LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Yarden-uitvaartverzekering

Heb je vragen omtrent verzekeringen? Of je hebt een duidelijke mening over verzekeraars? Geef hier jouw mening.
Boisbas
Berichten: 117
Lid geworden op: 27 jun 2007 14:12

Re: Yarden-uitvaartverzekering

Ongelezen bericht door Boisbas »

Helemaal mee eens Maxiem.
Bij Yarden gaat het om de hier-en-nu situatie: de eenzijdige poliswijziging die Yarden, op onterechte grond, haar klanten door de keel heeft geduwd.

En wat testcase betreft: die vindt w.s. het discussiëren om het discussiëren leuk, zo lang hij maar de vlam in de pan krijgt.
Gewoon compleet negeren, dan dooft zijn vuurtje heel vlot

MAXIEM

Re: Yarden-uitvaartverzekering

Ongelezen bericht door MAXIEM »

Dag boisbas,

Je schrijft:
Gewoon compleet negeren, dan dooft zijn vuurtje heel vlot
Dat is dus bij dit individu NIET het geval, maar daar wordt hij/zij per slot van rekening ook voor betaald. :wink:

Collegiale groet, Maxiem.

janssen
Berichten: 395
Lid geworden op: 01 okt 2004 19:57

Re: Yarden-uitvaartverzekering

Ongelezen bericht door janssen »

@@@@ solight:

Yarden bezit wel de crematoria,s dus het onroerendgoed. Maar in zover ik weet niet de Grond.

In Meppel moet Yarden voor elk graf betalen, en het is bekend dat de grafkosten i.v.m aankoop grond voor uitbreiding begraafplaats de kosten met minimaal 50 % zullen stijgen.

@@@@ maxiem.

Ik ben het echt niet op alle punten met testcase eens, maar dat er bij vele maatschappijnen, grote verliezen zijn geleden is algemeen bekend.
Dat geld voor verzekeringen pensioenfondsen, banken en grote investeerders.
Sommige bedrijven hebben meer dan de helf van hun vermogen verloren.
En dat kun je niet altijd van tevoren inschatten.
Ook particuliere bedrijfjes zijn gewoon failiet gegaan door de koers val
in de jaren ik dacht ongeveer rond 2000.
Koersen die van de ene op de andere dag met 70 tot 80 % gedaald waren.

Maar daarom blijf ik wel op het standpunt dat yarden ons niet op deze manier mag en kan behandelen.
Darvoor voeren wij actie, en blij ik ook acrtie voeren.
Laatst gewijzigd door janssen op 13 jul 2007 13:29, 1 keer totaal gewijzigd.

MAXIEM

Re: Yarden-uitvaartverzekering

Ongelezen bericht door MAXIEM »

@@@

Senioren bang na omzetting uitvaartpolis/telegraaf
13 jul 2007, 11:48

Honderden senioren zijn bang en boos, nadat hun decennia-oude uitvaartpolis is veranderd. Per 1 januari heeft uitvaartbedrijf Yarden polissen omgezet van een uitkering in natura naar uitkering van een geldbedrag.

Verzekeraar Yarden ontstond in 2001 uit een fusie van zo´n honderd kleine uitvaartverzekaars. In 2005 kwam Yarden in financiële problemen. Op advies van toezichthouder De Nederlands Bank besloot de verzekeraar toen de polisvoorwaarden collectief aan te passen. De oude polissen zijn nu beperkt: de verzekerde krijgt een beperkt budget van zo'n 3700 euro te besteden. Bij de besteding moet hij wel alles van het pakket van Yarden afnemen, anders moet er bijbetaald worden. Yarden heeft zijn eigen crematoria en begraafplaasten.

Bij Harald van Beilen, een advocaat in Leeuwarden, hebben zich vierhonderd voornamelijk gepensioneerden gemeld. Zij zijn ontevreden over de verslechtering van hun voorwaarden. Van Beilen wil namens hen een zaak maken. Hij wil van de uitvaartverzekeraar de garantie dat de klanten de uitvaart krijgen waarvoor ze de polis destijds hebben afgesloten. Kan Yarden dat niet, dan stapt Van Beilen naar het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening. Om deel te nemen betalen de ouderen €95.

