LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Buren vernielen onze tuin.

Alles over onderhouden van de tuin, hoveniersbedrijven etc.
superwoman
Berichten: 139
Lid geworden op: 02 dec 2007 19:45

Buren vernielen onze tuin.

Ongelezen bericht door superwoman »

Het klinkt bijna te zot voor woorden wat er bij ons gebeurt, maar ik wil toch graag om jullie advies vragen.

Wij wonen in een hoekwoning, het betreft hier een voor rolstoelgebruikers aangepaste woning. Met onze buren hebben wij nagenoeg geen contact na een aantal conflicten in het verleden. Een jaar geleden leek het de buurman een goed idee om als hek tussen onze beide tuinen in open gaaspanelen te plaatsen. Over de hele lengte van de tuin heen wel te verstaan. Aan ons was niets gevraagd, we mochten het ermee doen. Dag privacy !

Toen wij aan onze kant van de tuin een hanging basket hadden hangen werd die ineens op de grond terug gevonden. En een tuindecoratie die aan onze kant van de tuin hing lag opeens ook op de grond. Een tuinposter die wij aan de achterkant, in een andere hoek van onze eigen tuin, hadden opgehangen, werd losgesneden. Toen mijn man de hanging basket terug hing had hij de buren op zijn nek zitten: wij hadden niet meebetaald aan het kijkgat wat zij een schutting durfden te noemen. We hadden geen recht om iets aan onze kant van de schutting op te hangen. Die was helemaal van hun. Althans, zo werd ons op kwakende en belerende toon meegedeeld.

Nu zijn wij niet de mensen die graag ruzie maken met anderen, en geschreeuw over een schutting heen, daar houden we ons graag verre van. Daarbij zijn onze twee gehandicapte zonen niet geholpen als er continu ruzie en spanning om hun heen is.
Daarom besloten we de buren in hun sop te laten gaarkoken, en hoopten we dat ze daardoor hun kinderlijke gedrag zouden vergeten.

Nu is het echter al een aantal keren voorgekomen dat we, na een weekendje weg, erachter kwamen dat onze vaste planten ongevraagd waren 'gesnoeid'. Het gaat dan steeds om de planten die naar de kant van de gewraakte schutting/kijkgat staan. De afgeknipte/afgerukte takken liggen nog op de grond als we thuiskomen. Het betrof hier trouwens geen planten die in de tuin van de buren doorgroeiden. Wij onderhouden ook zelf onze tuin goed.

Dan heb ik het nog niet over de hondenpoep die af en toe over de schutting wordt gegooid naar onze kant toe, want de hondjes worden niet uitgelaten. Die mogen in de achtertuin poepen. En de uitwerpselen van die beestjes moet je toch ergens laten.

Denk nu niet dat het hier gaat om een achterbuurt, het is een normale woonwijk waar koop- en huurwoningen door elkaar staan. Wij kochten vorig jaar onze huurwoning en zijn dus nu eigenaars.

Ons woonplezier wordt dus behoorlijk verziekt door de a-sociale houding van onze buren. Het burenrecht wordt naar alle kanten overtreden. Wat valt hier nu tegen te doen ? Een rechtzaak ? Wijkagent ? We zeggen het niet te hard, maar op deze manier is het niet leuk meer.

Wie heeft hier ervaring mee, en aktie ondernomen ? Advies is welkom.

stofzuigertje

Re: Buren vernielen onze tuin.

Ongelezen bericht door stofzuigertje »

Als de oude schutting op de grens stond en de nieuwe ook zou deze schutting van U beiden zijn, en dat U niets betaalde, ze hadden het vooraf moeten vragen.

Van wie was de vorige schutting? U, hun of beide?

Als het op hun grond staat mag je er een andere voor zetten die dicht is.

Dit soort dingen zijn beter bij Rijdende rechter.

Als er aan de vorige op erfgrens ook dingen hingen mag het aan de nieuwe ook, mits U deze niet beschadigde of deze niet te zwaar is.

Of een schutting dicht, een beetje of erg open is mag je zelf weten.

Het doek zomaar los snijden en beschadigen mag niet dus deze schade is te claimen, zorg voor foto van nu en vroeger!

witte angora
Berichten: 24949
Lid geworden op: 21 okt 2009 20:44

Re: Buren vernielen onze tuin.

Ongelezen bericht door witte angora »

Is het een idee dat jullie een tweede schutting neerzetten, tegen dat gaashek aan? Dat mag namelijk, zeker als het op jullie eigen grond staat.

