LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Spaarlift

Hier kan je discussiëren over de onderwerpen rondom spaarbeleg / sprintplan.
kippie
Berichten: 58
Lid geworden op: 16 aug 2005 08:14

Spaarlift

Ongelezen bericht door kippie »

Aegon heeft ook hier bakzeil moeten halen.. Keep the Hope alive!

Gedupeerden Spaarlift krijgen inleg terug

HENGELO - Deelnemers aan het omstreden beleggingssysteem Spaarlift krijgen hun geld terug. Dat zijn verzekeraar Aegon en de gedupeerden overeengekomen. Het geld, in totaal zo’n 600.000 euro, is ondertussen al voor een groot deel uitgekeerd. Dat meldt de advocaat van de gedupeerden, A.C. Blankestijn uit Hengelo. Hij spreekt van ‘een mooi succes’.

De 160 gedupeerden, voornamelijk afkomstig uit Twente en de Achterhoek, zagen de helft van hun inleg op de beurs verdampen. Spaarlift was zo’n tien jaar geleden een financieel product van verzekeraar Aegon. In de jaren negentig is het op grote schaal verkocht aan klanten van het toenmalige ziekenfonds Oostnederland (dat inmiddels is opgegaan in zorgverzekeraar Menzis).
Een groot aantal van de deelnemers wist niet dat hun inleg werd belegd op de beurs. Ze dachten dat het een spaarplan was, gekoppeld aan een levensverzekering. In 2003 ontdekten veel klanten echter dat de helft van hun geld was verdwenen.
In totaal bedroeg de schade ruim 300.000 euro. De slachtoffers richtten een vereniging op, die haar belangen liet behartigen door advocaat A.C. Blankestijn.
Onder dreiging van een rechtszaak bleek Aegon bereid tot een schikking. Nagenoeg alle gedupeerden hebben hun inleg inmiddels teruggekregen.
Advocaat Blankestijn: ‘Aegon is volledig door de knieën gegaan. Voor 90 tot 95 procent is het geld ook al uitbetaald. De leden konden kiezen tussen teruggave van het ingelegde geld, of doorgaan, met de garantie dat ze aan het einde van de termijn minimaal hun inleg terugzien. Voor die laatste optie heeft bijna niemand gekozen’, meldt de Hengelose raadsman.
De Spaarlift-deelname heeft de gedupeerden niet in de financiële problemen gebracht. ‘Het ging om spaargeld. Dat is anders dan bij bijvoorbeeld Legiolease, waarbij met geleasd geld is belegd. Dat systeem heeft veel deelnemers wel in financiële moeilijkheden gebracht.’
© De Twentsche Courant Tubantia

Bron: www.platformaandelenlease.nl

peewee
Berichten: 2195
Lid geworden op: 15 mar 2004 12:00

Re: Spaarlift

Ongelezen bericht door peewee »

Wanneer het om kleine bedragen gaat................. (wat is 600.000 euro inzake dit Spaarlift product, vergeleken met de 600 miljoen euro die Aegon verdiende met het SprintPlan !) Tja....................Waarschijnliijk was procederen over de Spaarlif zaak voor Aegon duurder geweest aan advocaatskosten dan de nu bereikte schikking.

andreh
Berichten: 30
Lid geworden op: 16 okt 2006 21:07

Re: Spaarlift

Ongelezen bericht door andreh »

hoi,

Ik wil toch graag weten wat andere gebruikers van Spaarlift aan het doen zijn. Destijds heb ik nadrukkelijk gevraagd over de kosten..en deze zouden na 5 jaar afgenomen zijn..we zijn nu 8 jaar verder maar nog steeds wordt een flink deel van de inleg ingehouden voor de levensverzekering. Over deze kosten werd destijds helemaal niet gesproken. Weet iemand hier iets van ?
Houden de meeste polishouders deze NVG spaarlift polis gewoon aan ?

andreh
Berichten: 30
Lid geworden op: 16 okt 2006 21:07

Re: Spaarlift

Ongelezen bericht door andreh »

Is het misschien een idee om premie vrij te maken ? Je betaald dan in elk geval niet meer de 20% kosten. Waarschijnlijk wordt je vermogen dan wel in box3 bijgeteld en moet je het ook op gaan eten als je in de bijstand komt. Is er geen mogelijkheid om de inleg met een factor 5 te verlagen zodat je nog wel je fiscale voordeel hebt maar haast niet meer bijlegt ?

andreh
Berichten: 30
Lid geworden op: 16 okt 2006 21:07

Re: Spaarlift

Ongelezen bericht door andreh »

