LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Prijsvrij en geld terug voor voucher

Goede of slechte ervaringen met reisbureaus / touroperators en vliegmaatschappijen? Geef hier jouw mening.
MarcelGerritsma
Berichten: 1
Lid geworden op: 08 jan 2021 20:46

Prijsvrij en geld terug voor voucher

Ongelezen bericht door MarcelGerritsma »

Ja wij hebben al 3 keer geprobeerd om voucher om te wisselen voor ons geld..nu weer word er gezegd, door prijsvrij,wij moeten eerst geld terug zien te krijgen van de touroperator..Hu hoezo dat?
Wij moeten vechten om ons eigen geld terug te krijgen,wat wij in deze tijd ook hard nodig hebben ..maar daar hebben ze geen boodschap aan..je helpt ze een beetje, maar wordt daardoor wel afgestraft...schandalig...

En wat nu??

Seinhuis
Berichten: 2374
Lid geworden op: 20 dec 2020 17:18

Re: Prijsvrij en geld terug voor voucher

Ongelezen bericht door Seinhuis »

Heb je de voucher geaccepteerd, dan zou je moeten wachten tot je ooit je geld terug krijgt. Je voucher is één jaar gedekt door ANVR en SGR, daarna niet meer.

Als je niet geaccepteerd hebt dan heb je recht op je geld terug. Je kunt hiervoor terecht bij je rechtsbijstandverzekering of (indien prijsvrij is aangesloten) bij de geschillencommissie reizen https://www.degeschillencommissie.nl/ov ... es/reizen/ dit kost tussen de 77 en de 127 euro. Dit geld krijg je terug als jij in het gelijk wordt gesteld.

(Soms is het dreigen om naar de rechtsbijstandverzekering of geschillencommissie te gaan al voldoende om beweging in de zaak te krijgen)

Als je geld terug zou krijgen dan heb je recht op het volledige bedrag (dus inclusief boekingskosten, administratie enz. enz.)

alfatrion
Berichten: 21900
Lid geworden op: 25 jul 2006 21:05

Re: Prijsvrij en geld terug voor voucher

Ongelezen bericht door alfatrion »

Seinhuis schreef:
10 jan 2021 12:50
Heb je de voucher geaccepteerd, dan zou je moeten wachten tot je ooit je geld terug krijgt. Je voucher is één jaar gedekt door ANVR en SGR, daarna niet meer.
Afspraken in strijd met dwingend recht zijn ongeldig. De dekkingsgrond is de reis en is wettelijk verplicht.

Gesloten