(doorlopende) reisverzekeringen

Heb je vragen omtrent verzekeringen? Of je hebt een duidelijke mening over verzekeraars? Geef hier jouw mening.
Lady1234
Berichten: 15578
Lid geworden op: 02 nov 2017 16:04

Re: (doorlopende) reisverzekeringen

Ongelezen bericht door Lady1234 »

arvandongen schreef:En dan komen we weer terug op de vraag: Welke risico's vindt dochterlief in Peru onaanvaardbaar?
Zonnebril?
Medisch?
Of is ze een wereldreiziger van het soort: familieleden-moeten-wel-langskomen-op-kosten-van-de-verzekering-als-ik-in-problemen-zit?

U trekt het een beetje in het belachelijke en het kinderachtige en dat mag natuurlijk. Maar de meeste jongelui die een tijdje in het buitenland verblijven, zijn echt niet kapitaalkrachtig genoeg om de kosten van echte calamiteiten te dragen.

arvandongen
Berichten: 1190
Lid geworden op: 09 mar 2011 12:03

Re: (doorlopende) reisverzekeringen

Ongelezen bericht door arvandongen »

Lady1234 schreef:U trekt het een beetje in het belachelijke en het kinderachtige en dat mag natuurlijk. Maar de meeste jongelui die een tijdje in het buitenland verblijven, zijn echt niet kapitaalkrachtig genoeg om de kosten van echte calamiteiten te dragen.
De grootste risico's die ik kan inschatten:
- Schade aan anderen -- Check je WA verzekering en/of sluit een nieuwe af eventueel inclusief rechtsbijstand.
- Medische kosten -- Aanvullende medische verzekering, of gespecialiseerde reisverzekering voor een 180 dagen wereldreis.

Ik ga er even vanuit dat je als jongere niet zulke dure spullen meeneemt, dat vervanging daarvan tot financiële problemen kan leiden. Problemen die zelfs met eventuele financiële hulp binnen de familie, niet opgelost zouden kunnen worden. Dus de bagage verzekeren is niet echt noodzakelijk.

Andere risico's zal TS zelf moeten inschatten en verzekeringen voor moeten vinden.

Ik zou mijn reis niet onderbreken wegens een gebrek aan een reisverzekering. Dat deed ik ook niet toen ik wel jong was en niet kapitaalkrachtig en wel avontuurlijk. Gewoon normale risico's nemen en onderweg geen rare dingen doen.

Gesloten