LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] SUNWEB flexprijzen

Goede of slechte ervaringen met reisbureaus / touroperators en vliegmaatschappijen? Geef hier jouw mening.
Sh0t0k4n
Berichten: 2
Lid geworden op: 17 dec 2012 12:07

SUNWEB flexprijzen

Ongelezen bericht door Sh0t0k4n »

Beste allen,

Onlangs hebben wij bij Sunweb een een 11 daagse vliegreis geboekt naar Bulgarije. Tot mijn grote verbazing zijn deze prijzen vanaf heden naar beneden gegaan, wat zo'n 20 euro per persoon scheelt (in ons geval 100 euro in totaal). Hiervoor heb ik contact opgenomen met de klantenservice van Sunweb, en wilt absoluut niet toegeven en verschuilt zich achter het mom van flexibele prijzen. Deze prijzen kunnen van dag tot dag fluctueren. Tevens blijkt dat er nu weer meerdere kamers van ons type kamer beschikbaar zijn, terwijl ze ons bij het boeken waarschuwde dat we snel moesten zijn, want ze zouden zo uitverkocht zijn!

Kortom, ik voel mij hierdoor erg misleid. Ik bedoel, een advertentie met: 'Boek zo vroeg mogelijk, want dan heb je de hoogste kortingen', gaat voor Sunweb dus absoluut niet op. Daarnaast weten ze ons direct te vinden als de prijzen omhoog gaan door bijvoorbeeld een stijgende brandstofprijs.

Wat kan hier mee gedaan worden? Al vast bedankt voor de tijd en moeite.

Wesley

Barman
Berichten: 1473
Lid geworden op: 05 aug 2012 22:56

Re: SUNWEB flexprijzen

Ongelezen bericht door Barman »

Als die prijzen omhoog waren gegaan, had je dan nu bij willen betalen?

Sh0t0k4n
Berichten: 2
Lid geworden op: 17 dec 2012 12:07

Re: SUNWEB flexprijzen

Ongelezen bericht door Sh0t0k4n »

Daar heb je gelijk in, Barman, dat wilt niemand. Maar adverteren met vroegboek kortingen, dus des te eerder je boekt, des te meer korting je krijgt gaat dus niet op. Wij zijn getriggerd om te boeken door het feit dat er nog maar één kamer beschikbaar was. Echter zijn deze nu weer gewoon beschikbaar...

Dirkie
Berichten: 2931
Lid geworden op: 29 jun 2006 12:15

Re: SUNWEB flexprijzen

Ongelezen bericht door Dirkie »

Sh0t0k4n schreef:Daar heb je gelijk in, Barman, dat wilt niemand. Maar adverteren met vroegboek kortingen, dus des te eerder je boekt, des te meer korting je krijgt gaat dus niet op. Wij zijn getriggerd om te boeken door het feit dat er nog maar één kamer beschikbaar was. Echter zijn deze nu weer gewoon beschikbaar...
Het zou natuurlijk ook kunnen zijn, dat Sunweb eerst een beperkt aantal kamers geboekt had. Nu deze vol zijn, hebben ze er een aantal bijgekocht en waarschijnlijk met de eigenaar ervan scherp onderhandeld (want die wil ook zijn kamers verhuren) en dus kunnen deze voor een lagere prijs aanbieden. Helaas voor U is daar weinig aan te doen, want Uw kamer was toen gewoon duurder.

berndv
Berichten: 9044
Lid geworden op: 29 dec 2005 11:10

Re: SUNWEB flexprijzen

Ongelezen bericht door berndv »

Sh0t0k4n schreef:Daarnaast weten ze ons direct te vinden als de prijzen omhoog gaan door bijvoorbeeld een stijgende brandstofprijs.
ervaring? Dan wijzigt direct uw prijs en kunt u hier ook bezwaar tegen aantekenen mocht dit het geval zijn.

U heeft een aanbod gekregen, hiermee bent u akkoord gegaan, en wat de reden is waarom het nu goedkoper is doet niet echt terzake, u bent akkoord gegaan met het aanbod

Juist ja
Berichten: 225
Lid geworden op: 04 feb 2010 10:26

Re: SUNWEB flexprijzen

Ongelezen bericht door Juist ja »

Toen u de reis reserveerde was u toch tevreden met de prijs? Anders had u niet geboekt toch? Achteraf zeuren over een prijsverlaging is dan onnodig m.i.

pieterenien
Berichten: 102
Lid geworden op: 08 jun 2011 14:03

Re: SUNWEB flexprijzen

Ongelezen bericht door pieterenien »

Wij hebben dezelfde ervaring, niet alleen bij een pakketreis bij diverse touroperators, maar ook bij losse vliegtickets en autohuur. We reserveren doorgaans erg lang van tevoren en de praktijk heeft geleerd dat de verkoopsprijzen meestal omhoog, i.p.v. omlaag gaan. Wanneer je regelmatig de diverse sites van touroperators e.d. volgt, lijkt het soms net een jojo. Er is geen peil op te trekken en daarom blijven we onze tickets maar gewoon ruim van tevoren (soms wel 10 maanden) aanschaffen in de wetenschap dat dit soms een slechte, maar doorgaans een goede deal is geweest.

Har06
Berichten: 3743
Lid geworden op: 07 nov 2011 12:12

Re: SUNWEB flexprijzen

Ongelezen bericht door Har06 »

Sunweb is een markt conform bedrijf bod en vraag bepalen de prijs

Erika van Lier78
Berichten: 10
Lid geworden op: 12 jun 2013 12:11

Re: SUNWEB flexprijzen

Ongelezen bericht door Erika van Lier78 »

Dat van die "nog maar 1 kamer beschikbaar" is inderdaad een goede marketingtruc van organisaties zoals Sunweb maar je ziet dit ook vaak bij Booking.com. Het is echt zo'n trigger waarna je denkt vandaag nog te moeten boeken. Zoals Dirkie aangeeft kan het inderdaad goed zijn dat ze erna weer gaan onderhandelen met de hoteleigenaar.
Zeggen trouwens de meeste reisorganisaties dat je niet te lang moet wachten met boeken anders zijn de kamers volgeboekt, wat vaak ook het geval is?

GJvdZ
Berichten: 7404
Lid geworden op: 03 nov 2010 13:49

Re: SUNWEB flexprijzen

Ongelezen bericht door GJvdZ »

Dat is geen marketingtruc maar gewoon gebruik maken van niet nadenkende consumenten.

Erika van Lier78
Berichten: 10
Lid geworden op: 12 jun 2013 12:11

Re: SUNWEB flexprijzen

Ongelezen bericht door Erika van Lier78 »

Ja en inspelen op impulsief aankoopgedrag (=marketing) van de consument

Regggy
Berichten: 228
Lid geworden op: 04 mei 2010 20:12

Re: SUNWEB flexprijzen

Ongelezen bericht door Regggy »

En vervolgens klagen dat een reis of vlucht niet meer beschikbaar is.. Niet heel de wereld is er op uit je als consument te belazeren :roll:

Gesloten