Haartransplantatie bij dr. Gho/ Hasci

Nieuw op het Radar Forum: de categorie Tips. Vraag bezoekers om raad, of help anderen door jouw eigen, handigheidjes hier te delen.
Deverweij
Berichten: 5
Lid geworden op: 18 okt 2017 21:23

Haartransplantatie bij dr. Gho/ Hasci

Ongelezen bericht door Deverweij »

Van nature heb ik diepe inhammen op mijn voorhoofd. Dit heeft mij jarenlang enorm belemmerd en onzeker gemaakt. Ondanks deze belemmering heeft het mij een flink aantal jaar gekost om de keus te maken behandeld te willen worden middels een haartransplantatie.

Je hoort en leest gruwel verhalen. Zeker omdat het een behandeling aan het gezicht betreft, kan de impact groot zijn wanneer de behandeling niet succesvol is. Zo ook bij mij.

Ik was 18 jaar -nu 32- toen ik voor het eerst op consult ging bij dr. Gho/hasci. Op dat moment was hij een van de weinige aanbieders, misschien wel grondlegger van moderne haartransplantatie in Nederland. Omdat de methode die dr. Gho aanbiedt op dat moment vrij jong was, durfde ik niet de stap te nemen.

Jaren gingen voorbij. Ongeveer 2 jaar geleden werden -door privé omstandigheden- de inhammen beter zichtbaar. Ik besloot op dat moment mij opnieuw te verdiepen in haartransplantatie. Meerdere aanbieders heb ik bezocht, zo ook dr. Gho.

Bewust heb ik ervoor gekozen om de behandeling bij dr. Gho uit te laten voeren. Ik vond het een prettig idee dat de haren uit het donorgebied volledig terug groeien. Het ‘verplaatsen’ van haren is naar mijn mening alleen maar het ‘verleggen van het probleem’. Ik koos daarom bewust voor een kliniek die in verhouding 50% kostbaardere behandeling aanbiedt dan de (over het algemeen) Turkse aanbieders.

In eerste instantie boekte ik een behandeling voor mijn inhammen. Omdat ik een vrij groot voorhoofd heb werd mij geadviseerd om ook tussen de inhammen, ter hoogte van mijn neus, haar te laten transplanteren. Omdat ik zelf uit de cosmetische branche kom en daarvan heb geleerd dat het belangrijk is dat je vertrouwt op de kennis en kunnen van een medisch specialist, heb ik geluisterd. De behandeling werd uitgebreid en ik betaalde een hoger bedrag.

Enorm heb ik uitgekeken naar de vrijheid om niet continu bezig te zijn met mijn voorhoofd. Helaas heeft de behandeling mijn ongemak vergroot.

Het is een gegeven dat de methode van dr. Gho/hasci werkt. De haren die worden ingebracht groeien en ook de haren van het oogstgebied groeien terug. Hier valt mijn inziens niet over te discussiëren.

Helaas is het in mijn geval zo dat de behandeling niet secuur is uitgevoerd. De inhammen zijn a-symmetrisch en het tussenstuk is amper behandeld. Er is een kale plek zichtbaar van 2,5 bij 1 centimeter en de overgang tussen mijn natuurlijke en getransplanteerde haar is niet behandeld wat opvalt en een onnatuurlijk resultaat geeft.

Achteraf gezien is het niet vreemd maar naar alle waarschijnlijkheid te wijten aan de manier van behandelen. De arts die aangewezen wordt als jouw behandelaar voert de volledige behandeling niet uit. Het enige wat zij verzorgt is het maken van de gaatjes waar de haartjes ingebracht worden. De verdere behandeling wordt uitgevoerd door physician assistants. Dit zijn verpleegkundigen die een aanvullende opleiding hebben gevolgd.

Gedurende de dag ben ik door 4 verschillende mensen behandeld. Drie hiervan physician assistants en een trainee. Tijdens een gedeelte van de dag wordt je door twee verschillende mensen tegelijk behandeld. A-symmetrie is daarom niet geheel onlogisch, wel teleurstellend.

Achteraf gezien had ik hierover in gesprek moeten gaan op de dag van behandelen. Ik was euforisch en enthousiast naar iets waar ik jaren naar uit heb gekeken. Ik heb de volledige behandeling gefilmd omdat ik hierover een video wilde maken. Daar het resultaat niet naar behoren is heb ik hiermee gewacht. Pas toen ik de video’s terugkeek bedacht ik me dat ik door 8 verschillende handen ben behandeld.

