LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Aegon Spaarbeurs

Hier kan je discussiëren over de onderwerpen rondom spaarbeleg / sprintplan.
Golfer
Berichten: 4
Lid geworden op: 07 nov 2006 21:03

Aegon Spaarbeurs

Ongelezen bericht door Golfer »

ook ik ben geattendeerd op de uitzending van radar van maandag 6-11-2006 over producten van o.a. Aegon.,

er wordt in de forums veel gesproken ovcer Sprinplan, Koersplan maar nergens kom ik het product Spaarbeurs van Aegon tegen

Ik heb 2 spaarbeursen afgesloten in 1997 en het opgebouwde vermogen is voor beiden op dit moment hoger dan de inleg.
De vraag is natuurlijk:blijft dit zo?

En krijg ik bij beeindiging na de 20 jaar ook nog te maken met onverwachte kosten?

Weet iemand of ik met dit product dezelfde grote risico's loop als Sprintplan en Koersplan?

Jos

peewee
Berichten: 2194
Lid geworden op: 15 mar 2004 12:00

Re: Aegon Spaarbeurs

Ongelezen bericht door peewee »

Golfer,
Het product Spaarbeurs is een beleggingsverzekering, vergelijkbaar maar het KoersPlan. Dit product wordt volgens mij wel genoemd op de site www.beleggingspolisclaim.nl pagina ''veelgestelde vragen''.

Om in golftermen te spreken sloeg je met dit wanproduct een quadruplical bogey en/of lig je out of bounds.

Golfer
Berichten: 4
Lid geworden op: 07 nov 2006 21:03

Re: Aegon Spaarbeurs

Ongelezen bericht door Golfer »

Peewee,

ook Spaarbeurs staat in de lijst maar ik zie nergens op forums dat mensen er gigantisch in het schipmee zijn gegaan zoals bij een leaseproduct zoals Sprintplan.

De waarde van de Spaarbeursen zijn nu veel hoger dan de inleg; na 9 jaar ca. 20% meer dan de inleg. Mijn grote vraag is nu blijft dit zo. Ik ga de afkoopwaarde opvragen en bekijken of het idd veel lager is. En verder informatie verkrijgen oa. via dit forum of andere mensen met Spaarbeursen slechte ervaringen hebben om te bepalen of ik er mee moet stoppen.

Dus de vraag is aan iedereen:wie heeft er slechte ervaring met Aegon Spaarbeurs (niet Sprintplan of Koersplan)?

Dat de verkeraars veel te hoge kosten in rekening brengen en dat je het beter zelf allemaal kan doen daar ben ik inmiddels ook wel zelf achter, helaas een beetje te laat net zoals zoveel mensen !

Gr. Jos

Ik hoop dat het een birdie wordt en geen triplebogey !!!!

peewee
Berichten: 2194
Lid geworden op: 15 mar 2004 12:00

Re: Aegon Spaarbeurs

Ongelezen bericht door peewee »

Het lijkt me niet helemaal zonder reden dat er door de Stichting KoersPlan de weg kwijt een rechtszaak is begonnen tegen Aegon's Spaarbeleg over het (soortgelijke) KoersPlan.

Ik weet niet wat destijds de rendementsprognose was bij het aangaan van deze Spaarbeurs, maar vermoedelijk toch een stuk hoger dan 20% in 9 jaar (minder dan een risicoloze spaarrekening).

anjatek
Berichten: 1
Lid geworden op: 07 apr 2007 07:00

Re: Aegon Spaarbeurs

Ongelezen bericht door anjatek »

Dag,

Ik heb jaren geleden toen mijn vader nog in het vak zat een spaarbeurs afgesloten, geadviseerd door twee vaklieden(assurantieadvisuers) bleek later dat zelfs zij niet goed geinformeerd waren...en dat ik het voor een deel wel had begrepen.
De constructie van "winstdeling" zoals deze geldt bij de spaarbeurs staat mij ook enigszins tegen.
Afkopen is duur, of het ooit iest oplevert is de vraag, als er ooit een actie komt tegen dit gedrocht of een uitspraak dan wil ik graag meewerken!

