LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Is dit normaal???

Heb je letselschade opgelopen? En ben je niet correct behandeld? Laat het ons weten.
ericx33
Berichten: 3
Lid geworden op: 27 feb 2006 10:20

Is dit normaal???

Ongelezen bericht door ericx33 » 27 feb 2006 10:23

Beste allemaal,

Ik ben zelfstandig ondernemer (10 jaar Schilders en behangersbedrijf) en heb 4 jaar geleden een auto ongeluk gehad waarbij een andere automobilist mij terwijl ik stil stond voor het stoplicht(met mijn net 4 dagen oude Hyundai Santa Fe(geleasd en de verzekeringen vrijwillig ondergebracht bij de leasemaatschappij om alles in een pot te houden) vanachter geramd.
Auto in elkaar aan de achterzijde en behoorlijk last van mijn nek en schouders.
Daar ik dominand links ben en ook met mijn linkerarm gestrekt het midden van mijn stuur vast hield heeft de linkerschouder de grootste klap opgevangen.
De dag na het ongeluk naar de huisarts geweest die me doorstuurde naar het ziekenhuis om een foto te maken en die werd gelijk door gesproken door een orthopedisch chirurg.
Niets te zien en alles was in orde,ik moest maar een paar dagen rust houden en dan zou het wel minderen.
Mijn werk kon ik haast niet uitvoeren door vermoeidheid,misselijkheid,overgeven,draaierig,evenwichtstoornis,slechte concentratie,paniek en angstaanvallen,dus ik haalde er een mannetje bij die mij hielp en op die manier verdiende ik toch nog wat(ik betaalde zwart uit met mijn witte verdiende geld,niet juist maar anders had ik niets).
Na een korte periode ging onze gezinssituatie heel erg hier onder lijden,mijn vrouw zat de haren uit het hoofd te trekken,mijn kinderen waren bang voor mij,liefde en begrip was er niet.
Na de zoveelste ruzie gaf ze aan nu moet er wat gebeuren of anders scheiden.
De dag erna naar de huisarts en nog een medicijn erbij om wat rustiger te worden(antidepressiva)
Omdat ik als goed ondernemer en echtgenoot al 15 jaar getrouwd en vader van 2 kids ook allerlei soorten verzekeringen had afgesloten zoals een rechtsbijstandverzekering,arbeidsongeschiktheidsverzekering,ongevallen en inzittenden verzekering en nog wat bedrijfsgerelateerde verzekeringen voor het geval er wat zou kunnen gebeuren!!!
Ik heb 2 weken na het auto ongeluk via een brief aanspraak gemaakt op mijn rechtsbijstandverzekering en kreeg na 2 weken antwoord van de verzekeringsmaatschappij die medeleven betuigde en mij adviseerde om met "Letselschadespecialist tijbout" in contact te treden.
Dit gebeurde ongeveer drie maanden na het auto ongeluk,er kwam een vrouwelijke leerling letselschade advocaat en die was begrijpend en meegaand en die kreeg ook diverse malen een voorschot van de tegenpartij,kwam langs met iemand van een schaderegelaar en vervolgens met zwagerschapsverlof.
Ik kreeg een andere behandelaar en mevrouw kwam niet terug ,maar ging na haar zwangerschapverlof als zelfstandig lsa advocaat aan de slag,ze bleef wel gerelateerd aan tijbout om processen te voeren.
Inmiddels moest ik van mijn AOV verzekeraar naar een onafhankelijke arts en die constateerde een afhangend linkerschouderblad,wat duide op zenuwletsel.
De dag erna naar de huisarts ,die onderzocht mij en bood zijn excuus aan voor het geen hij niet had geconstateerd.
Verwijzing naar een neuroloog en die zag gelijk wat er aan de hand was.
Ik kreeg een ECG onderzoek waarbij werd geconstateerd dat de longus thoracxus? gescheurd was en dat dit na 9 maanden niet was genezen het een blijvend letsel zou zijn.(SLIK)
Na de zoveelste ruzie gaf ze aan nu moet er wat gebeuren of anders scheiden.
De dag erna naar de huisarts en nog een medicijn erbij om wat rustiger te worden(antidepressiva)
Hier werd ik zo rustig van dat ik zo suf als een papagaai was en alles wel best vond,maar op dat moment wel de juiste beslissing was om te doen.Na een paar maanden ben ik door de neuroloog door verwezen naar de revalidatiearts in het EMC te Rotterdam.
Ik kreeg een intake gesprek en de fysio gespecialiseerd in revalidatie ging zich met mij bezig houden.
Geen goede coordinatie,snel moe,vergeetachtig,agressief en pijn in mijn armen en schouders na een sessie.
Wat mijzelf niet op viel is dat ik veranderd was in emotie ,beleving van gevoelens,beleving van mijn omgeving en ook in mijn denken en doen.