Tijdens de behandeling merkte ik zelf al op dat de ruimte ter hoogte van mijn neus niet behandeld was. De arts instrueerde de behandelaar (PA) daarom 25 drafts apart te houden welke aan het eind van de dag geplaatst zouden worden. Ik vertrouwde op het oordeel van de behandelaar en stemde hiermee in.

Na vier maanden wordt er per email geëvalueerd. Op dat moment werd het matige resultaat kenbaar gemaakt.

>> omdat niet meer dan 5000 leestekens zijn toegestaan, bericht in 2 delen opgedeeld <<

Deverweij
Berichten: 5
Lid geworden op: 18 okt 2017 21:23

Re: Haartransplantatie bij dr. Gho/ Hasci

Ongelezen bericht door Deverweij »

De klachtenprocedure verliep zeer teleurstellend. Mij werd aangeboden een behandeling uit te laten voeren om de ontevredenheid te herstellen tegen betaling van 5800 euro. Uiteraard heb ik hierover mijn beklag gedaan. Pas na geruime tijd, meerdere telefoontjes en onaardige emails verstuurd te hebben, kwam ik in contact met dr. Gho. Hij bood zijn excuses aan en vroeg mij in Amsterdam langs te komen om de situatie te bespreken. Ik ging er hierbij vanuit dat hij voor een oplossing zou zorgen.

Het was een prettig gesprek.Hij bood aan de behandeling opnieuw uit te voeren, dit keer met een techniek die hij gebruikte bij patiënten met brandwonden. In plaats van dat ik mijn verontwaardig uitte waarom hij dit niet in eerste instantie heeft uitgevoerd ging ik akkoord.

Helaas kreeg ik enkele dagen na dit gesprek opnieuw een factuur. Hij bood mij 1000 euro korting. Dit stuitte mij opnieuw tegen de borst. Hij had tenslotte met zijn eigen ogen kunnen zien hoe matig het resultaat is van de uitgevoerde behandeling. Opnieuw heb ik contact met hem gezocht. Het telefoongesprek leek op een afding-conversatie op de Haagste markt.

Uiteindelijk werd mij aangeboden de behandeling uit te voeren voor 2000 euro extra. Ik heb besloten hiermee akkoord te gaan. Niet omdat ik het rechtvaardig vind, wel omdat het resultaat van de eerste behandeling mij mentaal zwaarder belast dan mijn van nature grote voorhoofd.

Met dit bericht wil ik duidelijkheid en transparantie verschaffen.

1. De methode van dr. Gho/hasci werkt. Haren groeien en het donorgebied blijft onbeschadigd.

2. Je wordt niet behandeld door een arts maar door meerdere physician assistants, in mijn geval ook een in opleiding.

3. Ontstaat er a-symmetrie, een niet behandelde en daarom plek of een onnatuurlijk resultaat, reken dan op hoge extra kosten.

berndv
Berichten: 8900
Lid geworden op: 29 dec 2005 11:10

Re: Haartransplantatie bij dr. Gho/ Hasci

Ongelezen bericht door berndv »

Deverweij schreef:
28 mei 2019 12:05
2. Je wordt niet behandeld door een arts maar door meerdere physician assistants, in mijn geval ook een in opleiding.
Dus?
De physician assistant is een medisch zorgprofessional, die op een zelfstandige en structurele wijze medische taken overneemt van een medisch specialist (inclusief huisarts).
De physician assistant is werkzaam in diverse settings, waaronder ziekenhuizen, revalidatiecentra, verpleeghuizen, GGZ-instellingen en huisartsenpraktijken. De physician assistant werkt binnen het medisch domein samen met medische specialisten/huisartsen en heeft de zelfstandige bevoegdheid voor een aantal voorbehouden handelingen.
Als deze werkzaamheden vallen binnen de "voorbehouden handelingen" is er naar mijn idee niets aan de hand. U had misschien een andere voorstelling, maar zelf geven op hun site aan dat de handelingen worden uitgevoerd door de arts en een technician.kan maar 1 ding bedenken:
https://hasci.nl/klachtenprocedure/

Miepje1
Berichten: 1714
Lid geworden op: 22 feb 2005 15:12

Re: Haartransplantatie bij dr. Gho/ Hasci

Ongelezen bericht door Miepje1 »

