LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] OVERBOEKING SKY TOURS?

Goede of slechte ervaringen met reisbureaus / touroperators en vliegmaatschappijen? Geef hier jouw mening.
Luc Jurgens, advocaat

OVERBOEKING SKY TOURS?

Ongelezen bericht door Luc Jurgens, advocaat »

"OVERBOEKING" BIJ TOURS SKY AMSTERDAM

WAT NU? EEN HANDLEIDING!

Hieronder bij :arrow: staan tips waar u op moet letten en wat u moet doen.

Een gewaarschuwd mens telt voor twee!

Lees het hele verhaal goed door, voordat u actie onderneemt. Als u dit verhaal leest, heeft u zeer waarschijnlijk net een vervelende ervaring gehad met deze of een andere touroperator en wilt u zo snel mogelijk actie ondernemen.

Lees toch het hele verhaal rustig door, voordat u iets gaat doen, zodat u het beste resultaat kunt behalen.

Let op dat de reisorganisatie misschien zal proberen de zaak te vertragen met de bedoeling u om te tuin te leiden zodat de drie maanden termijn verloopt en u daardoor geen klacht meer kunt indienen bij de Geschillencommissie Reizen.
------------------------------------------------------------------------------------

Vrijwel alle touroperators zijn prima in orde.

Maar enkele touroperators belazeren een deel van hun klanten door niet te leveren wat ze zeggen dat ze zullen leveren.

In een aantal gevallen weet een reisorganisatie

- dat ze kamers, in het het hotel of appartement waar u heen wilt,
- niet of niet meer in voorraad heeft,
- en weet een reisorganisatie al op het moment van definitief accepteren van uw boeking
- dat geen kamers meer beschikbaar kunnen zijn in het door u gewenste hotel of appartement.

Toch accepteren ze uw boeking voor dat hotel of appartement, geven u reispapieren en laten u vertrekken van Schiphol. Ze boeken u niet in de accommodatie die u heeft geboekt, maar in een andere.

Ze boeken u dan in een hotel of appartement dat ze al lang tevoren hebben ingekocht voor een bepaalde week, maar nog niet hebben verkocht. Die kamers moet de touroperator betalen, ook als ze zelf er niet in slaagt die alsnog te verkopen aan een reiziger.

Het motief hiervoor zal u bekend in de oren klinken: GELD.

Omdat voor de touroperator dreigt dat ze die accommodatie niet zal kunnen verkopen en daardoor verlies zal maken, schuift ze dat risico af op u de reiziger door u stiekum in dat hotel of appartement te boeken.

Dat is simpelweg bedrog!

Ter plaatse wordt aan u het leugentje verkocht

- dat er sprake is van 'overboeking' waar ze niets aan kan doen,
- en wordt u ondergebracht in een andere - vaak minder luxe - accommodatie,
- waar- zoals gezegd - de reisorganisatie nog wel kamers in voorraad heeft,
- en die de reisorganisatie sowieso moet betalen,
- ook als ze ze zelf niet meer op tijd zou kunnen verkopen aan klanten.

Als dekmantel wordt dan voor de vorm een aanvraag gedaan bij de - door u - bij uw boeking gereserveerde accommodatie, maar deze aanvraag wordt natuurlijk afgewezen omdat het hotel of het appartementencomplex al vol zit (wat de reisorganisatie dus al wist). Die aanvraag tonen ze dan aan u en eventueel later aan de geschillencommissie of rechter en wassen hun handen in onschuld, mede door te zeggen dat ze pas hoorde van de overboeking toen u al was vertrokken van Schiphol.

U dient te weten dat vandaag de dag met al onze moderne razendsnelle communicatiemiddel, men met een druk op de (computer) knop een verzoek om een kamer in een hotel of appartementencomplex kan verzenden per e-mail, wat ongeveer hetzelfde moment binnenkomt bij hotel of appartementencomplex. Die reageren daarop binnen - zeg - een half uur tot een uur.

Of dus nog kamers beschikbaar zijn in de door u gewenst accommodatie, kan binnen een paar uur worden achterhaald.

Daarnaast heeft de reisorganisatie iedere dag veelvuldig en intensief contact met haar reisagent in het buitenland via email en telefoon. De medewerkers van de reisagent in het buitenland bezoeken iedere dag de hotels en appartementencomplexen die zij vertegenwoordigen, en hebben dus continu een up-date over de bezetting en beschikbaarheid van die accommodaties. Verder heeft men met die accommodaties intensief contact via email en telefoon.

Indien u dus een aanvraag voor kamer of appartement doet bij de reisorganisatie, weet de reisorganisatie met het versturen van een e-mail naar hotel of appartementencomplex of naar de reisagent gemiddeld genomen binnen ongeveer 1 uur of de door u gewenste accommodatie beschikbaar is.

Als de reisorganisatie dan zegt, dat ze pas hoorde van de overboeking, toen u al van Schiphol was vertrokken, wordt er simpelweg gejokt, en dat is natuurlijk onderdeel van het bedrog.

