LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Pensioen afkopen

Heb je vragen omtrent verzekeringen? Of je hebt een duidelijke mening over verzekeraars? Geef hier jouw mening.
FrankJF
Berichten: 1
Lid geworden op: 28 jun 2017 11:23

Pensioen afkopen

Ongelezen bericht door FrankJF »

Heb je een klein pensioentje (minder dan € 467,89 per jaar) dan kan dat afgekocht worden. Dit wordt denk ik het nieuwe verdienmodel verzekeringsmaatschappijen. Ze kunnen jou als verzekerde namelijk veel minder geven dan wat het hen eigenlijk kost. En dat verschil is directe winst.

Zo biedt Aegon voor een pensioentje van een man van 42 van € 113 per jaar een bedrag van € 710. Klinkt toch mooi, maar wat kost nu eigenlijk zo'n pensioen? Als je nu bij Aegon € 710 in legt, dan verwacht Aegon zelf ze dat jij daar over 23 jaar nog geen € 4,00 per maand aan pensioen voor kunt krijgen, dat is dus nog geen € 50,00 per jaar. Om € 113 per jaar te krijgen moet je dus volgens Aegon nu toch al wel € 1.750 apart zetten.
Om het toch wat mooier te maken roept Aegon dus dat het maar om een pensioentje van € 9,46 per maand gaat. Dat lijkt toch een stuk mooier: "wel € 710 voor een pensioentje van maar € 9,46".

En wat is de winst voor Aegon? Aegon vindt echt wel dat dit pensioentje € 1.500 tot € 2.000 kost, en daar hebben ze ook genoeg geld voor weggezet. Dus hopen ze dat jij kiest voor afkoop, want dan hoeven zij maar € 710 uit te betalen. Dan maken ze dus even snel € 1.000 of meer winst.

Je kunt dus beter even wachten en hopen dat je je pensioentje straks kunt overdragen naar een andere verzekeraar of pensioenfonds. Dan wordt er al snel € 1.900 betaalt voor dit pensioen, en heb jij straks ten minste nog wat pensioen.

Grote vraag, wanneer worden verzekeraars eens verplicht om realistische aanbiedingen te doen? Want als we het aan hen zelf over laten, en we geven ze daarvoor ook nog de ruimte, dan is er weer een lekker goudmijntje voor ze. Een nieuwe woekerpolis is daarmee geboren.
Laatst gewijzigd door Radar op 28 jun 2017 17:48, 1 keer totaal gewijzigd.
Reden: Titel door Moderatie aangepast

langste adem
Berichten: 1257
Lid geworden op: 20 jan 2011 12:30

Re: Pensioen afkopen

Ongelezen bericht door langste adem »

Even afgezien van hoe veel er wel niet aan de strijkstok van de verzekeraar blijft hangen bij afkoop.....
Pensioenpremie betalen heeft in Nederland bijna altijd een verplicht karakter, en men zit vast aan een bepaald pensioenfonds of verzekeraar. Degene die die premie betaalt heeft vaak geen enkele invloed op hoe er met dat ingelegde geld wordt omgegaan.
Ik denk dat verzekeraars meer aangespoord zouden worden om realistische aanbiedingen te doen, als het verplichte karakter van een pensioendeelname verdwijnt. Zodat verzekeraars betere service en diverse keuzemogelijkheden moeten bieden om klanten binnen te helen.

Ipswich
Berichten: 22
Lid geworden op: 18 jan 2012 22:24

Re: Pensioen afkopen

Ongelezen bericht door Ipswich »

Als U een huurhuis heeft is afkopen schadelijk. Behalve de extra belasting die U van de afkoop gaat betalen wordt ook een verrekening gemaakt vanwege Uw toeslag(en) cq dat wordt terug betalen omdat dat jaar Uw inkomen ineens hoger is. Uiteindelijk is de hele afkoop verdampt tot bijna nul.

Gesloten