Het was wellicht beter geweest, en goedkoper, om u niet uw hele leven te focussen op uw haargroei. Mensen met 'inhammen' zijn ook leuk, niks mis mee. Haar is nu eenmaal haar.
Sommige mannen worden al kaal als ze nog in de 20 zijn. So what?
Zonde van je tijd en je geld en dus van je leven, om de hele dag aan je haar te denken.

berndv
Berichten: 8900
Lid geworden op: 29 dec 2005 11:10

Re: Haartransplantatie bij dr. Gho/ Hasci

Ongelezen bericht door berndv »

Miepje1 schreef:
29 mei 2019 11:40
Het was wellicht beter geweest, en goedkoper, om u niet uw hele leven te focussen op uw haargroei. Mensen met 'inhammen' zijn ook leuk, niks mis mee. Haar is nu eenmaal haar.
Sommige mannen worden al kaal als ze nog in de 20 zijn. So what?
Zonde van je tijd en je geld en dus van je leven, om de hele dag aan je haar te denken.
Maar ik gok dat je een vrouw bent. Die hebben meestal niet heel veel ervaring met kaalheid. Ik ben zelf midden 30 en er groeit bovenop niet heel veel meer. In het verleden, toen ik eind 20 was, vond ik het ook niet heel makkelijk om te zien dat het gras bovenop steeds dunner werd. Inmiddels gaat er al een jaar of 5 ongeveer 1 á 2 keer per week het scheermes over, maar dat is iets wat wel tijd kost om aan te wennen.

Maar goed, ik vind ook dat een groot deel van de cosmetische ingrepen bij vrouwen niet noodzakelijk zijn.

Miepje1
Berichten: 1714
Lid geworden op: 22 feb 2005 15:12

Re: Haartransplantatie bij dr. Gho/ Hasci

Ongelezen bericht door Miepje1 »

Ja Bernd, ik ben een vrouw. Die van haar lang zal ze leven niet cosmetisch beknutseld zou willen worden (ik heb alleen kunstlenzen in mijn ogen).
Grapje.
Mijn man werd kaal toen hij net 20 was. Ik leerde hem pas 20 jaar later kennen en ik vind hem geweldig, nog steeds. Kan mij dat haar nou schelen.
Ik vind het zo erg voor TS - en voor anderen die er zo over denken - dat ze vinden pas gelukkig te worden als ze voldoen aan een of ander ideaal.

moederslink
Berichten: 8628
Lid geworden op: 11 jul 2014 21:30

Re: Haartransplantatie bij dr. Gho/ Hasci

Ongelezen bericht door moederslink »

Aan de andere kant kan ik het ook wel goed begrijpen ;
het haar is belangrijk en geeft je ook mede identiteit .
Wanneer je bv door chemo je haar verliest is dat een groot verlies.
En voor veel mannen is het kaal worden echt wel een issue.

Mijn zoon wordt ook al wat kalend boven op zn kruin en heeft ook al behoorlijke inhammen en is bijna 39.
Hij ' accepteert ' het, zij het met veel moeite....
Langzaam maar zeker verdwijnt zijn prachtige krullenkop :cry:

Willemzelf
Berichten: 196
Lid geworden op: 10 okt 2012 16:10

Re: Haartransplantatie bij dr. Gho/ Hasci

Ongelezen bericht door Willemzelf »

Ik snap de reactie van Miepje niet.
Miepje is kennelijk een vrouw.
En ze haalt regelmatig het scheermes over haar hoofd!

Willemzelf
Berichten: 196
Lid geworden op: 10 okt 2012 16:10

Re: Haartransplantatie bij dr. Gho/ Hasci

Ongelezen bericht door Willemzelf »

Vraagsteller Everwy,

tik in bij Google : klacht indienen cosmetische ingreep.
Daar vindt u alle mogelijkheden.

Erthanax
Berichten: 5582
Lid geworden op: 19 jan 2018 19:57

Re: Haartransplantatie bij dr. Gho/ Hasci

Ongelezen bericht door Erthanax »

Inhammen klinkt al meteen zo incompleet. Als man kun je het beter Geheimratsecken noemen, dat geeft er wat meer cachet aan.

Voor een vrouw ligt dat wat anders en ik kan me goed voorstellen dat je er dan wat aan laat doen. Als het resultaat dan beroerd is, is het een dubbele tegenvaller. Een klacht indienen is nu de eerste stap.