------------------------------------------------------------------------------------

Op internet kom ik o.m. de onderaan vermelde berichten tegen waarin wordt gesteld dat de reisorganisator

SKY TOURS = ook o.m.: SKY INTERNATIONAL TOURS; CHARTERWEB.NL; VAKANTIESTUNT.NL; TRAVELWAYS

te Amsterdam aan de Vondelstraat 10:

- (last-minute) reizen aanbiedt en verkoopt,
- terwijl Sky Tours op moment van aanbod/verkoop en vertrek al weet
- dat de geboekte hotelkamers niet of niet meer beschikbaar zijn
- en u dat niet vertelt
- en u toch gewoon laat vertrekken naar uw bestemming
- om ter plaatse pas te vertellen dat uw hotel zogenaamd 'overboekt' is
- om u vervolgens in een ander (vaak minder) hotel te lozen waar kamers in voorraad zijn die door de touroperator sowieso moeten worden betaald maar nog niet waren verkocht.

Als een touroperator op deze manier handelt, maakt deze zich schuldig aan misleiding, oplichting en bedrog!


-------------------------------------------------------------------------------------

Enige tips

Hoe te handelen als u het gevoel heeft dat u wordt of bent benadeeld?


:arrow: TIP: KAART UW ZAAK AAN BIJ DE GESCHILLENCOMMISSIE REIZEN.

Let daarbij goed op de termijnen!

U kunt uw zaak via internet indienen!

Lees eerst even het hele verhaal voordat u uw klacht indient!

https://loket.degeschillencommissie.nl/ ... 4FBBE66698

Wat dus te doen:

klacht doen op vakantiebestemming
1. U moet altijd eerst op uw vakantiebestemming ter plaatste uw klacht doen bij reisleiding, reisagent, of als dat niet lukt bij de directie van hotel of appartementen-gebouw etc. met daarbij het verzoek uw klacht onmiddellijk te verhelpen (bij overboeking wordt dat zeer moeilijk, maar toch moet u klagen).

klacht doen bij reisorganisatie / reisbureau
2. na terugkomst thuis binnen één maand na de datum van terugkomst van de reis (of bij annulering: binnen één maand na de oorspronkelijke vertrekdatum) schriftelijk heeft geklaagd bij de reisorganisatie; en dat u daarna

klacht indienen bij geschillencommissie
3. na terugkomst thuis binnen drie maanden na de datum van terugkomst van de reis (of bij annulering binnen drie maanden na de oorspronkelijke vertrekdatum) uw klachtbrief heeft ingediend bij de geschillencommissie. Ook als de reisorganisatie niet reageert of reageert en zegt dat ze de boel in onderzoek hebben en later zullen reageren, ook dan moet u toch binnen die drie maanden uw zaak aankaarten bij de geschillencommissie.

Let op dat de reisorganisatie misschien zal proberen de zaak te vertragen met de bedoeling u om te tuin te leiden zodat de drie maanden termijn verloopt en u daardoor geen klacht meer kunt indienen bij de geschillencommissie.

========================================

Klacht via internet indienen:

Zie de volgende link:

https://loket.degeschillencommissie.nl/ ... e&code=rei

========================================


:arrow: Volgens de ANVR-voorwaarden heeft u in beginsel recht op vergoeding van

1. een redelijk bedrag aan 'smartengeld' voor de gederfde/ afgenomen vakantievreugde door de ellende die u heeft meegemaakt (artikelen 12.3. en 14.2 en voorwaarden).
2. alle extra kosten die u heeft moeten maken voor b.v. extra of duurdere maaltijden en bus en taxireizen wegens extra reizen, die u niet zou hebben hoeven maken als u in het juiste hotel etc. was terecht gekomen. Bewaar alle rekeningen, bonnetjes en kaartjes! (artikel 11.4.a. voorwaarden).
3. indien u in een andere hotel etc. terecht bent gekomen dan u had geboekt, en het hotel waar u terecht komt is goedkoper dan het geboekte hotel, dan heeft u ook recht op terugbetaling van het prijsverschil (artikel 11.1.d voorwaarden).

Bij de geschillencommissie wordt regelmatig ongeveer de helft van de reissom als vergoeding toegekend, maar indien de omstandigheden zeer schrijnend zijn, is een hogere vergoeding geen uitzondering.


:arrow: TIP: EERST TER PLAATSE OP UW VAKANTIEBESTEMMING KLAGEN EN DOE NAVRAAG EN VRAAG OM SCHRIFTELIJK BEWIJSBRIEFJE!

Volgens de ANVR voorwaarden MOET u eerst klagen bij reisleiding, reisagent of hotel / accomodatie.

Dat moet dan omdat u de uitvoerders van uw reis eerst in de gelegenheid moet stellen om de problemen op te lossen. Bij overboeking is dat zo goed als onmogelijk, want hotel vol is hotel vol. Door te klagen zal u dan niet alsnog in het door uw geboekte hotel kunnen verblijven.

U kunt dan kiezen tussen terug naar huis gaan (ook als u al in het buitenland bent), of ONDER PROTEST akkoord gaan met een aangeboden alternatief.

De reisorganisatie zal u wegens de beweerde 'overboeking' een alternatief hotel of appartement (moeten) aanbieden. Dat alternatief moet TEN MINSTE gelijkwaardig zijn in kwaliteit en faciliteiten (aantal sterren, wel of geen ressort, aan het strand, voorzieningen).

U mag de alternatieve accommodatie altijd weigeren, ook al bent u al in het buitenland. De reisorganisatie moet dan onmiddellijk uw terugreis regelen en u bij eerste reisgelegenheid terugbrengen naar huis. Dat is vaak heel moeilijk te regelen, omdat u meestal reist met charters.

