LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] abc spaarplan

Hier kan je discussiëren over de onderwerpen rondom spaarbeleg / sprintplan.
petrav
Berichten: 21
Lid geworden op: 22 feb 2006 18:24

abc spaarplan

Ongelezen bericht door petrav »

wie kend abc spaarplan mijn man en ik hebben er elk een voor een laag bedrag per maand .nou krijgen we niet eens een overzicht eens per jaar. daar moet ik tel om vragen, is dit een bonafide spaarplan of zon zelfde geval als koersplan of sprintplan ik hoop op goed nieuws

santygo
Berichten: 540
Lid geworden op: 01 apr 2004 19:46

Re: abc spaarplan

Ongelezen bericht door santygo »

Ik heb slecht nieuws voor je, dat ABC-ding is net zo'n troep als Koersplan van Spaarbeleg.
Vraag de actuele waarde maar eens op, en vergelijk dat met wat je tot nu betaald hebt.
Laatst gewijzigd door santygo op 09 mar 2006 09:38, 1 keer totaal gewijzigd.

Mugello
Berichten: 16
Lid geworden op: 08 mar 2006 21:22

Re: abc spaarplan

Ongelezen bericht door Mugello »

Dat Spaarmaxx geen tussentijdse overzichten verzendt (veel voorkomende klacht!) is bekend. Hoe minder klanten weten over de (veelal tegenvallende) situatie van hun fonds, des te minder klachten zij binnenkrijgen / minder verantwoording zij moeten afleggen (als ze dat al doen...dan is dat met veel bla-bla met een diepgang van 0.0)

Ze beloven van alles, maar ondertussen houden ze het allemaal hartstikke stil. Ze paaien je helemaal in met mooie verhalen en beloften, maar als je je handtekening eenmaal onder een contract hebt gezet dan hoor je niets meer van ze! Op verzoeken voor overzichten sturen ze je van de kast naar het muurtje, of ze zwijgen je doodleuk dood.

Mijn tip is om direct bij het fonds waar u in zit (Ik neem aan Fortis of Aegon) gewoon rechtstreeks bij de verzekeraar te informeren. Fortis is weliswaar de overkoepelende organisatie over Amev, waaronder dat ABC Spaarplan de afgelopen jaren veel met Spaarmaxx als tussenpersoon, maar de kans dat je via de maatschappij wél openheid van zaken krijgt is groter dan wanneer het gaat via tussenpersonen (als Spaarmaxx)

Ik zit sinds 2002 in dat ABC spaarplan, en in al die jaren (2002, 2003 en 2004) is mij NOOIT een overzicht gestuurd met de waarde van mijn polis. Zelfs niet na veelvuldige aanvragen! Dit jaar ontving ik hem voor het eerst... en hoe toevallig? Dit jaar is het voor het eerst dat Fortis sinds de afgelopen jaren afstand heeft gedaan van de samenwerking met spaarmax als tussenpersoon...

Nee, ik heb mijn les wel geleerd. Ik stap NOOIT meer in een dergelijk fonds! Het fonds dat ik nu nog heb lopen laat ik premievrij maken, zodat ik daar in ieder geval ook vanaf ben. De oude koop ik af. Echt, dat verzekeringswereldje is een ordinaire beerput. Er worden hele vieze spelletjes gespeeld. Niet alleen door die zogenaamde aanbieders van "spaarplannen als tussenpersonen" richting de normale burger, maar ook onderling tussen aanbieders worden de meest walgelijke strijden gevoerd, waar je dan vervolgens als klant tussen komt te zitten en compleet gestoord wordt! En het meest miselijkmakende is dan ook nog dat zij allemaal doen alsof zij alleen maar puur handelen uit het belang van hun klanten en de toekomst van hun klanten. Puur marketing geklets! Onzin!

Nee, ik pass...!

