LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Samsung no-frost: temperatuur vriezer stijgt enorm

Goede of slechte ervaringen met jouw huishoudelijk apparatuur? Geef hier jouw mening.
henrid
Berichten: 2
Lid geworden op: 04 jun 2012 12:32

Samsung no-frost: temperatuur vriezer stijgt enorm

Ongelezen bericht door henrid »

Ik ben benieuwd of mensen met een no-frost koelkast dezelfde ervaring hebben als ik. Ik heb onlangs een nieuwe Samsung gekocht en was benieuwd naar het verbruik en temperatuur. Dagenlang heb ik uitgebreid gemeten, om tot de conclusie te komen dat no-frost 2x per dag een tijdelijke (nou ja anderhalf uur) stijging van tot wel 10 graden in de vriezer veroorzaakt. Eerst gaat dat ding 20 minuten veel energie verbruiken (160W ofzo), en als het daarna gaat aanslaan en blazen, gaat de temperatuur eerst in rap tempo omhoog, van bijvoorbeeld -16 naar -8, om daarna nog wel een uur nodig te hebben om weer op -18 te komen. Samsung weigert inhoudelijk te reageren, en leverancier Mediamarkt verschuilt zich achter de techniek, dat dit nou eenmaal zo werkt. Ik heb zitten googelen, en vind wel iets over verwarmingselementen en condenseren, maar ook dat daarna tijdens het koelen/vriezen de ventilator uitblijft om de warmte niet terug te blazen. Ik kom er niet uit met de verkoper, en vraag me af of iemand wel eens een temperatuursensor in de vriezer legt om het verloop bij no-frost te volgen.

BL2
Berichten: 3094
Lid geworden op: 08 sep 2016 22:02

Re: Samsung no-frost: temperatuur vriezer stijgt enorm

Ongelezen bericht door BL2 »

Alhier twee tot drie keer per jaar even alles eruit, fohn erin en binnen 15 is al het ijs eruit.
Daardoor hou je het stroomverbruik op peil (en ruimte in de vriezer).
Dit zijn van die systemen welke ruim meer stroom verbruiken dan dat het ooit opleverd, verder zijn sterke wisselingen van temperatuur niet bevoordelijk voor diepgevroren producten, en dan met name de buitenkant.

Dat deze diepvriezer zich twee (!) keer per dag fors opwarmt is natuurlijk een bezopen systeem, dat kan ook één keer per twee weken......

Gesloten