LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Doorberekening brandstoftoeslag

Goede of slechte ervaringen met reisbureaus / touroperators en vliegmaatschappijen? Geef hier jouw mening.
Blengers
Berichten: 1
Lid geworden op: 26 feb 2008 08:00

Doorberekening brandstoftoeslag

Ongelezen bericht door Blengers »

Wij gaan met 4 personen naar Curacao in augustus. We betaalden verschrikkelijk veel geld maar we hadden het er voor over. Vlak na het betalen van de volledige rekening kregen wij een brief binnen dat we nog eens 80 euro extra moeten betalen aan brandstoftoeslag. Het rare is dus dat wij van tevoren akkoord zijn gegaan met een bepaalde prijs voor de reis inclusief hotel. Nu wij dus een andere prijs moeten betalen vervalt in zekere zin toch de hele koopovereenkomst? Of stond die mogelijkheid van doorberekening in de koopovereenkomst? Ik vind het namelijk asociaal om dit zomaar te doen. Heeft iemand anders hier ervaring mee?

Dirkie
Berichten: 2339
Lid geworden op: 29 jun 2006 12:15

Re: Doorberekening brandstoftoeslag

Ongelezen bericht door Dirkie »

Nu wij dus een andere prijs moeten betalen vervalt in zekere zin toch de hele koopovereenkomst?
Waarschijnlijk heb je gelijk, maar het kan ook zijn, dat er voorwaarden in de koopoverkomst staan, die dit mogelijk maken.

Maar zelfs al je de koopovereekomst zou mogen ontbinden, heb je 2 problemen.
Ten eerste moet je je geld maar terug zien te krijgen en ten tweede heb je geen vakantie. En vooral dat laatste zal voor vrijwel iedereen betekenen, dat je toch maar betaald, omdat je zo graag op vakantie wil. Feitelijk heb je dus geen keuze.

angel1978
Berichten: 7622
Lid geworden op: 30 aug 2005 11:08

Re: Doorberekening brandstoftoeslag

Ongelezen bericht door angel1978 »

Of stond die mogelijkheid van doorberekening in de koopovereenkomst?
Het lijkt me dat je zelf die vraag het beste kan beanwtwoorden...
Jij bent namelijk diegene die de overeenkomst heeft gesloten !
Voorwaarden nakijken dus ...

Rosa11
Berichten: 50
Lid geworden op: 06 mei 2008 21:20

Re: Doorberekening brandstoftoeslag

Ongelezen bericht door Rosa11 »

Dit staat er ook inderdaad in en dit geld voor iedereen. Ik ga in augustus ook naar curacao en heb al 2 toeslagen gekregen. In totaal zijn wij denk ik al 200 of 300 euro duurder uit. Je mag dit weigeren moet je binnen 3 dagen doen, maar dan word gewoon kostenloos je reis geannuleerd.. zie de vele andere topics die hier al voor gemaakt zijn.

MLF
Berichten: 798
Lid geworden op: 20 okt 2005 13:43

Re: Doorberekening brandstoftoeslag

Ongelezen bericht door MLF »

Ik denk dat je de koopovereenkomst moet nakijken of daar in staat dat de de brandstof toeslag heeft betaald, dan hoeft het niet extra.

EvaWhyte
Berichten: 26
Lid geworden op: 11 sep 2007 16:52

Re: Doorberekening brandstoftoeslag

Ongelezen bericht door EvaWhyte »

@ Blengers

Bij de Consumentenbond zijn er ook klachten/vragen binnengekomen over de brandstoftoeslagen. Deze toeslagen worden niet altijd op de juiste wijze doorberekend. Voor wie een pakketreis heeft geboekt via een reisorganisatie gelden de volgende regels:

– Zolang nog niet de hele reissom is voldaan mag de reisorganisator tot 20 dagen voor vertrek de reissom verhogen met een brandstoftoeslag.

– Na tijdige betaling mag de reisorganisator vanaf 6 weken voor vertrek de reissom niet meer verhogen.

– Voor chartervliegreizen met een Nederlandse luchtvaartmaatschappij naar Europese bestemmingen en Middellandse Zeelanden geldt een prijsgarantie vanaf het moment van boeking. Is dit op jou van toepassing dan mag er geen brandstoftoeslag worden geheven.

Je hebt de mogelijkheid om de brandstoftoeslag af te wijzen, dit moet je wel binnen 3 werkdagen na bekendmaking doen. De reisorganisator kan dan de overeenkomst opzeggen en de klant zijn geld terug geven. Het kan echter ook zijn dat de reisorganisator de reis toch wil laten doorgaan voor de oude prijs en zelf de toeslag voor zijn rekening neemt.

Ook als je ‘los’ een ticket hebt aangeschaft kun je te maken krijgen met een brandstoftoeslag, meestal alleen bij aankoop of wanneer het ticket nog niet is betaald. Op basis van de vervoerswaarden is hier helaas weinig tegen te doen.

Voor meer informatie zie www.consumentenbond.nl/actueel

Consumentenbond

Gesloten