LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Hamburg Mannheimer zekerheidsplan

Heb je vragen omtrent verzekeringen? Of je hebt een duidelijke mening over verzekeraars? Geef hier jouw mening.
Mk
Berichten: 989
Lid geworden op: 01 aug 2005 19:51

Re: Hamburg Mannheimer zekerheidsplan

Ongelezen bericht door Mk »

Na wat narekenen kom ik op gemiddeld kosten van ± € 12,- à € 15,- per maand.
Bij een inleg van?

Pientjelien
Berichten: 105
Lid geworden op: 03 dec 2005 19:32

Re: Hamburg Mannheimer zekerheidsplan

Ongelezen bericht door Pientjelien »

precies, wat is dat procentueel?

Ronaldo 8
Berichten: 3
Lid geworden op: 08 jan 2006 20:36

Re: Hamburg Mannheimer zekerheidsplan

Ongelezen bericht door Ronaldo 8 »

Sorry geachte lezers,
Zoals jullie al vermelden in de reactie was vergeten te melden dat de maandelijkse inleg € 100,--(netto) is.
Volgens mij wijken zij niet af van kosten van anderen maatschappijen.
Als ik bijvoorbeeld naar mijn eigen Polis kijk en dat van enkele vrienden.
Ik hoop dat dit wat meer duidelijkheid geeft.

jwagenaar
Berichten: 4
Lid geworden op: 17 jan 2006 09:45

Re: Hamburg Mannheimer zekerheidsplan

Ongelezen bericht door jwagenaar »

Alle reactie's tot nu toe gelezen en ben tot de conclusie gekomen dat er enkele goede opmerkingen bij zitten, ik werk zelf in deze wereld zij het voor reguliere maatschappijen.

Het is bij élke maatschappij zo dat je bij het aangaan van een spaarvorm voor langere tijd en stopt na b.v 5 jaar, maar een deel van je geld terug krijgt want die werken ook met een verzekeringsdeel en een spaardeel (tot max 95% van je geld wordt belegd), om break-even te komen moet je gemidd. 7 jaar deelnemen aan polis.

Polis kosten vervallen meestal na het 10e jaar van inleg en er is altijd belasting verschuldigd conform box 3 de enige uitzondering daarop kan zijn een lijfrente vorm, onder voorwaarde dat tijdens de looptijd de betaalde premie's NIET aftrekbaar gemaakt worden van de belasting als men dit wel doet dan moet er over de uitkeringen (minimaal een termijn van 5 jaar van uitkering is vereist b.v van 65e tot 70e).

Ten aanzien van de rendementen.....ook bij de "gevestigde orde' is het zo dat er gerekend wordt met een rendement van 4% en dat het goed kan zijn dat de opbrengst lager is dan is gewenst, b.v Averó heeft een vergelijkbaar produkt gehad, en leuke polis maar heeft wel 5 jaar achtereen een verlies gekend van ongeveer 20%, als je in jaar 1 was begonnen zou dat dus inhouden dat je na 5 jaar op nul staat!!! of misschien zelfs negatief, dus mensen deze regels gaan op voor alle maatschappijen, de moeilijkheid is dat mensen graag een hoog rendement willen (kan alleen met langere looptijden) en geen risico als je geen risico wilt lopen moet je het geld inderdaad op de bank zetten tegen 3,2% iets wat de inflatie nauwelijks bijhoud.

Mk
Berichten: 989
Lid geworden op: 01 aug 2005 19:51

Re: Hamburg Mannheimer zekerheidsplan

Ongelezen bericht door Mk »

Natuurlijk is dat allemaal waar. Probleem is dat het product op een nogal rare manier aan de man wordt gebracht (naar wat ik begrijp is het een soort Multi-Level-Marketing), waarbij het ten opzichte van 'normale' adviseurs extra opvalt als deze mensen geen verstand van zeken hebben. De reacties van de verkopers op dit forum doen ze qua geloofwaardigheid ook niet veel goed.

