LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Sprintplan gedupeerde? Ga praten met Aegon!

Hier kan je discussiëren over de onderwerpen rondom spaarbeleg / sprintplan.
Sprintlost
Berichten: 20
Lid geworden op: 15 feb 2013 12:17

Sprintplan gedupeerde? Ga praten met Aegon!

Ongelezen bericht door Sprintlost »

Bij deze wil ik iedere SprintPlan gedupeerde oproepen om eens een gesprek aan te gaan met Aegon. Baat het niet, dan schaadt het niet.

Zelf ben ik ooit ook in het Sprintplan 'getrapt'. Ik ging er tot het eind toe van uit dat het om een spaarproduct ging. Uiteindelijk bleek dat ik aan het eind van de rit mijn totale inleg kwijt was. :evil:

Ik heb jarenlang gewacht op een resultaat van de sprintplanclaim procedure maar dat schiet maar niet op. Ik heb eind vorig jaar contact gezocht met wat bureaus (juristen) die gespecialiseerd zijn in SprintPlan gedupeerden. Ik vond echter dat ze veel te veel geld vroegen voor hun diensten. Achteraf bleek dat een goede keuze want deze mensen vragen veel geld voor iets wat je ook gewoon zelf kunt doen!

Ik ben toen zelf een Kifid procedure begonnen. Dit houdt onder andere in dat je zelf je klacht bij Aegon neerlegt (in een brief). Als reactie daarop krijg je dan van Aegon een brief waarin ze je aanbieden gebruik te maken van hun 'coulance-regeling'. Ik heb daar in eerste instantie vriendelijk voor bedankt. Ik stoorde mij erg aan het woord 'coulance'; dat roept het beeld op dat het mijn fout was om de Sprintplanovereenkomst aan te gaan maar dat ze desondanks coulant willen zijn en een deel van mijn inleg terug willen geven. Dat heb ik ze in een brief ook verteld.

Iets later ben ik toen door een jurist van Aegon gebeld met de vraag of ik niet tenminste een gesprek met ze wilde aangaan om te kijken wat er mogelijk was. Dat heb ik toen gedaan, onder het mom van: baat het niet, dan schaadt het niet. Tijdens dat gesprek heb ik mijn verhaal verteld. Hij wilde ook het een en ander weten over mijn financiele positie tijdens het aangaan van de Sprintplanovereenkomst. Ik heb echter niet het idee dat dat van invloed was op de uiteindelijke schikking. Ik heb toen gezegd dat ik eigenlijk mijn volledige inleg terug wilde maar, als het snel geregeld kon worden, ik wel akkoord wilde gaan met 80% van mijn inleg. (Ik dacht: ik zet hoog in; ik had hier en daar gelezen dat 70% toch wel het maximum was dat je terug kon krijgen). Hij zei dat hij zal kijken wat hij kon doen...

De volgende dag kreeg ik een princiepeovereenkomst waarin was vastgelegd dat ik 80% van mijn inleg terug kreeg (binnen 14 dagen) maar dat ik dan (natuurlijk) moest afzien van verdere stappen tegen Aegon. Ik heb dat geld netjes op tijd binnen gekregen.

Voor mensen die hun volledige inleg (of misschien meer) terug willen zit er niets anders op dan hopen op een uitspraak van een rechtbank.
Voor mensen die met minder genoegen nemen: ga praten met Aegon.
Ga in GEEN geval in zee met juristen/advocaten of andere instanties die (veel) geld vragen om voor jou de strijd aan te gaan met Aegon.

Luc Jurgens, advocaat

Re: Sprintplan gedupeerde? Ga praten met Aegon!

Ongelezen bericht door Luc Jurgens, advocaat »

De Vereniging Consument & Geldzaken voert een collectieve rechtszaak voor alle (ongeveer 90.000) afnemers van het Sprintplan.

In die rechtszaak gaat het niet alleen om uw inleg, maar ook om de wettelijke rente die Aegon over uw inleg moet vergoeden voor al die jaren dat uw geld in bezit van Aegon is geweest.

Wilt u tegen relatief lage kosten meeliften met deze procedure, en wilt u regelmatig op de hoogte worden gehouden over het verloop van deze procedure, word dan lid van de Vereniging Consument & Geldzaken.

Het kost u maar een gering bedrag van € 23,00 per jaar.

