LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] incassokosten

Goeie of slechte ervaringen met incasso's? Ventileer hier jouw mening.
thive

incassokosten

Ongelezen bericht door thive »

Beste lezer,

Mijn mening is is dat je beter wel de incassokosten kan betalen aan een incassobureau.

Kantonrechters willen weleens de incassokosten verminderen bij grotere zaken maar wat schiet je er mee op aangezien z'on procedure rond de eur 200.00 met zich meebrengt. Grotere schuldeisers zullen zeker doorzetten aangezien voor hun euro200.00 niet veel is en heel veel vorderingetjes van 30.00 wel. Hoe meer geld word geinvesteerd hoe meer kans op verhaal. Een strenge schuldeiser zal ook sneller een reactie in de toekomst krijgen.

Kortom bespaar jezelf een hoop stress en geld betaal die incassokosten zeker als het terecht is. :wink:

feitje: een incassobureau kan u niet voor de rechter slepen maar een deurwaarderskantoor wel. Het doorsturen naar een deurwaarder is in 1 dag geregeld.

mzzl
thive

arie.o

Re: incassokosten

Ongelezen bericht door arie.o »

Ah, weer een medewerker van eeen inkasso buro.

Een inkasso buro moet je alleen betalen als aan alle onderstaande voorwaarden is voldaan:
- de vordering is terecht (in heel veel gevallen is dit niet zo, denk maar eens aan de administratieve puinhoop bij UPC, Esssent etc).
- het bedrijf u op een redelijke wijze tot betaling heeft gemaand conform de algemene voorwaarden. Redelijk is eerst een herinnering en vervolgens een aanmaning.

In niet aan deze voorwaarden voldaan betaal dan NOOIT AAN EEN INCASSO buro.

Gast

Re: incassokosten

Ongelezen bericht door Gast »

Dit weekend heb ik toevallig iemand gesproken die bij Essent werkt. De persoon gaf toe dat de administratie een puinhoop is en dat er een interim manager opgezet is om de puinhopen op te ruimen. Een puinhoop is erg maar gelukkig proberen ze er wel wat aan te doen.

arie.o

Re: incassokosten

Ongelezen bericht door arie.o »

Uiteraard zeer lovenswaardig dat Essent en UPC hun administratie proberen te verbeteren. Probleem is echter dat veel inkasso buro's zich niet laten terug roepen, dan wel voor eigen gewin gaan.
Ik heb dit meegemaakt met de inkasso-unie. Tgv. een administratieve fout kreeg ik uit het niets een aanmaning van de inkasso_unie.
Vragen waar deze aanmaning over ging werden niet beantwoord (alleen de naam van het bedrijf werd genoemd).
Vervolgens zelf met het genoemde bedrijf contact opgenomen. Bleek het een administratieve fout aan hun kant te zijn. Daarna het bedrijf gevraagd de inkasso_unie hiervan op te hoogte te stellen en de zaak te seponeren.
Wat gebeurde er? Inkasso unie bleef gewoon doorgaan. Tot ze zich realiseerden dat ik niet meer reageerde, de zaak voor de rechter wilde hebben en een schadevergoeding van hun vorderde.

Ik vraag me af of bedrijven die met dergelijke incasso buro's in zee gaan, dit beseffen. Een administratieve fout kan overal gemaakt worden, maar inkasso buro's die vervolgens voor eigen gewin blijven doorgaan vallen echt totaal verkeerd bij mij.

Als bedrijf moet je ver uit de buurt blijven van dit soort inkasso buro's
(die zigeuners van de Inkasso unie).

:?

Gast

Re: incassokosten

Ongelezen bericht door Gast »

Helemaal mee eens arie.o. Daarom hoop ik dat deze aktie van een spammer http://www.webwereld.nl/nav/e?18007 ze flink wat klanten gaat kosten. Het is niet de manier maar op normale communicatie reageren deze incasso bureau's toch niet. Wie niet horen wil moet maar voelen. En dit geldt natuurlijk ook voor mensen die terecht een incasso bureau achter zich aankrijgen.

Gesloten