LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] nr 0906-0710

Heb je goede of slechte ervaringen met jouw telefoon of jouw telefoonaanbieder? Geef hier jouw mening.
natasja2006
Berichten: 1
Lid geworden op: 03 feb 2006 12:49

nr 0906-0710

Ongelezen bericht door natasja2006 »

Beste forumleden,

In augustus 2005 kreeg ik een torrenhoge rekening van mijn mobiel.
Na nader onderzoek bleek dat er gebeld is naar 0906-0710 terwijl ik dat niet geweest ben.
Vele telefoontjes en brieven verder met mijn telefoon provider, kwam het erop neer dat ik gewoon moest betalen, had ondertussen wel alle koopnummers laten blokeren.
Ze konden dus overigens niks vertellen wat dit telefoonnummer was behalve dat het iets is van spelletjes waarvoor je via internet een wachtwoord krijgt.

Hierna heb ik het maar laten rusten, maar wat schets nu mij verbazing mijn vriend heeft sinds januari een nieuw abonnement bij een andere provider en toen de telefoonrekening kwam was het weer een torenhoge, en welk nummer komen we weer tegen juist 0906-0710.

Gelijk gebeld naar de provider maar wederom kunnen we hem gewoon betalen en kunnen ze ons niks vertellen wie of wat het is behalve wat we al wisten (ook hier hebben we nu weer alle koopnummers laten blokkeren, we weten alleen nog niet of er al weer gebeld is naar dat nummer van de lopende rekening)

Wij hebben echter nog nooit gehoord van dat nummer 0906-0710 en kunnen er ook niks van vinden.

De tijden van deze telefoontjes varieren van s'ochtends vroeg tot s'avonds laat, dus ook op tijden dat we aan het werk zijn en dat we in bed liggen.

Mijn vraag is nu: komt iemand dit bekend voor met dit nummer?
zijn er meer mensen gedupeerd?

met vriendelijke groet,
Natasja

edje-h
Berichten: 27
Lid geworden op: 21 feb 2006 02:26

Re: nr 0906-0710

Ongelezen bericht door edje-h »

Het bedrijf is ook niet bekend bij de k.v.k.
Als het een legaal bedrijf zou zijn,staat het er wel vaak ingeschreven.
En deze dus niet.
Er is wel een bedrijf dat in de telefoon gids eronder vermeld staat,maar of het dat bedrijf ook echt is?
Je kunt ze een keer bellen,mischien dat zij je kunnen helpen.
Ow en heeft er niemand anders een keer met jullie telefoon naar dat nr gebeld?
Dat gebeurt ook vaak,dan hoeven ZE de kosten NIET ZELF te betalen he.

Groetjes Edje-h

Frankkk
Berichten: 416
Lid geworden op: 28 dec 2005 09:12

Re: nr 0906-0710

Ongelezen bericht door Frankkk »

Op mijn telefoon heb ik een beveiligingscode van 5 cijfers ingesteld die je moet intoetsen voordat je kunt bellen. Ook heb ik ingesteld dat de telefoon na een halve minuut op slot springt.

Wellicht is dat op uw telefoon ook in te stellen, dit om uit te sluiten dat een gezinslid de telefoon gebruikt om naar een dergelijk nummer te bellen.

Het is ook wel erg toevallig dat je vriend ook last heeft van spooktelefoontjes naar precies datzelfde telefoonnummer. Dat lijkt er toch op te wijzen dat iemand in je omgeving met toegang tot de mobieltjes de nummers heeft gebeld?

