LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] KPN wil GSM netwerk opheffen

Heb je goede of slechte ervaringen met jouw telefoon of jouw telefoonaanbieder? Geef hier jouw mening.
Paullus
Berichten: 68
Lid geworden op: 19 apr 2004 20:15

KPN wil GSM netwerk opheffen

Ongelezen bericht door Paullus »

KPN is echt een onbetrouwbare ballentent geworden.
Men wil binnen een jaar of wat het GSM netwerk opheffen en iedereen dwingen om een dure telefoon te kopen die alleen op UMTS werkt.
Iedereen met een eenvoudige GSM telefoon om alleen te bellen en te SMS'en is niet meer welkom bij KPN.

Maak dus het beltegoed op, waardeer niet meer op en let goed op welke provider wel gewoon GSM blijft aanbieden.
Stap daar vervolgens naar over.

Bron: http://tweakers.net/nieuws/60347/kpn-tr ... twerk.html

Moose
Berichten: 46
Lid geworden op: 17 mei 2004 21:02

Re: KPN wil GSM netwerk opheffen

Ongelezen bericht door Moose »

KPN zal een simpele rekensom maken. Stel dat tegen die tijd 60% van hun klanten op UMTS zit, 30% op LTE en nog maar 10% op GSM dan is het waarschijnlijk goedkoper om een beperkte groep lichte gebruikers te verliezen dan een heel netwerk in de lucht te houden voor zo'n kleine markt.

Overigens zullen KPN's grote concurrenten ook hun GSM netwerk opheffen, om dezelfde reden. Hooguit blijft er dan nog een kleintje over die de restjes probeert af te romen. Dat gebeurde min of meer ook toen het analoge netwerk uitgefaseerd werd.

Pas over 4 jaar zal het netwerk pas echt uitgaan, dat zijn ook de tijden dat de GSM licenties verlopen en de overheid weer wil vangen.
KPN was het eerste 100% Nederlandse netwerk in Nederland met een GSM netwerk in 1994, in 1995 starte Libertel wat nu 100% in handen is van het Engelse Vodafone (brrr)

gravedigger
Berichten: 3097
Lid geworden op: 11 jun 2005 20:47

Re: KPN wil GSM netwerk opheffen

Ongelezen bericht door gravedigger »

Paniekzaaier :|

Paullus
Berichten: 68
Lid geworden op: 19 apr 2004 20:15

Re: KPN wil GSM netwerk opheffen

Ongelezen bericht door Paullus »

De vraag is echter of het UMTS netwerk wel betrouwbaar is. Nu is GSM alleen een probleem met oud en nieuw, dan is het overbelast.
De op IP gebaseerde dingen zijn echter totaal onbetrouwbaar. Als het een beetje drukker is, ligt alles er uit.
Zie het noodweer van 25 mei 2009. Alle sites met informatie zoals buienradar waren overbelast en niet bereikbaar, maar GSM werkte prima doordat het een net op zichzelf is.

Ook de VOIP diensten via internet zijn zeer matig van kwaliteit. Veel slechte en verbroken verbindingen.

Verder: wat wordt de prijs per minuut of SMS? Ik lees nu veel verhalen van mensen die torenhoge rekeningen krijgen met dat UMTS.

Ik snap wel dat vooruitgang in de techniek noodzakelijk is maar het moet geen verslechtering zijn. Helaas is dat vaak wel het geval omdat de nieuwe techniek alleen maar dient om de winst te maximaliseren, zakkenvullen, in plaats van een verbeterde dienstverlening aan de consument.

jelle.
Berichten: 230
Lid geworden op: 16 jul 2008 23:44

Re: KPN wil GSM netwerk opheffen

Ongelezen bericht door jelle. »

Jij zou echt bij de Telegraaf moeten gaan werken, paniekzaaier inderdaad.

