LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Ervaring Hendrik auto's en Autogigant Zwolle

Problemen met jouw auto of motor? Geef hier jouw mening.
niquemau
Berichten: 1
Lid geworden op: 29 aug 2010 12:28

Ervaring Hendrik auto's en Autogigant Zwolle

Ongelezen bericht door niquemau »

[Ongefundeerde uitingen verwijderd door de Moderator] Nadat onze auto drastisch aan vervanging toe was zijn wij op zoek gegaan naar een andere auto. dit keer wilden we graag kleinere auto met weinig km zodat we lange tijd konden rijden (rijden niet veel). We hebben een autootje gekocht bij Hendrik auto's te Zwolle [Persoonsgegevens verwijderd door de Moderator]. nu blijkt dat de km-stand met meer dan 50.000 km is teruggedraaid, airbag zit storing in dus die werkt niet meer volgens de erkende dealer + motormanagementlampje begon te branden na †paar dagen. gebeld met [Persoonsgegevens verwijderd door de Moderator] Autogigant en deze begonnen op vervelende manier te dreigen en hingen steeds telefoon op. uiteindelijk belt [Persoonsgegevens verwijderd door de Moderator] op om afspraak te maken nav garantie na dreiging advocaat. Mijn partner en zijn zus op bewuste dag naar afspraak, komen daar, zien [Persoonsgegevens verwijderd door de Moderator], waar we toen zaken mee hebben gedaan en hij verwijst ons direct naar zijn vader die vervolgens behoorlijk imponerend op hem afkomt. Mijn partner wil hem hand geven maar hij weigert deze resoluut. Vraagt of hij meekomt naar "kantoortje". andere zoon van meneer loopt achter hun aan en sluit deur achter hen. Bij de deur staat een doos met gereedschap. Vervolgens begint meneer weer met dreigementen oa over dat hij weet waar we wonen etc. geeft aan ons niet te willen helpen en dat mijn partner maar snel weer moet opdonderen met zn gezeur. Daarna probeert hij mijn partner nog uit te lokken tot een ruzie/gevecht. gelukkig is hij hier niet op in gegaan en naar de auto gelopen en weggereden. Volgens de rechtsbijstand kunnen we genoeg doen maar zij willen ons daar niet (financieel) bij ondersteunen omdat het geen bovag erkende garage is. Om nou weer extra kosten aan advocaat te moeten besteden gaat me toch echt te ver. We hebben nu al teveel betaald voor onze auto, dreigementen moeten incasseren en vieze bijsmaak aan overgehouden. Hierbij wil ik wel iedereen tippen om niet te komen bij deze "handelaren" Hendrik auto's en Autogigant
Laatst gewijzigd door Radar op 15 mei 2014 14:35, 1 keer totaal gewijzigd.
Reden: Ongefundeerde uitingen en persoonsgegevens verwijderd

Asick88
Berichten: 1
Lid geworden op: 30 aug 2010 12:05

Re: Ervaring Hendrik auto's en Autogigant Zwolle

Ongelezen bericht door Asick88 »

Na het verhaal aandachtig te lezen, lijkt mijn verhaal heel erg op de uwe.
Ik zelf heb ook mijn auto bij [Persoonsgegevens verwijderd door de Moderator] hendriks gekocht en tot vandaag nog mijn twijfels of dit nou zo'n goed besluit was.
Tot de verkoop deden zij zich voor als erg aardig en betrouwbare mensen, maar toen de auto verkocht was begon dit al steeds minder te worden. Veel contact gehad over mijn problemen, maar werd alleen maar genegeerd e.d. Garantie is bij hun alleen de motor en versnellingsbak. Buiten dat hebben ze niks te maken met jou problemen.