Overigens, via google werd ik verwezen naar de opta-site waar ik iets anders vond dan eerder genoemd:

0906-0710 Toegekend per 14-1-2005 Besite BVBA 0906 betaalde informatienummers met een lengte van acht cijfers

Reactie op http://www.marketingfacts.nl/berichten/ ... am_filter/
-----------------
Echter bieden deze partijen zich wel op de computer aan om deze nummers te bellen (voor een code). Zolang ze dan dit spel spelen tikt toch de meter ook al is het via de kabel???
Ze bieden ze aan op site"s met kinderspelletjes.
Dit is dus zeer aantrekkelijk.
Ik heb mijn oudste zoon hierop aangesproken en deze heeft toegegeven dat hij zo'n soort nummer heeft gebeld.
-----------------

Ziezo
Berichten: 5
Lid geworden op: 16 mar 2006 08:12

Re: nr 0906-0710

Ongelezen bericht door Ziezo »

Het nr 0906 0170 is van Be site BVBA zoals al eerder vermeld in dit forum. Je kunt er volgens mij erotische getinte chatsessies voeren en smsen en mails ontvangen. Ik heb een mailtje gestuurd naar het bedrijf met het verzoek om meer informatie maar tot op heden heb ik niks ontvangen. Als je het nummer draait moet je een 4-cijferige code invoeren om op de site te komen. Maar ik kan nergens iets vinden over hoe je die code aanvraagt. Al met al vind ik het een louche zaak.

Ziezo
Berichten: 5
Lid geworden op: 16 mar 2006 08:12

Re: nr 0906-0710

Ongelezen bericht door Ziezo »

Ik heb hier en daar geinformeerd. En ik kreeg het volgende te horen:

Het nummer 09060710 word inderdaad gebruikt op ons betaalplatform en meer bepaald om toegang te krijgen tot live webcam-sites. Wanneer u bijvoorbeeld kijkt op de site www.camcandy.com en daar doorklikt op een van de webcam-beelden dan ziet u de pagina waar dit telefoonnummer (met duidelijk vermelding van de voorwaarden) wordt getoond en ook de kode waarvan sprake in het bericht als je belt naar dit nummer. Zolang de lijn open blijft, heeft de gebruiker toegang tot de site, waar hij de webcams kan bekijken en chatten met de personen achter de webcam.
>
>Wat betreft berichten over fraude, kan ik je verzekeren dat wij geen
>gevallen van 'fraude' kennen. Het is natuurlijk wel zo, dat niet iedereen
>openlijk toegeeft dat ze effectief dit nummer gebeld hebben wanneer de telefoonkosten onverwachts hoog oplopen.
>
>Indien nodig kan de volledig historiek worden aangeleverd van het bezoek dat de beller aan de website heeft gedaan. Hiervoor hebben wij het telefoonnummer nodig van waarop dit gesprek is gevoerd.

Dus ik denk niet dat het zomaar op je telefoonrekening verschijnt, iemand in de familie zal hier wel gebruik van maken.

Drogisst
Berichten: 1
Lid geworden op: 14 feb 2007 13:06

Re: nr 0906-0710

Ongelezen bericht door Drogisst »

Rond de kerst 2006 is mijn dit ook overkomen. Er is voor een dikke 1000 euro gebeld naar 09060710. Waarvan ik een ongeveer 670 euro betalen moet omdat ik nog ongeveer 360 euro had beltegoed had. Ik heb het hier niet bij gelaten. Toen ik de eerste rekening kreeg heb ik gelijk de politie gebeld. Ik kon echter geen procesverbaal op laten maken omdat er geen schuldige partij is. Wel hebben ze er een notitie van gemaakt. Tevens hebben we gelijk een advocaat ingeschakeld. De zaak loopt nu nog. Ik laat weten hoe het afloopt.

Grt,

Dirk Ane

Anastasia
Berichten: 474
Lid geworden op: 20 jan 2007 15:51

Re: nr 0906-0710

Ongelezen bericht door Anastasia »

De oplossing;

Neem een blokkade voor 0906 en 0909 nummers,
de 0900 is wel open...

Als u niet zoveel belde, een prepaid , dus op=op dan blijven de problemen beperkt tot een nieuwe kaart met ander nummer, en weg die lege met abbo op dit dure nummer!

Mededeling; soms is het mogelijk een ander telefoon nummer op te geven waarvan het afgeschreven word, dan is dit niet geldig, dus je moet met je eigen toestel en met nummerweergave ingeschakeld bellen, anders is het fraude!