Willem72
Berichten: 4
Lid geworden op: 07 feb 2006 00:02

Re: Hamburg Mannheimer zekerheidsplan

Ongelezen bericht door Willem72 »

Het is nu al enkele weken stil op deze topic, maar ja, ik heb het vandaag ook maar pas gelezen.

Graag wil ik toch ook het één en het ander kwijt!

1. De Nederlandse en Belgische termen worden hier kriskras door elkaar gebruikt. Daarom dat de gewone leek er niets meer van begrijpt op den duur! Oogje legde de Belgische termen uit, die dus zéér verschillend zijn van de Nederlandse! Laat u daar als Nederlander dus alvast niet door misleiden! Zijn uitleg is correct wat België betreft! Als belg ken ik niet de Nederlandse wetgeving daaromtrent en kan ik dus de Nederlanders in deze topic op fiscaal en juridisch vlak ook niet verderhelpen.

2. Eindelijk heeft men op pagina 6 een tipje van de sluier gelicht wat de kosten betreft! MAAAAAAR ....
a) Hoeveel bedragen de beheerskosten? STAAT ZELFS NIET VERMELD IN DE ALGEMENE VOORWAARDEN die een kennis van mij ontving bij ondertekening van het contract!
b) Hoeveel instapkosten betaalt men bij élke storting? Ook NERGENS vermeld!

3. LET OP!!! Uw maandelijkse inleg is NIET uw werkelijk spaarbedrag!!!!
Eerst gaan er nog allerleikosten af! Uw vermoedelijk spaarbedrag (ik kan er geen waarde opkleven daar NIEMAND mij de correcte en gedetailleerde onkosten kan geven) ligt vermoedelijk LAGER DAN 90% van uw maandelijkse bijdrage!!! Dit kan ik toch uitmaken van wat één van de adviseurs melde betreffende de opsplitsing van 60% verzekering, 30% beursbelegging en 10% dekkingen!

4. Goochelen met cijfers is steeds mooi, MAAR ...
a) uw gegarandeerde basisrente bedraagt slechts 2,50% momenteel op zo'n 60% van uw contract! (cfr. verdeling van één vd adviseurs op één vd vorige pagina's);
b) 30% wordt belegd via de beurs. NERGENS staat vermeld dat dit kapitaal beschermd is, dus is in de toekomst ook VERLIES mogelijk!!!
c) 9% een LAGE PROGNOSE (!) noemen, is wel zéér straf, ook al heeft het verleden betere rendementen getoond. De meeste (Belgische) banken geven momenteel prognoses tussen 3 en 7% wat betreft het beursgedeelte van de TAK23 -producten (= levensverzekeringen gekoppeld aan de beurs)
d) uw spaargeld begint dus pas rente op te brengen vanaf 90%, u moet dus al vele jaren sparen om anderen in te halen! In België starten de meeste gelijkaardige producten tussen 94 en 100%! Een verschil dus van 4 tot 10%!
e) Waarom garandeerd BIJNA ELKE adviseur dat de rendementen die zij voorstellen GEGARANDEERD ZIJN, terwijl dit NIET zo is? (uitgezonderd die 2,50% op het gedeelte van de verzekering)

5. Hamburg Mannheimer is weliswaar een degelijke, betrouwbare maatschappij!! Jammer genoeg kennen de meeste adviseurs de eigen producten niet goed (wat ook al meermaals gebleken is in de verscheidene forums!!!) en "smeren zij de mensen producten aan" die totaal niet tot het profiel van de meeste klanten passen.

6. Het IDEE van het product SUV60/SUV70 en aanverwanten is zeker NIET SLECHT!! Alleen is het ENORM DUUR!!

7. Er bestaan WEL gelijkaardige producten op de Belgische markt, maar niet om ze fiscaal in te brengen. Zo heeft bijvoorbeeld Argenta het ARGENTA FUND PLAN, waarbij je kan kiezen tussen 20%, 50%, 80% of 100% aandelen terwijl de rest belegd wordt in kasbons en termijnrekeningen. Zo zijn zij onlangs ook gestart met de Argenta fund plan met kapitaalsbescherming op eindvervaldag. EN DIT ALLES ZONDER INSTAPKOSTEN!!! Je start daar dus weldeglijk aan 100%!! En ik kan het weten, want mijn echtgenote heeft onlangs zo'n polis afgesloten, waarbij alles zwart op wit duidelijk staat uitgelegd en de kosten bovendien ook voor elke leek duidelijk zijn!

