Geweigerd bij boarden Iberia

Goede of slechte ervaringen met reisbureaus / touroperators en vliegmaatschappijen? Geef hier jouw mening.
Ignatius
Berichten: 1
Lid geworden op: 12 jun 2018 12:53

Geweigerd bij boarden Iberia

Ongelezen bericht door Ignatius »

Geachte lezer,
2 maart ben ik geweigerd te boarden op vlucht IB3723. Het heeft twee maanden gekost om antwoord te krijgen op de vraag waarom en wat mijn rechten zijn, maar na ze een tweede keer via de site en vervolgens via FB te contacteren, kreeg ik snelle hulp, resulterende in een weigering van mijn claim en zonder antwoord op de waarom-vraag. Ik wil natuurlijk graag mijn geld terug of indien mogelijk enige compensatie voor mijn gemiste weekend.
Waarom werd ik geweigerd?
Ik reisde met een aantal anderen (zie ticket), welke wel bijna allemaal gevlogen hebben (J. was paspoort kwijt geraakt dus vloog ook niet). Mijn naam echter was foutief verwerkt, door de maatschappij, dus geen foutieve invoer.
"Adriaan Bastiaan Christiaan Dirk-Jan Elodiaan de Flieger" [gefingeerd](naam stond identiek vermeld op online-bevestigings-ticket) werd afgekort tot "Adriaan Bastiaan Chris de". Op Schiphol werd 'mr. de' geweigerd.
We hebben vervolgens gebeld naar het nummer dat ter plekke gegeven werd aan de incheckbalie, omdat er geen maatschappij-balie is van Iberia. Dat nummer werd meer dan 45min niet opgenomen, tot we via de site met een andere mobiele telefoon een betaald ander nummer belden, welke na 3 minuten al opnamen. Die wilden me graag helpen, maar na enige tijd bleek dat binnen 2uur voor de vlucht de gegevens niet meer veranderd mochten worden tenzij aan een balie. (kastje-muur)
Dat was mijn laatste hoop en ik mocht definitief niet mee op mijn reünie in Spanje.
Iberia is van mening dat ik geen recht heb op compensatie, maar ik ben het daarmee oneens, en vroeg me af wat mijn rechten zijn? De fout ligt duidelijk bij een miscommunicatie bij de Iberia systemen, immers mijn ge-emailde ticket geeft duidelijk de goede naam aan, waarmee ik niet kon inchecken (niet online en niet lokaal). EUclaims gaf aan in soortgelijke zaken gerechterlijke stappen verloren te hebben.
Hebt u advies over te volgen stappen? Er was géén service op Schiphol wegens gebrek balie, er was géén service via hun zelf doorgegeven nummer, wel via een 0900-nummer dat we van de site plukten. Er was geen service via hun klachtenmail (We have received your complaint and our team will now analyse it and send you a reply within 21 business days. -> termijn werd ruim overschreden), wel via facebook. Ze stuurden "With regard to the compensation requested, this is only payable when boarding is denied due to overbooking, and this was not what happened in your case." Maar de fout lag niet bij mij, en zij weigeren er verantwoordelijkheid voor te nemen. Ik zou dolblij zijn met compensatie, maar wil ook vooral voorkomen dat soortgelijke taferelen in de toekomst gebeuren. Moet ik in het vervolg zelf mijn naam uit voorzorg afkorten? Of kom ik dan in soortgelijke problemen terecht?
Bij voorbaat dank voor elke nuttige reactie ;)
Laatst gewijzigd door Radar op 12 jun 2018 13:54, 1 keer totaal gewijzigd.
Reden: Titel aangepast ten behoeve van duidelijkheid / leesbaarheid.

Bromsax
Berichten: 19
Lid geworden op: 18 jan 2018 12:55
Locatie: Veendam
Contacteer:

Re: Geweigerd bij boarden Iberia

Ongelezen bericht door Bromsax »

Naam vliegticket invullen
Je naam op vliegticket moet altijd exact overeenkomen met de naam zoals deze in het paspoort staat vermeld. Bij "Eerste voornaam" vul je de eerste volledige voornaam in volgens je paspoort. Heet een passagier Hendrik Abraham Martinus Jansen dan vul je bij de eerste voornaam Hendrik in.

Voorbeeld:
De heer Henk Jacob Mark Willemse
- Eerste voornaam: Henk
- Familienaam: Willemse

https://www.vliegtickets.nl/klantenserv ... het-ticket

G7
Berichten: 1955
Lid geworden op: 05 okt 2005 15:01

Re: Geweigerd bij boarden Iberia

Ongelezen bericht door G7 »

Een oplossing heb ik niet voor je. Ik weet alleen dat wat het andere forumlid hier schrijft je altijd zelf na moet kijken of alles klopt.

Als ik nog wel een voorbeeld mag geven : Ik moest laatst voor familieleden ( 2 pers, man en vrouw) tickets uitprinten en zag dat de vrouw in kwestie op haar mans naam+haar eigen achternaam, daarna meisjesnaam op de ticket stond. Ik vroeg, krijg je daar geen problemen mee ? Het kwam erop neer, dat ze dit al jaren zo deden. Betreft retourtickets Ierland.

Hij zei nee hoor. Ze kijken alleen naar je paspoort en je reserveringsnummer. Zij vliegen veelal met RyanAir en Air Lingus. Ik zei, nou ik denk dat je hier bij Transavia en Corendon er niet mee door was gekomen, althans dat is mijn ervaring.

Hoe zit dit dan ?

Plaats reactie