Info hier:

http://www.sprintplanclaim.nl/

en hier

http://www.fcgeldzaken.nl/

ClaimConcept
Berichten: 1741
Lid geworden op: 22 mei 2012 10:45

Re: Sprintplan gedupeerde? Ga praten met Aegon!

Ongelezen bericht door ClaimConcept »

Ook in 2013 is het officiële standpunt van AEGON nog steeds als volgt:
Op 5 juni 2009 heeft de Hoge Raad zich over een SprintPlan overeenkomst uitgesproken. Daarbij heeft de Hoge Raad ondermeer bepaald dat AEGON haar zorgplicht heeft geschonden. De Hoge Raad heeft echter niet bepaald dat dit betekent dat AEGON in alle gevallen (een gedeelte van) de door de klant betaalde rentebetalingen moet retourneren. Dit is alleen het geval als uw financiële situatie ten tijde van het aangaan van het SprintPlan daar aanleiding voor geeft.

Sprintlost
Berichten: 20
Lid geworden op: 15 feb 2013 12:17

Re: Sprintplan gedupeerde? Ga praten met Aegon!

Ongelezen bericht door Sprintlost »

Lid worden van Consument & Geldzaken (sprintplanclaim) is, voor diegenen die voor de volledige vergoeding (inclusief rente) willen gaan en die daar geduld voor hebben, misschien de beste route. Al is er een risico dat hier uiteindelijk niets uitkomt.

Voor mensen die niet willen wachten en genoegen nemen met wat minder is praten met Aegon het beste wat je kunt doen. Als het aanbod wat ze doen niet bevalt kun je altijd nog voor de Sprintplanclaim route gaan.

Wat je in ieder geval NIET moet doen is in zee gaan met een derde partij die voor een percentage van de opbrengst voor jou de strijd aangaat met Aegon.

juwita
Berichten: 897
Lid geworden op: 01 aug 2008 13:46

Re: Sprintplan gedupeerde? Ga praten met Aegon!

Ongelezen bericht door juwita »

dat ik 80% van mijn inleg terug kreeg
Dat is dus de helft van waartoe Aegon normaliter verplicht zou zijn. Namelijk volledige schadevergoeding + circa 55% wettelijke vertragingsrente.

Het lijkt erop dat Sprintlost zijn naam eer aan doet en zich voor de tweede keer toe een oor laat aannaaien/misleid wordt door Aegon. Eerst bij de aanschaf van zijn Sprintplan en ruim tien jaar later nogmaals bij de fooiafwikkeling.

Sprintlost
Berichten: 20
Lid geworden op: 15 feb 2013 12:17

Re: Sprintplan gedupeerde? Ga praten met Aegon!

Ongelezen bericht door Sprintlost »

Misschien heb ik me een oor aan laten naaien, en misschien had ik uiteindelijk meer terug kunnen krijgen maar ik ben er nu klaar mee.

Het voornaamste doel van dit bericht was om mensen te waarschuwen voor derde partijen die je een nog veel groter oor proberen aan te naaien.

Klaas-Jan
Berichten: 170
Lid geworden op: 13 nov 2012 12:13

Re: Sprintplan gedupeerde? Ga praten met Aegon!

Ongelezen bericht door Klaas-Jan »

Het advies om op individuele basis met Aegon getuigt van weinig realiteitszin. Als individu bent u uiteraard volledig kansloos tegenover het peleton juristen van Aegon. Aegon is blij met klanten waar ze op vrij gemakkelijke wijze en erg voordelig vanafkomen. Het is altijd goed om kritisch te kijken naar organisaties die claims namens gedupeerden bij Aegon neerleggen. Maar wantrouwen naar àl deze organisaties kunt u nergens op baseren. Zo heb ik bijvoorbeeld zelf een uitstekende ervaring met een productverbetering van een woekerpolis van Aegon waarbij ik ook nog eens de betaalde contributies aan de stichting die de gedupeerden vertegenwoordigde in vijfvoud terug kreeg.
U bent tevreden met het resultaat en opgelucht dat u van Aegon af bent. Prima, uw goed recht.
Maar uw algemene advies in hoofdletters geschreven is een slecht advies.

ClaimConcept
Berichten: 1741
Lid geworden op: 22 mei 2012 10:45

Re: Sprintplan gedupeerde? Ga praten met Aegon!

Ongelezen bericht door ClaimConcept »

@Sprintlost,

Ook op deze plaats van harte gefeliciteerd met het behaalde resultaat.