antek

willem1pitter
Berichten: 1
Lid geworden op: 11 apr 2007 22:48

Re: Aegon Spaarbeurs

Ongelezen bericht door willem1pitter »

Ook wij hebben zo'n mooi produkt. In 1998 gestart met 150 guldens per maand (nu toch 68 euri).
Denk er hard over de boel af te kopen en eventueel het verlies te nemen : het levert hoe dan ook weer 68 euro/mnd op, en da's welkom.
Ik heb net zitten uitrekenen dat we over de hele looptijd ruim 24duizend euro premie betalen, en op mijn laatste overzicht staat dat er een uitkering gegarandeerd is van wel 17duizend. Ik mis zeker iets...... oh ja, 7duizend euro.
wat zijn we toch naief geweest........

Willem1Pitter

jonnywee
Berichten: 2
Lid geworden op: 08 mei 2007 19:43

Re: Aegon Spaarbeurs

Ongelezen bericht door jonnywee »

Spaarbeurs is niet zo dramatisch als diverse andere spaarvormen. Ik heb er toch voor gekozen om af te kopen. Briefje gestuurd en in de reactie van Aegon zat een formulier welke ik ondertekend heb teruggestuurd. Dit alles niet aangetekend en het ging allemaal redelijk vlot; Een week of twee in totaal. Er wordt niet gesproken over een boete. Wel dat er, bij overhevelen naar een ander spaarproduct, sprake is van kosten. Maar dat was voor mij niet van toepassing.

Ik ben begonnen in april 2000. Er is zojuist 5.184 uitgekeerd, waarvan 4.821 inleg. Dat is 7,5% rendement in 7 jaar, dat is minder dan een spaarrekening. En dat is precies mijn motivatie geweest om af te kopen. Ik betaal de kosten van het product EN ik loop het volledig risico EN ik heb een verplichting voor jaren in de vorm van een maandelijkse termijn. Allemaal wat veel voor zo'n mager rendementje, wat bij de eerstvolgende beurspaniek ook nog eens verdampt (wat dus bij velen is gebeurd in de afgelopen jaren). Ik ben dr gelukkig van af. Ik loop een kleine kans mis op leuk rendement. Maar ik loop die grote kans op veel verlies gelukkig ook mis!

Henk de Vries
Berichten: 2
Lid geworden op: 18 jul 2007 21:19

Re: Aegon Spaarbeurs

Ongelezen bericht door Henk de Vries »

Gisteren contact gehad met Aegon. Ben al vanaf 01-2-1998 bezig met sparen in het begin met Fl 100,=, bij invoering van de Euro is dit omgerekend naar € 45,38. Dus tot op de dag van vandaag 114 maal de inleg betaald = 114 x 45.38 = €5173,32. Men bood mij een afkoopsom aan van +/- € 4500. Dit is voor mij een verlies van € 673,32. Dus waar mijn geachte collega boven mij het vandaan haalt dat hij een winst heeft geboekt snap ik niet, en zou graag van hem willen vernemen hoe hij dat voor elkaar heeft gekregen? Gaarne verneem ik van anderen hoe te handelen.

jonnywee
Berichten: 2
Lid geworden op: 08 mei 2007 19:43

Re: Aegon Spaarbeurs

Ongelezen bericht door jonnywee »

Deze geachte collega spaarder heeft er zelf niets aan gedaan. Veel winst was het overigens niet. Ten opzicht van een spaarrekening was het verlies. Ik denk dat de volgende omstandigheden mee speelden:

- Ik ben later begonnen. Grofweg was 2002 het slechtste beursjaar, waarna het weer ging stijgen. Eind 2002 had ik ong. 1.000 ingelegd, mijn collega spaarder 2.000. Na halvering van onze beide spaarpotjes ('gewoon' door de beurskeurs) had ik minder verlies goed te maken.
- In 1998 zat ik nog in de schoolbanken, dus wellicht ben ik wat jonger. In dat geval werd minder overlijdensrisicopremie ingehouden, waardoor hoger rendement.
- Mijn inleg was 25% hoger (€56.72 tegenover €45.38 ), daardoor meer rendement-op-rendement.
- Belegd in andere fondsen?

