LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Telefoonnummer omzetten

Heb je goede of slechte ervaringen met jouw telefoon of jouw telefoonaanbieder? Geef hier jouw mening.
dejong12
Berichten: 1
Lid geworden op: 10 mei 2013 15:58

Telefoonnummer omzetten

Ongelezen bericht door dejong12 »

Staat een vaste telefoonnummer los van een contract, of sluit je een contract af rond het nummer? Want wij zaten bij Pretium Telecom en we zijn overgestapt naar Ziggo. Ziggo zou het abonnement opzeggen en het telefoonnummer overnemen, dat staat in de brief. Nu bleek dat er nog steeds betaald moest worden aan Pretium omdat dat contract pas in augustus afloopt. Het telefoonnummer is overgenomen door Ziggo maar ze hebben het destijds niet opgezegd. Wij er heen bellen en dan wordt er doodleuk over de telefoon gezegd dat Ziggo vorige providers niet opzegt, terwijl dat wel in de brief staat die we van ze hebben gekregen. Ziggo had ons moeten vertellen dat ze het contract niet op konden zeggen, zodat wij er rekening mee konden houden en dat we later (in augustus dus) zouden kunnen overstappen.

Centrale vraag is dus: mag een provider zomaar je telefoonnummer overnemen, zonder contractontbinding of iets dergelijks?

Barman
Berichten: 1473
Lid geworden op: 05 aug 2012 22:56

Re: Telefoonnummer omzetten

Ongelezen bericht door Barman »

dejong12 schreef: Centrale vraag is dus: mag een provider zomaar je telefoonnummer overnemen, zonder contractontbinding of iets dergelijks?
Ja, want jij gaat een nieuw contract aan.

Wubo
Berichten: 676
Lid geworden op: 13 mei 2006 23:28

Re: Telefoonnummer omzetten

Ongelezen bericht door Wubo »

Pretium werkt er niet aan mee dus Ziggo kan Pretium niet opzeggen.

Daarnaast, mocht je nog een contract hebben dat nog niet afgelopen is dan ben jij genoodzaakt die kosten af te dragen als "Boete" aan jouw oude provider, is namelijk jouw contract, jouw verantwoordelijkheid.

Gesloten