LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] HD van KPN is geen HD

Hier kan je jouw mening kwijt over (digitale) televisie.
Thevandermeij
Berichten: 19
Lid geworden op: 09 feb 2013 12:17

Re: HD van KPN is geen HD

Ongelezen bericht door Thevandermeij » 14 feb 2013 15:19

@bprosman

Welke appels met peren vergelijk ik dan ?
Ik probeer juist mensen te laten zien dat als je appels met appels
Vergelijkt het beeld van kpn juist heel slecht.

Alleen loop ik tegen het probleem aan dat mensen hier juist geen technische kennis hebben.
Waardoor ze dus juist appels met peren blijven vergelijken omdat ze niet weten wat ze moeten vergelijken en dus niet begrijpen waar het om gaat.

Het gaat mij namelijk helemaal niet over wat er op de site gezecht word.
Maar het gaat mij er om dat het tv beeld van kpn HD technische nooit HD beeld kan opleveren.
Dat woord ook in de eerste post uit uitgelegt.
Mij is beter beeld of gelijk aan ziggo belooft en dat wil ik ook want dat krijg ik nu niet.
Het is namelijk veel slechter.

Kpn levert technisch gezien SD beeld wat verkocht word als HD beeld.
Nog een voorbeeld beeldspraak: wat kpn doet is te vergelijken met een dvd eerst om zetten naar divx en dat uit zenden en zeggen dat het dvd is.
Een divx is kleiner kwa data wat als resultaat geeft dat alle beelden wel klopen maar bespaart woord op het in tekenen/vullen van beelden waardoor de omlijning van een gezicht wel scherp is maar alle rimpels en haren zijn verdwenen zijn of haren vervaagt tot een 1 wollig geheel

Dit effect word erger hoe meer een beeld beweegt.
Dit heeft niets met resolutie te maken maar met de zogenoemde bitrate.
Wat dus in de eerste post word uitgelegt.

Dus alles mensen die mij willen wijzen op de1080i vermelding bij kpn.
Het gaat daar dus niet om.

Mijn post van de website van kpn was om aantegeven dat kpn de hoogste kwaliteit belooft.
En dat dus niet waar maakt.De techniek die zij gebruiken maakt dit technisch onmogenlijk.
Dat is het prbleem ik zit dus met duur glas thuis en slecht beeld .
Laatst gewijzigd door Thevandermeij op 14 feb 2013 21:43, 2 keer totaal gewijzigd.

bprosman
Berichten: 9939
Lid geworden op: 04 sep 2011 18:39

Re: HD van KPN is geen HD

Ongelezen bericht door bprosman » 14 feb 2013 15:29

Maar het gaat mij er om dat het tv beeld van kpn HD technische nooit HD beeld kan opleveren.
Het gaat er om dat jouw definitie van HD anders (hoger ligt) dan DE (KPN) definitie van HD
"Technisch gezien bevat het signaal inderdaad 1280x720 beeldpunten".

Wat ik met Appels/Peren bedoelde is dat mensen niet goed lezen en van Ziggo/UPC overstappen omdat ze denken de zelfde kwaliteit te krijgen.

Thevandermeij
Berichten: 19
Lid geworden op: 09 feb 2013 12:17

Re: HD van KPN is geen HD

Ongelezen bericht door Thevandermeij » 14 feb 2013 16:14

Kijk nu praten we over het probleem.

Hoe kan iemand weten dat het beeld van kpn minder is dan dat van upc en ziggo.
Dit zie je pas als je het hebt. En kpn beloofd beter beeld onder het motto dat glas veel meer bandbreedte heeft dan kabel(dat klopt en dat bieden ze ook)en dat kpn daardoor ook beter beeld leverd. En als je dan technisch naar het beeld kijk zie dat het technisch ook echt slechter is. Wat ik dus in de eerste post laat zien.

Dan komen we toch tot de conclussie dat kpn overpromised.
En dat de beloofde niet kunnen waar maken.

Je betaald er namelijk dik geld voor.
En dan voel je helemaal bestolen als ziet dat kpn.
In WGO gebieden wel HD op de juiste bitrate leverd.
Dus het is nog russian roulette bij KPN welke kwaliteit je krijgt.