De laatste 2 of 3 jaren had ik overigens wel een aardig rendement. Met nog een jaar 'sparen' staat het verlies van mijn collega misschien wel op 0. Of, wanneer de beurs tegenzit, halveert het wederom... Voor mij was dit de reden om gewoon te stoppen, want echt goed uitpakken doet het toch niet. Behalve met, tot aan einde looptijd, heel erg goede beursjaren.

Of je afkoopt of niet, dat is een keuze (of een gok) die je zelf maakt. Bij afkopen stuur je een briefje naar Aegon dat je van plan bent om de overeenkomst op te zeggen en dat je je opnamewaarde wilt weten. Je krijgt een formulier retour en als je daar je handtekening onder zet en je stuurt het weer op, ben je er vanaf.

Henk de Vries
Berichten: 2
Lid geworden op: 18 jul 2007 21:19

Re: Aegon Spaarbeurs

Ongelezen bericht door Henk de Vries »

Beste Johnnywee,

Waarschijnlijk zullen deze factoren mee spelen maar mij is het nog steeds niet duidelijk. Het enige voor mij dat telt is, dat ik na 9,5 jaar op een SPAARBEURS nog zoveel verlies heb, zuur man. De topmannen zullen wel krom liggen van het lachen bij zoveel onnozele kleine mannetjes die ze wel leeg zuigen en zelf vette dikke premies opstrijken, dat misgun ik ze niet maar wel de manier waarop.

Bedankt voor de snelle reactie, en ik heb ervan geleerd dat je beter een spaarrekening kunt hebben dan dit, verschil tussen de afkoopwaarde en de opbrengst van een spaarrekening met samengestelde interest = +/- 1550 Euro en dat is toch een leuke vakantie b.v.

groetjes Henk

gerjo3
Berichten: 1
Lid geworden op: 18 jul 2008 15:49

Re: Aegon Spaarbeurs

Ongelezen bericht door gerjo3 »

Ik ben inmiddels zo'n 13 jaar aan het inleggen in de AEGON Spaarbeurs en het rendement is momenteel ongeveer 0%....
Gisteren werd ik gebeld door een meneer van AEGON, die langs wilde komen om het product "onder de loep te nemen". TOen ik hem duidelijk maakte, dat ik absoluut niet van plan ben om mijn inleg ook nog eens te verhogen, haakte hij meteen af.
Meer mensen, die hier ervaring mee hebben ?
En eh...kan ik die "Spaar"beurs niet beter opzeggen ?

peewee
Berichten: 2194
Lid geworden op: 15 mar 2004 12:00

Re: Aegon Spaarbeurs

Ongelezen bericht door peewee »

Het product ''SPAARBEURS'' is iets anders dan het aandelenleaseproduct Sprintplan. Spaarbeurs is een woekerpolis. Zie ook de forumrubriek over de woekerpolissen op deze website van Tros Radar.

Locomotief
Berichten: 95
Lid geworden op: 02 jul 2008 17:30

Re: Aegon Spaarbeurs

Ongelezen bericht door Locomotief »

Alles wat AEGON doet lijkt niet in de haak, het gaat gewoon door, blijkbaar hebben de rechters / betrokken ministers een goed betaalde
nevenfunctie bij die club! :roll:

elvee
Berichten: 1
Lid geworden op: 13 okt 2008 15:01

Re: Aegon Spaarbeurs

Ongelezen bericht door elvee »

op 1-1-1995 ben ik begonnen met sparen met een bedrag van f. 50, dus 22,69 euro per maand. Op 1-1-2008, na 13 jaar, was mijn inleg dus 13x12x22,69 euro= 3539,64 euro en mijn saldo volgens de opgave van AEGON 5411,21 euro. Dit betekent een rendement van 53%, dus niet zo slecht.
Desondanks heb ik me aangesloten bij de stichting Verliespolis en een z.g. stuitingsbrief naar AEGON gestuurd omdat ik de over het jaar 2007 in rekening gebrachte kosten, nl. 10% van het dat jaar ingelegde bedrag, toch wel erg hoog vond. AEGON heeft al een brief teruggestuurd dat ze het met de inhoud van de stuitingsbrief niet eens waren. Ik ga deze brief doorsturen naar de stichting Verliespolis en dan zien we wel.