Wel een beetje vervelend dat u in de topic Uitspraak KiFiD over Sprintplan met name ClaimConcept ervan beschuldigt misbruik van Sprintplan gedupeerden te maken. Waar is dat op gebaseerd?
ClaimConcept bemoeit zich pas met Sprintplan sinds 2012 en is de enige professionele rechtsbijstandverlener die afgelopen jaar op de route van Kifid heeft gewezen. Dat u heeft geprofiteerd van onze kennis is mooi, het blijft daarbij de vraag of u het volle pond uit uw claim heeft gesleept. Laat in ieder geval onze naam erbuiten, of kom met concrete beschuldigingen.

Nogmaals gefeliciteerd met uw keuze, u kunt het boek sluiten.

PSH
Berichten: 1
Lid geworden op: 19 feb 2013 10:46

Re: Sprintplan gedupeerde? Ga praten met Aegon!

Ongelezen bericht door PSH »

Normaal gesproken lees ik dit forum maar reageer nooit maar n.a.v. het onderwerp "ga praten met Aegon" even het volgende. Ik ben benaderd door Aegon om te kijken of ik in aanmerking kwam voor een coulance regeling, dit houd in dat ik mijn financiele situatie van het moment van afsluiten moest overleggen. Dit ging i.v.m. mijn scheiding en het ontbreken van financiele gegevens van mijn ex-man met horten en stoten maar dit is gelukt. Ik kreeg 3 weken later een brief van Aegon dat ik niet in aanmerking kwam voor een coulance regeling. Dit op zich is al een bizar gegeven omdat mijn financiele situatie op het moment van afsluiten totaal niets te maken heeft met waar het allemaal om draait een product wat niet deugt. Dat ik niet in aanmerking kom is in de 2e plaats vreemd omdat op moment van afsluiten wij een gezamelijk inkomen hadden onder modaal dus je zou zeggen dat, dat is geen vetpot geweest. Gezien mijn financiele situatie van nu zou ik een ..... doen voor 80% omdat het hele "recht" gebeuren (recht tussen aanhalingstekens omdat ik vind dat hier geen recht plaatsvind) erg lang duurt. Vreemd dat Aegon ook hierin 2 gezichten heeft!!

peewee
Berichten: 2195
Lid geworden op: 15 mar 2004 12:00

Re: Sprintplan gedupeerde? Ga praten met Aegon!

Ongelezen bericht door peewee »

@Sprintlost,
Het door u behaalde resultaat is niets bijzonders. Kennelijk heeft u aan Aegon kenbaar gemaakt dat u (wanneer u er met Aegon niet uitkomt) naar het KIFID zou stappen. Welnu Aegon zal z'n knopen hebben geteld en weet dat een KIFID klachtprocedure in ieder geval tot een schadetoekenning van 60% van de schade leidt. Plus wat kleingeld aan vertragingsrente. Bovendien moet Aegon in zo'n KIFID procedure zelf ook veel tijd (menskracht = geld) steken. Vandaar het schikkingsaanbod van 80%. Blijft staan dat ook het KIFID de Sprintplan-zwendel door Aegon in de tot nu toe gevoerde individuele klachtprocedures verkeerd heeft beoordeeld en niet tot de kern van de zwendel doordringt. Die 60% slaat dus nergens op.

@Klaas-Jan,
Leden van Consument & Geldzaken staan niet als individu ''alleen''. Mij is bekend dat de afdeling juridische ledenservice in Zoetermeer ook zo'n 400 (destijds) minderjarige Sprintplanner individueel heeft geholpen totdat Aegon hen de volledige schade heeft vergoed. Dit laatste is inmiddels veelal gebeurd. Ergens op de website Sprintplanclaim.nl staat te lezen dat voor Consument & Geldzaken de rechtsstrijd met Aegon pas ten einde zal zijn nadat de laatste aangesloten Sprintplan-gedupeerde zijn schade vergoed heeft gekregen.

@PSH,
Mee eens dat een coulance regeling getoetst aan uw inkomen/vermogen in het geval van de Sprintplan-zwendel geen serieus te nemen ''coulance'' regeling oplevert. U bent door Aegon bedrogen en zou dit evenzeer zijn wanneer u 3 miljoen per jaar verdiende of van de bijstand zou leven.

Klaas-Jan
Berichten: 170
Lid geworden op: 13 nov 2012 12:13

Re: Sprintplan gedupeerde? Ga praten met Aegon!