Na een paar maanden en een evaluatie gesprek van het medisch team werd mij geadviseerd om naar de gecombineerde problematiek Rijndam te gaan en daar eens te gaan praten.
Na de intake ben ik 2 jaar onder behandeling geweest en slik 20 mg prozac p.d.
Er kwam uit dat ik er geen berusting in kan hebben wat er is gebeurd na aanleiding van het ongeluk
Ik werd gekeurd door een onafhankelijke neuroloog en die keurde mij voor 75% af.
Van mijn aov verzekeraar kreeg ik 75% van mijn verzekerd bedrag uitgekeerd dat kwam neer op 500 euro en de premie was 250 euro.
Ik kreeg na 1 jaar een onafhankelijke arbeidsdeskundige over de vloer iov mijn aov verzekeraar,conclusie:deze meneer kan zijn bedrijf niet meer uitvoeren en er moet ingegrepen worden.
Na 1 week krijg ik een brief van de aov waarin ze mij betichten van verzwijging en op een of ander regelement mijn verzekering en alle rechten hierop royeren alook de gemaakte kosten voor onderzoeken en uitgekeerde bedragen ad 23000 euro direct terug te eisen.
Letselschadebehandelaar gebeld,de brieven toe gezonden en binnen 1 week kreeg ik te horen dat de tegenpartij de kosten ging betalen die advocaat met zich mee bracht die hier tegen in ging.
Na 10 maanden draait de aov verzekeraar om als een blad aan een boom en laat de zaak vallen,herstellen mijn verzekering,maar keren nog niets uit.
Door een stom toeval kom ik er via de advocaat achter dat ik bij tijbout niet geregistreerd sta als rechtbijstandsverzekerde maar als particulier.
Hierop bel ik met de tussenpersoon van de verzekering en die verteld mij dat ik ten tijde van het ongeval niet verzekerd was voor rechtsbijstand en inzittende verzekering,en dat staat wel op mijn contract daar betaal ik premie voor.
Mijn letselschadebehandelaar heb ik hierop aan gesproken en die wilde wel een aanvulling van de DAS.
Maar de behandelaar was ons inziens meer bezig met zijn eigen declaraties dan met mijn letselzaak,gezien de antwoorden die mijn vrouw diverse malen te horen kreeg:mevrouw wat kan ik er aan doen,mevrouw wat doet u met uw geld,meneer ik kan niets met uw auto die je niet meeer kan betalen.
Ik ben zo agressief geworden dat ik besloot om met mijn auto bij de dealer naar binnen te rijden en dan maar eens kijken waar we stranden.
Voor mijn een geluk voor de andere niet zo,terwijl ik briesend de deur uitstapt om verhaal te halen,staat een buurman die politieagent is buiten met een collega te praten.
Zijn collega is inspecteur,die vraagt wat er aan de hand is,hij bekijkt de papieren en hoort het verhaal aan.
Hij adviseerd om naar het bureau te komen als ik binnen 2 weken nog niets heb vernomen en vraagt mij toestemming om met een oud collega van hem het een en het ander uit te zoeken.
Blijkt deze oud collega jaren geleden ook slachtoffer van een aanrijding ,mede directeur te zijn van een letselschadebureau,die lezingen organiseren op politiescholen door het gehele land,hoe om te gaan met processenverbaal nav. een auto ongeluk met daarbij slachtoffers.
S'middags gebeld de andere dag was deze man bij ons thuis om het hele verhaal persoonlijk aan te horen en kwam ik overeen dat hij mijn zaak verder ging behartigen.
Deze man werkt echt,laat ons alles weten,elke brief,telefoon of andere afspraak word op papier gezet en heeft nu al meer voor elkaar dan de vorige in 4 jaar niet lukte buiten zijn eigen declaraties.
Zodra mijn medisch dossier compleet is aangeleverd bij de medische adviseur(die andere sukkels hadden dat zelfs niet gedaan)gaan we om de tafel zitten over (hoe nu verder?)
Ik ben ook bezig met de leasemaatschappij die van alles beloven maar niets nakomen en al helemaal geen fout willen erkennen .
En de aov verzekeraar die wil eerst de cijfers zien van 2005 voordat die een beslissing nemen.
En onderwel kunnen we ons huis gaan verkopen om de kosten van zowel zakelijk als prive te betalen.
Geestelijk en lichamelijk gaat het met gebruik van medicijnen wel aardig,maar als ik te laat ben met mijn prozac voel ik mijn gemoedstoestand verzwaren.
Pijnstillers slik ik met mate,je kan beter voelen en je daar naar gedragen,wel slik ik iets voor de maag,ivm diaree door de medicijnen.
Mocht dit wat harig overkomen sorry daarvoor,maar allen maar om te laten zien dat we allemaal ons verhaal hebben en onze eigen ervaringen hieruit putten.

