LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] aegon mix fund levensverzkering via dfd tussenpersoon ???

Hier kan je discussiëren over de onderwerpen rondom spaarbeleg / sprintplan.
gielizzz
Berichten: 2
Lid geworden op: 08 dec 2011 19:59

aegon mix fund levensverzkering via dfd tussenpersoon ???

Ongelezen bericht door gielizzz »

goededag allemaal ,

ik hoop dat iemand mij kan helpen met mij vraag (en ) .ten eerst wil ik even kwijt dat ik een pannenkoek ben op dit gebied dus ik hoop dat iemand in niet te moeilijk vaktaal mij uit kan leggen hoe ik dit het beste kan doen . bedankt alvast .

het zit zo :

ik ben in 2002 in zee gegaan met DFD ( financiele dienstverlener) omdat ik bij defensie werk . ik ben toen benaderd door hun of ik niet met de spaarloonregeling mee wou doen en dit sparen wilde doen in aegon mix fund levensverzekering want dit zou een perfect spaarplan zijn voor mij .( volgens mij leg ik het nu al niet goed uit )

maar dit heb ik gedaan en elke maand werd er 51 euro van mijn loon ingehouden ( wat volgens mij iets met de spaarloonregeling te maken heeft )
is dit ook zo ?

nu 9 jaar later zit ik op een bedrag van 6300 euro . maar dit is volgens mij veel te weing omdat ik ongeveer 1000 euro spaar per jaar dus dan had dit meer moeten zijn ?
( of heeft dit te maken omdat het een belegging is ? )

nu wil ik eigenlijk stoppen met dit maar ik weet niet of dit verstandig is omdat in die papieren staat dat ik een bepaald bedrag gegarandeert krijg op die datum ( 2042 ) .maar aangezien de spaarloon regeling stopt en ik het allemaal niet vertrouw ben ik helemaal in de war hierover , want het is voor mij ( en denk ik voor vele meer ) een hoop geld .

nu heb ik wel artikelen gelezen hier op dit forum waar ik woorden tegenkwam zoals woekerpolis en dergelijke ( geen idee wat dat is ) kan iemand mij misschien iets meer vertellen hoe het nu eigenlijk zit ?

nu heb ik over twee weken een afspraak gepland met die dfd over het feit dat ik misschien wil stoppen ( maar ik vertrouw die lui nog niet eens meer , want dalijk smeren ze me weer van alles aan )

nou ik hoop dat het een beetje duidelijk is voor de mensen die mij hier misschien antwoord op willen / kunnen geven .

groetjes x sylvie

peewee
Berichten: 2194
Lid geworden op: 15 mar 2004 12:00

Re: aegon mix fund levensverzkering via dfd tussenpersoon ???

Ongelezen bericht door peewee »

@Gielizz/Sylvie,
Het Aegon Mix Fund is een beleggingsverzekering. Ook wel bekend onder de naam ''woekerpolis''. Zie het forum over de woekerpolis-affaire op dit forum.
De tegenvallende waarde-ontwikkeling zal deels het gevolg zijn van malaise op de effectenbeurzen, maar nog meer door de verborgen gehouden kosteninhoudingen.
Je kunt een klachtprocedure starten tegen Aegon bij het KIFID. Je zult dan wel moeten kunnen aantonen dat Aegon je niet of gebrekkig heeft geinformeerd over de kosteninhoudingen die er op je premiebetalingen plaatsvinden. Bij de meeste beleggingsverzekeringen is dit al vlug een procent of 25 tot 30.

Succes ermee !

jammer
Berichten: 766
Lid geworden op: 22 jan 2011 13:21

Re: aegon mix fund levensverzkering via dfd tussenpersoon ???