Toen ik de auto eenmaal had. Kwam ik thuis tot de ontdekking dat mijn rechterachterlamp het niet deed. Naja geen groot probleem, even lampje gehaald en vervangen. Kan gebeuren dacht ik. Volgende wilde ik mijn auto starten, maar deze deed helemaal niks. De auto kreeg helemaal geen stroom op een of andere manier. Werd helemaal gek want dit verwacht je natuurlijk niet als je net een nieuwe auto heb. Na een aantal keren mijn deuren dicht en open doen kreeg ik weer stroom in mijn auto en kon ik 'gelukkig' weer rijden. Na enkele dagen begon het motormanagement lampje te branden. pff. Dus meteen naar de dealer gegaan en lampje laten uitlezen. Zij vertelde mij dat waarschijnlijk de auto verkeerd was afgesteld, maar het zou ook kunnen dat mijn katalysator kapot aan het gaan was. Dus auto werd opnieuw afgesteld en lampje gewist en als het lampje zou terugkomen zou er waarschijnlijk iets met mijn katalysator aan de hand zijn. Buiten dat deed mijn airbag systeem het ook niet. Een week later weer hetzelfde probleem met het geen stroom hebben van mijn auto en weer managentlampje. Volgende dag weg. Heel vreemd allemaal.
Rijd nu alweer een 3 maanden in mijn auto en nu vrij weinig problemen eigenlijk. Af en toe wat vreemds maar niks ergs in lange termijn dus leg me er maar bij neer. Had altijd het gevoel dat het bedrijf niet klopte. De problemen kunnen niet even toevallig zijn. Helemaal niet met een auto die ' Dealer onderhouden'(zeggen ze) is en met zo'n lage km stand. Buiten dat stond er in de advertentie ook dat er nog nooit in gerookt was, maar heb achteraf duidelijk brandgaten gevonden van sigaretten en as. Als ze liegen over die dingen kunnen ze overal over liegen.

In ieder geval wil ik u bedanken, omdat u de bevestiging geeft dat mijn gevoel toen toch wel klopte.
Graag vraag ik dan ook anderen hun verhaal over [Persoonsgegevens verwijderd door de Moderator] hendriks / autogigant uit zwolle te doen.
Ik wil dan ook tegen iedereen zeggen dat ze hier beter niet kunnen kopen. Er klopt iets gewoon niet. Luister ook altijd naar je gevoel, want zo zie je maar weer.

Gr
Laatst gewijzigd door Radar op 15 mei 2014 14:36, 1 keer totaal gewijzigd.
Reden: Persoonsgegevens verwijderd

quynt
Berichten: 2
Lid geworden op: 24 nov 2010 19:52

Re: Ervaring Hendrik auto's en Autogigant Zwolle

Ongelezen bericht door quynt »

ook ik ben opgelicht door [Persoonsgegevens verwijderd door de Moderator] autogigant te zwolle.
hij was heel aardig en kwam over met goede bedoelingen.
omdat hij niet mee deed aan de sloopregeling was de afspraak dat ik de afleverings kostenvan €350 niet hoefte te betalen, en hij zou mijn €600.-- betalen voor mijn oude auto.ten eerste klopte het jaartal niet dat heeft hij bij het overschrijven pas bekent gemaakt, ook was de auto met heel veel extra maar die bleken er ook niet op te zitten airbags zaten er niet meer is croescontrol zat er niet op, maar dat zou hij desnoods wel voor mijn deur in orde maken.
ik had mijn nieuwe auto gefinancierd en om niet al mijn spaar geld op te maken voor het geval dat er iets gemaakt moest worden zou hij de €600 plus de €350 afleverings kosten op mijn rekening storten.ook zou hij mijn auto brengen naar schiedam omdat hij regelmatig in deze richting moest zijn om auto's op te halen.
maar steeds had hij geen tijd of kwam het niet uit.toen kwam de dag dat hij hem zou brengen ik heb gezorgd dat beide auto's verzekerd waren die dag omdat hij terug zou rijden met mijn oude auto. op het moment dat hij voor de deur zou staan belde hij op met een verhaal je geloofd het of niet maar mijn zwager wilde de auto tanken om hem te brengen maar is door zijn enkel gegaan en ligt nu in het ziekenhuis. ik heb met spoed verlof genomen om mijn auto zelf tehalen omdat de verzekering niet meer geldig was de volgende dag van mijn oude auto.daar aangekomen bleek alles een grote leugen te zijn.ik heb de nieuwe auto gekregen en de oude daar gelaten na 20 kilometer ging het lampje branden van de tank dus moest ik tanken.thuis gekomen keek ik op mijn bankrekening omdat hij het geld daar naar toe zou storten maar niets gestort.
na een paar dagen vroeg ik waar het geld bleef maar ik moest niet zeuren hij zei ik heb je het geld in het kantoor betaald van de auto en afleverings kosten hebben wij niet afgesproken. ook heb ik rechtshulp ingeschakeld maar hij blijft vol houden dat ik het geld van hem heb gekregen en dat ik hem met rust moet laten.het ergste vind ik nog dat hij mijn oude auto de dag na dat ik hem had afgeleverd op het internet had gezet voor €750 ook met leugens zou altijd door de dealer onderhouden zijn was inzeer goede staat, nooit in gerookt alles gelogen.ik ben nu 8 maanden verder en heb mijn geld nog niet ik ben nu naar een advocaat gegaan en moet €750 betalen voor mijn eigen bijdragen. moet dus heel goed nadenken of het mijn waard is om op zijn minst mijn €600 terug te krijgen. [Ongefundeerde uitingen verwijderd door de Moderator] er is niets tegen te doen dus wie is de volgende die ze pakken ik denk dat ze zelf wel weten dat het geld kost om van hun te krijgen waar je recht op heb.maar in mijn geval ben ik heel boos dat hij eigenlijk mijn auto heeft gestolen.als hij zo door gaat komt er wel een dag dat hij een verkeerde treft en de dader het slachttoffer word ze beseffen gewoon niet wat ze iemand aandoen die er hard voor moet werken om een auto te kunnen kopen. hun kopen iedere dag auto's zoals wij een brood kopen. :oops: :x
Laatst gewijzigd door Radar op 15 mei 2014 14:44, 1 keer totaal gewijzigd.
Reden: Ongefundeerde uitingen en persoonsgegevens verwijderd

