LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Sprintplan, waar zijn de beleggingen in obligaties?

Hier kan je discussiëren over de onderwerpen rondom spaarbeleg / sprintplan.
Isa(a)c le Maire
Berichten: 294
Lid geworden op: 06 sep 2014 11:21

Sprintplan, waar zijn de beleggingen in obligaties?

Ongelezen bericht door Isa(a)c le Maire »

Dames en heren consumenten,

Kan iemand mij helpen met het volgende raadsel.

Wie kan in de jaarverslagen met de jaarrekeningen van het Sprintplan beleggingsfonds Spaarbeleg / Aegon Garantiefonds jaren 1998 t/m 2008 aanwijzen, vermeldingen van beleggingen door dat beleggingsfonds in:

- obligaties, of
- swaps.


De jaarverslagen met jaarrekeningen en andere documenten Sprintplan kunt u hier vinden:

http://www.platformaandelenlease.nl/doc ... menten.htm

Daar staan -iets naar onder- ook uittreksels (extracten) van de jaarverslagen met de jaarrekeningen van het Aegon Garantiefonds.

Vergelijkt u de inhoud van de prospectus Sprintplan, de financiële bijsluiter Sprintplan en de Aanvullende Voorwaarden Sprintplan eens, met genoemde vooraf beloofde beleggingen met het duur geleende geld:

indexopties en nul coupon obligaties,

met

de inhoud van de extracten van de jaarverslagen met de jaarrekeningen 1998 - 2008, met de achteraf door de accountant E&Y vastgestelde en gecontroleerde beleggingen:

indexopties, en vanaf en inclusief het jaar 2003 een optie op een obligatie.

Het is net als met een koopoptie op een huis; zolang je niet echt koopt, heb je niet gekocht en dus geen koopsom betaald, en heb je het geld nog in je zak.

Als geen obligaties zijn aangekocht, dan zit dat deel van het geld ongebruikt in het beleggingsfonds.
Als dan nooit obligaties zijn gekocht, wat is dan met dat deel van het vermogen van ongeveer 1,7 miljard EURO van het Spaarbeleg / Aegon Garantiefonds gedaan?

Gecontroleerde jaarrekeningen die zijn goedgekeurd op het punt van de daarin vermelde beleggingen van het Garantiefonds zijn leidend en uitgangspunt bij de beoordeling.

In de jaarverslagen van het Spaarbeleg / Aegon Garantiefonds worden enkel beleggingen in opties vermeld; er worden geen beleggingen in obligaties of swaps genoemd en verantwoord.

Hoe kan dan toch dat gerechtshof Amsterdam op 7 april 2015 oordelen:

2.19

(...) kan het hof niet tot die conclusie komen dat Aegon niet in (nul coupon) obligaties en in synthetische obligaties heeft belegd, waaronder die gestructureerd zijn door opties en/of swaps. Om dezelfde reden kan het hof niet tot het oordeel komen dat Aegon niet voor een bedrag gelijk aan de aan de afnemers geleende bedragen heeft belegd. Hetgeen de Vereniging in de akte na het laatste tussenarrest aanvoert, gaat langs de kern van de zaak heen. Door niet op de inhoud van de documentatie in te gaan, onderbouwt de Vereniging haar eigen stellingen niet toereikend en bestrijdt zij onvoldoende gemotiveerd hetgeen door Aegon is aangevoerd.


Binnenkort alles over een rapportage van een hoogleraar accountancy uit Nijmegen, die gemotiveerd conclusies trekt over het Sprintplan, over het Garantiefonds, over Aegon Bank en over de advocaten van Aegon Bank.

Up-date 8 juli 2015: er is inmiddels beroep in cassatie ingesteld tegen deze uitspraak.

http://uitspraken.rechtspraak.nl/inzien ... :2015:1229

De Hoge Raad, politiek benoemd, hanteert het volgende motto:

Grotius: “UBI IUDICIA DEFICIUNT INCIPIT BELLUM”

(Vrij vertaal: "waar rechterlijke uitspraken tekort schieten, daar begint geweld")

juwita
Berichten: 879
Lid geworden op: 01 aug 2008 13:46

Re: Sprintplan, waar zijn de beleggingen in obligaties?

Ongelezen bericht door juwita »

kan het hof niet tot die conclusie komen dat Aegon niet in (nul coupon) obligaties en in synthetische obligaties heeft belegd, waaronder die gestructureerd zijn door opties en/of swaps. Om dezelfde reden kan het hof niet tot het oordeel komen dat Aegon niet voor een bedrag gelijk aan de aan de afnemers geleende bedragen heeft belegd
Kan niet ? Of wil niet ? Wist de Sprintplan klant veel van opties en swaps, maar kennelijk speelt die vraag bij dit Gerechtshof geen enkele rol !
De rechtspraak, inclusief KIFID, wil kennelijk kost wat koste in het verleden behaalde resultaten (indamming claims; Wet Cam beslissing; Hofmodel etc.) beschermen. Dit alles onder het mom van gebrekkige waarheidsvinding.
Wellicht nog net geen corruptie, want (nog) geen steekpenningen aangetoond, maar wel ambtelijk plichtverzuim. Vallen die KIFID scheidsrechters overigens onder reikwijdte ECRM ?

Isa(a)c le Maire
Berichten: 294
Lid geworden op: 06 sep 2014 11:21

Re: Sprintplan, waar zijn de beleggingen in obligaties?

Ongelezen bericht door Isa(a)c le Maire »

Het opmerkelijke is, dat de Accountantskamer ook al geen obligaties heeft kunnen vinden in de jaarverslagen met de jaarrekeningen:


"4.8 Betrokkene is in het onderhavige geval voorzichtiger geweest dan klager had gewenst. De beantwoording van klagers vragen door betrokkene luidde in essentie:

- in zijn rapport van 24 juni 2011 - :

i. dat de door [C] in de civiele procedure ingenomen stelling ‘dat circa 80% van de belegging in het Garantiefonds wordt gedaan in obligaties’ niet kan worden afgeleid uit / kan worden onderbouwd door de in het onderzoek (van betrokkene) betrokken informatie/documenten;

- in zijn rapport van 15 februari 2012 - :

iv. dat hij niet met zekerheid kan antwoorden dat [C] in echte aandelen heeft belegd, dat wel gesteld kan worden dat uit de beschikbare informatie niet is gebleken dat er in echte aandelen / obligaties is belegd en dat er meerdere aanwijzingen zijn dat er kennelijk niet is belegd in aandelen en obligaties;".

http://tuchtrecht.overheid.nl/nieuw/acc ... KN_2015_10

Gesloten