Ongelezen bericht door jammer »

welkom Gielizzz, ik heb zelf ook 3 aegon woekerpolissen, zie aegon 3 op het forum woekerpolissen.
U belegt in het mixfund, dat HOUDT in dat u een GARANTIE kapitaal heeft.
Als ik u was zou ik gaan uitzoeken hoe hoog u inleg wordt, dus over de gehele looptijd.
En dan kijken wat is het garantie bedrag. Wordt u er financieel veel wijzer van, dan kan u missschien beter niet afkopen.....Want dan krijgt u ook nog te maken met (soms hoge) afkoopkosten.
Deze afkoop kosten staan wel in de discussie, dat ze opgeheven zouden moeten worden......Alleen wanneer?
Heeft u al een compensatie antwoord van aegon gekregen? Misschien krijgt u nog extra terug......
Ik zit zelf in het equity fund alle 3 de polissen (100% op aandelen 0,00 gegarandeerd).
Ik hoor van u en succes met het uitzoeken...

gielizzz
Berichten: 2
Lid geworden op: 08 dec 2011 19:59

Re: aegon mix fund levensverzkering via dfd tussenpersoon ???

Ongelezen bericht door gielizzz »

hey jongens ,

bedankt voor de reacties .
ik heb inderdaad een garantie kapitaal en dat houd in dat ik meer krijg dan wat ik inleg althans volgens mijn berekening . 22 december krijg ik een dfd dienstverlener bij mij op gesprek en ik hoop en eis van hem dat hij mij meer duidelijkheid geeft over hetgene waar ik tegen aanloop .
het is misschien stom wat ik zeg maar je kunt je geld volgens mij beter op een spaarrekening hebben staan dan die beleggingsverzekeringen.
en dat vind ik nog wel het vervelendste dat ze mij toen de tijd wijs hebben gemaakt dat dit perfect bij me paste , dus mijn tussenpersoon ( die hoort mij te helpen dacht ik toch ? ) heeft gewoon feiten verzwegen en daar baal ik van . dus als de beste man hier op visite komt kan hij een pittig gesprekje verwachten .

heeft iemand tips of argumenen waar ik mee kan komen in dit gesprek stel ik dit zeer op prijs ?

gr x sylvie

jammer
Berichten: 766
Lid geworden op: 22 jan 2011 13:21

Re: aegon mix fund levensverzkering via dfd tussenpersoon ???

Ongelezen bericht door jammer »

Je moet dit stukje even plaatsen bij het topic van de woekerpolissen, daar lezen veel meer mensen met veel kennis je stukjes. (Die kennis hebben ze gekregen door schade en schande.....) Ook zij hebben gedwaald bij het afsluiten van de polissen...
Wist jij trouwens precies wat de kostne waren en hoe hoog, die waren?
Wist jou tussenpersoon wel wat de kosten voor de klant waren?
Ik weet uit eigen ervaring, de kosten structuur is ZO HOOG, dat je nooit aan enig voorbeeld kapitaal kunt komen.
Wist jij ook dat de voorbeeld kapitlaen gewoon zijn opgerent (dus jaar na jaar) zodat er eigenlijk helemaal geen gemiddelde is?

Even een voorbeeld ik heb een voorbeeld eindkapitaal van E 14.000 bij 5,6%. Ik heb in de afgelopen jaren (12 jaar) 5,8% gemiddeld gehaald, maar ik sta veronder de inleg.

Dat voorbeeld eindkapitaal wordt alleen gehaald, als de beurs dus elk jaar 5,6% zou stijgen. Er zijn DUS GEEN negatieve jaarrendementen meegenomen!!!

Die heb ik wel gehad van + 48% per jaar tot - 40% per jaar.

Ik denk dat u NOOIT hoger uitkomt dan het garantie kapitaal wat op de polis is vermeld. En op de compensatie voorstel van aegon hoeft u naar mijn mening ook niet te veel verwachten, omdat daar de kosten een percentage mogen hebben van 3,45%.

Heeft u trouwens al een compensatie voorstel gekregen?
Weet u trouwens al wat u garantiekapitaal oplevert? Als u het zou wegzetten tegen gewoon banksparen? Hoeveel rente zou u eigenlijk moeten hebben per jaar, om het garantie bedrag van aegon te kunnen overtreffen? Misschien was 2,5% al voldoende.
U kunt het uitrekenen (heel simpel) op www.spaarrente.nl
Veel succes.

Gesloten