ANWBautoadvies
Berichten: 32
Lid geworden op: 18 nov 2010 13:40

Re: Ervaring Hendrik auto's en Autogigant Zwolle

Ongelezen bericht door ANWBautoadvies »

Wanneer je in zee gaat met een autohandelaar, ga dan nooit over tot een aanbetaling. Ga in ieder geval rijden met de auto en controleer of bepaalde dingen wel kloppen zoals het bouwjaar en kilometerstand. Meestal geeft een niet Bovag aangesloten bedrijf géén of niet noemenswaardige garantie. Ga pas tot de koop over wanneer je weet wat de staat en conditie van de auto. Laat 'm voor de zekerheid ook éérst onafhankelijke keuren. Wanneer alles lijkt te kloppen kan je vervolgens de koopovereenkomst ondertekenen. Zorg dat ook de kilometerstand in het koopcontract staat en alle andere zaken die mondeling zijn toegezegd. Kijk ook goed na of de genoemde accessoires daadwerkelijk wel aanwezig zijn.

quynt
Berichten: 2
Lid geworden op: 24 nov 2010 19:52

Re: Ervaring Hendrik auto's en Autogigant Zwolle

Ongelezen bericht door quynt »

Zoals ik al eerder had gezegd er moest een kenteken aangevraagd worden omdat de auto was ingevoerd.
En omdat ik wel had gezien dat er extra's niet opzaten heeft hij beloofd om die nog in orde te maken.
Maar hij heeft mij steeds aan het lijntje gehouden tot het geld van de financiering op de rekening stond.
En bij het overschrijven zag ik pas dat de auto ouder was als beloofd.
Ik moest hem over laten schrijven terwijl die meneer van de financiering in het kantoor zat te wachten.
Dus het was echt met voor bedachten raden bedacht en uitgewerkt.
Zo slim is het gedaan en met hun hele mooie praatjes wekken ze de indruk dat ze het goed met je voor hebben.
En gelukkig voor mij zie ik dat ik niet de enige stommerd ben die er in getrapt is.

otto77
Berichten: 134
Lid geworden op: 27 jul 2009 17:14

Re: Ervaring Hendrik auto's en Autogigant Zwolle

Ongelezen bericht door otto77 »

@ANWBautoadvies

Zolang het zelfs onder de BOVAG-leden een rommeltje is (en wellicht blijft...), hoe moet de consument dan überhaupt vertrouwen krijgen.