Als u toch uw vakantie wilt vieren en niet naar huis wilt, accepteer dan iedere ander hotel of appartement ONDER PROTEST met behoud van al uw rechten, waaronder uw recht op schadevergoeding. Laat u niet afschepen met b.v. aanbod van 1 of een paar dagen 'gratis' all-inclusive of iets dergelijks.

Doe alles ten minste met zijn tweeën, zodat u altijd ten minste 1 of meer getuigen heeft van wat u heeft gedaan gezegd en gevraagd en wat er werd geantwoord.

Doe als u op reis bent ter plaatse onmiddellijk, het liefst schriftelijk, uw beklag bij de reisleiding, reisagent en/of de accommodatie, zoals directie hotel of appartement en vraag aan deze een schriftelijke bevestiging van uw klacht met daarop een naam en een handtekening. Zeg daarbij dat u naar de geboekte accommodatie wilt zoals geboekt en afgesproken. Ga niet zomaar akkoord met een aangeboden alternatief. Zorg daarbij altijd dat u ten minste met zijn tweeën bent, zodat u een getuige heeft.

CONTROLEER BIJ 'OVERBOEKTE' ACCOMODATIE

Als u te maken krijgt met beweerde 'overboeking', ga dan op uw bestemming even langs bij het hotel/appartement/camping waar u in eerste instantie had geboekt (en waar u dus niet terecht bent gekomen) en doe navraag over de beweerde overboeking, vraag of u echt bent aangemeld en welke datum en hoe laat u daar bent aangemeld/de reservering is gemaakt en op welke datum en hoe laat de aanvraag/reservering eventueel is afgewezen door het hotel/appartement/camping. Vraag de directie van de accommodatie of ze hun antwoord even op papier willen zetten met een naam en handtekening eronder. Maak van het hotel en de faciliteiten (eetzaal, zwembad, etc.) een paar foto's die later eventueel kunnen worden gebruikt om te vergelijken of de accommodatie waar u in terecht bent gekomen werkelijk tenminste gelijkwaardig is.

CONTROLEER BIJ ACCOMODATIE WAAR U VERBLIJFT

Maar nog veel belangrijker: ga in de accommodatie waar u na de 'overboeking' uiteindelijk terecht bent gekomen ook even navragen wanneer u daar bent geboekt (datum en hoe laat) en vraag ook daar of ze hun antwoord even op papier willen zetten met een naam en een handtekening eronder. Als u hier bent aangemeld voordat u uit Nederland bent vertrokken, is dat een sterke aanwijzing dat er iets niet klopt en dat er geen sprake is van overboeking. Maak van het hotel en de faciliteiten (eetzaal, zwembad, etc.) een paar foto's die later eventueel kunnen worden gebruikt om te vergelijken of de accommodatie waar u in terecht bent gekomen werkelijk tenminste gelijkwaardig is.


:arrow: TIP: Juridische informatie en hulp en subsidie van de overheid

Als u een laag inkomen heeft en geen of weinig vermogen heeft, krijgt u van de overheid subsidie voor een advocaat.

De procedure is heel simpel.

De aanvraag voor de subsidie doet uw advocaat. U hoeft daarvoor geen financiële gegevens over te leggen. De organisatie die de aanvraag van de advocaat beoordeelt, controleert de hoogte van uw inkomen en vermogen bij de belastingdienst.

De voorwaarden om in aanmerking te komen voor subsidie zijn:

Zie:
http://www.rvr.org/nl/subhome_rz/rechts ... arden.html

In simpele zaken kunt u dan maximaal 3 uur rechtshulp krijgen van een advocaat (voor onderzoek, advies en de eerste brieven naar de tegenpartij) tegen betaling van een eigen bijdrage. De rest betaalt de overheid. Dat heet een Lichte Advies Toevoeging (LAT).

Tabel inkomens- en vermogensgrenzen lichte advies toevoeging (LAT) (2010)

http://www.rvr.org/nl/subhome_rbv/bibli ... toevo.html

In meer ingewikkelde zaken die meer dan drie uur rechtshulp gaan kosten (b.v. hulp bij de procedure bij de geschillencommissie of een rechtszaak bij de rechter), krijgt u in beginsel ongeveer 30 uren rechtshulp tegen betaling van een eigen bijdrage, waarvan de hoogte afhankelijk is van de hoogte van uw lage inkomen en vermogen. De eigen bijdrage is dan ergens tussen ongeveer € 95 en € 750. Dat heet een gewone Toevoeging.