Allemaal succes en het beste met jullie zaak,
Laatst gewijzigd door ericx33 op 27 feb 2006 13:48, 1 keer totaal gewijzigd.

p.vanaarle
Berichten: 719
Lid geworden op: 23 mei 2005 16:25

Re: Is dit normaal???

Ongelezen bericht door p.vanaarle » 27 feb 2006 12:57

Is dit normaal???
.

Ja helaas Eric, vindt het verzekeringswezen dit allemaal normaal en daarom zijn wij op het forum, omdat wij dit niet normaal vinden en allemaal ongeveer dezelfde ervaringen hebben.
Je letsel en het verhaal dat erbij hoort is ons allemaal ongeveer op dezelfde manier bekend.

Advies 1: Zorg eerst, dat je rust in je gezin houd en bescherm je gezin tegen deze onveiligheid, gebrek aan geborgenheid en ellende:
mijn vrouw zat de haren uit het hoofd te trekken,mijn kinderen waren bang voor mij,liefde en begrip was er niet.
Dat is hun uiting van angst. en zo reageren vrouwen en kinderen als de veiligheid, geborgenheid verstoord raakt. Vertel voortdurend, dat een ander hun dat aangedaan heeft, anders gaan ze je nog de schuld geven. Ga er verder niet te veel op in en stel ze gerust dat je met een oplossing bezig bent, maar dat die jaren gaat duren, omdat we in dit land nou eenmaal met "Siciliaanse verzekeraars en hun afwimplelhulpjes" te maken hebben. Ze verwachten nou eenmaal dat de man / vader alles oplost en zorgt voor veiligheid en geborgenheid.
Die kun je in deze situatie alleen maar geven, als je laat merken geestelijk de zaak de baas te blijven. Ik heb daarover al veel geschreven op dit forum hoe je dat kunt doen en eigen kunt maken.
Je kunt van vrouwen en kinderen die dit gedrag vertonen geen hulp verwachten en alles wat je hen oiver je zaak vertelt maakt hen bang en versterkt alleen maar dit gedrag en ze gaan zich dan steeds meer tegen je keren en je overal de schuld van geven. Veel huwelijken en daarmee gezinnen gaan zo kapot en komen in een nog slechtere situatie terecht. Dat weten verzekeraars ook en via hun brieven proberen ze je zo murw en kappot te maken, dat je met geen of zo weinig mogelijk schadevergoeding genoegen neemt. Je bent dan hun gemakkelijke prooi.

