VidaXL.nl verschrikkelijke ervaring

Alles over onderhouden van de tuin, hoveniersbedrijven etc.
Tom_en_Suki
Berichten: 1
Lid geworden op: 30 jun 2020 22:41

VidaXL.nl verschrikkelijke ervaring

Ongelezen bericht door Tom_en_Suki »

Beste lezers,

Hierbij volgt onze ervaring met VidaXL.nl wat tot behoorlijk ongeloof heeft gezorgd. Ze hebben het voor elkaar gekregen, om niet 1 keer, niet 2 keer, maar 3 keer het verkeerde pakket te leveren.

Op 15 mei dit jaar hebben we een bestelling gedaan van een tuinpaviljoen. Verjaardagskado voor schoonmoeders. Binnen een aantal dagen twee pakketten ontvangen. Het daar opvolgende weekend de twee pakketten uitgepakt in de tuin om in elkaar te zetten.

Hmmm... als snel volgde de verbazing dat in beide paketten alleen een dak zat. Geen frame...
Contact opgenomen met de klantenservice. Niet telefonisch bereikbaar, alleen via de Chat. Uitgelegd dat we nu twee daken hebben, maar geen frame. Netjes alle onderdelen doorgegeven die we misten en deze zouden worden nageleverd. Nou vooruit..

Ongeveer twee weken later krijgen we het nieuwe pakket binnen. Toch even snel controleren en verassing! Nog een dak! We hebben nu drie daken en geen frame!
Weer contact opgenomen via de chat. 95 wachtenden voor ons... drie keer de verbinding verbroken tijdens de chat en elke keer weer wachten. Uiteindelijk het verhaal kunnen afmaken en nogmaals uitgelegd en weer controleerd welke onderdelen we misten. Nou het zou weer worden opgestuurd en excuses voor het ongemak nogmaals aanvaard.

Drie weken later nog niks binnen. Ze beloven binnen 10 werkdagen het pakket bezorgd te hebben. We nemen contact op om ons geld terug te vragen (Ma 29 juni). Pakketten staan gepland om opgehaald te worden voor retour levering op vrijdag 3 Juli. Tot onze verbazing staat er Dinsdag 30 Juni een bezorger voor de deur. Een pakket van VidaXL.nl! Nou zou het dus toch nog goed komen?
Snel open gemaakt.. en? ER ZIT WEER EEN DAK IN!!! We hebben nu dus vier daken van een tuinpaviljoen, maar geen frame!

We zijn helemaal klaar met VidaXL.nl en hopelijk krijgen we asap ons geld terug. Vol ongeloof hoe dit zo veel keer fout kan gaan.

Tot dusverre onze ervaring met dit bedrijf en zodra we ons geld terug hebben blijf ik er heel ver vandaan! To be continued...

Koop bij VidaXL.nl op eigen risico!

Moneyman
Berichten: 20898
Lid geworden op: 18 feb 2015 11:36

Re: VidaXL.nl verschrikkelijke ervaring

Ongelezen bericht door Moneyman »

Gebruik de zoekfunctie op dit forum eens, er gaat een Vida-XL-wereld voor je open.

Methusalah
Berichten: 326
Lid geworden op: 19 nov 2019 10:28

Re: VidaXL.nl verschrikkelijke ervaring

Ongelezen bericht door Methusalah »

Hey, nog een vijfde dak en je bent er ook. Maar alle gekheid op een stokje. Nooit bij VidaXL iets kopen. Komt alleen maar troep vandaan.

WZZ
Berichten: 92
Lid geworden op: 14 mar 2018 13:17

Re: VidaXL.nl verschrikkelijke ervaring

Ongelezen bericht door WZZ »

VidaXL is een XLbedrijf in XL-slechte service. Inderdaad niet per telefoon bereikbaar, de chatfunctie is een ramp en op mails wordt niet of nauwelijks gereageerd. Wij kwamen er terecht na een bestelling bij Blokker en hadden geen idee dat de bestelling door VidaXL zou worden uitgevoerd. Helaas gebeurt dat steeds vaker, o.m. bij Bol.com. Dit soort webwinkels zijn de beste reclame voor gewoon ouderwets winkelen.

1Willem2
Berichten: 5
Lid geworden op: 01 nov 2019 13:58

Re: VidaXL.nl verschrikkelijke ervaring

Ongelezen bericht door 1Willem2 »

Ik heb verschillende keren artikelen bij VidaXL besteld en nog nooit problemen gehad. Zelfs bij hun veiling liep alles naar behoren. Ik kan de kwaliteit niet slecht noemen. Wel vervelend als het mis gaat, misschien gewoon een keer pech gehad?

hebra98
Berichten: 1436
Lid geworden op: 09 nov 2012 15:33

Re: VidaXL.nl verschrikkelijke ervaring

Ongelezen bericht door hebra98 »

Ik moet eerlijk zeggen dat ik ook bij Vida-Xl heb gekocht, maar geen problemen heb ondervonden met mijn aankoop ( via Bol.com ).
Levering was op tijd en geen problemen mee. Na een onderzoekje online waren ze, voor mijn universele beeldscherm steun, wel zeer gunstig geprijsd.