Zie daarvoor:

http://www.rvr.org/nl/subhome_rz/rechts ... enzen.html

Site van het Juridisch Loket van de overheid: http://www.hetjl.nl/hetjl/

Zoek een advocaat bij u in de buurt:

http://www.alleadvocaten.nl/

------------------------------------------------------------------------------------
:arrow: ANVR-Reisvoorwaarden:

2013:

http://www.anvr.nl/anvr-consumentenvoorwaarden-2013/

2012:

http://www.anvr.nl/nieuws/anvr-reisvoor ... pdf-15494/

2011:

http://www.anvr.travel/uploads/opreis/B ... etlogo.pdf
------------------------------------------------------------------------------------

Berichten over Sky Tours op internet:


http://forum.trosradar.nl/viewtopic.php ... l&start=15

Citaat uit dit bericht:

'Waar we ons echter nog het meest kwaad over hebben gemaakt is dat Sky International Tours wekelijks deze acties uitvoert. Dit hoorden wij van de plaatselijke vertegenwoordiger van Sky Tours. Op het moment dat wij in Nederland een reis boeken weet Sky al dat het hotel waar we voor boeken overboekt is. De mensen, die dan voor vijfsterren hebben geboekt gaan terug naar vier sterren (of worden “gedumpt” in een plaats 200 km. verderop) en de mensen die vier sterren geboekt hebben gaan dan nog weer naar een lagere accommodatie. Sky weet van tevoren al, dat zij niet aan de eisen van de toeristen kan voldoen, maar haalt deze actie wekelijks uit. Op het moment dat wij vertrokken stonden er weer mensen in het hotel, die in de verkeerde accommodatie waren beland. Het stelt ons dan ook teleur dat een reisbureau dat is aangesloten bij de ANVR zulke acties kan uithalen en hiervoor niet officieel een klacht krijgt. Ze misleiden moedwillig toeristen om er zelf beter van te worden.'. (einde citaat).

Zie ook dit bericht:

http://kassa.vara.nl/portal?_scr=cons_q ... &cat=25482

Citaat:

Vandaag ben ik na ca. 8 weken bij Sky Isra club langs gegaan i.v.m. een klacht over mijn vakantie in Egypte. Een collega vertelde mij over jullie problemen in Egypte. QXXL blijkt niet de enigste te zijn die mensen misleidt. Wij ( en nog ca. 25 mensen ) hebben gereageerd op een last minute op 27 september 2003. Het vertrek was op vrijdag 3 oktober. Eenmaal aangekomen bleken we dus met 25 mensen overboekt te zijn. I.p.v. een strandhotel, 10 kilometer buiten Hurghada, stopten ze ons in een hotel midden in het centrumzonder strand. Nu , na 8 weken wil Sky Isra mij 1 euro geven voor het ongemak van de overboeking. Vandaag wou niemand mij te woord staan en daarom gaan alle papieren naar de geschillen commissie. (einde citaat)

Zie ook dit bericht:

http://www.reisgraag.nl/reisorganisaties/sky_tours.html

Citaat:

Door: Hans
Accommodatie: hotel
Waardering: Algemeen: 1
Accommodatie: 1
Vervoer: 2
Prijs / kwaliteitverhouding: 1
Ons is direkt na aankomst in Albena gebleken dat het geboekte niet beschikbaar was met medeweten vooraf door Sky Tours. Deze organisatie liet niets van zich horen na reclamatie bij thuiskomst.
De Geschillencommissie Reizen blijkt te bestaan uit drie partijen, o.a. een vertegenwoordiging van de reisorganisatoren. Na overtuigend bewijs van het bovenstaande tijdens de zitting waarbij ook een vertegenwoordiging van de ANWB aanwezig was, moest men duidelijke conclusies trekken. Pas drie maanden later kreeg ik schriftelijk bericht dat ik slechts gedeeltelijk in het gelijk werd gesteld. Ik werd afgescheept met de standaardvergoeding van 50%. De door mij keihard bewezen opzet werd niet voldoende aangetoond geacht!
De ANWB verklaarde niets meer voor mij te kunnen doen omdat deze beslissing bindend was, ondanks de door mij aangetoonde willekeur en het opzijgelegde bewijs.
Comclusie: heeft U een claim, ga naar de rechter, de Geschillencommissie Reizen is niet onafhankelijk, gezien de samenstelling van de commissieleden is er sprake van belangenverstrengeling.
Overigens bleek Sky Tours evenals Corendon vaste klant bij de Geschillencommissie Reizen, beide organisaties blijken malafide te zijn, in Bulgarije werd voor Sky Tours de term Maffia gebruikt!
Het gehele dossier heb ik bewaard om verdere stappen te ondernemen. (einde citaat)

Conclusie:

Als deze verhalen juist zijn - nogmaals: als ze juist zijn en ik weet niet of ze juist zijn, dat moet u zelf beoordelen, maar ga er maar vanuit dat deze mensen niet zonder redenen al die moeite doen om hun negatieve ervaringen op te schrijven - dan maken sommige reisorganisators zich kennelijk schuldig aan misleiding, oplichting en/of (verkopers)bedrog.

Kijk uit voor die reisorganisators die u op deze manier belazeren! Laat u niets wijs maken!

------------------------------------------------------------------------------------

Hoe verloopt een boeking?

Alleen als een reisorganisatie een hotelkamer, appartement etc. van tevoren heeft ingekocht, of pas bij/na uw boeking heeft aangevraagd en de reservering door het hotel etc. is bevestigd en geaccepteerd, en vervolgens bij aankomst blijkt dat de kamer door het hotel dubbel is verkocht, alleen dan is sprake van overboeking. Zodra het hotel dan vol zit, hebben mensen die daarna aankomen het nakijken.

Als een reisorganisatie niet vantevoren heeft ingekocht of de ingekochte voorraad is op, dan moet voor een kamer, appartement etc. steeds een aanvraag worden gedaan en op een bevestiging en acceptatie van hotel, appartementencomplex etc. worden gewacht alvorens aan u reispapieren af te geven en u (van Schiphol) te laten vetrekken.