Mooiste voorbeeld is het aanbieden van auto's van BOVAG-leden op auto-sites. Een Bovag-lid is VERPLICHT een auto boven de EUR 4.500,= aan te bieden INCLUSIEF 6 MAANDEN BOVAG garantie. Zonder meerkosten dus. Dat gebeurt nog steeds niet en de controle hierop is desastreus slecht van de Bovag. Jammer, terwijl er eigenlijk een duidelijke een heel eerlijke basis ooit is neergelegd bij de Bovag.

Hierdoor is inmiddels dus alweer een enorme wildgroei onder de leden zelf ontstaan, met als gevolg: Het eerlijkste BOVAG lid is op internet te duur, omdat deze de auto INCLUSIEF 6mnd BOVAG aanbiedt. En dat is exact konform de regels van de Bovag.

Hieruit blijkt o.a. weer: Je hebt goede en slechte handelaren, goede en slechte dealers, maar dus ook goede en slechte Bovag-garages. Het is maar net hoe je het treft. Het is tenslotte allemaal handel, waar je ook zaken doet.

Gewoon goed opletten, en inderdaad een onafhankelijke keuring.

En als het dan toch fout gaat kan een goede advocaat ook nooit kwaad (..en dat rijmt !!!).

SHolmes
Berichten: 1
Lid geworden op: 17 jan 2011 11:00

Re: Ervaring Hendrik auto's en Autogigant Zwolle

Ongelezen bericht door SHolmes »

Het lijkt er sterk op dat deze mensen met de manier waarop zij handeldrijven, zich schuldig maken aan delicten die ook strafrechtelijk zouden moeten worden aangepakt. Het probleem daarbij is vaak dat dit soort zaken niet veel prioriteit krijgen in de vervolging, tenzij er natuurlijk sprake is van verschillende aangiften van soortgelijke zaken (bedrog/ valsheid in geschrift etc.). Voor gedupeerden is het dan ook wellicht verstandig om aangite te doen bij de politie.

[Persoonsgegevens verwijderd door de Moderator]
Laatst gewijzigd door Radar op 15 mei 2014 14:47, 1 keer totaal gewijzigd.
Reden: Persoonsgegevens verwijderd

ivonnevanmargraeten
Berichten: 1
Lid geworden op: 16 feb 2011 01:30

Re: Ervaring Hendrik auto's en Autogigant Zwolle

Ongelezen bericht door ivonnevanmargraeten »

Dit zijn inderdaat onmeunige oplichters!

Wij hebben bij hun ook een auto gekocht en het is een en al ellende! Er is vanalles kapot aan de auto en de airbags deden het bij ons ook al heel snel niet. Ze hebben mooie praatjes en beloven je dat ze de beste service geven. Maar als je de auto hebt en hij blijkt niet goed, dan zijn ze niet thuis.
Naderhand zijn wij een beetje gaan zoeken en toen hoorden we dat in zwolle heel veel van dit soort duitse schade auto's op de markt komen. En omdat ze niet NAP zijn, kunnen ze alles mooi ontlopen. Schandalig dat dit soort mensen hiermee proberen weg te komen!!! Ik ben het helemaal met sholmes eens! ik ga m'n vriend ook zeggen dat we aangifte moeten doen.

De website van autogigant werkt inmiddels niet meer. Maar ze zijn nu bezig onder de naam DH Auto's. De nieuwe website is www.dhauto.nl
Als je dus een auto wil kopen waar je langer plezier van hebt dan een week. Dan moet je hem dus niet hier kopen!!!! Koop in elkgeval geen duitse auto en al helemaal niet bij hun!

Kojak
Berichten: 2
Lid geworden op: 02 mei 2011 17:06

Re: Ervaring Hendrik auto's en Autogigant Zwolle

Ongelezen bericht door Kojak »

Zijn deze mensen nog actief?

seawarrior
Berichten: 1
Lid geworden op: 21 nov 2012 22:00

Re: Ervaring Hendrik auto's en Autogigant Zwolle

Ongelezen bericht door seawarrior »

Ja, gaat nog steeds door. Alleen deze woonwagenbewoners zijn zo slim dat ze steeds onder andere BVs de auto's door heel Zwolle aanbieden... [Ongefundeerde uitingen verwijderd door de Moderator]en zelfs een sloperij? En binnenkort weer een andere BV met een ander adres waarbij je [Persoonsgegevens verwijderd door de Moderator] wordt opgelicht.

