LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Sprintplan/Junior Vliegwiel en minderjarig: inleg 1,5x terug

Hier kan je discussiëren over de onderwerpen rondom spaarbeleg / sprintplan.
peewee
Berichten: 2194
Lid geworden op: 15 mar 2004 12:00

Re: Sprintplan/Junior Vliegwiel en minderjarig: inleg 1,5x terug

Ongelezen bericht door peewee »

Ik sprak begin deze week met de juridische ledenservice van Consument & Geldzaken. Toen kwam dit punt ook ter sprake. Consument & Geldzaken heeft in het decembernummer (2010) en het maartnummer (dit jaar) van haar ledenblad ook aandacht geschonken aan deze kwestie van minderjarige Sprintplan-deelnemers. Een deel van de bij Consument & Geldzaken aangesloten (destijds) minderjarige Sprintplanners zou hierbij al ondersteund worden. Volgens mij is dit maar een klein deel van de (destijds) minderjarige Sprintplanners die er in Nederland zijn en veelal van niets weten. Omdat Aegon/Spaarbeleg méér dan 100.000 Sprintplan-contracten afsloot, zitten daar vermoedelijk een paar duizend contracten bij die op naam van minderjarigen zijn afgesloten.

Kent u iemand in uw omgeving die een Sprintplan had en destijds minderjarig was, roep hem/haar dan op om zich te melden. Er ligt vele duizenden euro op hem te wachten !

Beter nog, roep iedere Sprintplan-gedupeerde (ook de meerderjarigen) op om zich aan te sluiten bij de strijd tegen AEGON
Samen staan we sterk en dwingen we Aegon op de knieeen.

Alert
Berichten: 103
Lid geworden op: 23 feb 2009 16:55

Re: Sprintplan/Junior Vliegwiel en minderjarig: inleg 1,5x terug

Ongelezen bericht door Alert »

Het is misschien goed om bij de vergoeding van de wettelijke rente aan te geven dat het in standaard situaties altijd gaat om zogenaamde samengestelde rente (dat wil zeggen: jaarlijks berekening van rente en toevoeging aan de hoofdsom, zoals bij de groei van een normale spaarrekening). Dit in tegenstelling tot b.v. enkelvoudige rentevergoeding over een aantal jaren; de groei van de hoofdsom is dan veel minder.
In het algemeen kan gesteld worden dat een bedrag waarover een aantal jaren samengestelde rente wordt berekend in 70/p (is percentage per jaar) verdubbeld.
Bij een samengestelde rente van b.v. gemiddeld 5% per jaar is een bedrag dus in 70/5 is 14 jaar verdubbeld.Gesloten