geen vergoeding bij inbraak auto tijdens vakantie

Heb je vragen omtrent verzekeringen? Of je hebt een duidelijke mening over verzekeraars? Geef hier jouw mening.
kweenie
Berichten: 15578
Lid geworden op: 24 okt 2007 15:04

Re: geen vergoeding bij inbraak auto tijdens vakantie

Ongelezen bericht door kweenie »

Erg vervelend dat dit gebeurd is. Maar je zult nu wel begrijpen waarom er zo veel op gehamerd wordt dat je geen waardevolle spullen in de auto moet achterlaten. Dat dit enigszins de kat op het spek binden is. Een verzekeraar zal van een verzekerde terecht eisen dat die voorzichtig met zijn spullen om gaat en zulke risicosituaties voorkomt. Zeker omdat daar altijd ook alternatieven voor zijn. Hierover komen ook ieder jaar rond de vakantietijd weer een hoop berichten in de media.

Het klinkt misschien hard, maar de reden waarom je de spullen onbeheerd hebt achtergelaten is niet zo van belang. Van belang is dát je de spullen onbeheerd hebt achtergelaten. Als je vanwege jullie handicap niet eenvoudig de spullen uit de auto kon halen, dan had je wellicht hulp daarbij kunnen inroepen. Of je had ervoor kunnen kiezen om de auto in het zicht te houden. Eventueel had je ook een bewaakte parkeerplaats kunnen zoeken, al zullen die er niet veel zijn. En desnoods had je ervoor kunnen kiezen om geen stop te maken. Maar door de spullen onbeheerd achter te laten, kies je er in feite bewust voor om het risico te nemen dat er ingebroken gaat worden. (Waarbij je op zo'n minst de meest waardevolle spullen, zoals een laptop, zou kunnen meenemen.)

(Overigens kan ik mij goed voorstellen dat dieven ook weten dat mensen met een handicap vaak moeilijk de spullen uit de auto kunnen halen. En dat de kans op een mooie buit bij een parkeerplaats voor invaliden daarom een stuk hoger is...)

Plaats reactie