Ik heb zojuist een sms abbo genomen voor een reeds lege sim kaart, die vervangen is door een goedkopere aanbieder, en hoewel het beltegoed al op was, komen er nu wel sms,jes binnen, dus het tegoed word nu negatief!

Van de 8 online aanmeldingen zijn er dus 5 die al binnen kwamen, en dus had ik ook uw nummer kunnen opgeven, dus als dit kan is het strafbaar.

Mieke1977
Berichten: 1
Lid geworden op: 17 sep 2007 09:01

Re: nr 0906-0710

Ongelezen bericht door Mieke1977 »

Ik zie jullie allemaal praten over de mobile telefoon, maar ik ben hier ook de dupe van maar dan met een vaste telfoonlijn.

Tot op heden nog steeds bezig met de provider. die zegt ook precies het zelfde.

Zijn er mensen die mij kunnen vertellen hoe en wat ik verder moet doen en regelen,

Voor mij ( en waarscheinlijk anderen met mijn) de eerste keer dat het mij overkomt, en ik weet niet wat ik nu verder moet doen behalve mijn rekening te betalen.

Groetjes Mieke

fuiduif
Berichten: 112
Lid geworden op: 26 jun 2005 22:19

Re: nr 0906-0710

Ongelezen bericht door fuiduif »

Gebelde nummers op je telefoonrekening zijn echt niet aanvechtbaar. Dan kun je nog hard in je bed liggen, op vakantie zijn of je telefoon in een kluis in de bank hebben gelegd; je kunt het niet bewijzen en de provider liegt dáár zeker niet over. Gevalletje helaas, pindakaas. Alle centrales in Nederland liggen onder controle van het Ministerie van V&W en die checken alles.

Irene H
Berichten: 3
Lid geworden op: 16 okt 2007 20:39

Re: nr 0906-0710

Ongelezen bericht door Irene H »

Ook ik ben de dupe van nummers op mijn rekening die niet gebeld zijn door mij òf iemand anders in mijn huis. De nummers zijn: 09 06710 , 09 06107 (niet te traceren wat het is) en 09 06200180 (nucams.nl webcams) en de klapper 09 062000045 (escortservice) De tijden dat er gebeld is was ik thuis met mijn zoontje van 10 en dochtertje van 1, dat laatste nummer is een gesprek geweest van een uur om 4 uur 's middags toen we lekker aan de thee zaten. Dat laatste gesprek koste alleen al 39 euro !! Totaal was het 63 euro. Ik heb internet + bellen van UPC. Ik heb een router die goed beveiligd is dus via internet is dit misbruik niet gebeurt. Wel heb ik (sinds kort) een oude dect-telefoon (draadloos dus). Zo'n 12 jaar geleden heb ik dit ook al meegemaakt bij een kpn abbonnement + draadloze telefoon. Toen hebben we direct al die nummers geblokkeerd en een ander toestel neergezet. Nu heb ik dus wederom al de 09-nummers geblokkeerd en ook heb ik mijn ouderwetse toestel met draad weer neergezet. Of dit afdoende is weet ik nog niet want ik had het vandaag ontdekt.
Wel ben ik redelijk tevreden over de service van UPC die mij als tegemoetkoming 1 maand gratis abbonnement geven, wat neerkomt op ongeveer de helft van de geleden kosten. Hier lees ik dat over het algemeen niets word terug betaald door de providers dus ik mag blijkbaar niet mopperen.
Weet iemand of hier daadwerkelijk onderzoek naar word gedaan en is het misschien noodzakelijk om aangifte te doen, het is uiteindelijk gewoon diefstal toch? Het valt me wel op dat bij bijna alle meldingen dezelfde nummers gebruikt worden..

Irene H
Berichten: 3
Lid geworden op: 16 okt 2007 20:39

Re: nr 0906-0710

Ongelezen bericht door Irene H »

Ik vergeet nog te melden dat het de laatste tijd regelmatig voorkwam dat mensen mij probeerden te bellen en "in gesprek" kregen terwijl er niemand aan het bellen was.. misschien heeft dat met elkaar te maken?