BESLUIT:
1) Hamburg Mannheimer is een degelijke MAAR DURE maatschappij!
2) INFORMEER EERST ook eens bij uw eigen bank of zelfs een derde financiële maatschappij om te informeren of zij een gelijkaardig product hebben en wat bij hen de kosten zijn.
3) Indien u (na uw informatieronde) nog steeds akkoord bent met de kostenstructuur van het product van Hamburg Mannheimer, indien ze u ondertussen duidelijk is geworden natuurlijk (!), dan hebt u wél een goed product!

Hopelijk is er wat klaarte in de duisternis geschept voor de meeste personen ... :lol:

Chanmaster
Berichten: 2893
Lid geworden op: 25 jan 2006 08:05
Locatie: Almelo

Re: Hamburg Mannheimer zekerheidsplan

Ongelezen bericht door Chanmaster »

Beste mensen ik lees hier een boel onzinnige zaken.
We stellen in deze twee afzonderlijke vragen omdat we met twee verschillende partijen te maken hebben.
De verzekering is geen verzekering maar een spaarvorm zoals er duizenden te bedenken zijn. Niet bijzonders dus!
Van Uw inleg wordt ongeveer 10% besteed aan risicodekking zoals doorsparen na overlijden tot aan het moment waarop je 65 zou zijn geworden, dan komt het plan tot uitkering.
Het doorsparen en de voorziening bij blijvend invalide.
Het doorsparen tijden ziekte welke langer dan 3 maanden voort duurt en je daarbij voor meer dan 25% arbeidsongeschikt ben. Het doorsparen geschiedt rationeel.
Nu blijven er van de door U ingelegde € 100,00 nog € 90,00 over.
Daarvan wordt bij de T70 30%, €30,00 dus, in het golden futurefonds gestort. De opbrengst uit winst wordt wederom in het zelfde fonds gestort. In 2004 rendeerde dit fonds met maar liefst 14% aldus de wijsheden.
De overige 60% is een simpele spaarvorm zoals in de T50 het geval was.
Je kunt zeerveel spaarvormen bedenken.
Een volkomen ander verhaal is het servicepakket.
Daar komt geen barst van terecht, dat is oplichterij, daarvan worden de adviseurs betaald. Van Uw centen. U wordt wijsgemaakt dat U daarmee een stukje service koopt. Onzin. U wordt belazerd waar U bij staat.

HMI NL
Berichten: 19
Lid geworden op: 28 okt 2006 14:21

Re: Hamburg Mannheimer zekerheidsplan

Ongelezen bericht door HMI NL »

U wordt wijsgemaakt dat U daarmee een stukje service koopt. Onzin. U wordt belazerd waar U bij staat.
Hoe bedoel je?
In 2004 rendeerde dit fonds met maar liefst 14% aldus de wijsheden.
Dit is een gemiddelde over 10 jaar. Inmiddels 17,4% over 5 jaar, (18,88% over 10 jaar).
http://www.morningstar.nl/funds/overvie ... mit1=Tonen

Het betreffende fonds , het Osiris Equities Belgian High Yield, noemen wij HM Golden Future.

Hmi maakt een bereking aan 9%.

Chanmaster
Berichten: 2893
Lid geworden op: 25 jan 2006 08:05
Locatie: Almelo

Re: Hamburg Mannheimer zekerheidsplan

Ongelezen bericht door Chanmaster »

Kwats! Kletskoek! Aan zo'n hoog renedement gaat zelfs de staat falliet.
Het is dat ik geen tijd heb om een gespecificeerde berekening te maken. Ik zou uw ogen dan kunnen openen. Helaas.

HMI NL
Berichten: 19
Lid geworden op: 28 okt 2006 14:21

Re: Hamburg Mannheimer zekerheidsplan

Ongelezen bericht door HMI NL »

Als reactie op Willem72.