Ongelezen bericht door Klaas-Jan »

@peewee: maar de vraagsteller is toch juist geen lid van de Vereniging Consument & Geldzaken...

ClaimConcept
Berichten: 1741
Lid geworden op: 22 mei 2012 10:45

Re: Sprintplan gedupeerde? Ga praten met Aegon!

Ongelezen bericht door ClaimConcept »

Klaas-Jan schreef:@peewee: maar de vraagsteller is toch juist geen lid van de Vereniging Consument & Geldzaken...
De vraagsteller heeft ondertussen wel al die jaren geprofiteerd van de lopende procedure door VC&G. Anders was de klacht al lang en breed verjaard geweest.

Aan de andere kant is de argwaan van Sprintlost ook wel begrijpelijk, maar ga dan niet alle hulpverleners over één kam scheren. Genoeg kaf tussen het koren, zie ook de topic Sprintplan driedubbel gepakt

ClaimConcept
Berichten: 1741
Lid geworden op: 22 mei 2012 10:45

Re: Sprintplan gedupeerde? Ga praten met Aegon!

Ongelezen bericht door ClaimConcept »

ClaimConcept schreef:Aan de andere kant is de argwaan van Sprintlost ook wel begrijpelijk, maar ga dan niet alle hulpverleners over één kam scheren. Genoeg kaf tussen het koren, zie ook de topic Sprintplan driedubbel gepakt
Meer nieuws op Staan leasebanken boven de wet?

milka41
Berichten: 14
Lid geworden op: 11 nov 2011 12:29

Re: Sprintplan gedupeerde? Ga praten met Aegon!

Ongelezen bericht door milka41 »

Sprintlost schreef:Bij deze wil ik iedere SprintPlan gedupeerde oproepen om eens een gesprek aan te gaan met Aegon. Baat het niet, dan schaadt het niet.

Zelf ben ik ooit ook in het Sprintplan 'getrapt'. Ik ging er tot het eind toe van uit dat het om een spaarproduct ging. Uiteindelijk bleek dat ik aan het eind van de rit mijn totale inleg kwijt was. :evil:

Ik heb jarenlang gewacht op een resultaat van de sprintplanclaim procedure maar dat schiet maar niet op. Ik heb eind vorig jaar contact gezocht met wat bureaus (juristen) die gespecialiseerd zijn in SprintPlan gedupeerden. Ik vond echter dat ze veel te veel geld vroegen voor hun diensten. Achteraf bleek dat een goede keuze want deze mensen vragen veel geld voor iets wat je ook gewoon zelf kunt doen!

Ik ben toen zelf een Kifid procedure begonnen. Dit houdt onder andere in dat je zelf je klacht bij Aegon neerlegt (in een brief). Als reactie daarop krijg je dan van Aegon een brief waarin ze je aanbieden gebruik te maken van hun 'coulance-regeling'. Ik heb daar in eerste instantie vriendelijk voor bedankt. Ik stoorde mij erg aan het woord 'coulance'; dat roept het beeld op dat het mijn fout was om de Sprintplanovereenkomst aan te gaan maar dat ze desondanks coulant willen zijn en een deel van mijn inleg terug willen geven. Dat heb ik ze in een brief ook verteld.

Iets later ben ik toen door een jurist van Aegon gebeld met de vraag of ik niet tenminste een gesprek met ze wilde aangaan om te kijken wat er mogelijk was. Dat heb ik toen gedaan, onder het mom van: baat het niet, dan schaadt het niet. Tijdens dat gesprek heb ik mijn verhaal verteld. Hij wilde ook het een en ander weten over mijn financiele positie tijdens het aangaan van de Sprintplanovereenkomst. Ik heb echter niet het idee dat dat van invloed was op de uiteindelijke schikking. Ik heb toen gezegd dat ik eigenlijk mijn volledige inleg terug wilde maar, als het snel geregeld kon worden, ik wel akkoord wilde gaan met 80% van mijn inleg. (Ik dacht: ik zet hoog in; ik had hier en daar gelezen dat 70% toch wel het maximum was dat je terug kon krijgen). Hij zei dat hij zal kijken wat hij kon doen...

De volgende dag kreeg ik een princiepeovereenkomst waarin was vastgelegd dat ik 80% van mijn inleg terug kreeg (binnen 14 dagen) maar dat ik dan (natuurlijk) moest afzien van verdere stappen tegen Aegon. Ik heb dat geld netjes op tijd binnen gekregen.