Uiteraard begrijp ik dat niet iedereen dit geluk zal hebben en dat blijkt hier, maar ik denk wel dat ook positieve ervaringen verteld / gedeeld mogen worden.

In het geval van TS is het erg frustrerend, maar wellicht even goed proberen door te geven wat u mist, wellicht even duidelijk foto's sturen van het (3 keer foute) pakket welke u nu heeft ontvangen. Misschien zit er een fout in een bestelnummer / artikel beschrijving? En als er communicatie over vele en steeds wisselende schijven gaat, is er veel wat fout kan gaan. Zeker als de fout niet gevonden wordt.

Uiteraard zou het, ook voor Vida-XL, goedkoper en logischer zijn om meteen alles goed op te lossen. Maar gezien het feit dat ze dit al een aantal keer hebben getracht lijkt het er op dat er toch zeker "goede wil is", maar er geen goede communicatie is. Dit lijkt mij de fout van Vida-Xl.

Na een tweede verkeerde levering, zou ik (als Vida-Xl) toch even gaan bellen met de ontvanger om te bepalen wat er nu toch elke keer fout gaat.
Maar goed.....
Misschien wordt een klein bedrijfje, door verkoop via o.a. Bol.com, te snel "groter dan de eigen capaciteiten".

moederslink
Berichten: 9739
Lid geworden op: 11 jul 2014 21:30

Re: VidaXL.nl verschrikkelijke ervaring

Ongelezen bericht door moederslink »

schreef: Koop bij VidaXL.nl op eigen risico!
:oops: Ik heb het zowaar aangedurfd...nooit eerder bij hen iets besteld en deze bestelling was rechtstreeks bij hen , dus niet via een wederverkoper.
Maar het liep gesmeerd, pakket binnen 4 dagen in huis, compleet en de factuur via Klarna te betalen vóór 4 augustus a.s, dus alleszins redelijk.
Dus het kan!

Arizonakid
Berichten: 879
Lid geworden op: 20 dec 2018 19:11

Re: VidaXL.nl verschrikkelijke ervaring

Ongelezen bericht door Arizonakid »

Ja, natuurlijk kan het. Van de overgrote meerderheid die er iets koopt hoor je niks, omdat het goed gaat.

EstelleDegreef
Berichten: 1
Lid geworden op: 31 dec 2020 08:41

Re: VidaXL.nl verschrikkelijke ervaring

Ongelezen bericht door EstelleDegreef »

Ik heb eindelijk mijn bestelling aangekregen.
..... ik was blij maar tot ik de stoel in elkaar stak.

Het houd is op een paar stukken en beschadigt en verf er vanaf amai ze had ik dit geweten. Had ik nooit bij julie gekocht!!

Lieve god. Mensen zo afzetten voor zo prul en nog heb ik 180€ betaald ervoor !

En als dit nog 2de hands was zou ge nog zegge oke. Maar amai ze! Koop er niks mensen!

sake1987
Berichten: 1644
Lid geworden op: 02 jun 2018 14:32

Re: VidaXL.nl verschrikkelijke ervaring

Ongelezen bericht door sake1987 »

Heb er laatst een salontafel gekocht, bleek er een gedeelte van het potenstelsel te ontbreken.
Dit gemeld en binnen 2 dagen kreeg ik dezelfde tafel binnen maar dan compleet.
Nu heb ik 1,5 tafel voor de prijs van 1.
Als je naar hun prijzen kijkt, weet je dat je geen handgemaakte top producten krijgt.

ckoopmans
Berichten: 1
Lid geworden op: 20 apr 2021 23:52

Re: VidaXL.nl verschrikkelijke ervaring

Ongelezen bericht door ckoopmans »

Beste Tom en Suki,
Hebben jullie de 4 pakketten met dadelen nog. Ik heb 4 pakketten met frames van VIDAXL :o
Groet,
CK

Moneyman
Berichten: 20898
Lid geworden op: 18 feb 2015 11:36

Re: VidaXL.nl verschrikkelijke ervaring

Ongelezen bericht door Moneyman »

Die zijn sinds de dag na het plaatsen van het bericht nooit meer online geweest. Kleine kans dus dat je nu, bijna een jaar later, iets hoort.

ludo.van.h
Berichten: 1
Lid geworden op: 12 mei 2021 12:56

Re: VidaXL.nl verschrikkelijke ervaring

Ongelezen bericht door ludo.van.h »

Een bestelling gedaan bij VidaXL, mijn pakket #32110571028 is niet geleverd ondanks het feit dat ik een mail van DPD ontving dat het wel geleverd is!! waar is mijn pakket dan wel? Er was iemand op moment van de zogenaamde aanwezig thuis. er is niet aangebeld, er zat geen papiertje in de bus. Ik ben gaan aanbellen bij de buren op nr 12, 14, 15, 17, 19 en 21, niemand had iets ontvangen. De zogenaamde klantendienst is een automatische chatbot, die steeds dezelfde vragen stelt en geen antwoorden geeft. op de klachten per mail word een mail teruggestuurd met de vraag om het bijgevoegde, niet invulbare formulier in te vullen, (onmogelijk). er worden geen concrete oplossingen geboden, dus als je niet bedrogen wil worden , bestel niet bij VidaXL, !!!

ik voel me opgelicht en bedrogen!

Plaats reactie