Mugello
Berichten: 16
Lid geworden op: 08 mar 2006 21:22

Re: abc spaarplan

Ongelezen bericht door Mugello »

Weet iemand ook toevallig of er normalitair kosten of negatieve gevolgen hangen aan het premievrij maken van een polis? Of is dit een clausule voor kopersbescherming? Ik bedoel, is het een goed recht van iemand om zijn polis in en beleggingsplan premievrij te maken? Of mag dat normaal gesproken pas na een X-tijd? En loop ik verder nog meer risico's? Of is het (zoals ik begrepen heb) dat ik gewoon stop met premies betalen, dat ik verder ook van de hele handel af ben, maar dat het allen zo is dat het geld dat ik tot op de dag van vandaag maandelijks heb ingezet (zit pas 3 maanden in dat nieuwe Aegon gebeuren) daar op blijft staan en dat ik dat er op moet laten staan tot het einde van de looptijd, met als minst gunstige situatie dat ik alleen mijn inleg kwijt raak eventueel? En Dus bij de uitbetaling niets terugkrijg?

petrav
Berichten: 21
Lid geworden op: 22 feb 2006 18:24

Re: abc spaarplan

Ongelezen bericht door petrav »

nou bedankt voor dit slechte nieuws, voor ons zit er weinig anders op als
laten lopen, ons termijn loopt over 2 jaar af en we zullen toch wel iets van het geld trug zien, we hadden 2 van deze abc plannen voor 15 jaar lopen. nou je snapt dat ik deze termijn niet zal verlengen.
daar krijg je namelijk altijd wel een aanbieding over. ik ben blij dat het niet zo lang meer loopt, en we betalen maar 25 euro gelukig. wel vraag ik me af of er ergens tussen al deze rotte appels wel nog een beleg produkt zit waar je veilig op kan sp aren en de beloofde rendementen
wel haalt .
:?:

santygo
Berichten: 540
Lid geworden op: 01 apr 2004 19:46

Re: abc spaarplan

Ongelezen bericht door santygo »

wel vraag ik me af of er ergens tussen al deze rotte appels wel nog een beleg produkt zit waar je veilig op kan sp aren en de beloofde rendementen
wel haalt .
Rendementen worden nooit beloofd, maar zijn afhankelijk van de beursontwikkeling.
Je kunt wel rechtstreeks beleggen in een willekeurig beleggingsfonds. Doe dat dan wel echt rechtstreeks en nooit meer via een verzekeraar.

ad
Berichten: 194
Lid geworden op: 05 jul 2003 22:11

Re: abc spaarplan

Ongelezen bericht door ad »

Sprintplan, ABC -plan , Koersplan, Plan zus, plan zo,

IK heb mijn les geleerd en gewoon een internetbonusspaarrekening geopend.
Waarom?
- overzichtelijk en goed te bevatten.
- je kunt altijd over je geld beschikken
- een weliswaar bescheiden maar toch een rendement.

Groet,

DC®
Berichten: 8
Lid geworden op: 15 mar 2006 22:09

Re: abc spaarplan

Ongelezen bericht door DC® »

wel vraag ik me af of er ergens tussen al deze rotte appels wel nog een beleg produkt zit waar je veilig op kan sp aren en de beloofde rendementen
wel haalt .
en mocht je toch een hoger rendement willen door beleggen, gewoon een beleggingsrekening openen en lekker zelf beleggen. zit je ook niet vast aan bep. fondsen, maar kun je in veel meer beleggen en ook biedt dit veel meer flexibiliteit bij het veilig stellen van je centen als het slecht op de beurs gaat ... maar je zult wel eerst moeten weten hoe het allemaal werkt en (bijna) dagelijks bijhouden.

rembo
Berichten: 1
Lid geworden op: 21 jun 2007 14:48

Re: abc spaarplan

Ongelezen bericht door rembo »

ook ik heb slecht nieuws. Onderstaand een stukje uit mijn brief naar Fortis ASR...... 50% van de inleg komt in kosten??????