1: Behalve wanneer men wil sparen via een spaarloon regeling of levensloop regeling kunnen de premies niet fiscaal worden ingebracht. De uitkering op einddatum is derhalve belastingvrij (Box III).

2a + 3: Neem een G60. 50 Euro per maand. 6,83 Is voor BVRO, 1,92 is voor BVRI (zijn beide optioneel). Er blijft over 41,25 Euo. 40% Is voor HM Golden Future, 60% gaan we sparen, beheerskosten bedragen 11,37% van die 60%. Pagina 4 in de offerte.
2b: Algemene voorwaarden gelden voor iedereen en zijn dan ook algemeen en niet specifiek.

4a: Klopt, zowel voor de gedane stortingen als toekomstige stortingen gedurende de hele looptijd. Het verschil tussen uitgekeerde rente en gehaalde rente is winst voor de maatschappij. Winst die ze deelt met haar klanten.
4b: Hamburg Mannheimer is onafhankelijk en niet fondsgebonden. Het kapitaal is ook niet beschermd, maar als het betreffende fonds de door HM gestelde normen niet haalt zal ze op zoek gaan naar een fonds dat die norm wel haalt. Het is namelijk in het belang van haar klanten en daarmee van de maatschappij dat het gekozen fonds goed rendeert.
4c: Mijn vorige post van vandaag.
4d: Wat bedoel je?
4e: Kan ik geen antwoord op geven. Er wordt door mij verder ook niets gegarandeerd, behalve hetgeen ik in deze en mijn vorige post heb geschreven.

5: We zijn verplicht om met de mensen een klantenprofiel te bepalen.

6: Op basis waarvan stel je dit? Welk vergelijkingsmateriaal heb je hiervoor genomen?

7: Hoe ziet dit plan er bij je vrouw precies uit? Misschien zitten hier zekerheden in die in een bv. G60 niet zitten of andersom. Is belangrijk om te weten wanneer je misschien de polis van je vrouw hebt gebruikt om te vergelijken. Apels en appels, peren met peren.

Besluit:
1: Op basis waarvan?
2: Helemaal mee eens, graag zelfs.
3: Juist
Laatst gewijzigd door HMI NL op 30 okt 2006 17:34, 1 keer totaal gewijzigd.

HMI NL
Berichten: 19
Lid geworden op: 28 okt 2006 14:21

Re: Hamburg Mannheimer zekerheidsplan

Ongelezen bericht door HMI NL »

@Chanmaster

We begrijpen allemaal waarom jij geen tijd hebt.

joopataa
Berichten: 694
Lid geworden op: 01 feb 2006 23:51

Re: Hamburg Mannheimer zekerheidsplan

Ongelezen bericht door joopataa »

Wie is we? Praat even voor jezelf. De mening van Chanmaster is bijna altijd redelijk en onderbouwd, dus niet zeuren met je te dure polisjes.

Chanmaster
Berichten: 2893
Lid geworden op: 25 jan 2006 08:05
Locatie: Almelo

Re: Hamburg Mannheimer zekerheidsplan

Ongelezen bericht door Chanmaster »

Alvorens een financiële constructie te waarderen trek ik deze altijd eerst intwijfel ten einde mij te overtuigen van de juistheid daarvan.
Wanneer ik thans een aanvang neem met sparen a.d.: 50 euro per maand dan staat vast dat ik op jaarbasis 600 euro kwijt ben. Die 600 euro zijn nimmer meer waard dan in het heden. Uw theorie mag dan wel keurig zijn neergeschreven maar Hamburg-Mannheimer mag dan wel koffiedik kunnen kijken, dat kan ik ook. Het wordt mij dan wel bruin voor de ogen en ik zie dan ook alleen maar koffiedik waarmee ik wil aangeven dat ik met beide benen op de aardbodem blijf staan.
Om er voor te zorgen dat uw stelling volkomen omver geworpen wordt lees dan morgen: Dinsdag 31 oktober 2006 na 19.00 uur. Ik heb daarvoor nu geen tijd, het is al laat en ga dadelijk slapen. Ik daag u uit om uw stelling overeind te houden en wens u daarbij heel veel sterkte toe maar laat geen kans ongemoeid om van uw stelling brandhout te maken. Tot morgen.

