LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] dvd-film

Goeie of slechte ervaringen met incasso's? Ventileer hier jouw mening.
Dorothe Brandes

dvd-film

Ongelezen bericht door Dorothe Brandes » 24 apr 2003 17:44

Begin februari 2003 werd een gehuurde dvd een dag te laat teruggebracht en de boete betaald. Men krijgt daar geen ontvangstbewijs van, kan er eventueel om vragen. Echter geld en dvd worden bij de balie afgegeven en mijn zoon verlaat het gebouw, stapt bij mij in de auto en wij gaan naar huis. 10 dagen later belt de Filmclub omdat de dvd niet teruggebracht zou zijn. Na correspondentie over en weer wordt dit doorgegeven aan incassobureau DRA in Den Haag. Telefonisch contact met hen opgenomen en c.c.'s van de correspondentie toegestuurd aan de betreffende medewerker. Zou na 14 dagen contact opnemen. Niets gehoord, weer telefonisch contact opgenomen: betreffende medewerker werkt daar niet meer en de vervangster maakt op een bepaald moment de opmerking, dat DRA vaak incasso's van videotheken heeft tot bedragen van wel 1500 euro.
Deze laatste opmerking maakte mij nieuwsgierig. Vraag is of u enig idee heeft hoe vaak dit voorkomt en beter nog heeft u vaker gehoord dat huurders van video's en dvd's de rekening van de videotheek maar betalen uit angst voor de dreigementen en het incassobureau, terwijl het gehuurde wel teruggebracht is en eventuele boete betaald.
Ik heb een vermoeden dat dit vaker voorkomt en niet alleen bij de FilmClub in mijn woonplaats.

Mijn probleem is nog niet opgelost, dreigementen om conservatoir beslag te laten leggen op bank- en girorekeningen en andere roerende en onroerende goederen hebben mij inmiddels wel bereikt.

Met vriendelijke groeten

Dorothe Brandes

MarkvS
Berichten: 4
Lid geworden op: 18 aug 2003 22:17

Re: dvd-film

Ongelezen bericht door MarkvS » 18 aug 2003 22:54

Indien een incassobureau of advocaat door een deurwaarder conservatoir beslag wil/zal leggen, moet het gaan om aanzienlijke bedragen. In Nederland zal geen enkele voorzieningenrechter toestemming geven om conservatoir beslag te laten leggen op roerende en onroerende zaken, bankrekeningen etc. indien de vordering 'slechts' een paar honderd euro beloopt; wat ik in dit geval vermoed. De kosten van de conservatoire maatregelen bedragen dan overigens meer dan de vordering zelf!

Dianne

Re: dvd-film

Ongelezen bericht door Dianne » 12 sep 2003 16:27

DRA... ik kan de naam van dat incassobureau niet meer horen!

Het is alweer 2,5 jaar geleden dat ik uit Den Haag verhuisd ben maar DRA blijft me achtervolgen.

Zal hier geen lang verhaal over mijn zaak schrijven, die volkomen onterecht is. Maar waar het om gaat is, is dat er intern bij die DRA vanalles rammelt.

Ik heb direct mijn rechtsbijstandsverzekering ingeschakeld. Jurist vroeg specificatie van de hoofdsom... werd niet op gereageerd... ik krijg weer een sommatie van DRA... jurist vraagt weer specificatie van de hoofdsom... geen reactie van DRA... krijg ik weer een brief... ik telefonisch iemand van DRA de jas uitgeveegd of ze nu eens een keer ophouden met mij lastig vallen en de jurist eens beantwoorden. Oh oepsie, DRA-medewerker vertrokken en niet goed zaakjes achter gelaten sorry... Kreeg ik vorig jaar (na ruim een half jaar niks meer vernomen te hebben, jurist heeft zaak alweer opgeborgen) wéér een brief van DRA met verzoek binnen 3 dagen na dagtekening te reageren.... grrrrrrrrr Ik hoop dat ze nu eindelijk eens opsodemieteren met die flauwekul.

Overigens gaat het in mijn zaak ook op een videotheek (Cobra), ik zou 3 dagfilms nooit terug gebracht hebben. De titels zeiden me niets en op het leentijdstip stond ik ergens in een Albert Heijn (bewijs bankafschrift).

Ik heb een zeer sterk vermoeden dat een huisgenootje (die door de huisbazen het huis uit is gezet) boos is geweest en op mijn naam de 3 banden heeft gehuurd. Op het pasje staat: alleen uitleen op vertoon van dit pasje... nou ik heb brieven door bekenden op laten stellen dat ze zich daar echt niet aan houden. Die rot-griet kon op mijn naam en adres (haar adres) en mijn geboortedatum (stond in het studentehuis op de kalender) de videobanden meenemen.

Ben blij dat ik nu ergens woon waar het pasje met een pincode is beschermd. En pincodes zijn heilig voor me.

Ik laat het er echt niet bij zitten. Zeker niet omdat het een hoog bedrag is. Het was in 2001 in guldens: 7,50 x 3 banden en dan vervangingswaarde enz enz... iets van tegen de 4.000 gulden! Aan m'n neus!

Nou zit het bij jou iets anders in elkaar. Jij hebt ze daadwerkelijk gehuurd en kunt niet aantonen dat je ze ingeleverd hebt.

Even denken.... als jij hem wel hebt ingeleverd... maar zij hebben 'm niet geregistreerd... dan is de dvd gewoon in de schap beland en dan zal iemand anders hem daarna toch nog wel gehuurd hebben? Kunnen ze in hun informatiesysteem niet zoeken op registratienummer van de dvd? Kunnen ze zien dat het na jou nog uitgeleend is en dat jij hem dus wel ingeleverd moet hebben.

Slechts een idee... nou maar hopen dat het kan.

Overigens zie ik nu pas dat jouw berichtje op 24 april gepost is... Er zal in de afgelopen maanden nog wel wat gebeurd zijn... of niet?

Gesloten