Als je dat aangeeft doet kpn of je( met mij nog meer mensen zie forums) gek bent.
Als kpn de aangeven kwaliteit in gebieden niet kan leveren dan moeten ze het daar ook niet verkopen of aangeven dan had ik tv via Ziggo gehouden en alleen internet via glasvezel genomen.
Dan was ik nog goedkoper uitgeweest ook.
Laatst gewijzigd door Thevandermeij op 14 feb 2013 21:39, 2 keer totaal gewijzigd.

ciske
Berichten: 10822
Lid geworden op: 17 mar 2011 11:13

Re: HD van KPN is geen HD

Ongelezen bericht door ciske » 14 feb 2013 16:19

Als kpn de aangeven kwaliteit in gebieden niet kan leveren dan moeten ze het daar ook niet verkopen of aangeven dan had ik tv via Ziggo gehouden en alleen internet via glasvezel genomen.
Dan was ik nog goedkoper uitgeweest ook.
Je moet niet alles geloven wat providers op sites zetten, en ook ziggo en upc zijn niet overdreven goed hoor, overal is wel wat.

Thevandermeij
Berichten: 19
Lid geworden op: 09 feb 2013 12:17

Re: HD van KPN is geen HD

Ongelezen bericht door Thevandermeij » 14 feb 2013 16:46

Maar alleen door te klagen kunnen we kpn verzetten tot actie tot het leveren goede kwaliteit hd beeld aan eigenklanten.
Technisch kunnen ze het want hun wholesale klanten krijgen wel de goede kwaliteit (13mbit) geleverd.

Dus kpn klanten worden dan toch genept met HD tv.
Want bel kpn sales of de klanten service ze blijven je vertellen dat het kpn beeld ( op glasvezel )suprieur is aan dat van UPC & ziggo.

Dus ik wil gewoon dat kpn mijn oplost en zorgt de hoofde op tv niet vool met botox zitten en de rimpels in de gezichten wegwerkt ;-)

ciske
Berichten: 10822
Lid geworden op: 17 mar 2011 11:13

Re: HD van KPN is geen HD

Ongelezen bericht door ciske » 14 feb 2013 17:44

Maar alleen door te klagen kunnen we kpn verzetten tot actie tot het leveren goede kwaliteit hd beeld aan eigenklanten
Zover ik kpn heb leren kennen, trekken ze zich nergens iets van aan.

Ik heb wel HD zenders, alleen gebruik ik ze nooit.

nevermind
Berichten: 4662
Lid geworden op: 10 sep 2011 00:27

Re: HD van KPN is geen HD

Ongelezen bericht door nevermind » 14 feb 2013 17:57

ciske schreef:
Maar alleen door te klagen kunnen we kpn verzetten tot actie tot het leveren goede kwaliteit hd beeld aan eigenklanten
Zover ik kpn heb leren kennen, trekken ze zich nergens iets van aan.

Ik heb wel HD zenders, alleen gebruik ik ze nooit.
Dan heb je geen TV die HD kan leveren, of uit welke andere reden mis je de goede beeldkwaliteit?

ciske
Berichten: 10822
Lid geworden op: 17 mar 2011 11:13

Re: HD van KPN is geen HD

Ongelezen bericht door ciske » 14 feb 2013 18:39

nevermind schreef: Dan heb je geen TV die HD kan leveren, of uit welke andere reden mis je de goede beeldkwaliteit?

Ik kan ze prima ontvangen, vind het alleen onzin, beeld is zo ook prima.

Bij upc zitten ze op kanaal 78 en dergelijke. :lol:

Bob Schurkjens
Berichten: 7514
Lid geworden op: 13 jun 2005 01:41

Re: HD van KPN is geen HD

Ongelezen bericht door Bob Schurkjens » 14 feb 2013 18:48

Ik heb een Sony Bravia full HD-tv met een Digitennekaartje er in van http://www.edpnet.nl (€7,07 per maand)

Schitterend beeld. Mensen zeggen ook altijd tegen mij: "Goh, nou, je kan wel zien dat het HD-teevee is". :)

ciske
Berichten: 10822
Lid geworden op: 17 mar 2011 11:13

Re: HD van KPN is geen HD

Ongelezen bericht door ciske » 14 feb 2013 18:52

Bob Schurkjens schreef:Ik heb een Sony Bravia full HD-tv met een Digitennekaartje er in van http://www.edpnet.nl (€7,07 per maand)

Schitterend beeld. Mensen zeggen ook altijd tegen mij: "Goh, nou, je kan wel zien dat het HD-teevee is". :)

Das goedkoop 7,07 , van wie heb jij tv dan?