Chanmaster
Berichten: 2893
Lid geworden op: 25 jan 2006 08:05
Locatie: Almelo

Re: Hamburg Mannheimer zekerheidsplan

Ongelezen bericht door Chanmaster »

HMI NL


Geplaatst op 30 Okt 2006 18:29 door HMI NL


--------------------------------------------------------------------------------

@Chanmaster

We begrijpen allemaal waarom jij geen tijd hebt.
Is dat zo? Helderziende zeker?
Of begrijpt HMI altijd alles? Dan hoop ik dat u morgenavond ook nog zo pienter bent!

HMI NL
Berichten: 19
Lid geworden op: 28 okt 2006 14:21

Re: Hamburg Mannheimer zekerheidsplan

Ongelezen bericht door HMI NL »

trek ik deze altijd eerst intwijfel
Uit een ander draadje:
Geplaatst op 25 Okt 2006 22:19 door Chanmaster
Niet altijd alles in twijfel trekken. Is niet gezond.
Uit datzelfde draadje:
Geplaatst op 25 Okt 2006 22:04 door net zo serieus


--------------------------------------------------------------------------------

Als iedereen zich even de moeite neemt het volgende adres te openen

http://forum.trosradar.nl/search.php?se ... Chanmaster

Chanmaster
Berichten: 2893
Lid geworden op: 25 jan 2006 08:05
Locatie: Almelo

Re: Hamburg Mannheimer zekerheidsplan

Ongelezen bericht door Chanmaster »

Niet alles is iets anders dan niets.

Chanmaster
Berichten: 2893
Lid geworden op: 25 jan 2006 08:05
Locatie: Almelo

Re: Hamburg Mannheimer zekerheidsplan

Ongelezen bericht door Chanmaster »

Het product wat Hamburg-Mannheimer opzich neerzet is een goed te noemen product met dat verschil dat de producten welke in Nederland worden neergezet volstrekt onbekend zijn bij Hamburg-Mannheimer.

Ihr Suchergebnis HMI oder/und G60


Die gefundenen Agenturen sind nach der Entfernung zu der angegebenen Postleitzahl sortiert.

Ihre Suche lieferte keine Ergebnisse.


Uiteraard roept dit de nodige vragen op.



Voorts schermt de verkoper met de diverse boxen welke betrekking hebben op de belasting over de verschillende kapitalen.
Even simpel ter attentie, tegen de tijd van uitkering is het onwaarschijnlijk dat deze tabellen nog worden gehandhaaft.
Het product is volstrekt afhankelijk van de winst uit aandelen en derhalve van de economische ontwikkelingen afhankelijk.
Om deze reden is HMI niet in staat enige zekerheid van uit te keren kapitaal te geven of zal voordien aan de gevolgen van een faillissement ten onder gaan.


Coclusie

De constructie zoals door HMI weergegeven berust niet op onderbouwde aspecten. De vormen van sparen zoals door HMI aangegeven zijn bij Hamburg-Mannheimer volstrekt onbekend.
Ik spreek derhalve mijn bezorgdheid uit over of Hamburg-Mannheimer garant staat voor de verplichtingen welke HMI schept. Ik zal het aan Hamburg-Manheimer voorleggen, zo consequent ben ik. U hoord nader van mij.

HMI NL
Berichten: 19
Lid geworden op: 28 okt 2006 14:21

Re: Hamburg Mannheimer zekerheidsplan

Ongelezen bericht door HMI NL »

Hier een paar ingangen om een en ander aan hamburg mannheimer voor te leggen:

www.hamburg-mannheimer.nl
Hamburg-Mannheimer Consulting nv
4190 CC Geldermalsen
Tel 0800 426 62 66
Fax 0345 588 209
E-mail [email protected]

www.hamburg-mannheimer.be
Hamburg-Mannheimer nv
Bischoffsheimlaan 1-8
1000 Brussel
Tel 0032 2 535 57 11


www.golden60.com

Ik raad u af verder te zoeken op de duitse site. Hamburg Mannheimer is namelijk verdeelt in:

