LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] wie heeft ervaring met Vertaalspot.nl

Discussieer hier over thuiswerkcentrales en bedrijven die thuiswerk aanbieden.
dorpsmeisje
Berichten: 39
Lid geworden op: 22 okt 2009 10:51

wie heeft ervaring met Vertaalspot.nl

Ongelezen bericht door dorpsmeisje »

Wie heeft er ervaring met vertaalspot.nl? Ze bieden vertaalwerk aan, bieden behoorlijke bedragen. Wat mij tegenhoudt, is dat je moet betalen om ingeschreven te worden. Nu is het bedrag weliswaar klein (17,49) maar ik heb jaren geleden wel eens mijn neus gestoten toen ik moest betalen om bij thuiswerk ingeschreven te worden. Nooit een opdracht gekregen destijds, dus geld foetsie.
Nu stuurt mijn reïntegratiecoach deze site naar me, maar ik wil graag weten of iemand positieve of negatieve ervaringen heeft hiermee voor ik mij aanmeld.
Krijg je opdrachten? Betalen ze daadwerkelijk uit? En zijn dat ook de beloofde bedragen?

mje
Berichten: 178
Lid geworden op: 21 jul 2010 21:37

Re: wie heeft ervaring met Vertaalspot.nl

Ongelezen bericht door mje »


Jolijn
Berichten: 6309
Lid geworden op: 02 apr 2011 23:45

Re: wie heeft ervaring met Vertaalspot.nl

Ongelezen bericht door Jolijn »

Leuke integratiecoach heb jij :roll: daar heb je echt wat aan.
Over een dergelijke (of dezelfde) site heeft hier als eens een topic gestaan. Site kwam niet zo best uit de bus.
http://forum.www.trosradar.nl/viewtopic ... 2&t=108262

Miepje1
Berichten: 1715
Lid geworden op: 22 feb 2005 15:12

Re: wie heeft ervaring met Vertaalspot.nl

Ongelezen bericht door Miepje1 »

Gaan we het nog niet hebben over het feit dat vertalen wel degelijk een vak is, en niet zomaar door iedereen gedaan kan worden. Als je een echte vertaler bent, met een vakopleiding, zijn er speciale sites om aan werk te komen.

Guardian72
Berichten: 6855
Lid geworden op: 04 jun 2008 13:37
Contacteer:

Re: wie heeft ervaring met Vertaalspot.nl

Ongelezen bericht door Guardian72 »

Vraag eens aan die coach waarom nu net deze site?
Heeft hij/zij daar belang in/bij ?

Want echt betrouwbaar? Nee - dus dan vraag ik me af: is deze coach wel goed snik (geschikt voor zijn/haar baan), of heeft hij/zij er (financieel) belang bij om mensen binnen te harken (lees, die 17,50 per persoon).

Kate25
Berichten: 44
Lid geworden op: 28 mei 2008 21:51

Re: wie heeft ervaring met Vertaalspot.nl

Ongelezen bericht door Kate25 »

Hi,
Er staan op het Forum meerdere berichten, sinds 2011, over websites met namen als "vertaalspot.nl". Gisteren vond ik in de Metro een opvallende advertentie van http://www.vertaalthuis.nl.

Naar aanleiding van alle berichten op het Forum over dergelijke sites, heb ik de website gecheckt. Het lijkt er op dat dit gewoon weer een van "die" sites is. Kwestie van de naam op de website even om weer nieuwe, nietsvermoedende mensen te laten reageren.

Advies uit het buitenland over dergelijke websites: kijk of de gelikte site geen fouten bevat, of raar weergegeven wordt. Probeer vervolgens alle tabbladen uit en alle schermen die er achter zitten. Werken tabbladen niet, kom je op lege pagina's, krijg je foutmeldingen: ga er vanuit dat het bedrijf waarschijnlijk nep is. Check vervolgens het adres van het bedrijf. Kijk vervolgens of er een KVK nummer te achterhalen is op de site en check bij de KVK of het bedrijf ingeschreven staat. Lijkt de site verder okay en gaat je ict kennis iets dieper? Check dan ip adres, server lokatie etc etc.