Zoals gezegd, in sommige gevallen weet een reisorganisatie dat ze kamers niet of niet meer in voorraad heeft, en weet een reisorganisatie al op het moment van definitief accepteren van uw boeking dat geen kamers meer beschikbaar kunnen zijn in het door u gewenste hotel, appartement etc. Toch accepteren ze uw boeking voor die accommodatie, geven u reispapieren en laten u vertrekken van Schiphol. Ter plaatse wordt aan u verteld / wordt het leugentje verkocht dat er zogenaamd sprake is van 'overboeking', en wordt u ondergebracht in een andere - vaak minder luxe - accommodatie waar de reisorganisatie nog wel kamers in voorraad heeft en die toch al zijn betaald door de reisorganisatie. Als dekmantel wordt dan voor de vorm een aanvraag gedaan bij de door u bij uw boeking opgegeven accommodatie, maar deze aanvraag wordt natuurlijk afgewezen. [/b]

Het voorgaande geldt ook als u een BINGO-reis (bij aankomst pas horen in welk hotel u terecht komt) heeft geboekt met een bepaald aantal sterren. Zo'n BINGO-reis met een bepaald aantal sterren kan en mag alleen worden aangeboden en verkocht, als op dat moment nog een hotel met dat aantal sterren beschikbaar is. Laat u bij een BINGO-boeking niet afschepen met minder sterren dan geboekt onder het mom dat een hotel met meer sterren niet meer beschikbaar was of overboekt was.

Als een reisorganisatie bij accepteren van uw boeking dit alles al weet, dan is sprake van misleiding, oplichting en bedrog. Immers een reisorganisatie weet bij acceptatie al dat ze niet zal leveren wat u heeft geboekt. De reisorganisator probeert dan geld aan u te verdienen, niet door goed vakmanschap, maar door u te belazeren. En dat alles ten koste van uw geld en uw vakantievreugd.

----------------------------------------------------------------------------

Verantwoording

Mocht u als gezond kritische mens zo nog u twijfels hebben, dan nodig ik u van harte uit om bij mij op kantoor de processtukken in te komen zien van de rechtszaak (wegens opzettelijke wanprestatie bij uitvoeren van reisovereenkomsten en jokken tegen de kantonrechter in de inleidende rechtszaak), welke rechtszaak diende bij het gerechtshof te Amsterdam in hoger beroep loopt tegen Sky Holding B.V. (voorheen genaamd Sky International Tours B.V.) om daarbij alle stukken in te zien en alle denkbare vragen te stellen die dan door mij aan de hand van de stukken worden beantwoord. U kunt dan met eigen ogen zien en controleren hoe de vork in de steel zit bij het clubje van Sky Tours.

Dit aanbod geldt voor iedereen, ook voor de lieden die eventueel hierna (anoniem) reageren op deze tekst. Kom dus gerust kijken als u wilt.

En vergeet u niet dat er een grote kans is, dat medewerkers van Touroperators die op negatieve wijze in het nieuws komen, op dit soort internetsites onder valse namen valse (positieve) berichtjes schrijven met ogenschijnlijk positieve ervaringen van reizigers. Dat gebeurt dat natuurlijk om de schijn te wekken dat er ook reizigers met positieve ervaringen zijn en dat het dus allemaal reuze meevalt.

Iemand die u belazert bij het verkopen van reizen, is waarschijnlijk ook wel bereid om te jokken op internet.

Daarbij komt dat er nu bedrijfjes bestaan die tegen betaling allerhande trucjes uithalen om berichten van- en over een bepaald bedrijf beter zichtbaar, of juist beter onzichtbaar te maken op internet, en meer in het bijzonder op Google. Ook Google zelf is tegen betaling niet de lulligste en is altijd bereid bepaalde berichten juist hoger of juist lager in de resultaten-lijst te zetten.

U kunt mij bereiken door het e-mail icoontje links hieronder (profiel . WWW) aan te klikken.

Met vriendelijke groet,

Luc Jurgens
Laatst gewijzigd door Luc Jurgens, advocaat op 21 mar 2013 08:23, 53 keer totaal gewijzigd.

007: reisagent
Berichten: 164
Lid geworden op: 22 feb 2007 22:13

Re: OVERBOEKING SKY TOURS?

Ongelezen bericht door 007: reisagent »

Zeg Luc (de) Advocaat, waar ben jij eigenlijk mee bezig? Wederom hef je een beschuldigend vingertje op maar tot op heden heb je nog helemaal niets van je beschuldigingen hard kunnen maken! Sterker nog, ook in de door jou begonnen zaak heeft de Rechtbank nog steeds géén uitspraak gedaan.

Kortom, in plaats van jezelf eindeloos te herhalen zou ik eens met concrete feiten komen en dan ook nog eens zonder opmerkingen "ik zeg niet dat het zo is maar sommige mensen denken dat het zo is". Jezelf indekken is ook een kunst en daar ben jij héél goed in.

En ja, zeker en vast krijg ik nu weer te horen dat ik A) niks beters te doen heb dan hier rond te hangen; B) voor de desbetreffende reisorganisatie werk en C) een verwarringzaaier ben. Ik vind het allemaal goed hoor "meester" Luc want ik weet -net als de rest van Nederland- dat veel advocaatjes zich vooral (tegen forse betaling) bezig houden met recht praten wat krom is.