Nou even gesproken met ABN AMRO adviseur..en die wilde niet zoveel zeggen. je zat nu al zover in het traject en je had al zoveel kosten gemaakt dat het mogelijk net zo verstandig was om te blijven zitten.
Je kon doen
a) Premie vrij maken, de kosten van het produkt wordne dan van het beleggingsrendement afgetrokken en voor de fiscus moet je het bedrag dan nog 15 jaar laten staan anders moet je met de fiscus afrekening. Wat waarsch amper een probleem is gezien het geringe rendement en de hoge kosten,
b) De polissen lopen al lang..kon je net zo goed aanhouden..je was al halverwege.
c) Inleg premie verlagen, de Minimale inleg is 448 euro per jaar, ongeveer 1000 gulden per jaar of 37 euro permaand

andreh
Berichten: 30
Lid geworden op: 16 okt 2006 21:07

Re: Spaarlift

Ongelezen bericht door andreh »

U kent het vast nog wel, van een jaar of 5 geleden, en als u nu een levenhypotheek afsluit, krijgt u een mooi overzicht te zien...EUR 100,- per maand sparen is over 30 jaar EUR 335.000,-. EUR 250,- per maand sparen is over 30 jaar EUR 550.000,-. Etc.etc.

Wanneer u een dergelijke beleggingsverzekering bent aangegaan met een verzekeraar dan gaan daar een aantal kosten vanaf, zoals:
- administratiekosten voor de verzekeraar
- provisie voor de assurantietussenpersoon (circa 4-8% van de betaalde premie)
- beheerkosten gedurende de looptijd
- poliskosten
- premie's voor diverse andere verzekeringen (overlijden, arbeidsongeschiktheid)

En wat doet die verzekeraar veelal met uw geld? Deze koopt met de door u betaalde premie participaties aan in zijn eigen beleggingsfondsen die veelal genoteerd staan op de Amsterdamse Effectenbeurs en waarvan de koersen wekelijks -zo niet dagelijks- worden gepubliceerd in een groot aantal landelijke dagbladen.

Kunt u niet zelf, rechtstreeks, bijvoorbeeld via Binck of Alex, die beleggingsfondsen aankopen? Ja, dat kan. Bespaart u dan een heleboel kosten? Ja. Loop ik dan meer risico? Nee.

Maar u heeft helemaal geen zin in beleggen? Beleggen in beleggingsfondsen betekent niet dat u dagelijks de kranten moet volgen om alles scherp bij te houden, tenzij u het leuk vind natuurlijk!

Beleggen in beleggingsfondsen kan aantrekkelijk zijn omdat u zelf het risicoprofiel van uw beleggingen kunt bepalen (vastrenderende fondsen, vastgoed fondsen, obligatiefondsen, aandelenfondsen). U vindt hier een overzicht van de beleggingsfondsen van een grote verzekeraar, Nationale Nederlanden.

Wilt u niet beleggen en gewoon 100% zekerheid dat u over 30 jaar bedrag X uitgekeerd krijgt? Dan wilt u een gemengde verzekering afsluiten. Dit soort verzekeringen garandeert op datum X een uitkering van bedrag Y, of bij eerder overlijden.

peewee
Berichten: 2195
Lid geworden op: 15 mar 2004 12:00

Re: Spaarlift

Ongelezen bericht door peewee »

Andreh,

Je vraag gaat niet echt over het aandenleaseproduct SPRINTPLAN, maar over een beleggingsverzekering van Aegon. Zie over deze problematiek de site www.beleggingspolisclaim.nl

andreh
Berichten: 30
Lid geworden op: 16 okt 2006 21:07

Re: Spaarlift

Ongelezen bericht door andreh »

hoi,

Ik bedoel in elk geval spaarlift. Als ik het vergleijk met ABN AMRO..die laat mooie resultaten zien..

andreh
Berichten: 30
Lid geworden op: 16 okt 2006 21:07

Re: Spaarlift

Ongelezen bericht door andreh »

Bedankt voor de link, volgens mij is het idd van toepassing. Ik zal lid worden.

bakkersanneke
Berichten: 1
Lid geworden op: 08 nov 2006 15:12

Re: Spaarlift

Ongelezen bericht door bakkersanneke »

Wat kun je doen om je Spaarlift te beëindigen en je inleg terug te krijgen?!

andreh
Berichten: 30
Lid geworden op: 16 okt 2006 21:07

Re: Spaarlift

Ongelezen bericht door andreh »

volgens mij moet je een brief sturen naar

Aegon
Postbus 23026
8900 MZ Leeuwarden

en dan 3 mnd wachten..laat even weten wat ze doen.

andreh
Berichten: 30
Lid geworden op: 16 okt 2006 21:07

Re: Spaarlift

Ongelezen bericht door andreh »

Die Aegon doet echt iets heel anders dan afgesproken:
Ze houden zo maar administratieloon in terwijl afgesproken was dat 5% (en dus niet 30%) van de inleg ingehouden zou worden.

