LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Verzekering verhoogt premie voor schade die nog niet is uitbetaald

Heb je vragen omtrent verzekeringen? Of je hebt een duidelijke mening over verzekeraars? Geef hier jouw mening.
Wim Traas
Berichten: 1
Lid geworden op: 07 jun 2019 09:56

Verzekering verhoogt premie voor schade die nog niet is uitbetaald

Ongelezen bericht door Wim Traas »

Wij hebben een camperverzekering via de ANWB. In april 2019 hebben we schade opgelopen aan een console van de camper. De oorzaak was steenslag bij een een van de plaatsen in Duitsland waar aan de weg wordt gewerkt. We zagen de schade pas veel later toen we gingen tanken. Het schadebedrijf schat de schade in op een bedrag tussen de 500 en 800 euro. Schadeformulier in april ingevuld en opgestuurd. Het schadebedrijf is gaan zoeken naar de mogelijkheden om de console te vervangen en om de prijs te achterhalen. Op 6 juni zagen wij dat de premie voor deze verzekering met ingang van 15 mei 2019 met 14 euro is verhoogd. Gebeld met de ANWB, afdeling verzekeringen, en kenbaar gemaakt dat wij het een vreemde gang van zaken vonden dat de premie al werd verhoogd terwijl de hoogte van de schade nog niet duidelijk is en nog niet is uitbetaald omdat de schade nog niet is gerepareerd en gedeclareerd. De medewerker vertelde dat, omdat er geen derde partij bij betrokken is, de schade onze eigen schuld is en de premie nu al werd verhoogt omdat we precies op 15 mei het nieuwe verzekeringsjaar inging.

Lady1234
Berichten: 27119
Lid geworden op: 02 nov 2017 16:04

Re: Verzekering verhoogt premie voor schade die nog niet is uitbetaald

Ongelezen bericht door Lady1234 »

Maar u hebt in april schade gehad die ongetwijfeld gerepareerd en gedeclareerd gaat worden. Dus is het logisch dat op de vervaldag de premie verhoogd wordt.

Als u afziet van herstel, kunt u dat aan de ANWB doorgeven en dan wordt de verhoging weer teruggedraaid.

NeoDutchio
Berichten: 12322
Lid geworden op: 17 jan 2014 22:39

Re: Verzekering verhoogt premie voor schade die nog niet is uitbetaald

Ongelezen bericht door NeoDutchio »

Dus eigenlijk is het een verhoging voor het nieuwe verzekeringsjaar? Elk jaar krijg ik van elke verzekering een nieuwe polis met daarin het nieuwe premiebedrag. En ik kan u verzekeren dan geen enkele prijs omlaag gaat. Met of zonder claims, elke verzekering wordt duurder.

Daarbij zijn autoverzekeringen jarenlang te goedkoop verkocht. Er moest meer aan schades uitgekeerd worden dan dat er aan premie binnen kwam. Om weer gezond te worden moeten de prijzen omhoog dus.

Emcede
Berichten: 302
Lid geworden op: 18 dec 2010 23:45

Re: Verzekering verhoogt premie voor schade die nog niet is uitbetaald

Ongelezen bericht door Emcede »

Dit is toch echt heel gebruikelijk, hoor. U meldt een schade die terugval in de schadevrije jaren en in de bonus-maluskorting tot gevolg heeft. De verzekeraar registreert de schade maar ook dat bij de volgende vervaldag van de polis de korting moet worden aangepast. Daarbij is het niet van belang of op die vervaldag de schade al betaald is. Ook logisch, want u snapt ook wel dat verreweg de meeste schademeldingen op een autoverzekering tot een uitkering leiden. Mocht later blijken dat dat tóch niet zo is, dan zal de terugval ongedaan worden gemaakt door de verzekeraar.

Gesloten