ali_cante
Berichten: 4
Lid geworden op: 27 okt 2008 11:40

Re: Aegon Spaarbeurs

Ongelezen bericht door ali_cante »

bij mij hetzelfde als mijn schrijver hierboven alleen loopt hij nog 3 jaar, ook ik stood goed in de winst op 1-1-2008, maar ik ben benieuwd na de crises wat de porto nog waard zal zijn op 1-1-2009. ik heb de twee fondsen waar ze bij mij in beleggen een bekeken maar de laatste 3 maanden zijn die ook -18% :?

denk dus dat we niet vrolijk worden van in januari

ali_cante
Berichten: 4
Lid geworden op: 27 okt 2008 11:40

Re: Aegon Spaarbeurs

Ongelezen bericht door ali_cante »

op 1-1-2008 3440 euro
11 jaar 22.69 euro= ingelegd =2995.08
+444.92 euro

als ik nu de waarde van emerging market fund( was15.76 euro) en de equity fund(was23.43) uitreken

94 x market fund 7.49= 704.06
83 x equitt fund 14.00=1162

totaal 1866.06 hudige waarde van 23-10-2008

zou dat betekenen dat ik in 10 maanden 1574 euro verlies en dus 55% van wat er opgebouwd was gewoon weg is of wrkt dat bij een spaarbeurs niet zo en reken ik te kort door de bocht.

ali_cante
Berichten: 4
Lid geworden op: 27 okt 2008 11:40

Re: Aegon Spaarbeurs

Ongelezen bericht door ali_cante »

ik deze vraag ook maar eens naar eagon gesturd, zal de reactie van hun bij een bericht van zelfsprekend ook op het forum plaatsen

lgstaal
Berichten: 1
Lid geworden op: 29 okt 2008 10:24

Re: Aegon Spaarbeurs

Ongelezen bericht door lgstaal »

Wij hebben 12 jaar geleden een spaarbeurs opgestart. Elk jaar was er weer twijfel, maar lieten het doorlopen omdat we anders teveel geld kwijt zouden zijn. Uiteindelijk waren de rendementen (die we jaarlijks opvroegen) goed genoeg om door te gaan.
Toch besloten we dit jaar september om te stoppen en ontvingen een opnamewaarde van € 8360,=. Uiteindelijk hebben we op 7 oktober een bedrag teruggekregen van € 7918,=. Zomaar € 442,= minder! Uiteindelijk betekent dit € 204,= meer dan de inleg. Dit is absoluut onmogelijk gezien de behaalde rendementen. (Afgelopen 5 jaar bijna 5%).
Wij zullen zeker om opheldering vragen middels een brief naar de AEGON en gaan hier niet mee accoord.

:evil:

peewee
Berichten: 2194
Lid geworden op: 15 mar 2004 12:00

Re: Aegon Spaarbeurs

Ongelezen bericht door peewee »

IGStaal,
Die 5% rendement zal gemaakt zijn over het beleggingsdeel van de premie (na aftrek van de verborgen gehouden kosten). Het product Spaarbeurs is een woekerpolis, vergelijkbaar met het Koersplan (ook van Aegon). Zie ook het forum over de woekerpolis op deze website.

steventje701
Berichten: 33
Lid geworden op: 19 okt 2008 22:27

Re: Aegon Spaarbeurs

Ongelezen bericht door steventje701 »

natuurlijk is het niet leuk om geen rendement te halen na zoveel jaar, maar je hebt in elk geval je inleg terug!!
daar kunnen wij sprintplanners naar fluiten denk ik dus aan de ene kant mag je ook blij zijn.
ik heb in 5 jaar bijna 8000 euro ingelegd voor een mooie bruiloft of een goede auto, maar kan dus fluiten naar die bruiloft en goede auto!
ja natuurlijk zijn we nog aan het procederen maar ja wat daar uit komt mag joost weten en wanneer ook!!!!

Gesloten