Die kun je dan helemaal dichtmaken zodat je je privacy terughebt, je kunt er van alles aan hangen, je kunt hem in iedere gewenste kleur schilderen, enzovoorts.

WilWil
Berichten: 279
Lid geworden op: 26 dec 2009 14:08

Re: Buren vernielen onze tuin.

Ongelezen bericht door WilWil »

Je kunt dit bespreken met de wijkagent. Dat is de 1e stap. Zolang er geen dossier opbouw is, kan er zeker niet ingegrepen worden.

Een 2e schutting plaatsen is ook mijn idee, maar als ik dit zo lees is die geen lang leven beschoren.

Chocomelk
Berichten: 11415
Lid geworden op: 30 nov 2009 18:14

Re: Buren vernielen onze tuin.

Ongelezen bericht door Chocomelk »

Zet een schutting op je 'eigen' grond en buurman is uitgedaan.

tsja..
Berichten: 145
Lid geworden op: 20 jan 2010 10:14

Re: Buren vernielen onze tuin.

Ongelezen bericht door tsja.. »

Chocomelk schreef:Zet een schutting op je 'eigen' grond en buurman is uitgedaan.
let er wel op dat deze op een bepaalde afstand van de erfgrens moet staan! (uit mn hoofd dacht ik 30 cm, dus t kost je wel een stukje tuin)

crazyme
Berichten: 7879
Lid geworden op: 10 jun 2005 23:34

Re: Buren vernielen onze tuin.

Ongelezen bericht door crazyme »

Dossieropbouw : wat dacht u van een webcam welke 24/7 uw tuin bewaakt. Kost niets, moet natuurlijk wel vliegende stront kunnen waarnemen....

EagleOne2002
Berichten: 375
Lid geworden op: 18 sep 2009 09:15

Re: Buren vernielen onze tuin.

Ongelezen bericht door EagleOne2002 »

Is er niet zoiets van 10 cm ruimte tussen beide erven??
er moet een ruimte zijn van 10 cm tussen elk kadaster, waardoor juist dit soort misverstanden voorkomen kunnen worden.
Dus of het hekwerk staat op hun terrein en moet je ervan af blijven.
Of het hekwerk staat op gemeentegrond ( kadaster terrein ), delen van terrein.
Of staat op jouw terrein, dus mag je verlangen dat hij het weghaald, of dat je er gebruik van mag maken.

Meten is weten.

Groetjes en succes

Roberto01
Berichten: 18
Lid geworden op: 01 feb 2006 23:48

Re: Buren vernielen onze tuin.

Ongelezen bericht door Roberto01 »

Probeer via een webcam of andervia een cctv systeem beelden van je tuin op te nemen. Dan heb je een rechtsgeldig bewijs in handen zeker in zaken bij burgers onderling. Wij plaatsen dit regelmatig bij particulieren. Als je al contact heb gehad met de wijkagent dan zijn aanvullende beelden helemaal het einde

maxime
Berichten: 5
Lid geworden op: 06 jul 2005 22:19

Re: Buren vernielen onze tuin.

Ongelezen bericht door maxime »

Beste Superwoman,
Je kan wel in een nette buurt wonen, maar je ziet: daar wonen juist de asocialen mensen. Je buren kunnen nette mensen zijn met hun mond, maar niet met hun gedrag. Dit is gewoon asociaal gedrag . Nu ben je natuurlijk niet geholpen met wat ik nu typ, maar ik zou in jou plaats een camera hangen. Die dingen zijn gelukkig niet zo duur. Zo`n camera die alles op schijf zet en die je 24 uur per dag of 7 dagen per week terug kan kijken als het moet. Zodra er iets geconstateerd wordt, haal je er de wijkagent bij. Of waarschuw eerst de wijkagent en zodra er iets geconstateerd wordt, haal je hem erbij. Ben je toevallig lid van rechtsbijstand? Dan zou je die er bij kunnen halen. Ik wens jouw en je gezin in ieder geval heel veel sterkte toe, want getergd worden is in 1 woord verschrikkelijk.

schuiven
Berichten: 80
Lid geworden op: 29 mar 2007 05:28

Re: Buren vernielen onze tuin.