Moose
Berichten: 46
Lid geworden op: 17 mei 2004 21:02

Re: KPN wil GSM netwerk opheffen

Ongelezen bericht door Moose »

Jelle, je maakt je of veelste druk of houd er van om paniek te zaaien.

De vraag die je stelt doet nu niet ter zake maar zal ieder gezond sterk bedrijf meegaan met de nieuwste technologie, het analoge NMT netwerk werdt door Hi (KPN) ook langer ondersteund dan nodig naast het GSM netwerk. GSM is een uitvinding van midden jaren 80 en kan je niet blijven onderhouden. Kosten en baten plaatje, is vrij normaal als je verder gezond de toekomst in wilt gaan en blijft investeren in nieuwe technologie.

Overbelasting geen last van is mijn ervaring en was dit rond het jaar 2000 wel het geval, indien nodig kan KPN zeer snel extra mobiele masten of capaciteiten vergroten zoals bij grote evenemenetebn

Onderbouwing betrefende IP en onbetrouwbaarheid slaan nergens op.
Door het noodweer op 25 mei kan het zijn dat er een inslag was op een mast waardoor andere harder moeten werken en overbelast kunnen raken, ook met GSM kan dit het geval zijn.

Ik weet niet welke VoIP provider je hebt maar werk de laatste jaren op VoIP en het is beter of net zo goed dan analoog bellen, vele bedrijven zijnook over op VoIP vanwege de kosten, besparingen en betere diensten aanbod.

UMTS is er nu onbeperkt met een UMTS simonly of voor 4,50 per maand.

Als ze jou advies gaan opvolgen kunnen ze de tent sluiten, klagen achter je pctje is makkelijk :D

Moose
Berichten: 46
Lid geworden op: 17 mei 2004 21:02

Re: KPN wil GSM netwerk opheffen

Ongelezen bericht door Moose »

Sorry bedoel Paulus :oops:

Paullus
Berichten: 68
Lid geworden op: 19 apr 2004 20:15

Re: KPN wil GSM netwerk opheffen

Ongelezen bericht door Paullus »

IP telefonie even goed als analoog?
Ik krijg zelf in mijn werk klanten aan de lijn en de helft is amper aan te verstaan.
Of ze vallen steeds weg, er is veel ruis of er is een extreme echo. Analoge bellers zijn perfect te verstaan.

Paniek zaaien vind ik ook onzin. Ik beroep me op een bericht dat niet gunstig is voor mensen die alleen bellen en sms genoeg vinden. Dat bericht komt niet van mij maar van KPN.

O.K. Het enige dat overdreven is, blijkt de oproep te zijn om over te stappen naar een andere provider omdat GSM dus blijkbaar helemaal verdwijnt.

Moose
Berichten: 46
Lid geworden op: 17 mei 2004 21:02

Re: KPN wil GSM netwerk opheffen

Ongelezen bericht door Moose »

Ze worden ook gedwongen door de overheid lees onderstaande stukje maar.

http://www.nrc.nl/economie/article22523 ... s-licentie


Rotterdam, 26 mei. KPN-dochter Telfort moet een boete van 5 miljoen euro betalen omdat het zijn umts-netwerk voor snelle mobiele datadiensten onvoldoende heeft ontwikkeld.


Dat heeft het Agentschap Telecom vandaag in een brief aan KPN laten weten. De overheidsinstantie verwijt KPN dat het de concurrentie blokkeert door frequenties ongebruikt op de plank te laten liggen. De boete kan oplopen tot 40 miljoen euro.

De umts-frequenties werden in 2000 geveild aan vijf mobiele aanbieders, op voorwaarde dat ze binnen zeven jaar een compleet netwerk zouden hebben. Mobiele aanbieders moeten in ieder geval umts kunnen leveren in gemeenten van meer dan 25.000 inwoners, op luchthavens en langs alle belangrijke verkeersaders.