Ik zeg niet dat het zo is maar er zijn wellicht ook advocaten die bijvoorbeeld proberen criminelen uit het gevang te houden en er zijn misschien ook advocaten die proberen uitgewezen asielzoekers in het land te houden. Does that ring a bell?

Kortom, "meester" Luc, het is tijd voor een bijdrage met concrete feiten in heldere taal want pas dan ben je geloofwaardig. Tot die tijd ben je niets meer dan een roepende in de woestijn ...

Veritatis simplex oratio

007

Parelvisser
Berichten: 1
Lid geworden op: 10 mar 2009 08:33

Re: OVERBOEKING SKY TOURS?

Ongelezen bericht door Parelvisser »

Zeg James Bond van de reisagenten,

Afzeikerige stukjes sturen om 02.00 uur in de nacht door de week geeft te denken.

Of je hebt inderdaad niks te doen, of je zit ergens in een psychiatrsiche instelling en kan je niet slapen en zijn dit soort sites je enige kans op contact met de buitenwereld.

Vorige week zei een schapenboer nog iets over heel veel verkeer op zijn web-cam, afkomstig van patienten in "instellingen" die 's-nachts wakker liggen en niets te doen hebben:

http://www.nu.nl/internet/1928380/webca ... etjes.html

Haha, ik vindt de info van die gekke advocaat heel bruikbaar.

Mensen: bij twijfel gewoon die tips volgen en naar de geschillencommissie.

meniles
Berichten: 158
Lid geworden op: 17 sep 2008 22:50

Re: OVERBOEKING SKY TOURS?

Ongelezen bericht door meniles »

Ik ben het met reisagent007 eens (ondanks dat ik zelf ook geen hoge pet op heb van Skytours).

Het bericht van Lucje heeft voor de bezoeker hier totaal geen waarde. A) is het bericht gewoon veel te lang en B) als meneer "een zaak" aan het maken is op basis van een aantal posts op een vakantiereiswijzer achtige site, dan heb ik er weinig vertrouwen in :P..

Daarnaast @ Parelvisser ik zend ook vaak genoeg berichtjes midden in de nacht, er zijn ook nog mensen die studeren of gewoon een ander ritme volgen. Het zenden van een berichtje om 08:41 zou ook kunnen duiden op het dwangmatig willen bezoeken van deze site, direct na het opstaan. Maar die beschuldiging zal ik hier niet plaatsen :P..

Concreet zou ik, wanneer mogelijk, zeggen dat dit topic wel rijp is voor een slotje..

Grt.

007: reisagent
Berichten: 164
Lid geworden op: 22 feb 2007 22:13

Re: OVERBOEKING SKY TOURS?

Ongelezen bericht door 007: reisagent »

Meneer of mevrouw de Parelvissert,

Gefeliciteerd met uw eerste, waardevolle bijdrage aan dit forum! Natuurlijk ben ook vereerd dat u mij persoonlijk wenst aan te spreken. Mag ik er nu ook van uit gaan dat u ook alle (maar dan ook alle) voorgaande bijdragen aangaande dit onderwerp heeft gelezen?

Zojuist heb ik uw berichtje nog eens gelezen en ik krijg inmiddels het donkerbruine vermoeden dat u een vrindje (m/v) van ons aller Luc (de) Advocaat bent. Als u zich denkt "waarom dat?", dan is het antwoord heel simpel. Evenals Luc (de) Advocaat komt u namelijk niet veel verder dan aannames: u neemt aan dat ik niks beters te doen heb en u neemt aan dat ik contactgestoord ben. En ja, u wekt zèlfs de suggestie dat ik in een psychiatrische kliniek zou verblijven!

Kortom, uw bijdrage heeft net zoveel (lees: net zo weinig) waarde als de -ellenlange- bijdrages van Luc (de) Advocaat; concrete feiten ontbreken volledig!

Overigens valt mij ook op dat u echt uw best heeft gedaan om een zogenaamd "grappig" artikel te vinden wat niets met deze hele kwestie te maken heeft; mag ik aannemen (maar ik zeg niet dat het zo is) dat u nogal op schaapjes bent gesteld?

U neemt trouwens ook klakkeloos aan dat het internetverkeer zoals genoemd in het door u aangehaalde artikel afkomstig is van patiënten; ook dit is weer een ongefundeerde aanname want het is ook heel goed mogelijk dat het verplegend personeel in de nachtelijke uurtjes graag naar schaapjes kijkt!

Bij voorbaat succes gewenst met uw tweede (meer constructieve?) bijdrage aan dit forum; ik ga nu schaapjes tellen!

James Bèèèèh

PS @ meniles: van mij mag er ook een slotje op dit topic: de kans dat Lucje ooit met echt harde feiten (of nog beter: een uitspraak van de Rechtbank) op de proppen komt is nihil!

Alice12345
Berichten: 79
Lid geworden op: 18 okt 2008 20:08

Re: OVERBOEKING SKY TOURS?

Ongelezen bericht door Alice12345 »

Voor de goede orde: dat artikel over mensen vanuit "instellingen" die graag naar schaapjes kijken... In het artikel gaat het over mensen uit psychiatrische instelingen en ziekenhuizen. Goed lezen is een kunst.

meniles
Berichten: 158
Lid geworden op: 17 sep 2008 22:50

Re: OVERBOEKING SKY TOURS?

