LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Niemand wil(de) luisteren.

Hier kan je discussiëren over de onderwerpen rondom spaarbeleg / sprintplan.
zirkoon
Berichten: 126
Lid geworden op: 18 apr 2004 16:07

Niemand wil(de) luisteren.

Ongelezen bericht door zirkoon »

Lotgenoten,

Adriaan Plomp (alias Check) ontdekte in 2002 onregelmatigheden bij het Sprintplan van Aegon. Op 22 maart 2004 heeft de heer Plomp, voormalig beleggingsspecialist bij Fortis, de toezichthouder AFM (Autoriteit Financiele Markten) op de hoogte gebracht van deze onregelmatigheden. In maart 2005 heeft hij de FIOD (Fiscale Inlichtingen en Opsporingsdienst) over de onregelmatigheden ingelicht. Na enkele gesprekken met een opsporingsambtenaar van de FIOD werd hem verzocht om zijn bevindingen op papier te zetten. In de gesprekken die daarop volgden bevestigde de opsporingsambtenaar dat er meerdere klachten met betrekking tot het Sprintplan waren ontvangen. Begin 2006 werd Plomp gebeld met de mededeling dat de FIOD een onderzoek naar het Sprintplan had willen starten maar dat er een Officier van Justitie leiding moest geven aan het onderzoek. Er was echter voor dit onderzoek geen enkele Officier van Justitie beschikbaar. Dus kwam er geen onderzoek naar het Sprintplan.*

Inmiddels ligt er een onderzoek van een forensisch accountant van 4iTrust Integrity Services wat de door de heer Plomp geconstateerde onregelmatigheden onderschrijft.

Gedurende de periode dat het product Sprintplan in de markt werd gezet en ook daarna is door tal van gedupeerden aan de bel getrokken bij het Ministerie van Financien, Justitie, top Openbaar Ministerie en de toezichthouders AFM en DNB. Van enig adequaat ingrijpen van de wettelijke toezichthouders is niet gebleken. Het is op zijn zachtst gezegd verontrustend om te moeten constateren dat de diverse instanties de signalen van gedupeerden negeren. De wettelijke toezichthouders zullen –als ze uberhaupt reageren- ongetwijfeld weer een beroep doen op geheimhouding. De schroefdraad in het deksel van de Aegon-doofpot.
Wanneer pakken de instanties nu hun verantwoordelijkheid en grijpen zij echt in? Dat brengt het vertrouwen in de financiele markten deels terug. Of zijn ze als het om daadkracht gaat te vergelijken met kippen die de taak hebben om vossen te vangen die sneller, sterker en slimmer zijn?

*
Opvallend detail:
Die eerlijke Aegon woordvoerder Driessen verklaarde in aanvulling op het Parool- artikel van 16 juli 2011:
Onze producten zijn door tal van toezichthouders van top tot teen bestudeerd. …en: de Fiod heeft deze zaak inderdaad eerder onderzocht en ook niets aangetroffen.

We zullen het binnenkort zien!!!

Met vriendelijke groet, :wink:
Zirkoon

Locomotief
Berichten: 95
Lid geworden op: 02 jul 2008 17:30

Re: Niemand wil(de) luisteren.

Ongelezen bericht door Locomotief »

Zirkoon, wat is binnenkort?

Gesloten