LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Auto onderdelen fout gespecificeerd door Carpartsdirect

Problemen met jouw auto of motor? Geef hier jouw mening.
frans166
Berichten: 2
Lid geworden op: 26 okt 2020 11:36

Auto onderdelen fout gespecificeerd door Carpartsdirect

Ongelezen bericht door frans166 »

Ik heb een Ford Probe GT 2.2 l, gebouwd in 1988 in de USA. De homokineten aan de wielkant moeten vervangen worden en op www.carpartsdirect.nl heb ik het kenteken YT-31-VD ingevoerd en heb de homokineten HOMOKINEET REP.SET VOORAS - (L&R) GKN-LOBRO 30202 gevonden en besteld. Er stond ter bevestiging een duidelijke verwijzing naar mijn auto bij. Omdat het een hobby auto is, heeft het enkele maanden geduurd voor ik aan de reparatie begon en toen bleken de onderdelen niet te passen. De buitenvertanding aan de wielzijde moet 28 mm zijn en is 26 mm. Contact met de carpartsdirect levert niets op. Ze stellen dat de 2 weken retourperiode royaal is overschreden. Dat klopt. Het waren enkele maanden. Mijn vraag aan het forum is wat mijn rechten als consument zijn. Er staat (nog steeds) een foute serie onderdelen op hun websites en amateurs als ik moeten toch kunnen vertrouwen op hun professionalisme ? De specificatie van het product is niet door mij bepaald, maar door hun website aan de hand van het ingevoerde kenteken.
Overigens, op de site van hun concurrent Autodoc, staat wél de goede homokineet gespecificeerd.
Wat moet ik nu doen ?

Moneyman
Berichten: 29870
Lid geworden op: 18 feb 2015 11:36

Re: Auto onderdelen fout gespecificeerd door Carpartsdirect

Ongelezen bericht door Moneyman »

Je moet niet proberen het op herroeping te gooien, maar een beroep doen op nonconformiteit.

frans166
Berichten: 2
Lid geworden op: 26 okt 2020 11:36

Re: Auto onderdelen fout gespecificeerd door Carpartsdirect

Ongelezen bericht door frans166 »

Bedankt Moneyman. Goeie tip !

SurvivalTrotter
Berichten: 1
Lid geworden op: 16 jul 2010 14:35

Re: Auto onderdelen fout gespecificeerd door Carpartsdirect

Ongelezen bericht door SurvivalTrotter »

Goedendag, dat is inderdaad balen. Hopelijk komt het nog goed. Bij alleen opgeven van kenteken is kans bij alle online autoonderdelen-websites groter dat het mis gaat dan het opgeven van het VIN-nummer van je auto. VIN-nr invoeren in je profiel/account. Bij Autodoc gaat dat zeker. Ik heb geen ervaring met Carpartsdirect. Ook bij Autodoc kan het fout gaan! Ik denk dat ze in de voorwaarden zich wel indekken. Zeker door zich op 14 dagen te beroepen . Nog beter dan alleen VIN-nr invoeren: weten wat het OEM-nummer van een onderdeel is. Met andere woorden je krijgt nu huiswerk van me ;) suc6

Hawk-Eye
Berichten: 1640
Lid geworden op: 08 jun 2005 19:46

Re: Auto onderdelen fout gespecificeerd door Carpartsdirect

Ongelezen bericht door Hawk-Eye »

snuffel1 schreef:
30 okt 2020 18:57
U bent ruimschoots te laat met retourneren en daar kunt u niets aan veranderen. Daarbij heeft u een Amerikaanse Ford bouwjaar 1988 die in 1990 op Nederlands kenteken is gezet. Als Ford USA op de modellen van 1990 een wijziging in de diameter toepast van 28 naar 26 mm dan kan carpartsdirect dat ook niet weten want zij gaan uit van het opgegeven kenteken als zijnde model en bouwjaar. De specificaties zijn zeker niet fout getoond maar omdat uw Ford pas later op Nederlands kenteken is gezet en dus ouder is is de kans groot dat u de verkeerde onderdelen geleverd krijgt.
kan allemaal kloppen maar reist bij mij de vraag waarom het op een andere site wel de goede onderdelen gekoppeld worden aan dit kenteken!!!!

Gesloten