Ongelezen bericht door meniles »

Jeetje, nog zo'n constructieve bijdrage!!...Werkelijk laat iemand van het moderator team dit stoppen want dit topic gaat helemaal nergens meer over.

Alice12345
Berichten: 79
Lid geworden op: 18 okt 2008 20:08

Re: OVERBOEKING SKY TOURS?

Ongelezen bericht door Alice12345 »

Dat het geen constructieve bijdrage is is jouw mening... :P :P :P

Zarine
Berichten: 247
Lid geworden op: 11 apr 2006 00:21

Re: OVERBOEKING SKY TOURS?

Ongelezen bericht door Zarine »

NEEEEEEEE. Het is niet waar, daar is ie weer!

Reisagent 8)

Na dit gezegd te hebben: ik ga eens lezen of meneer de advocaat 2 jaar na dato (?) met nieuwe feiten komt of wéér in het zelfde circeltje praat.

Zarine
Berichten: 247
Lid geworden op: 11 apr 2006 00:21

Re: OVERBOEKING SKY TOURS?

Ongelezen bericht door Zarine »

Nee dus.

Gááp...

Trouwens, startte hij 2 jaar geleden ook niet rond maart dit topic en ergens rond mei/juni verdween ie weer?

Misschien heeft het iets te maken met de lente die in de lucht zit, dan gaat het weer kriebelen bij onze advocaat.

007: reisagent
Berichten: 164
Lid geworden op: 22 feb 2007 22:13

Re: OVERBOEKING SKY TOURS?

Ongelezen bericht door 007: reisagent »

@ Zarine

Gelukkig, je leest dus nog steeds mee :)

En ja, het klopt helemaal! In het vroege voorjaar van het jaar 2007 kwam Luc (de) Advocaat met de aankondiging van "de zaak van de eeuw". De Rechtbank zou zich er eerst in mei over buigen, toen in juni, enzovoorts.

Inmiddels zijn we bijna twee jaar verder en het moge duidelijk zijn, Lucje heeft nog helemaal niets bereikt! Ik zeg niet dat het zo is maar ik denk wel dat dit iets zegt over de kwaliteiten van deze topadvocaat!

En aldus, Luc, kom op met die harde feiten! Ach, ik weet wel dat die niet (zeg maar nooit) zullen komen. Het enige wat Zarine en ik kunnen verwachten is een uiterst flauwe reactie, naar alle waarschijnlijkheid onder een andere naam*.

007

* = deed je dat (elders) niet eerder, Lucje?

Zarine
Berichten: 247
Lid geworden op: 11 apr 2006 00:21

Re: OVERBOEKING SKY TOURS?

Ongelezen bericht door Zarine »

Ik lees nog mee, alleen wat minder frequent dan vroeger. In de tijd dat Luc wacht op een uitspraak heb ik een kind voortgebracht :D

Fijn weekend!

halfje
Berichten: 39
Lid geworden op: 10 mei 2007 22:11

Re: OVERBOEKING SKY TOURS?

Ongelezen bericht door halfje »

Ha ja,
begint- ie weer met zn betoog...hetzelfde als twee jaar geleden.
Ik had er zo graag bij willen zijn toen advocaat Luc zn zin niet kreeg...
ongetwijfeld stond ie op hoge poten te blaten (ik stel me er ook een dikke aardappel in de keel bij voor) tegen de reisleidster dat ie dit niet pikte, ze hier nog meer van zou horen en ongetwijfeld ontslagen zou worden etc.

En kennelijk heeft advocaat Luc na twee jaar nog steeds geen leven want nou begint ie er verdomd dat het niet waar is WEER over. :P

007: reisagent
Berichten: 164
Lid geworden op: 22 feb 2007 22:13

Re: OVERBOEKING SKY TOURS?

Ongelezen bericht door 007: reisagent »

@ Zarine

Nee maar, jij ook? Het is wat onpersoonlijk op deze wijze, maar -namens ons allen- toch van harte gefeliciteerd!

@ halfje & andere belangstellenden

Inderdaad, Luc is een meester in het oude koeien uit de sloot vissen! Wij zijn inmiddels zo'n twee jaar verder maar weet je wel dat de eigenlijke zaak nog enkele jaren ouder is? En om het nog leuker te maken, weet je ook dat topadvocaat Luc dit alles helemaal niet persoonlijk heeft meegemaakt?

Helaas is het oorspronkelijke topic spoorloos verdwenen (overigens door toedoen van Luc himself) maar hierin stond toch héél duidelijk dat Luc deze zaak "overgenomen" heeft van de eigenlijke "slachtoffers" en dat hij deze zaak voor eigen rekening en risico zou voeren. Een eventuele schadevergoeding zou dan ten goede komen aan de een of andere vage stichting die ten doel had/heeft om uitgeprocedeerde aszielzoekers nog wat langer in het land te houden, op kosten van de belastingbetaler uiteraard.

Vervolgens is Luc een enorme lastercampagane begonnen met als enige doel de genoemde reisorganisatie zo veel mogelijk te beschadigen. Waarom meester Luc dit doet is mij nog steeds niet duidelijk maar ik ben en blijf van mening dat een echte advocaat zich niet schuldig mag maken aan dit soort lasterlijk en smadelijke uitlatingen!