Irene H
Berichten: 3
Lid geworden op: 16 okt 2007 20:39

Re: nr 0906-0710

Ongelezen bericht door Irene H »

Als je op: http://www.opta.nl/asp/nummers/08000900 ... 7&x=28&y=8 kijkt kun je checken of een nummer nog beschikbaar is, daar tik je het nummer in dat gebeld is vanaf jou adres en je krijgt dat de naam van aan wie het is toegekend. 0906-0710 is van besite BVBA zoals al eerder omschreven (camcandy) en de andere 0906-0107 is van : virtual pc services b.v. Daar schiet je natuurlijk verder niet veel mee op maar ik neem aan dat je het echt wel merkt als iemand in je huis zit te bellen en webcammen.. dus opmerkingen dat het toch iemand uit het gezin moet zijn geweest zijn echt complete onzin in de meeste gevallen..

margreet_smits
Berichten: 1
Lid geworden op: 26 nov 2007 21:27

Re: nr 0906-0710

Ongelezen bericht door margreet_smits »

Ik heb afgelopen maand een hoge telefoonrekening ontvangen van de provider Orange. Het gaat om een vaste telefoonaansluiting. Wij schijnen nummers te hebben gebeld die ik nog nooit van me leven heb gezien.

Het gaat om de volgende nummers, ik heb ook uitgezocht van wie die nummers zijn via een link in een van de voorgaande reacties.
09060710: Besite BVBA
09098830: Callfactory bv
09090006: Callfactory bv
09091314: The sound of data bv
09062658001: Colt telecom bv

Ik heb geen kinderen in huis dus die kunnen het ook niet zijn geweest. Het is telkens 9 sec en de kosten zijn 51 cent p.k.

Het is heel raar dat dit gebeurt, we hebben nu alle 0906 en 0909 nummers laten blokkeren.
Dit is niet de 1e keer dat ons dit overkomt, ook op mijn mobiel is het al eerder voorgekomen. De providers die kunnen niets beters zegen dan mevr u heeft dit nummer toch echt gebeld.

Wij als consument kunnen hier helaas niets aan doen, maar wel als een programma ons erbij helpt en meer mensen reageren die dit ook is overkomen.

Inge de Ruijter
Berichten: 1
Lid geworden op: 02 apr 2008 14:10

Re: nr 0906-0710

Ongelezen bericht door Inge de Ruijter »

Hallo,
Ook ik heb 3 maanden achtereen een veel te hoge rekening moeten betalen. Eer ik erachter was hoe en wat duurde het ook zo weer een maand, wat dan eerder te wijten is aan de klantenservice van Multikabel. Dus daarom houdt ik mijn hart nog vast wat er voor de maand februari op de rekening zal komen.

Maar voor mij geldt eigenlijk hetzelfde verhaal als velen van jullie. Er is naar verschillende 0906 en 0909 nummers gebelt, maar veelal 09060710. Hoewel ik nog wel verdere actie wil ondernemen was de reactie bij mij ook aan de telefoon met de klantenservice, dat ik toch echt dat nummer had gebelt. Ook ik heb geen kinderen in huis en weet heel zeker dat ik het zelf niet gebelt heb.

Ik hoop dus ook heel erg dat wij onze krachten kunnen bundelen en we met behulp van een programma iets hier aan kunnen doen!

BrianHoogenberg
Berichten: 1
Lid geworden op: 14 jul 2008 14:46

Re: nr 0906-0710

Ongelezen bericht door BrianHoogenberg »

Net als de voorgaande posters heb ik ook een onverwacht hoge telefoonrekening gekregen. Dankzij het nummer 0906 0710 en nog een paar andere. Onze thuis telefoon wordt vrijwel nooit gebruikt en opeens had ik een telefoon rekening van maar liefst €200,- waarvan alleen al 170 euro naar die nummers ging!!!

Ik heb gebeld met orange maar die zegt simpelweg dat ze niets kunnen doen omdat volgens hun gegevens wij erheen gebeld hebben.

