Ervaring SolarStudio: opgelet!

Nieuw op het Radar Forum: de categorie Tips. Vraag bezoekers om raad, of help anderen door jouw eigen, handigheidjes hier te delen.
Aldo21
Berichten: 1
Lid geworden op: 24 okt 2021 18:26

Ervaring SolarStudio: opgelet!

Ongelezen bericht door Aldo21 »

Beste allemaal, hier een tip om een bedrijf voor installatie van zonnepanelen om niet mee in zee te gaan.

Een aantal maanden geleden hebben wij contact gehad met de SolarStudio voor het uit laten brengen van een offerte voor het laten installeren van zonnepanelen op ons dak. Voor de offerte zou er iemand bij ons thuis langskomen, en mijn partner en ik moesten allebei aanwezig zijn om de afspraak door te laten gaan. Tijdens het gesprek keek de verkoper eerst een paar keer naar ons dak om een grove inschatting te maken van het aantal zonnepanelen dat erop zou passen. Vervolgens begon hij een verkooppraatje over hoeveel geld wij zouden kunnen terugverdienen van onze energierekening door hun zonnepanelen te laten installeren.

Voor financiering van de 8 zonnepanelen zou volgens de verkoper een lening aangevraagd moeten worden van 10.849 euro. Hierbij gaf hij al aan dat een technische inspectie nog wel nodig zou zijn om zeker te weten of het ook zoals voorgesteld gepland zou kunnen worden. Toch drong de verkoper er meteen op aan om een overeenkomst voor het aanvragen van financiering en een technische keuring te tekenen.

In de bijbehorende voorwaarden stond aangegeven dat om weer van de overeenkomst af te komen een bedrag van 20% van de aanneemsom (dus die 10.849) binnen twee weken betaald zouden moeten worden, en als de montage al gepland was zelfs 40% van de aanneemsom. Dat terwijl er weinig reden was aan te nemen dat het genoemde bedrag van 10.849 euro ook maar enigszins realistisch was. Bij andere leveranciers en installateurs van zonnepanelen hebben wij offertes ontvangen van minder dan de helft van deze prijs, zonder dat het nodig was een lening af te sluiten.

Daarnaast gaven zij in het verkooppraatje aan dat zij zonnepanelen gebruiken van het merk 'DSE', 'Deutsche Solar Exclusiv'. Volgens de SolarStudio marktleider in zonnepanelenproductie. DSE blijkt echter een eénmansbedrijf te zijn dat opgericht is in Woerden.

Op internet (klantenvertellen) en Google hebben zij gemiddeld een hoge rating, maar als je door de reviews leest zie je continu het verhaal hierboven terugkomen. Dit bedrijf zou dus het beste vermeden kunnen worden!

Pierre-de-5e
Berichten: 25
Lid geworden op: 23 okt 2017 16:52

Re: Ervaring SolarStudio: opgelet!

Ongelezen bericht door Pierre-de-5e »

Meer dan 10.000 euro voor 8 zonnepanelen, een belachelijk hoog bedrag. Moet voor minder dan de helft kunnen. En hoe je het wil financieren, daar hebben zij niets te maken.

Plaats reactie