Hier komt overigens nog bij dat meester Luc simpelweg wat slechte ervaringen met de betreffende reisorganisatie op het internet bij elkaar heeft gesprokkeld. Op geen enkele wijze blijkt hier uit dat dit ook allemaal waar is! Sterker nog, op het wonderbare wereldwijde web zijn ook heel veel goede ervaringen te vinden met dezelfde organisatie maar daar is Luc vanzelfsprekend en gemakshalve aan voorbij gegaan.

Op mijn beurt zou ik hetzelfde kunnen doen en bijvoorbeeld een topic kunnen starten onder de noemer "slechte ervaringen met advocaten". Ook dit soort ervaringen zijn namelijk in alle soorten en smaken op het internet te vinden! Maar nee, ik doe dit niet want ik weiger me te verlagen tot het niveau van Unlucky Luc. Daarnaast heeft meester Luc, topadvocaat te Amsterdam er zèlf al voor gezorgd dat een hele hoop mensen hem niet serieus nemen.

Tot slot, ik heb geen persoonlijke of zakelijke binding met genoemde reisorganisatie. De enige reden dat ik blijf reageren is het feit dat lasteraars zoals Luc (ook wel bekend als Donkey Zot) te vuur en te zwaard bestreden dienen te worden. Overigens vind ik het ook gewoon leuk om advocaatjes van het type "veel geschreeuw en bijzonder weinig wol" (zoals deze: http://lucjess.hyves.nl ) te pesten ...

En aldus Lucjess, kom er maar in ... of laat je een van je vriendjes (zoals de Parelvissert) weer een bijdrage plaatsen?

Zarine
Berichten: 247
Lid geworden op: 11 apr 2006 00:21

Re: OVERBOEKING SKY TOURS?

Ongelezen bericht door Zarine »

@Reisagent: Dank! Je zegt "ook" dus mag ik concluderen dat jij ook een nieuwe wereldburger hebt gecreeerd? :lol:

If so: gefeliciteerd!

sennina
Berichten: 18
Lid geworden op: 29 jul 2008 16:19

Re: OVERBOEKING SKY TOURS?

Ongelezen bericht door sennina »

hahaha, volgens mij horen jullie allemaal in een psychiatrische inrichting thuis want dit gaat nergens over. Wat een haantjesgedrag zeg pffff... kwam hier per toeval terecht omdat ik aan het googlen was op Skytours en ik moet eerlijk bekennen dat het me wel een beetje aan het denken zet dat verhaal.. waar rook is is immers (meestal) vuur

jolanda77
Berichten: 277
Lid geworden op: 02 feb 2010 10:58

Re: OVERBOEKING SKY TOURS?

Ongelezen bericht door jolanda77 »

hoe is het afgelopen met arkefly meneer leugenaar

007: reisagent
Berichten: 164
Lid geworden op: 22 feb 2007 22:13

Re: OVERBOEKING SKY TOURS?

Ongelezen bericht door 007: reisagent »

@jolanda77

Vermoedelijk haal je twee zaken door elkaar (kan gebeuren) want het was toch een andere "topadvocaat" (namelijk meester Popcorn) die ArkeFly wel eens even de les zou gaan lezen.

Van beide heren is trouwens nooit meer iets vernomen dus inmiddels mag wel geconcludeerd worden dat ze er alletwee nog steeds niet in geslaagd zijn om hun zaak "hard" te maken.

Ik heb het al vaker gezegd over deze heren advocaatjes maar wil het best nog een keer herhalen: ontzettend veel geblaat maar bijzonder weinig wol!

sennina
Berichten: 18
Lid geworden op: 29 jul 2008 16:19

Re: OVERBOEKING SKY TOURS?

Ongelezen bericht door sennina »

geen kern van waarheid? dus al die negatieve reakties die ik vind over Skytours: (bijna altijd zijn mensen in een andere accomodatie geplaatst, van lagere kwaliteit i.v.m. vermeende overboeking) is allemaal onzin?????? dat fooienverhaal lig ik niet zo wakker van maar ik heb geen zin om ergens voor te boeken en dan iets geheel anders voorgeschoteld te krijgen. Ik zie trouwens zoiets ook staan in de voorwaarden van Correndon... :roll:

Willemzh
Berichten: 2
Lid geworden op: 15 aug 2010 21:14

Re: OVERBOEKING SKY TOURS?

Ongelezen bericht door Willemzh »

Op 07-08-2010 hebben wij een zelfde slechte ervaring met Sky Tours.

Bij aankomst in Tunesie voor een 4 daagse reis zijn wij samen met enkele andere gasten in een aftands hotelletje gedumpt met het verhaal van overboeking.

Direct geklaagt natuurlijk, de mensen wilden niets op papier zetten en nog minder voor ons doen.

Op de terugweg naar Nederland hoorden we dat anderen de volgende dag met een taxi naar het geboekte hotel gingen en zich gewoon konden inschrijven en zij vernamen dat er zat kamers waren, dus niets van overboeking.

Bij thuiskomst heb ik telefonisch mijn klacht neergelegd, hun antwoord was dat ik maar een mailtje moest sturen en hun reactie wel 6 weken kon duren.

Kijk dus uit met Sky Tours en zeker hun reisagent in Tunesie.

Gesloten