Ongelezen bericht door schuiven »

Inderdaad, een schutting ertegenaan. Deze mag tegenwoordig 2 meter hoog zijn. Bij alles wat ze dan nog uitvreten, aangifte doen wegens vernieling.
Ook kunt u contact opnemen met de woningbouwstichting, deze hebben waarschijnlijk een buurtbemiddelaar in dienst. Stel u open op en maak geen ruzie.

robbert61
Berichten: 50
Lid geworden op: 03 jan 2009 18:42

Re: Buren vernielen onze tuin.

Ongelezen bericht door robbert61 »

Volgens mijn hoef je geen afstand van hun hekwerk te houden.
Het is je eigen tuin tot op de centimeter en zorgen dat je het blijft.
Zeker weer buiten landers die naast je wonen.
Rijdende rechter in schakelen kan ook.
Ze hebben overal van af te blijven die rot Buren.
En zeker uit jullie tuin.
Anders 20 cm vrij zetten die schutting en er gelijk Berenklau tussen zetten leren ze wel af om van andermans spullen te blijven.


Groeten Rob.

Paatries
Berichten: 1
Lid geworden op: 29 mar 2010 18:22

Re: Buren vernielen onze tuin.

Ongelezen bericht door Paatries »

Beste 'Buren',

Wat zit u in een enorm vervelende (en voor mij herkenbare) situatie! Dit blijft je op den duur 24/7 bezig houden en het is zeer moeilijk je ervan los te maken. Net zo negatief terug reageren heeft totaal geen zin en kan zelfs de boel laten escaleren. Buiten dat, zoals ik begrijp uit uw bericht, zit u ook zo helemaal niet in elkaar! U zou uzelf tekort doen.

Het enige wat ik kan aanbevelen te doen is het volgende:
1. Probeer u zo min mogelijk te irriteren aan de buren.
2. Doe niets wat uw buren zou kunnen irriteren, waarop zij weer kunnen reageren (of u nu in uw recht staat of niet).
3. Maak van iedere overtreden melding bij uw lokale politiebureau/wijkagent (vraag hen ook om een dossier op te bouwen).
4. Roep ook bij iedere overtreding de politie/wijkagent erbij en ga samen met hem/haar en uw buren in gesprek over de overtreding (iedere keer weer).
5. Zoek op wat uw rechten en plichten zijn (dat maakt uw (zaak) sterk).
6. Blijf positief (uiteindelijk zult u uw gelijk krijgen).

Ik wens u veel sterkte, geduld en uithoudingsvermogen toe. Weet dat u niet de enige bent met zo'n probleem en dat er nog steeds geen kant-en-klare oplossing voor is aan te reiken.

malaga
Berichten: 400
Lid geworden op: 24 aug 2005 08:51

Re: Buren vernielen onze tuin.

Ongelezen bericht door malaga »

WilWil schreef:Je kunt dit bespreken met de wijkagent. Dat is de 1e stap. Zolang er geen dossier opbouw is, kan er zeker niet ingegrepen worden.

Een 2e schutting plaatsen is ook mijn idee, maar als ik dit zo lees is die geen lang leven beschoren.
Ook ik heb last van EEN buurman, maar ik ben er op dit forum niet zo netjes behandeld als jouw.
Maar maakt niets uit, er zijn altijd mensen, welke het beter weten.
Ik kan het goed begrijpen wat jullie meemaken.
Het advies met de wijkagent is perfect, maar in praktijk niet nuttig.
Vernieling wordt niet door de wijkagent of politie opgenomen, maar je wordt verwezen naar de juridische afdeling, ofwel een advocaat in armen nemen.
Ik denk, dat je het zelf in de handen moet nemen, om uit zo een ellende uit te komen!
suc6

boxer
Berichten: 89
Lid geworden op: 13 okt 2008 12:31

Re: Buren vernielen onze tuin.

Ongelezen bericht door boxer »

zelf hebben we het ook meegemaakt alleen zaten wij in een huurwoning.
het is wat je zegt wij zaten ook in een nette wijk.
ook vernielingen aan de tuin en eromheen,tegen ons zeiden ze dat we niets mochten zeggen tegen hun maar dat helpt niet want het gaat van kwaad naar erger.
het is pure aandachttrekkerij.
ons hebben ze niet geholpen,de politie niet (zijn meestal bang voor zulke lui).de gemeente niet en de andere instanties ook niet.
ze hebben ons op een gegeven moment lijfelijk bedreigd en aangevallen dat we noodgedwongen moesten verhuizen.
mijn advies is om tros regelrecht hierover te berichten,ze hebben het al eerder opgelost maar dan voor een hele wijk.
een camera mag je niet gebruiken omdat dat verboden is.
alleen opschrijven per dag en per uur of minuut wat er gebeurt.
veel klagen bij de gemeente,veel aangiftes doen anders gebeurt er helemaal niets.
succes

Roberto01
Berichten: 18
Lid geworden op: 01 feb 2006 23:48

Re: Buren vernielen onze tuin.

