LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] RCI Resorts e.d. iz Timeshare

Goede of slechte ervaringen met reisbureaus / touroperators en vliegmaatschappijen? Geef hier jouw mening.
jagio
Berichten: 8
Lid geworden op: 28 jun 2005 20:15

RCI Resorts e.d. iz Timeshare

Ongelezen bericht door jagio »

Vorig jaar hebben we in Florida een appartement 'gekocht'. Nou ja, je bent 'owner' en kunt er gebruik van maken. Jaarlijks betaal je een bedrag aan onderhoud en maandelijks een aflossing. Je blijft, na afbetaling, levenslang eigenaar. Daarnaast kun je, dat hoeft niet, lid worden van RCI. Omdat je eigenaar bent ontvang je jaarlijks een hoeveelheid punten. Dit is een andere methode dan de 'weken' die vaak gangbaar zijn en dan 'timeshare' heten. Het puntensysteem is veel klantvriendelijker. We gaan echt niet elk jaar naar Florida, maar denken elke twee jaar te gaan. Het verlblijf op het resort 'betaal' je met de punten. Je kunt die punten een jaar opsparen en je kunt lenen van het volgende jaar. Heb je genoeg punten dan kun je zelfs je vliegticket of een huurauto met de punten betalen.
Tot nu toe hebben we RCI als een zeer klantvriendelijke organisatie ervaren. Voor dit jaar hebben we via hen de vliegreis geboekt en ze kwmane met de meest ideale en goedkoopste reis! Veel speuren op internet leverde alleen maar duurdere reizen op. Ook de huurauto in Florida voor twee weken hebben we via hen geregeld, en ook nu weer: niet duur!
Het resort ligt vlakbij de Disneyparken, Seaworld is in buurt, Universal studios idem, je kunt een dagje naar Cape Canaveral. Plaatsen als Daytona Beach, Miami en Orlando zijn om je heen.
Dit resort lek ons dan ook gewoon aantrekkelijk, ook gezien de voorwaarden. In de VS is een verkoop altijd aan zeer strenge regels gebonden, je kunt je amper een buil vallen. Ze leggen alles, maar dan ook alles uit. Natuurlijk willen ze je iets verkopen, maar als je aandringt hebben ze wel een alternatief. Wij kochten dan ook een 'tweedehands' 'condo', en dat scheelde nogal wat in de prijs. We kregen vorih jaar ook een aanbod op de Bahamas, maar die methode leek heel veel op de Griekse methode, behalve dan dat je niet op straat wordt aangesproken maar het een onderdeel van de trip was. Ondanks dat we aangeven geen belang bij een tweede aankoop te hebben, bleven ze aandringen, totdat we zeiden dat we echt niet wilden. Eigenlijk werden we toen z.s.m. het resort 'uitgezet' en teruggebracht met een busje naar het hotel, maar men bleef wel netjes en correct.

Ik wil met dit verhaal aangeven dat er naast timesharing meer mogelijkheden zijn en dat het niet overal zo is dat men je geld uit de zak wil kloppen. De reis die we vorig jaar maakten waren twee weken voor het luttele bedrag van 599 dollar! Je verbleef in hotels en als je geen aankoop deed, niets aan de hand, de hotels bleven gelijk. Na de aankoop konden we nog 4 dagen in het resort verblijven, dat was het extra.
RCI is een organisatie met wereldwijd zo'n 11 miljoen leden. Als daar veel aan mis zou zijn, zou dat wel vaker in het nieuws komen.
Een tip voor aspirant kopers: hap niet meteen toe, laat duidelijk merken wat je zelf wilt en als je denkt 'ja' te zeggen, laat dat niet merken, maar alleen dat je geïnteresseerd bent. Geef ook je (financiele) grenzen aan. Net zoals bij ons, is men wel bereid daar een mouw aan te passen.
Ga nooit in op een aankoop die je maar enkele jaren het recht van gebruik geeft. Kies, als dat mogelijk is, niet voor het weken systeem, maar voor het puntensysteem.

Lieske1958
Berichten: 430
Lid geworden op: 14 jun 2005 18:12

Re: RCI Resorts e.d. iz Timeshare

Ongelezen bericht door Lieske1958 »

Bijna het zelfde principe als Club La Costa.
Wij gaan al 6 jr. met hun op vakantie.

Lieske

Gesloten