[Persoonsgegevens verwijderd door de Moderator]

Mijn advies is om in Zwolle en omstreken geen auto bij een handelaar te kopen!

Groet,

Namens een eerlijke Garage!
Laatst gewijzigd door Radar op 15 mei 2014 14:49, 2 keer totaal gewijzigd.
Reden: Ongefundeerde beweringen en persoonsgegevens verwijderd

jndb
Berichten: 5
Lid geworden op: 24 sep 2014 10:07

Re: Ervaring Hendrik auto's en Autogigant Zwolle

Ongelezen bericht door jndb »

Ze handelen nu onder de naam Dalfsen Auto’s in Dalfsen. Bedrijf staat op naam van Hendriks.

Mijn ervaring is dat ik tijdens een proefrit ontdekte dat de auto stevig was teruggedraaid.
Simpel even de dealer gebeld en chassisnummer doorgegeven. Bleek foute boel. Huidige voorraad is ook opvallend geprijsd in combinatie met de tellerstanden.
Heb de auto teruggezet en de verkoper D.H. (trading) vriendelijk de hand geschud en tot nooit meer ziens wat mij betreft.

Iemand vergelijkbare ervaringen daar?

jndb
Berichten: 5
Lid geworden op: 24 sep 2014 10:07

Re: Ervaring Hendrik auto's en Autogigant Zwolle

Ongelezen bericht door jndb »

Hier is nog een ervaring met wat nu Dalfsen Auto's heet.

2011:
http://audittclub.nl/forum/viewtopic.ph ... sen#p64448

stofzuigertje

Re: Ervaring Hendrik auto's en Autogigant Zwolle

Ongelezen bericht door stofzuigertje »

Bedrijven die onder Plaatsnaam of straatnaam handelen zijn zelden betrouwbaar.

Verder zit tussen de inruil en verkoper vaak nog diverse tussen handelaren dus wie heeft nu de teller terug gedraaid en bewijs dat maar eens.
Als je een inruil auto inkoopt en 3x doorverkoopt met nauwelijks marge en dan te koop aan bied is dat garage nr; 5.

Denk eerst goed na of het wel is.
Mijn Ford Transit bus, ja voor E2250,- kun je niets verwachten maar een van hetzelfde bouwjaar was bij dealer E7995,- dus ik kon van alles verwachten.

Een Grote Showroom en nauwelijks werkplaats en die staat dan vaak vol met poets middelen is een teken wat ze doen, dus kijk eerst indien mogelijk in hun werkplaats.
Als dit niet kan of mag of zeer goed afgeschermd word elders kopen zou ik zeggen....

Ik mocht wel op hun brug en wist welke technische miskoop ik had, maar omdat ik niet het
salaris van een monteur verdien is het toch rendabel om veel zelf te doen....
Maar normale klanten die naar een garage moeten hadden beter een bij een Bovag garage kunnen kopen gezien de vele uren die ik nodig had.

Goedkoop = Duurkoop en laat je niet mislijden, bij twijfel niet kopen...

Beter een goede niet dan slechte wel gekocht!

jndb
Berichten: 5
Lid geworden op: 24 sep 2014 10:07

Re: Ervaring Hendrik auto's en Autogigant Zwolle

Ongelezen bericht door jndb »

de transit in dalfsen gekocht begrijp ik?

jndb
Berichten: 5
Lid geworden op: 24 sep 2014 10:07

Re: Ervaring Hendrik auto's en Autogigant Zwolle

Ongelezen bericht door jndb »

uitzending gekeken van tros opgelicht over dalfsen auto's. Typische reactie en daarna de hele zooi opgedoekt. maar vergis ik me of staat het wagenpark nu in wezep bij occasion plein wezep? Iemand ervaring hiero? staat op naam van Hendriks

Gesloten