2. Uit het door u verstrekte overzicht blijkt dat u exorbitant hoge kosten in het kader van deze polis in rekening brengt. Het door u verstrekte overzicht geeft aan dat mijn inleg tot 31-05-2007 een bedrag van €1.525,- is geweest. U heeft hiervoor een bedrag van €732,64 aan kosten in rekening gebracht en dat is nog wel exclusief de beheerskosten van de belegging omdat deze kosten zijn verwerkt in de koersen van het fonds. Dit betekend dat de totale kosten meer dan 50% bedragen van de inleg, ik ben hierover nimmer geïnformeerd en kan hiermee niet akkoord gaan.

Ik voel me opgelicht en ga juridische stappen ondernemen, overigens sluit ik me niet aan bij partijen. Eerst geef ik ze de kans om gewoon mijn inleg terug te geven als ze dat niet doen ga ik procederen, en daar ben ik goed in!

Nelly40
Berichten: 1
Lid geworden op: 06 jul 2007 15:33

Re: abc spaarplan

Ongelezen bericht door Nelly40 »

Ook mijn vriend is 15 jaar geleden ingestapt in het abc spaarplan.
Nu dit jaar zouden ze overgaan op uitbetalen.
Hij heeft gebeld om wel eens te weten om welk bedrag dit zou gaan want hij legde 15 jaar geleden 100 gulden oftewel 45 €in en heeft dat 5 jaar geleden verhoogd naar 68 €
Nou maar goed dat hij een sterk hart heeft want hij krijgt nog minder uitbetaald dan zijn werkelijke inleg in die 15 is geweest dus geen rendement en nog minder dan dat je het beter in je keukenkastje had kunnen bewaren.
Wat een schoften zeg en dat terwijl ze 15 jaar geleden koeien met gouden horens beloofde dat het bedrag wel eens op kon lopen tot €18.000 Nu ben ik eens hier op deze link http://www.fortisasr.nl/Resources/Jaarb ... 202007.pdf gaan kijken en ben eens gaan rekenen want daar staan de jaarlijkse rendementen van het abc spaarplan.
vanaf 1991 t/m 2006 dus de laatste 6 maanden 68 euro niet meegerekend kom ik op een bedrag van €19.885,74.
En dat komt toch wel leuk bij die 18000 in de buurt laten er nog jaarlijkse kosten vanaf gaan voor overzichten die je nooit krijg.
Dan kan je zeggen ik heb leuk gespaard niet te weten dat je maar ruim €9000 uitbetaald krijg.
Dus mensen wees gewaarschuwd spaar liever op een internetspaarrekening en ga nooit met deze spaarplannen :twisted: in zee de enige die er aan verdienen zijn de banken en/of verzekeraars zelf. :(

Gr de vriendin van een gedupeerde abc spaarder

Freek77
Berichten: 3
Lid geworden op: 11 jul 2007 01:34

Re: abc spaarplan

Ongelezen bericht door Freek77 »

Ik ben toentertijd door een leuk meisje naar een camper op een beurs toegesleurd van Spaarmaxx. Heb eerst een onzettend flirterig gesprek met haar gehad en ben er eigenlijk met beide benen ingetuimeld.

Heb toen een spaarplan getekend en zit er 35 jaar aan vast ipv de genoemde 5 jaar. Als ik dat leuke meisje ooit eens zou tegen komen dan zou ik haar er echt wel op aanspreken!

De spaarmaxx camper van een zekere eigenaar Erik is helaas niet meer actief, althans zo vermeld internet en de KVK.

let goed op!!

frankletradar
Berichten: 17
Lid geworden op: 24 jul 2007 18:22

Re: abc spaarplan

Ongelezen bericht door frankletradar »

Is er iemand die een brochure van het ABC Spaarplan van AMEV nu Fortis/ASR van omstreeks 1997 in zijn bezit heeft en mij deze als pdf kan mailen. Ik ben nl. zeer benieuwd wat er over kosten in de brochure heeft gestaan.

