LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] HEALTH ACADEMY sms dienst

Heb je goede of slechte ervaringen met jouw telefoon of jouw telefoonaanbieder? Geef hier jouw mening.
JNagtzaam
Berichten: 4
Lid geworden op: 19 jun 2015 09:19

HEALTH ACADEMY sms dienst

Ongelezen bericht door JNagtzaam »

Ik ben afgelopen donderdag overgstapt naar Vodafone. Vandaag heb de volgende vreemde sms ontvangen, die ik niet vertrouwde:"Je maakt gebruik van abonnement HEALTH ACADEMY, de kosten zijn € 5,00 per week. Ga naar http://bit.ly/2hQSdY8. Afmelden: www.payinfo.nl". Ik heb me niet aangemeld voor iets dergelijks. Ik ben daar 100% zeker van. Bij Telfort heb ik hier nooit last van gehad. Daar had ik overigens betaalde sms-diensten uitstaan. Blijkbaar is dit bij het overzetten niet automatisch meegekomen.

Het blijkt echter dat ik niet de enige ben bij Vodafone, die hier last van heeft; zie hier: https://forum.vodafone.nl/apps-diensten ... post301379.

Vodafone blijkt echter laks bij het optreden hiertegen. Het is de vraag of ze hierbij niet de wet overtreden (https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpe ... s-diensten).

Lady1234
Berichten: 27109
Lid geworden op: 02 nov 2017 16:04

Re: HEALTH ACADEMY sms dienst

Ongelezen bericht door Lady1234 »

U zult ongetwijfeld ook bij Vodafone die betaaldienst uit kunnen zetten.

Maar u moet toch echt ergens op geklikt hebben.

NeoDutchio
Berichten: 12320
Lid geworden op: 17 jan 2014 22:39

Re: HEALTH ACADEMY sms dienst

Ongelezen bericht door NeoDutchio »

Heeft u uw telefoonnummer meegenomen, of hebt u een nieuw nummer gekregen? Het komt wel eens voor dat er op een tweede hands nummer nog een abonnement loopt. Maar geen nood, u kunt alles gewoon uitzetten.

JNagtzaam
Berichten: 4
Lid geworden op: 19 jun 2015 09:19

Re: HEALTH ACADEMY sms dienst

Ongelezen bericht door JNagtzaam »

@Lady1234 Ik ben nogal achterdochtig wat dat betreft en klik nooit zomaar ergens op. Dus NEE, ik heb nergens op geklikt.
@NeoDutchio: Ik heb mijn telefoonnummer meegenomen. Betaalde sms-diensten waren al geblokkeerd op mijn telefoonnummer bij payinfo.nl.

Ik vind het wel opvallend, dat ik deze berichten ontvang na mijn overstap naar Vodafone. Of het systeem van Vodafone is gehackt, of iemand geeft lijsten van telefoonnummers door aan dubieuze figuren.

Gesloten