aug 2014 14:41

Ik deel de mening van Instructeur 69. Nooit rijlessen vooraf betalen. Er zijn helaas te veel wildwest situaties in deze branche. Zie ook onder rubriek 'les pakket incl. examen'. Voor bedragen tot 500 euro ben je aan de rijschool overgeleverd en ook daarboven krijgt je lang niet altijd de rechter aan je kant. Gelijk overgeven is dan de enig verstandige oplossing: dus per les betalen!

alfatrion
Berichten: 17252
Lid geworden op: 25 jul 2006 21:05

Re: Rijschool weigert restitutie na geschil (Rijtop in Geleen)

Ongelezen bericht door alfatrion » 21 aug 2014 16:21

Wat doet je denken dat je niet naar de rechter kan voor bedragen onder de 500 euro?

puma73
Berichten: 5878
Lid geworden op: 28 nov 2003 13:41

Re: Rijschool weigert restitutie na geschil (Rijtop in Geleen)

Ongelezen bericht door puma73 » 21 aug 2014 16:57

alfatrion schreef:Wat doet je denken dat je niet naar de rechter kan voor bedragen onder de 500 euro?
Meneer heeft er blijkbaar voor gestudeerd :mrgreen: :mrgreen:

Rechtssocioloog
Berichten: 7
Lid geworden op: 21 aug 2014 13:43

Re: Rijschool weigert restitutie na geschil (Rijtop in Geleen)

Ongelezen bericht door Rechtssocioloog » 21 aug 2014 17:11

Alles kan Alfatrion, ook procederen voor 50 euro. De wet houdt je niet tegen. Het gaat mij meer op de praktijk. Ga maar eens proberen. Zonder advocaat of gemachtigde sla je al gauw juridisch de plank mis. Je stapt dus naar een advocaat. Zo 150 euro/uur (niet dure advocaat). Die maakt een dagvaarding op (kost al gauw 1000 euro) en laat die betekenen door de deurwaarder (100 euro). De griffiekosten zijn vervolgens ongeveer 250 euro. Dan staat de teller dus op 1350 euro. Tegenpartij reageert, comparitiezitting, advocaat mee. Weer 500 euro. Zelfs als je wint, krijg je lang niet alle advocaatkosten terug en daar gaat je 500 euro. Als je verliest krijg je daar ook nog een standaardbedrag voor de kosten van de tegenpartij bij. Pakweg 750 euro. Kans op kosten van 2600 euro terwijl je bij winst de advocaat kan afbetalen. Dat bedoel ik te zeggen... Maar als je een rechtsbijstandsverzekering hebt, kan het misschien goedkoper :)

mientjemafknetter
Berichten: 1
Lid geworden op: 23 jan 2015 07:58

Re: Rijschool weigert restitutie na geschil (Rijtop in Geleen)

Ongelezen bericht door mientjemafknetter » 23 jan 2015 08:06

Ik kocht bij deze rijschool via Socialdeal voor mijn zoon en mij de aanbieding voor je motorrijbewijs. €199,- per persoon. Wij hebben één proefles gehad, daarna is de man, niet meer bereikbaar. Krijg je hem per ongeluk te pakken, belt hij je 'zo terug'. Enfin, inmiddels 1,5jr verder, vele telefoontjes, mails en toezeggingen zijnerzijds ben ik nog steeds € 400,- kwijt voor 2 intakelessen van een half uur. En meneer adverteert vrolijk verder op Socialdeal...
Laatst gewijzigd door Radar op 23 jan 2015 17:04, 1 keer totaal gewijzigd.
Reden: aangepast door Moderator. Reden: naam verwijderd.

Gesloten