Frank
[email protected]

hansjouwe
Berichten: 21
Lid geworden op: 13 nov 2006 10:24

Re: abc spaarplan

Ongelezen bericht door hansjouwe »

he frank,

je spullen beter bewaren.
misschien een goed idee.

frankletradar
Berichten: 17
Lid geworden op: 24 jul 2007 18:22

Re: abc spaarplan

Ongelezen bericht door frankletradar »

Soms zoek je iets niet voor jezelf maar voor een ander.
Bedankt voor je nutteloze bijdrage.

Jolette B
Berichten: 3
Lid geworden op: 01 aug 2007 00:21

Re: abc spaarplan

Ongelezen bericht door Jolette B »

Ik heb ABC spaarplan. Fortis ASR ik geloof sinds 2001
Kan iemand mij zeggen wat ik moet doen zodat ik er zo weinig mogelijk schade aan over houd?
Moet ik premie-vrij maken?
Moet ik afkopen? En wat is dat, afkopen? moet ik dan geld gaan betalen om mijn eigen geld weer terug te krijgen?

frankletradar
Berichten: 17
Lid geworden op: 24 jul 2007 18:22

Re: abc spaarplan

Ongelezen bericht door frankletradar »

Als ik jou was zou ik voorlopig even niets doen en de berichten afwachten van de stichting woekerpolis.nl of verliespolis.nl; wel moet je een stuitingsbrief schrijven naar je verzekeraar en je eventueel aanmelden bij 1 van de stichtingen. (Zie daarvoor bovengenoemde sites.)
Als je je premie verlaagt of premievrijmaakt zullen de eerste kosten en
en doorlopende kosten van je verzekering tegen de contante waarde
(d.w.z. de kosten die je normaliter zou hebben bij je huidige premiebedrag, over de rest van je looptijd) bij je in rekening worden gebracht. Dit doen ze door je huidige spaarsaldo te verlagen met deze kosten. Je houdt dan dus helemaal niets meer over van je spaarsaldo.
Als je e.e.a. ongewijzigd laat heb je misschien nog enig rendement na afloop van je looptijd.

proza52
Berichten: 12
Lid geworden op: 02 apr 2007 21:38

Re: abc spaarplan

Ongelezen bericht door proza52 »

in mei uitbetaling van het sparen over 15 jaar, heb in totaal 4084,02 ingelegd krijg terug plm. 5000 euro in elk geval wat, ja toch, nietemin
bedroevend eigenlijk maar ja wij blijven klootjesvolk dat naar hartelust belazerd wordt en geen reaktie regering waarschijnlijk verdienen zij er dik aan vooral de salonsocialisten( de heer kok en lubbers vooraan.)er zullen nog wel meer vo;gen denk ik.Verder geen komentaar mischien nemen we er nog eens echt geen genoegen mee. groetjes proza 52 :idea: en sterkte. :idea: :D

hansjouwe
Berichten: 21
Lid geworden op: 13 nov 2006 10:24

Re: abc spaarplan

Ongelezen bericht door hansjouwe »

he prozac,
je hebt 1000 euro meer dan dat je hebt ingelegd.
whats tha problem?

snap het niet hoor.
maar inderdaad klootjes volk, we willen altijd meer en zijn nooit tevreden met wat we krijgen.

nou de mazzel.

peewee
Berichten: 2194
Lid geworden op: 15 mar 2004 12:00

Re: abc spaarplan

Ongelezen bericht door peewee »

Ik denk dat 1,5% rendement per jaar terwijl AMEV je destijds voorhield dat je 8 tot 9% rendement zou maken op je maandinleg precies aangeeft t what tha problem is., Met het onderste uit de kan willen hebben, heeft dat niks te maken. Met misleiding van klanten des te meer.

bor 58
Berichten: 18
Lid geworden op: 15 jun 2006 12:10

Re: abc spaarplan

Ongelezen bericht door bor 58 »

Precies peewee ook weer misleiding geweest maar ik kan het mis hebben dit is toch hier voor"HET SPRINTPLAN" en niet voor allerlei andere topics op zich interessant maar ter zake voor het sprintplan.... :roll:

Gesloten