Heeft ondertussen iemand al iets uitgevonden want ik ben niet van plan dit te betalen maar als ik het terug vorder zit ik dalijk zonder internet. :S

Is Radar er misschien mee bezig?

anno103
Berichten: 1
Lid geworden op: 23 aug 2008 12:11

Re: nr 0906-0710

Ongelezen bericht door anno103 »

vandaag weer de telfoonrekening van mijn gekregen en ook wij hebben al meerdere malen een hoge rekening gehad.
nu weer ruim 500 euro
nu de 0906 nummers laten blokkeren maar als iemand een oplossing weet voor die rekening zodat je niet hoeft te betalen horen wij het natuurlijk graag.
dit is helaas niet de eerste keer en zulke grapjes hebben ons alles bij elkaar al honderden euro´s gekost.

groetjes

TdeHond
Berichten: 2845
Lid geworden op: 19 jan 2008 14:42

Re: nr 0906-0710

Ongelezen bericht door TdeHond »


DickKar
Berichten: 1
Lid geworden op: 30 aug 2008 13:03

Re: nr 0906-0710

Ongelezen bericht door DickKar »

Net als de bovenstaande reacties zijn ook wij slachtoffer geworden van inbraak op onze telefoon. Gelukkig heeft onze provider tijdig een alarm mail aan ons gestuurd dat de rekening veel hoger wordt dan normaal. Vandaag direct 0906 nummers geblokkeerd. Als trosradar (opnieuw aandacht besteed aan telefooninbrekers dan werk ik er graag aan mee om ze op te sporen. Het gaat bij ons om de betaalnummers 09060108, 09060255 en 09060710.

Mijn raad: blokker zo snel als mogelijk 0906 nummers.

Met een hartelijke groet,
Dick Karssen
Driebergen

freekvandael
Berichten: 1
Lid geworden op: 26 okt 2008 16:47

Re: nr 0906-0710

Ongelezen bericht door freekvandael »

Hallo,
Ook wij hebben last (hopelijk gehad) van bellen naar 0906710.
Ook wij weten zeker dat er gebeld is met of via ons nummer terwijl er niemand thuis was.
Hierop hebben wij getracht een nummerblokkering aan te laten brengen door Ziggo. Na het nodige heen en weer gezoek met telefoon en Mijn Ziggo,uiteindelijk een brief geschreven met het verzoek om nummerblokkering niveau 2 aan te brengen. Een week na inzending van de brief nog steeds niets gehoord van Ziggo, terwijl zij aangeven de blokkade binnen 48uur na ontvangst van de brief te zullen doorvoeren. Ter controle heb ik de helpdesk gebeld die redelijk snel bereikbaar was. Echter de blokkering was nog niet doorgevoerd. Heb met de medewerkerster afgesproken dat nu binnen 48 uur de blokkade zou zijn aangebracht. A.s maandag 27 oktober zou die er dus op moeten zitten. Dinsdagochtend toch maar weer even bellen ter controle.
Volgens mij is er buiten Ziggo een technisch probleem dat ik niet kan doorgronden. Immers er wordt gebeld met of vanuit of nummer, terwijl er hier niemand in huis is. Wie kan uitleggen hoe dat werkt?

Wij zijn benieuwd naar een reactie. Overigens hoop ik dat met dit bericht ook Radar hier aandacht aan geeft.

Groet, Familie van Dael

Smurfje1978
Berichten: 3
Lid geworden op: 22 okt 2008 21:15

Re: nr 0906-0710

Ongelezen bericht door Smurfje1978 »

Ook ik heb onverwachts hoge rekeningen gekregen met 0906 nummers. Drie maanden lang hebben onverlaten hun gang kunnen gaan voordat wij het ontdekten. In augustus kregen wij de rekening met gesprekskosten van de maand juni. Direct die nummers laten blokkeren maar ja, dan krijg je nog de gesprekskosten van juli en augustus. Totaal zijn wij voor 800€ opgelicht. Na een aangetekend schrijven naar Vodafone krijg je gewoon een standaard brief terug dat alle gegevens gecontroleerd zijn en dat we toch ècht gebeld hebben. Ik ben toch niet gèk! Maar van dit bedrag wordt je gek!

Gesloten