LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] OHRA Opstalverzekering ALL Risk

Heb je vragen omtrent verzekeringen? Of je hebt een duidelijke mening over verzekeraars? Geef hier jouw mening.
Theotrucker
Berichten: 5005
Lid geworden op: 21 jan 2018 19:42
Locatie: Landgraaf

Re: OHRA Opstalverzekering ALL Risk

Ongelezen bericht door Theotrucker »

Verzekeraars mogen altijd een verzekering opzeggen net zoals de klant dat ook kan.

Lady1234
Berichten: 27096
Lid geworden op: 02 nov 2017 16:04

Re: OHRA Opstalverzekering ALL Risk

Ongelezen bericht door Lady1234 »

Dit is zeker geen nieuw beleid. Iedereen kan voor bijna alles een verzekering afsluiten, maar als een huis eigenlijk een bouwval blijkt te zijn, of een auto een wrak, of ga maar door, dan volgt na een schadeclaim de deceptie. Er wordt natuurlijk niets uitgekeerd.

Evaluatie door wie en waarom?

En schades optellen ook van andere verzekeringen en bij teveel de verzekerden er uit knikkeren, is ook compleet logisch gezien vanuit het oogpunt van de verzekeraar.

Als er binnen korte tijd een paar inbraakschades zijn en bijvoorbeeld nog een claim op de AVP, wordt zo’n klant als een groter risico gezien en zal hij wellicht ook niet echt voorzichtig in zijn auto rijden. En dan wordt die klant met zijn hele pakket de deur gewezen.

kweenie
Berichten: 15948
Lid geworden op: 24 okt 2007 15:04

Re: OHRA Opstalverzekering ALL Risk

Ongelezen bericht door kweenie »

Inderdaad niets te maken met nieuw beleid. Maar simpelweg met het soort risico dat afgedekt moet worden. Net als dat een bedrijfspand andere risico's loopt dan een woonhuis, en je daarom voor een bedrijfspand geen woonhuis-opstalverzekering kunt gebruiken, loop je met een onbewoond huis dat wordt ge-/verbouwd andere risico's dan met een normaal bewoond huis. Houd je dat bij de keus voor de verzekering geen rekening mee, dan kan het dus zijn dat je huis ineens voor bepaalde gebeurtenissen onverzekerd blijkt te zijn.

Gesloten