Volgens Yarden gaat het allemaal om een ´misverstand´ en zijn te uit te keren bedragen wel degelijk toereikend. Het aanpassen van de voorwaarden was nodig om het hoofd boven water te houden, zegt de verzekeraar. Het gebeurde niet alleen met toestemming van, maar zelfs op advies van De Nederlandse Bank. Een claim maakt daarom weinig kans. Yarden zegt wel de ´slechte communicatie´ met de klanten te betreuren.

Note: Er is weer een andere externe boosdoener: De Nederlandse Bank. Het gaat natuurlijk niet alleen om senioren. Bovendien betreurt Yarden zelf de slechte communicatie: eerst alles in het werk stellen om de pijn te verdoezelen (denk aan de antidatering) en daarna krokodillentranen te voorschijn toveren.

Groeten, Maxiem.

Vok
Berichten: 408
Lid geworden op: 25 jun 2007 16:16

Re: Yarden-uitvaartverzekering

Ongelezen bericht door Vok »

verwijderd
Laatst gewijzigd door Vok op 20 jul 2007 23:56, 1 keer totaal gewijzigd.

solight
Berichten: 52
Lid geworden op: 28 jun 2007 07:34

Re: Yarden-uitvaartverzekering

Ongelezen bericht door solight »

@ janssen

in geval van beleggingsproblemen (zouden ze zo gek geweest zijn om in Worldonline te beleggen? dat deden toch alleen maar particuliere amateurs??) hadden ze direct in 2000 of uiterlijk 2001 moeten reageren met premie aanpassingen.

dat ze het nu doen na toch weer enkele jaren ruime winst gemaakt te hebben is op z'n zachts gezegd verdacht en riekt naar extreem hoge winstpakkerij. ( de pensioen fondsen die destijds geld verloren aan beleggingen zitten nu alweer ruim in de plus. Hebben die betere beleggings adviseurs dan Yar of misschien lagere topsalarissen?)

MAXIEM

Re: Yarden-uitvaartverzekering

Ongelezen bericht door MAXIEM »

@@@

Senioren boos op uitvaartbedrijf

Van onze verslaggever, Merijn Rengers/volkskrant 13/7/2007-07-13
AMSTERDAM - Duizenden gepensioneerden zijn in verzet gekomen tegen Yarden, hun uitvaartverzekeraar. Ze zijn boos over de wijzigingen die Yarden op 1 januari plotseling aanbracht in hun begrafenis- of crematiepolis. Een groep van 400 gepensioneerden bereidt een proces voor; 500 senioren willen door middel van demonstraties en brandbrieven de uitvaartverzekeraar (ook exploitant van 19 crematoria en 6 begraafplaatsen) onder druk zetten om hun uitvaartpolis in oude glorie te herstellen. Yarden ontving van 2.500 ontevreden klanten een opzegging.

De klanten, vooral gepensioneerden, zijn boos omdat Yarden (900 duizend verzekerden in 2006) hun uitvaartverzekering heeft omgezet van een van tevoren omschreven uitvaartpakket in een verzekerd bedrag, waarmee zij bij het bedrijf een begrafenis kunnen bestellen. De verzekerden vrezen dat zij niet de teraardebestelling krijgen die ze eerder met Yarden overeenkwamen.
‘Vooral oude mensen zijn geschrokken’, zegt advocaat Harald van Beilen uit Leeuwarden. ‘Straks moeten de nabestaanden alsnog bijbetalen.’ Van Beilen heeft door de overweldigende belangstelling een klantenstop ingesteld. Hij eist namens 400 verzekerden het terugdraaien van de poliswijziging.
Een woordvoerder van Yarden zegt dat het bedrijf de omzetting niet zal terugdraaien. Volgens haar dwongen de gestegen uitvaartkosten en de tegenvallende beleggingsinkomsten Yarden tot de ingreep. Zij betreurt dat het bedrijf de noodzakelijke omzetting niet helder genoeg heeft uitgelegd.
Note: het niet houden aan afspraken kun je niet helder uitleggen. Yarden moet de zaak terugdragen als het een fatsoenlijk bedrijf is.

