LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] pleitzitting

Hier kan je discussiëren over de onderwerpen rondom spaarbeleg / sprintplan.
steventje701
Berichten: 33
Lid geworden op: 19 okt 2008 22:27

pleitzitting

Ongelezen bericht door steventje701 »

Hallo iedereen,

Kan iemand mnij vertellen hoe de pleitzitting is verlopen en over hoe lange tijd kunnen wij uitspraak verwachten?

Kunnen we ervan uitgaan dat we in elk geval een deel van de inleg terug krijgen als we kijken naar individuele zaken?

Of is het toch verstandig om te proberen om met aegon zelf contact te leggen en te praten over een vergoeding?

Groeten Steven

ClaimConcept
Berichten: 1664
Lid geworden op: 22 mei 2012 10:45
Contacteer:

Re: pleitzitting

Ongelezen bericht door ClaimConcept »

Sprintplanclaim

Met enige regelmaat versturen wij een nieuwsbrief op moment dat daar aanleiding toe is. De vorige nieuwsbrief wordt meestal bijgevoegd, ook vanwege nieuwe aanmeldingen.

Vandaag, 22 maart 2013, heeft een pleitzitting plaatsgevonden bij het Gerechtshof Amsterdam inzake Vereniging Consument & Geldzaken (VC&G) tegen AEGON Bank N.V. over vermeende oplichting met het product SprintPlan van het voormalige Spaarbeleg. VC&G betwijfelt of er daadwerkelijk gelden zijn belegd. Onder de belangstellenden ook vertegenwoordiging van ClaimConcept.

Wij zullen ons op deze plaats maar onthouden van commentaar op onze collegabelangenbehartigers, van belang is vooral wat AEGON in het algemeen naar voren heeft gebracht over afwikkeling van klachten. Volgens AEGON worden de weinige (?) overgebleven individuele klachten op een coulante manier afgewikkeld. Restschulden (?) worden kwijtgescholden, inleg wordt bij onvoldoende draagkracht gedeeltelijk conform het zogenaamde Hofmodel terugbetaald en in sommige gevallen ook bij voldoende draagkracht. U weet wel beter, u weet inmiddels allang hoe moeizaam dit alles gaat en welke onmogelijke barrières door banken worden opgeworpen. Wat AEGON ook hier weer vergeet te melden, is de afwijkende strategie van ClaimConcept: niet collectief maar individueel, volgens de richtlijnen van het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening.

Het is nog maar zeer de vraag of VC&G het gelijk ooit aan haar zijde krijgt, een veroordeling van AEGON wegens oplichting is hoogstwaarschijnlijk een brug te ver.
Het coulanceverhaal van AEGON is echter ook te kort door de bocht en niet helemaal (of helemaal niet) naar waarheid. Dat AEGON ondanks de volmacht aan ClaimConcept gedupeerden nog steeds rechtstreeks probeert te benaderen, blijft het beste bewijs van ons gelijk. Trap er niet in!

De aanhouder wint.
ClaimConcept
Belangstellenden: 5 van de 9.000, naast CC en 3 rechtenstudenten
Datum volgende rolzitting: 7 mei 2013 (met de standaardopmerking dat uitstel mogelijk is)

Locomotief
Berichten: 95
Lid geworden op: 02 jul 2008 17:30

Re: pleitzitting

Ongelezen bericht door Locomotief »

Belangstellenden: 5 van de 9.000 van de 120.000, tsja, hieruit blijkt dat er een strijdplan gemaakt moet worden die AEGON hard gaat raken, een optie is al aangegeven en zal niet op Tros Radar (met alle respect) maar op een meer openbare site moeten komen.
AEGON wordt dan geconfronteerd met echte feiten / afschriften die weer opgerakeld zullen worden en dat gaat werken, die film heb ik al gedraaid en dat zullen ze weten, Internationaal, vertalen die stukken en naar de buitenlandse media!
Voor degenen die denken dat AEGON aan de winnende kant van de wip-wap staat vergist zich, wij beginnen waar anderen stoppen, de beuk er in!

Gesloten