Ongelezen bericht door Roberto01 »

[quote][een camera mag je niet gebruiken omdat dat verboden is.
/quote]

Dat is niet waar. Je mag een camera naar buiten richten op zolang je maar je eigen terrein in beeld houd. Dit kan heel goed vanuit de woonkamer. Nog beter is vanuit een slaapkamer op eerste verdieping.

T7T
Berichten: 4
Lid geworden op: 09 jun 2010 20:41

Re: Buren vernielen onze tuin.

Ongelezen bericht door T7T »

Hey Superwoman,

Het advies van Paatries, Crazyme en Roberto01 is perfect!

Algemeen:

Probeer eerst zo veel mogelijk objectief bewijs te verzamelen om dit eventueel later te kunnen gebruiken om de buren "juridische te kunnen aanpakken"; met overtuigend bewijs zijn buren gewoon uit hun huis te zetten!

Houd een gedetailleerd "dagboek" bij van alle overlast; noteer datum en tijd.

Installeer (het liefst onopvallend) een goede camera verbonden met opname apparatuur die 24/7 opneemt en die ALLEEN UW tuin bestrijkt. Laat u voorlichten door een specialist; aan onduidelijke camerabeelden heeft u weinig.

Installeer buitenverlichting om de tuin "onaantrekkelijk" te maken voor onbevoegden en om 's avonds vernielingen tegen te gaan.

Maak elke keer (het liefst weer onopvallend) duidelijke digitale foto's van schade en b.v. uitwerpselen die over de schutting zijn gegooid; noteer hierbij weer de datum en tijd.

Mensen onderschatten bijna altijd de rechten en mogelijkheden die zij hebben...
Huurders of kopers zijn GEWOON uit hun huis te zetten als zij ernstige overlast blijven veroorzaken.

Belangrijk:

Voor het welzijn van uw geliefden en van uzelf is het essentieel om het conflict niet te laten escaleren...

U heeft helaas te maken met "zwakzinnige" en asociale buren die opleven van conflict en negatieve aandacht; probeer ALTIJD vriendelijke te zijn en groet de buren ALTIJD vriendelijk; ook al bent u boos.

Beschuldig de buren NOOIT, want dit soort "zwakzinnige" en asociale buren zien dit zien als een aanval en een aanmoediging voor veel meer "onaangepast" gedrag.

Het beste werkt negeren van negatief gedrag (wel dit gedrag blijven registreren) en het belonen van goed gedrag.

Succes!
Laatst gewijzigd door T7T op 09 jun 2010 21:50, 2 keer totaal gewijzigd.

malaga
Berichten: 400
Lid geworden op: 24 aug 2005 08:51

Re: Buren vernielen onze tuin.

Ongelezen bericht door malaga »

Heel mooie bewoording, maar dit werkt in de praktijk niet.
Als je zelf niet in dit bootje zit, beweer ik, kan je geen oordeel afgeven!

T7T
Berichten: 4
Lid geworden op: 09 jun 2010 20:41

Re: Buren vernielen onze tuin.

Ongelezen bericht door T7T »

bayer113 schreef:Heel mooie bewoording, maar dit werkt in de praktijk niet.
Als je zelf niet in dit bootje zit, beweer ik, kan je geen oordeel afgeven!
Beste Bayer113,

Jammer dat u zo denkt! Vooral voor uzelf.

U bent niet de enige die denkt dat er weinig mogelijk is...

Met overtuigend bewijs, b.v.; foto's, videobeelden, geluidsopname en een gedetailleerd schriftelijke verslag van de aanhoudende burenoverlast zijn asociale buren gewoon aan te pakken!

U moet dan zelf WEL een aantal zaken GOED regelen en U niet door de wijkagent het bos in laten sturen...

Succes!
Laatst gewijzigd door T7T op 09 jun 2010 22:20, 1 keer totaal gewijzigd.

malaga
Berichten: 400
Lid geworden op: 24 aug 2005 08:51

Re: Buren vernielen onze tuin.

Ongelezen bericht door malaga »

@T7T
Mag ik vragen, of je wel eens een dergelijke situatie hebt meegemaakt?

Gesloten