Vriendelijke groet, Maxiem

Gregoris
Berichten: 156
Lid geworden op: 11 dec 2006 13:40

Re: Yarden-uitvaartverzekering

Ongelezen bericht door Gregoris »

Hallo allemaal, zojuist Consumenten-nieuws van "Kassa" ontvangen
daar is dit te lezen (eindelijk wat meer aandacht voor onze zaak.

Honderden ouderen hebben zich bezorgd gemeld bij de Friese advocaat Harald van Beilen. De senioren zijn boos op uitvaartbedrijf Yarden, die hun begrafenispolis per 1 januari heeft veranderd. De verzekerden zijn bang dat het verzekerd bedrag niet meer toereikend is voor een volledige uitvaart.

,,Het zijn mensen die jaren geleden bij voorgangers van Yarden, zoals de Friese Uitvaartvereniging, een polis hebben afgesloten en dachten daarmee alles te kunnen dekken. Nu hebben ze te maken met een verzekerd bedrag, een budget waarvan ze de uitvaart moeten betalen. Ze zijn bang geld tekort te komen'', bevestigde Van Beilen een bericht in de Volkskrant van vrijdag. ANP

mcwimpy51
Berichten: 102
Lid geworden op: 07 jun 2007 19:11

Re: Yarden-uitvaartverzekering

Ongelezen bericht door mcwimpy51 »

Beste mensen de media begint een beetje wakker te worden.
We wachten nu nog op iets meer reacties van de politiek.

We gaan door "Samen staan we sterk"

http://www.yarniek.nl

MAXIEM

Re: Yarden-uitvaartverzekering

Ongelezen bericht door MAXIEM »

@@@

Interessante verwijzing:

http://www.uitvaartmedia.com/webgen.aspx?p=833&o=6284

Zie ook: www.yarniek.nl

Groeten, Maxiem.

janssen
Berichten: 395
Lid geworden op: 01 okt 2004 19:57

Re: Yarden-uitvaartverzekering

Ongelezen bericht door janssen »

MAXIEM:

Ik ontvang dit blad uitvaartmedia ook. En begin nu toch werkelijk te twijfelen aan het gezonde verstand van de heer van Wageningen

Een demonstraite tegen een bedrijf, is nooit positief.

Je moet maar lef hebben, of oerstom zijn.


Wel ben ik blij dat er nu eindleijk ook couranten zijn die er aandacht aan besteden.

En als het geen advies is van DNB, dan zal de directie echt wel snel reageren.

Wilra
Berichten: 30
Lid geworden op: 09 mei 2007 00:37

Re: Yarden-uitvaartverzekering

Ongelezen bericht door Wilra »

Uit het Telegraaf-bericht van vandaag:

quote]
In 2005 kwam Yarden in financiële problemen. Op advies van toezichthouder De Nederlands Bank besloot de verzekeraar toen de polisvoorwaarden collectief aan te passen. [/quote]

Dit is de eerste maal dat ik hierover lees !

Is dit waar ? Betreft dit advies de huidige wijzigingen of was het een advies in algemene zin om orde op zaken te stellen en geeft Yarden er op deze manier uitvoering aan.

Als ik het goed heb onthouden heeft ergens in dit forum een berichtje gestaan, dat deze bank informatie heeft opgevraagd bij Kifid. Of was het de toezichthouder financiële markten ?

janssen
Berichten: 395
Lid geworden op: 01 okt 2004 19:57

Re: Yarden-uitvaartverzekering

Ongelezen bericht door janssen »

Wilra:

Gelukkig komen er nu steeds meer couranten in aktie,
En wij moeten het zeker hebben van publicaties.
Alleen schrijven op deze site is niet voldoende, m.n ouderen die geen PC hebben weten vaak helemaal niet dat hun natura polis veranderd is.