bprosman
Berichten: 9939
Lid geworden op: 04 sep 2011 18:39

Re: HD van KPN is geen HD

Ongelezen bericht door bprosman » 14 feb 2013 18:55

Schitterend beeld. Mensen zeggen ook altijd tegen mij: "Goh, nou, je kan wel zien dat het HD-teevee is".
Digitenne - HD TV , je stuurt ze niet door naar Hans Anders dan ? :mrgreen:

Bob Schurkjens
Berichten: 7514
Lid geworden op: 13 jun 2005 01:41

Re: HD van KPN is geen HD

Ongelezen bericht door Bob Schurkjens » 14 feb 2013 18:56

Hans wie? :mrgreen:

http://www.edpnet.nl/nl_nl/thuis/digitale-televisie Ken nie goedkoper

Exact hetzelfde als KPN Digitenne, maar dan goedkoperder.
Laatst gewijzigd door Bob Schurkjens op 14 feb 2013 18:57, 1 keer totaal gewijzigd.

ciske
Berichten: 10822
Lid geworden op: 17 mar 2011 11:13

Re: HD van KPN is geen HD

Ongelezen bericht door ciske » 14 feb 2013 18:57

Bob Schurkjens schreef:Hans wie? :mrgreen:
prosman :lol:

Bob Schurkjens
Berichten: 7514
Lid geworden op: 13 jun 2005 01:41

Re: HD van KPN is geen HD

Ongelezen bericht door Bob Schurkjens » 14 feb 2013 18:58

Oh die :lol:

Thevandermeij
Berichten: 19
Lid geworden op: 09 feb 2013 12:17

Re: HD van KPN is geen HD

Ongelezen bericht door Thevandermeij » 14 feb 2013 19:00

Beste iedereen,

Het gaat er niet om dat ik geen HD zenders heb en ja ik heb ik ook een Full HD tv.

Ga vanavond eens voetbal kijken bij de buren met UPC en ziggo.
als je dan thuis komt en KPN HD tv aan zet dan moet het duidelijk zichtbaar zijn.

Ik merk aan de reacties dat niemand de caputers bekijkt uit de eerste post.
caputers zijn fotos van het originele beeld bij u op het kastje onder de tv. dus het echte beeld.

Dus hier bij een screen shot van de caputer vergelijking waardoor het beeld verkleint is en dan nog is het verschil zichtbaar laat staan op een 32" tv of groter.

Afbeelding
Laatst gewijzigd door Thevandermeij op 14 feb 2013 19:14, 2 keer totaal gewijzigd.

ciske
Berichten: 10822
Lid geworden op: 17 mar 2011 11:13

Re: HD van KPN is geen HD

Ongelezen bericht door ciske » 14 feb 2013 19:00

Bob Schurkjens schreef:Hans wie? :mrgreen:

http://www.edpnet.nl/nl_nl/thuis/digitale-televisie Ken nie goedkoper

Exact hetzelfde als KPN Digitenne, maar dan goedkoperder.

Zal eens aan mijn zus doorgeven, die heeft digitenne van KPN, stukkie duurder.

ciske
Berichten: 10822
Lid geworden op: 17 mar 2011 11:13

Re: HD van KPN is geen HD

Ongelezen bericht door ciske » 14 feb 2013 19:02

Bob Schurkjens schreef:Oh die :lol:
:lol: :lol:

Thevandermeij
Berichten: 19
Lid geworden op: 09 feb 2013 12:17

Re: HD van KPN is geen HD

Ongelezen bericht door Thevandermeij » 14 feb 2013 19:09

Sorry vergeten te vermelden SD beeld is de gewoon normaal zender.
dus de niet HD Nederland 1 zender
Laatst gewijzigd door Thevandermeij op 14 feb 2013 19:15, 1 keer totaal gewijzigd.

Bob Schurkjens
Berichten: 7514
Lid geworden op: 13 jun 2005 01:41

Re: HD van KPN is geen HD

Ongelezen bericht door Bob Schurkjens » 14 feb 2013 19:14

Ik had eigenlijk wel verwacht dat bij HD-kwaliteit die onderkin automatisch zou verdwijnen. Maar dat is dus niet zo. Dan houd ik het toch nog maar even bij EDPnet digitenne.

ciske
Berichten: 10822
Lid geworden op: 17 mar 2011 11:13

Re: HD van KPN is geen HD

Ongelezen bericht door ciske » 14 feb 2013 19:19

Bob Schurkjens schreef:Ik had eigenlijk wel verwacht dat bij HD-kwaliteit die onderkin automatisch zou verdwijnen. Maar dat is dus niet zo. Dan houd ik het toch nog maar even bij EDPnet digitenne.
:lol: :lol:

Gesloten