Advies 2: Zorg dat je geen prooigedrag vertoont, maar een roofdierengedrag, dat niet alleen sterker, maar vooral slimmer is dan zij. Dat is namelijk hun zwakte. De letselschadebehandelaars zijn overwegend geselecteert op hun "talent" Pseudologia Fantastica en verder meestal niet bijster intelligent.
(Hoewel een Hans V op dit forum wel een intelligente versie is, maar hij is een uitzondering, want feiten verdraaien, misleiden en erger nog liegen en bedriegen is niet echt slim / intelligent. Als mensen voortdurend melden dat ze het doorhebben, worden ze vals en bekennen daarmee hun fouten. Ze vallen dan voortdurend door de mand en versterken juist je zaak.

Advies 3: zie dat onderwerp Pseudologia Fantastica op dit forum en zoek verder nog via Google, dan krijg en heb je ze door.

Advies 4: Er staat een anti stress cursus op dit forum: Zie dat onderwerp. Dat helpt je de zaak een plaatsje te geven en hoe je met je gezin en verzekeraars om moet gaan om niet gestoord gestresst te raken. Angst en boosheid is je grootste vijand bij het oplossen.

Advies 5: Je hebt nu een goede belangenbehartiger gevonden. Op dit forum is genoeg informatie te vinden, wat je allemaal kunt verwachten en hoe je ermee om moet gaan.

Houd dit forum ervan op de hoogte en misschien dat je hem aan kunt bevelen op dit forum om anderen te helpen.
Blijf altijd positief en ieder nadeel heeft zijn voordeel en omgekeerd. Blijf van de meest grote ellende de voordelen inzien en haal ze naar voren en vermeldt voortdurend die positive ware kanten in je brieven.
Wat ze schrijven is in grote mate misleiding en wat voor jou belangrijk is en waar is, zit er ook in verstopt. Haal dat er uit en ga daar mee verder. Zie Metataal.

Sukses aan jou, en je gezin en de lotgenoten die dit allemaal lezen.
Paul

Marc01
Berichten: 116
Lid geworden op: 02 mar 2005 12:29

Re: Is dit normaal???

Ongelezen bericht door Marc01 » 17 feb 2008 04:57

zucht :cry:

Martin1968
Berichten: 3
Lid geworden op: 13 nov 2012 13:50

Re: Is dit normaal???

Ongelezen bericht door Martin1968 » 19 nov 2012 13:03

Beste Eric,

Heb jij de naam van de letselschade advocaat die jou zo goed geholpen heeft? Ik maak zo'n beetje hetzelfde door..... al jaren. Gaag hoor ik ook van jou wat jouw mening is over de letselschade advocaten van Tijbout.

Alvast hartelijk dank!
Martin

Chocomelk
Berichten: 11418
Lid geworden op: 30 nov 2009 18:14

Re: Is dit normaal???

Ongelezen bericht door Chocomelk » 19 nov 2012 16:47

Martin1968 schreef:Beste Eric,

Heb jij de naam van de letselschade advocaat die jou zo goed geholpen heeft? Ik maak zo'n beetje hetzelfde door..... al jaren. Gaag hoor ik ook van jou wat jouw mening is over de letselschade advocaten van Tijbout.

Alvast hartelijk dank!
Martin
Martin, je reageerd op een bericht van 2006 denk niet dat TS hier
niet op gaat antwoorden.

Martin1968
Berichten: 3
Lid geworden op: 13 nov 2012 13:50

Re: Is dit normaal???

Ongelezen bericht door Martin1968 » 20 nov 2012 13:00

Dank je wel, ik weet het, maar hoop op positieve referenties van welk letselschadebureau dan ook. Het is een zeer vermoeiend proces om ook nog tegen je huidige advocaat te moeten vechten. Ik zal deze vraag herhalen op een zeer recente oproep.

Gesloten