Ook de Meppeler courant vertikte het om een ingezonden schrijven van mij te publiceren, dan hoef ik om redactioneel stuk helemaal niet te vragen
Ik denk dat zij een deal met Yarden hebben. :idea: :twisted: :twisted:

picobello
Berichten: 64
Lid geworden op: 12 jul 2007 13:14

Re: Yarden-uitvaartverzekering

Ongelezen bericht door picobello »

Yarden heeft in 2005 aan overnames gedaan. Kort geleden de regionale vereniging rond Coevorden ingelijfd. Wat financiéle problemen
in 2005. Er zijn gewoon grote verschillen in de verschillende polissen.
Ze willen de administratie eenvoudiger maken. En dit gaat ten koste van de YARDEN/AVVL Natura uitvaartverzekering die gewoonweg de allerbeste verzekering was en is !
Alles wat ze aanvoeren is de grootste larie koek.
Bij je standpunt blijven in deze zaak en kijken wie de sterkste is.
Bij een overlijden alles volgens de ledenrechten regelen. Vervolgens de extra diensten controleren en wat er werkelijk bijbetaald moet worden
betalen. Gaat men over de schreef, dan moet je dat niet betalen. Een deurwaarder aan de deur gewoon negeren en laat het er maar op aankomen dat de rechter een uitspraak doet. Je hebt immers protest aangetekend dat je het er niet mee eens bent tegen de eenzijdige omzetting. Je hebt nl. een overeenkomst destijds afgesloten.
Die overeenkomst is gewoon rechtsgeldig.
Laatst gewijzigd door picobello op 13 jul 2007 19:28, 3 keer totaal gewijzigd.

mcwimpy51
Berichten: 102
Lid geworden op: 07 jun 2007 19:11

Re: Yarden-uitvaartverzekering

Ongelezen bericht door mcwimpy51 »

http://www.overgeld.nl/nieuws/article1876928.ece

Een berichtje in de telegraaf.
Is maar heel even online geweest ( voorpagina)
Even navragen.
Volkskrant is beter :wink:

taart
Berichten: 2
Lid geworden op: 13 jul 2007 17:39

Re: Yarden-uitvaartverzekering

Ongelezen bericht door taart »

De arrogante eenzijdige aanpassing van de natura-polissen door Yarden is schandelijk. Zeker nu Yarden ook niet reageert op verzoeken om toelichting danwel afkoop
Dien een klacht in bij KIFID en blijf YARDEN bestoken,desnoods via hun meldkamer

Zou YARDEN ook niet reageren indien men een sterfgeval wil melden???

Ayla

Re: Yarden-uitvaartverzekering

Ongelezen bericht door Ayla »

je kunt op dit moment alle reacties lezen op de site van Yarden, dus ben er druk mee bezig geweest, maar daar word je ook niet wijzer van.

Vok
Berichten: 408
Lid geworden op: 25 jun 2007 16:16

Re: Yarden-uitvaartverzekering

Ongelezen bericht door Vok »

verwijderd
Laatst gewijzigd door Vok op 20 jul 2007 23:55, 1 keer totaal gewijzigd.

Eres
Berichten: 296
Lid geworden op: 09 mei 2007 20:31

Re: Yarden-uitvaartverzekering

Ongelezen bericht door Eres »

Ik heb 2 weken geleden de spits redactie gemaild, gevraagd om een berichtje aan het yarden gebeuren te wijden.Een stukje bijlage meegestuurd.
Ook gevraagd om het uit te zoeken, een krant mag niet zomaar iets plaatsen neem ik aan.
Tot op heden geen krimp van hun, net als kifid.
Ik besta zeker niet.........
Zal het nu aan lokale kranten vragen.
Het zal wel allemaal op een rechtzaak uitlopen,yarden speelt hoog spel,hopelijk dat ze hard op hun bek gaan.

Ayla

Re: Yarden-uitvaartverzekering

Ongelezen bericht door Ayla »

Dag Vok

je hebt helemaal gelijk het enigste wat we vragen is draai de zaken terug en we zijn tevreden :lol: toch :?:
ook wij hebben op onze tweede aangetekende brief niets gehoord, ze hebben hem wel ontvangen want ik heb hun handtekening van ontvangst.

Dag Erres

Kifid neemt de zaken wel serieus wij hebben wel steeds bericht gehad, maar ze hebben het erg druk, maar ze schrijven wel terug.
heb je het artikel niet gelezen in de telegraaf, volkskrant en uitvaartmedia, zelfs kassa heeft een berichtje op hun site
Dus er komt gelukkig meer aandacht

groetjes Ayla

Gesloten