1:Hamburg Mannheimer Deutschland
hier werken mensen die zich specialiseren in de duitse markt.
2:Hamburg Mannheimer Aussland
hier werken mensen die zich specialiseren in de desbetreffende (voor Duitsland) buitenlandse markt.
Voorts schermt de verkoper met de diverse boxen welke betrekking hebben op de belasting over de verschillende kapitalen.
Leg even uit wat je hiermee wil zeggen.
Even simpel ter attentie, tegen de tijd van uitkering is het onwaarschijnlijk dat deze tabellen nog worden gehandhaaft.
Waar ga je vanuit als je dit stelt?
En wat zijn de gevolgen voor de rest van de markt?
Het product is volstrekt afhankelijk van de winst uit aandelen en derhalve van de economische ontwikkelingen afhankelijk.
Ook dit weerleg ik en stel weer de vraag: Waar baseer je dit op?
De constructie zoals door HMI weergegeven berust niet op onderbouwde aspecten.
Wat wil je dat ik verder onderbouw?

Chanmaster
Berichten: 2893
Lid geworden op: 25 jan 2006 08:05
Locatie: Almelo

Re: Hamburg Mannheimer zekerheidsplan

Ongelezen bericht door Chanmaster »

Helemaal correct! Alleen zijn de polisvormen zoals deze in Duitsland bekend zijn niet bij Hamburg-Manheimer bekend.
Maar dat doet er even niet toe, het bedrijf vormt een groot concern en is in vrijwel geheel Europa vertegenwoordigd.
Wat er mis is betreft het verkooppraatje. Daarvoor is HMI, de verkoop onderneming van HM verantwoordelijk en niet Hamburg-Mannheimer.
De Duitse Hamburg-Mannheimer vertelt helemaal niet dat sparen op deze wijze zonder enig risico is en ook niet dat het eindkapitaal gegarandeerd is. HMI doet dit door de laagste prestatie als uitgangspunt te nemen over een langjarig gemiddelde. Hoe reëel is dat? Helemaal niet! Wanneer HMI met de waarheid op tafel komt dan vertelt ze haar klanten ook dat de eerdere aanbetaling welke vrijwel direct van hun rekening werd afgeschreven als betaalmiddel voor de colporteurs gold. Nu niet meer daar er inmiddels, god zij dank, andere regels gelden. Er worden nu ook andere meer vakgerichte opleidingsnormen aan de verkoop verbonden. Veel ex-HMI-ers zijn de laan uitgestuurd omdat ze niet aan de gestelde eisen voldoen.
Maar nog steeds blijft er teveel geld aan de trijkstok hangen. M.a.w. worden voor betaling der colporteurs aan de feitenlijke doelstelling onttrokken en dat kan alleen onder valse voorwendselen.
Wanneer u de klant vertelt waarvan u betaald wordt dan schopt men u onmiddellijk de straat op. Dat is waar het om gaat.
Dit zijn geen praktijken waar Hamburg-Mannheimer blij mee is maar de tijden veranderen en de gang van zaken eveneens.
Hoe zat het ook al weer? Mag een verzekering administratiekosten ofwel poliskosten in rekening brengen? Ja dat mag maar dit moeten dan wel reële kosten betreffen en dat zit er nog niet in bij HMI.
De nieuwe wetgeving heeft aan de gang van zaken binnen HMI een einde gemaakt en dat is maar goed ook.

HMI NL
Berichten: 19
Lid geworden op: 28 okt 2006 14:21

Re: Hamburg Mannheimer zekerheidsplan

Ongelezen bericht door HMI NL »

Hoe zat het ook al weer? Mag een verzekering administratiekosten ofwel poliskosten in rekening brengen? Ja dat mag maar dit moeten dan wel reële kosten betreffen en dat zit er nog niet in bij HMI.
Bij een premie onder de 50 euro per maand of een jaarpremie van minder dan 600 euro, bedragen de eenmalige poliskosten 2,50.

Gesloten