BELEGGINGSKOSTEN
Van iedere inleg wordt 3%aangewend voor kosten aankoop
Risicopremie
Deze premie heeft een stijgend verloop
ADMINISTRATIELOON
doorlopend admistratieloon: 0,045% van het belegd vermogen
Eerste administratieloon:5% van de periodieke inleg


Inleg 75 maanden 98 euro per maand
en eenmalig 453 euro/1000 gulden.
TOTAAL INGELEGD 7856 euro
KOSTEN 75 mnd
Aan en verkoop aandelen 235 euro

Administratieloon 27 euro +60 maal 37 euro
TOTAAL ADMINISTRATIE 2224 euro.
Gemiddelde premie overijden 440 euro
TOTALE KOSTEN 2900 EURO

Belegd afgelopen 75 maanden 4900 euro
Werkelijke waarde nu 4500 euro

Nu weer mijn vraag. Waarom houden jullie van de 98 euro inleg per maand 37 euro
beleggingskosten in ? Dat kan toch niet waar zijn ? Dat is geen 5% kosten maar 38%
kosten..

andreh
Berichten: 30
Lid geworden op: 16 okt 2006 21:07

Re: Spaarlift

Ongelezen bericht door andreh »

Ben zelf werkzaam bij een actuarieel adviesburo en ooit begonnen bij een tussenpersoon. Mijn stelling over een tussenpersoon.

In geval van schade kunnen ze over het algemeen niks voor je betekenen. De meeste tussenpersonen kijken voor wat betreft levensverzekeringen slechts naar hun eigen portomonnee. Kortom over het algemeen (99% van de tp's hebben geen toegevoegde waarde)Aantal reacties: 8 reageer


Vragen:
Antwoorden:
Score:
Onafhankelijkheid? 10-12-03

Ik ben het 100% met je eens. Hoewel er ook goede ATP´s zijn kiezen de meeste voor dat product wat de meeste provisie oplevert. Hun belang is helaas niet het zelfde als het belang van de klant. Het feit dat Aegon en Nationale Nederlanden zo groot zijn geworden verklaart een hoop. Ze hebben dure producten die gek genoeg veel verkocht worden enkel en alleen vanwege de hoge provisie. Waar ik ook zo van baal is dat iedereen zich onafhankelijk noemt zodra ze producten aanbieden van verschillende aanbieders. Als er weer een actie is kiezen ze toch voor die aanbieder met de hoogste bonus die maand. Hopelijk worden de mensen wijs en gaan ze beseffen dat ze toch echt moeten gaan betalen voor een onafhankelijk advies. Lang leve de Verening van Onafhankelijke Financieel Planners (www.vofp.nl)

andreh
Berichten: 30
Lid geworden op: 16 okt 2006 21:07

Re: Spaarlift

Ongelezen bericht door andreh »

Kijk ook hier:
AEGON verbetert voorwaarden SPAARLIFT spaarkasproducten
http://www.aegon.nl/1711/22833/Aanvraag ... arlift.pdf

U kunt dit formulier terugsturen aan:
AEGON Spaarkas N.V.
O.v.v. productverbetering AEGON SpaarLift
Postbus 23015
8900 MZ Leeuwarden
AEGON Spaarkas N.V. , statutair gevestigd te Den Haag, handelsregister 01070545.
Lange Marktstraat 11, Leeuwarden. Postadres: Postbus 23015, 8900 MZ Leeuwarden.
Fax (058) 244 30 80. Internet: www.aegon.nl

Kijk ook hier
http://www.aegon.nl/1711/22833/Aanvraag ... arlift.pdf

bor 58
Berichten: 18
Lid geworden op: 15 jun 2006 12:10

Re: Spaarlift

Ongelezen bericht door bor 58 »

Hallo mensen, met alle respect dit is de site voor HET SPRINTPLAN maar de laatste tijd komt men met andere producten waar vragen en problemen zijn die hier niet in DIT forum thuis horen van HET DEBACLE SPRINTPLAN!!!!

santygo
Berichten: 540
Lid geworden op: 01 apr 2004 19:46

Re: Spaarlift

Ongelezen bericht door santygo »

Beste bor 58,

kijk eens een aantal topics omlaag:

Koersplan Spaarbeleg, ergernis over jaaroverzicht
met alle respect dit is de site voor HET SPRINTPLAN
Hoeveel reacties zijn er op de topics rond Sprintplan en hoeveel zijn en op bovenstaande topic?
Welke topic blijft het meest bij de les en wordt het meest serieus genomen?