Vul niet zomaar een contact formulier in met al je persoonlijke gegevens. Die komen heus wel in een database, maar wie garandeert dat je gegevens inclusief bank/giro nummer "voor betalingen" niet gebruikt wordt, om jouw rekening in de toekomst te misbruiken?

Jammer dat TROS Radar volgens mij nog niet zoveel aandacht aan deze bijverdiensten sites heeft gegeven. Alle mensen die eerder gereageerd hebben op dergelijke vragen over dit soort sites: hartstikke bedankt. Ik heb inmiddels veel gehad aan jullie tips en trucs om te checken of het om een hoax gaat.

LauraColette
Berichten: 1
Lid geworden op: 11 nov 2012 21:44

Re: wie heeft ervaring met Vertaalspot.nl

Ongelezen bericht door LauraColette »

Enige dagen geleden, op 5 november, ben ik opgelicht door iemand die zich middels een website: www.vertaalspot.nl, voordoet als een vertaalbureau. Helaas ben ik er in getrapt en heb het gevraagde inschrijfgeld: € 17,49 overgemaakt. Vervolgens bleek, na enig speurwerk op het internet, dat het vertaalbureau helemaal niet bestaat. Mijn geld is gestort op een rekeningnummer van ene stichting Derdengelden TargetMedia: 15.91.34.706 Stg. Derdengelden TargetMedia. Ik wil in contact komen met deze organisatie om mijn geld terug te vragen, maar dit blijkt onmogelijk omdat er nergens contactgegevens bekend blijken te zijn van deze stichting. Aangezien mijn geld via iDEAL naar deze stichting is overmaakt, wil ik jullie dringend vragen mij contactgegevens van deze stichting bekend te maken. Bij voorbaat hartelijk dank voor de moeite!

Laura Brans

Guardian72
Berichten: 6855
Lid geworden op: 04 jun 2008 13:37
Contacteer:

Re: wie heeft ervaring met Vertaalspot.nl

Ongelezen bericht door Guardian72 »

LauraColette schreef:Aangezien mijn geld via iDEAL naar deze stichting is overmaakt, wil ik jullie dringend vragen mij contactgegevens van deze stichting bekend te maken. Bij voorbaat hartelijk dank voor de moeite!
Laura Brans
Kijk hier eens:
http://www.targetmedia.nl/sub.asp?task=contact_algemeen

Miepje1
Berichten: 1715
Lid geworden op: 22 feb 2005 15:12

Re: wie heeft ervaring met Vertaalspot.nl

Ongelezen bericht door Miepje1 »

Beste LauraColette, wat jammer dat je niet vóór je betaalde even hebt rondgekeken. Dan had je kunnen zien dat dit soort sites oplichters zijn.
Ik vrees dat je toch je verlies moet nemen; ik heb nog niet gehoord van mensen die hun € 17,49 ooit hebben teruggekregen.
Als je een échte vertaler bent, kan je beter op de legale sites voor vertaalwerk kijken :wink: . Die zijn er genoeg hoor.

petersaga
Berichten: 11
Lid geworden op: 21 nov 2012 16:06

Re: wie heeft ervaring met Vertaalspot.nl

Ongelezen bericht door petersaga »

Gaan we het nog niet hebben over het feit dat vertalen wel degelijk een vak is, en niet zomaar door iedereen gedaan kan worden

dorpsmeisje
Berichten: 39
Lid geworden op: 22 okt 2009 10:51

Re: wie heeft ervaring met Vertaalspot.nl

Ongelezen bericht door dorpsmeisje »

Sorry voor de late reactie, maar alsnog bedankt. Volgens mij kijkt hij niet zo goed verder, hij denkt: he, ze heeft flink wat talenkennis, dus is wel iets voor haar... Toen ik zei dat ik niet wilde betalen om dan af te wachten of ik opdrachten kreeg, was zijn reactie: nee, tuurlijk moet je niet betalen om te mogen werken, dat komt wel met je salaris aan de belastingdienst. Ik laat die thuiswerksites nu maar links liggen, en solliciteer bij echte bedrijven.

Gesloten