Telfort kreeg in 2008 al te horen dat het niet aan de eisen voldeed. KPN, dat Telfort in 2005 overnam, laat Telfort-klanten gebruik maken van KPN’s eigen umts-netwerk. De Telfort-frequenties blijven goeddeels onbenut. Er zijn volgens Marita Schreur, directeur van Agentschap Telecom, voldoende partijen die het umts-netwerk van Telfort over zouden willen nemen.. „KPN gaat er ten onrechte van uit dat de frequenties hun eigendom zijn.”

Ook uit de laatste steekproef blijkt dat Telfort op 48 van de 298 plaatsen geen umts-dekking biedt. KPN zegt „verrast” te zijn door deze resultaten. „We gebruiken het spectrum van Telfort wel degelijk”, aldus een woordvoerder, „dat blijkt ook uit onze eigen metingen.” KPN-technici bestuderen de nieuwe testresultaten.

KPN, dat 10 miljoen bellers op zijn netwerk heeft, komt volgens Agentschap Telecom niet onder het betalen van deze boete uit. Mocht KPN niet binnen drie maanden aan de eisen voldoen, dan volgt weer een boete van 5 miljoen euro, tot maximaal 40 miljoen. Het zou zo een van de hoogste boetes kunnen worden die KPN ooit heeft moeten betalen.

Agentschap Telecom, dat valt onder het ministerie van Economische Zaken, organiseert volgend jaar opnieuw een grote veiling van mobiel breedbandverbindingen. Het gaat om de 2,6 GHz frequenties, die worden gebruikt voor nieuwe technieken als LTE (Long Term Evolution, de opvolger van umts) en WiMax, een snellere vorm van draadloze netwerken.

Behalve de bestaande mobiele aanbieders zijn ook Tele2 en kabelmaatschappij Ziggo geïnteresseerd in de 2,6 GHz-band. De nieuwe datanetwerken zijn goed geschikt voor mobiel bellen via internet. Dat is vaak goedkoper dan bellen per minuut via een gewone gsm-verbinding – zeker bij gesprekken met het buitenland. De huidige mobiele aanbieders zijn huiverig om voice over ip, zoals het ook wel genoemd wordt, toe te staan. Het zou hun inkomsten kunnen schaden en daarom blokkeren ze programma’s als Skype en andere voice over ip-software.

Een commissie van de Tweede Kamer vergadert komende maand over een motie van PvdA’er Martijn van Dam. Hij wil dat Economische Zaken ook een nieuwe partij de kans geeft de markt te betreden met innovatieve breedbanddiensten. De gevestigde mobiele netwerken zouden daarvoor wat ruimte moeten inleveren voor de populaire LTE-blokken. Dat is de reden dat de veiling is uitgesteld – niet om er meer geld uit te halen, aldus betrokkenen. „Uiteindelijk moet de consument daar toch weer voor betalen”, zegt Marita Schreur van Agentschap Telecom.

mukkiefuk
Berichten: 236
Lid geworden op: 24 okt 2005 15:11

Re: KPN wil GSM netwerk opheffen

Ongelezen bericht door mukkiefuk »

uit de link:
KPN heft 'binnen enkele jaren' zijn gsm-netwerk op.
PANIEK PANIEK!!! Doe ff relaxed, wie weet is dat nog 4 jaar verwijderd.

Doe anders ook maar ff een topic maken over:

KPN stopt met Analoge Telefonie

DVD VERDWIJNT BINNEN 3 JAAR! Iedereen verplicht Blu-Ray kopen of SBS kijken :O :O

PANIEK!!!

Paullus
Berichten: 68
Lid geworden op: 19 apr 2004 20:15

Re: KPN wil GSM netwerk opheffen

Ongelezen bericht door Paullus »

OK valt allemaal wel mee dus de komende jaren.
Moderator: verwijder het topic maar.
Ik ben wat te voorbarig geweest en de lezers vatten het op als paniek.

Gesloten