Voor mensen die hun volledige inleg (of misschien meer) terug willen zit er niets anders op dan hopen op een uitspraak van een rechtbank.
Voor mensen die met minder genoegen nemen: ga praten met Aegon.
Ga in GEEN geval in zee met juristen/advocaten of andere instanties die (veel) geld vragen om voor jou de strijd aan te gaan met Aegon.
Ik ben een slechthorend man hoe kan ik bellen terwijl ik de spraak nauwelijks kan verstaan?En gesprek voeren via de telefoon is voor mij duur.....er zijn genoeg alternatieven om een gesprek te voeren met aegon...

wilfredo
Berichten: 27
Lid geworden op: 18 okt 2011 09:20
Locatie: wageningen

Re: Sprintplan gedupeerde? Ga praten met Aegon!

Ongelezen bericht door wilfredo »

Hallo Sprintlost,

Proficiat met uw resultaat! Ik heb dit echter ook geprobeerd, maar kreeg na de coulance procedure een afwijzing. Waar ik heel benieuwd naar ben is : hoe u het wel voor elkaar hebt gekregen maw de brief die u gestuurd heeft zal dermate beter, als die van mij zijn geweest.

Kunt u mij svp aangeven hoe ik een goede brief kan schrijven aan Aegon?

BVD

Wilfred

peewee
Berichten: 2195
Lid geworden op: 15 mar 2004 12:00

Re: Sprintplan gedupeerde? Ga praten met Aegon!

Ongelezen bericht door peewee »

@Wilfredo,
Sprintlost heeft zijn (gedeeltelijke) schadevergoeding niet gekregen dankzij de zg ''coulance regeling'' van Aegon. Maar (uitsluitend) als gevolg van het opstarten van een KIFID klachtprocedure tegen Aegon.

Goed en begrijpend lezen dus !

wilfredo
Berichten: 27
Lid geworden op: 18 okt 2011 09:20
Locatie: wageningen

Re: Sprintplan gedupeerde? Ga praten met Aegon!

Ongelezen bericht door wilfredo »

Ok Peewee, maar hoe doe je dat dan precies???

BVD

peewee
Berichten: 2195
Lid geworden op: 15 mar 2004 12:00

Re: Sprintplan gedupeerde? Ga praten met Aegon!

Ongelezen bericht door peewee »

@Wilfredo,
Zie de website www.kifid.nl voor de werkwijze en het reglement.
Alleen geschikt voor Sprintplan-gedupeerden die in staat zijn enigszins samenhangend en juridisch hout snijdend hun grieven d.m.v. een klachtprocedure te formuleren.

WeePeetje
Berichten: 3
Lid geworden op: 12 mar 2013 19:32

Re: Sprintplan gedupeerde? Ga praten met Aegon!

Ongelezen bericht door WeePeetje »

Ook ik ben je ingeluisd. Ga praten met Aegon. Sprintlost heeft een groot deel van zijn inleg terug. Ik vraag Sprintlost zowel zijn verzoek als de reactie van Aegon op het forum te plaatsen. Kunnen we gelijk zien of Aegon 'kleur' bekend. Altijd handig voor advocaat Jurgens lijkt mij.
Voor Luc Jurgens heb ik nog de volgende vragen:
1. Wil Aegon niet met de belangenvereniging praten om te zoeken naar een oplossing?
2. zo neen, dan kan volgens mij de rechter straks moeilijk een mediator aanwijzen, klopt deze redenatie?
3. ik heb mij destijds laten óverhalen' door een tussenpersoon (wel namens Spaarbeleg). Deze tussenpersonen blijven tot op heden buiten schot, terwijl zij drommels goed wisten dat zij verkeerde informatie de mensen voorschotelden. Is er nog geen tussenpersoon tot inkeer gekomen en tegen Aegon wil getuigen?
4. tot welk stadium kan deze procedure worden uitgevochten?
Ik ben benieuwd en wens natuurlijk onze advocaten veel wijsheid om een en ander voor ons tot een goed einde (recht hebben, maar ook recht krijgen) te loodsen

Locomotief
Berichten: 95
Lid geworden op: 02 jul 2008 17:30

Re: Sprintplan gedupeerde? Ga praten met Aegon!

Ongelezen bericht door Locomotief »

Wat een goede constatering dat er steeds meer gedupeerden hun verhaal kwijt willen, telkens nieuwe namen, super en ga zo door!

Gesloten