Nog steeds overtuigd dat deze site alleen maar voor Sprintplan is?

andreh
Berichten: 30
Lid geworden op: 16 okt 2006 21:07

Re: Spaarlift

Ongelezen bericht door andreh »

Al lezend is me al wat duidelijk geworden. Ze hadden me verteld dat de eerste vijf jaar 5% ingehouden zou worden van de eerste inleg, maar ze houden 5% in van de totale inleg over de volledige duur/looptijd van spaarkas overeenkomkst. IN dat geval tekent natuurlijk niemand dat ding dus dan vertellen ze het ook niet.

andreh
Berichten: 30
Lid geworden op: 16 okt 2006 21:07

Re: Spaarlift

Ongelezen bericht door andreh »

Jaargang 13, Nummer 4, oktober 2006, Vereninging Consument en Geldzaken
Pagina 16

Deelnemers aan aandelen lease produkten kunnen soms de indruk hebben dat zij de enige afnemers zijn van finanicele produkten die ernstig gedupeerd zijn.
Rondom beleggingsverzekeringen woedt al 10 jaar (ik hoop neit dat dit waar is) een soort sluimerende veenbrand die ht gevolg is van niet vooraf verschafte informatie over de verborgen kosten van deze verzekeringen. Juist als gevolg van deze verborgen kosten vallen de opbrengsten vaak bitter tegen. Consument en Geldzaken maakt zich inmiddels sterk voor een schadevergoeding.
Jaargang 13, Nummer 4, oktober 2006, Vereninging Consument en Geldzaken

Zie ook hun website..

andreh
Berichten: 30
Lid geworden op: 16 okt 2006 21:07

Re: Spaarlift

Ongelezen bericht door andreh »

PvdA/VVD: Verzekeraars berekenen te hoge kosten op lijfrenteproducten

Door Esther Storm (Webredacteur)
Mocht je PvdA of VVD stemmen dan zou je een voorkeursstem kunnen overwegen op Staf Depla of Bibi de Vries.

PvdA en VVD vinden dat verzekeraars veel te hoge kosten in rekening brengen voor lijfrenteproducten. Ze willen de concurrentie vergroten door ook banken de mogelijkheid te geven deze producten aan te bieden. PvdA-kamerlid Staf Depla presenteerde op 11 januari 2006 samen met Bibi de Vries (VVD) een initiatiefwetsvoorstel dat het monopolie van de verzekeraars doorbreekt.

"Het is ons erom te doen om meer concurrentie in lijfrenteproducten te bewerkstelligen en zo de kosten te drukken", aldus De Vries. "Verzekeraars jagen mensen met een lijfrenteproduct onnodig op kosten. De uitvoerings- en provisiekosten van verzekeraars zijn hoog", licht Depla toe. Hij wijst daarbij op een recent onderzoek van de Nederlandse Mededingingsautoriteit en het Centraal Planbureau waaruit blijkt dat de verzekeringsmarkt ondoorzichtig is.

Ook kapitaalverzekering eigen woning te duur
Independer heeft in 2004 onderzoek gedaan naar kapitaalverzekeringen eigen woning (KEW). De conclusie was toen dat banken en verzekeraars consumenten hoge kosten in rekening brengen voor dit product. Het fiscale voordeel dat consumenten zouden moeten hebben bij het afsluiten van een KEW, verdwijnt grotendeels in de zakken van banken en verzekeraars in de vorm van hoge premie-, beheers- en administratiekosten, alsmede provisies voor tussenpersonen. Independer berekende dat de consument met een geselecteerde beleggingsrekening en een losse overlijdensrisicoverzekering meestal voordeliger uit is. Binnenkort komt Independer met een update van het onderzoek naar de KEW. Meer hierover leest u in een volgende nieuwsbrief.

Klik hier voor het persbericht van de PvdA.
Het onderzoek van Independer naar de kapitaalverzekering eigen woning kunt u hier nalezen.[url]http://www.independer.nl/thema/persarch ... s%20af.pdf[/
url]

http://www.independer.nl/thema/persarch ... s%20af.pdf

Gesloten