Miepje1
Berichten: 1714
Lid geworden op: 22 feb 2005 15:12

Re: Haartransplantatie bij dr. Gho/ Hasci

Ongelezen bericht door Miepje1 »

Willemzelf schreef:
29 mei 2019 15:00
Ik snap de reactie van Miepje niet.
Miepje is kennelijk een vrouw.
En ze haalt regelmatig het scheermes over haar hoofd!
Lezen... dat was niet mijn reactie, alleen een quote van mij. Ik heb gewoon krullen ;-)

Deverweij
Berichten: 5
Lid geworden op: 18 okt 2017 21:23

Re: Haartransplantatie bij dr. Gho/ Hasci

Ongelezen bericht door Deverweij »

Inmiddels is mij door dr. Gho een kosteloze herstelbehandeling aangeboden eind dit jaar. Na afloop van deze behandeling zal ik opnieuw een update schrijven.

Bob Schurkjens
Berichten: 8071
Lid geworden op: 13 jun 2005 01:41

Re: Haartransplantatie bij dr. Gho/ Hasci

Ongelezen bericht door Bob Schurkjens »

Er zullen mannen zijn die hier onder lijden en mannen die hun schouders er over ophalen. En alles wat daar tussen zit. Verder heeft de transplanteur vermoedelijk een inspanningsverplichting en geen resultaatsverplichting. Garanties kunnen immers niet gegeven worden.

Deverweij
Berichten: 5
Lid geworden op: 18 okt 2017 21:23

Re: Haartransplantatie bij dr. Gho/ Hasci

Ongelezen bericht door Deverweij »

Gisteren werd ik opnieuw behandeld, dit keer in Maastricht.

Ik vind de zorg tussen Amsterdam en Maastricht enorm verschillen. De dames die mij gisteren behandelden kwamen gemotiveerd en professioneel over. De voorbereiding was goed. Hiervoor werd dit keer de tijd genomen en de punten die ik aanbracht werden uitgebreid besproken. Ik heb het gevoel dat er naar mij(n wensen) geluisterd werd.

De dame die mij tijdens de ochtenduren begeleidde en behandelde werd 's Middags afgewisseld tot twee andere dames. Dit om een optimale concentratie te kunnen blijven bieden. Heel anders dan hoe dat er in Amsterdam aan toe ging. Een van de dames van de middag-sessie gaf op een gegeven moment aan een extra korte pauze in te lassen. Ook dat droeg bij aan mijn tevreden gevoel daar hiermee aan mij werd bewezen dat zij kwaliteit wilde bieden.

Het 'gat' waarover ik eerder sprak is nu in plaats van met 25 grafts, met 300 grafts behandeld en ik heb gemerkt dat de behandelaren hier extra aandacht aan besteed hebben. Ook de dichtheid van eerder behandeld gebied is vergroot en nu al zie ik dat de hoofdhuid veel beter bedekt is.

Minder belangrijk maar toch een prettige bijkomstigheid is dat de locatie Maastricht veel luxe biedt. De behandelstoel waar je een volle dag op ligt is bedekt met een prettig matras. Ik heb comfortable gelegen. Daarnaast mag je aan het begin van de dag een lunch uitzoeken, de keuzemogelijkheden zijn ruim en het eten vers. Aan de andere kant van de behandelkamer dan waar je behandeld wordt bevindt zich een ruimte waar je jezelf terug kunt trekken. Hier staan potjes snoep, pepermunt, drinken en ruimte keuze aan thee.

Ondanks dat uiteraard het genezingsproces nu pas start, heb ik vertrouwen in een goede afloop en dank ik dr. Gho voor het serieus nemen van mijn klacht en het bieden van een oplossing.

De conclusie die ik heb getrokken is als volgt. De methode van dr. Gho werkt. Het donorgebied raakt niet beschadigd, de haren vallen niet of nauwelijks uit en de haren op het geïmplanteerde gebied groeien vlot na behandelen. Wel is het van essentieel belang dat de behandelaar de methode goed toepast. Dat is mij bewezen. Wanneer ik mijn wenkbrauwen en de zijkanten van mijn voorhoofd laat behandelen in de nabije toekomst, ga ik zeker terug naar hasci maar, ik zal specifiek vragen naar de behandelaren die mij gisteren hebben geholpen en ik zal bewust kiezen voor locatie Maastricht, ondanks de reisafstand van bijna 3 uur.

Dit bericht is uit eigen initiatief tot stand gekomen.

Plaats reactie