Zzp’er met twee ongevallen , nu slachtoffer van verzekering

Heb je letselschade opgelopen? En ben je niet correct behandeld? Laat het ons weten.
Ikje82
Berichten: 4
Lid geworden op: 20 apr 2018 06:08

Zzp’er met twee ongevallen , nu slachtoffer van verzekering

Ongelezen bericht door Ikje82 »

In september 2015 ben ik vanachgeren aangereden terwijl ik stil stond. De auto die mij aanreed aas Total loss en drie maanden later word ik weer met een harde knal van achteren aangereden en ook deze verzekeraar heeft aansprakelijkheid erkent. Ik was een gezonde jonge vrouw en ik verdiende goed mijn eigen centjes. Vanaf het eerste ongeluk ben ik niet meer werkzaam en probeer Ik enkele werkdagen op te vangen dmv hulp.

Omdat je het als zzp er direct in je portemonnee voelt betalen ze mondjesmaat voorschotten maar blijven vooral hard roepen dat er niet zoveel aan de hand is. Ik heb inmiddels al vele medische onderzoeken gehad, loop bij een psycholoog (die ongevallen hebben ervoor gezorgd dat ik het psychisch ook heel zwaar heb gekregen).

Ik heb het gevoel alleen maar getraineerd te worden. Ze hebben het drie keer willen afkopen voor een “miezerig” bedrag wat ik steeds heb afgewezen. Ongeveer een jaar geleden kreeg ik weer een keus; afkopen op klein voorschot met een medische expertise. Heel duidelijk heb ik toen voor het tweede gekozen, wat zij waarschijnlijk niet hadden gedacht. Het duurde en duurde weer weken zelfs maanden totdat het bleek eind 2017 dat de medisch adviseur een expertise onderzoek niet nodig vond want ik had immers niet zoveel!!

Ondertussen had ik nog steeds fysio, onderging ik meerder injecties in mijn rug en nek voor pijnvermindering, slikte ik elke dag zoveel pijnmedicagie waardoor ik niet kan autorijden etc, en lig veel te rusten en noem zo maar op.

Maar ze weigeren nog steeds redelijke voorschotten te betalen. Het water staat mij aan de lippen... De ene incasso na de andere maar ze blijven dingen beweren die kant nog wal slaan. Het is ongelooflijk hoe ze handelen want het is schijnbaar een tactiek. Want als ik lotgenoten spreek of verhalen lees is de manier van hen handelen een normaal gesproken iets!! Want ze hopen dat iemand zo koppie ondergaat en wel een eindbod aanneemt om uit de problemen te komen.

Het maakt mij boos, iets wat niet goed is voor mijn gezondheid. Maar het is zo frustrerend dat ze maar blijven roepen genoeg betaald te hebben (terwijl simpele rekenensommen / schadestaten/ facturen laten zien dat dit niet zo is.

Deze week is eindelijk het medische expertise rapport en hoe verrassend het ook is... ook deze arts beaamt beperkingen en een whiplash en nog wat dingen die niet in het voordeel van mijn gezondheid spreken.

Alles pakken ze aan om dingen te vertragen... niet uit te hoeven betalen...

Maar ondertussen verzuip ik, moet ik bij instanties aankloppen voor financiële hulp terwijl de verzekeraars (Allianz en Achmea ) aansprakelijk zijn. Maar die zijn heel hard bezig om maar iets te vinden waardoor ze niet te hoeven betalen. Mijn hele leven ligt op zijn kop, en mijn gezin lijdt er enorm onder.

Omdat het schijnbaar zo vaak voorkomt, is er dan echt helemaal niks aan te toen? Ik heb dienstverlies, inkomstenderving, enorm veel gezondheidsklachten en het gevecht tegen de verzekering kost mij zoveel energie en verdriet.

Als je de moet betalen weten ze je makkelijk te vinden maar als ze iets moeten betalen....

Cornelis7
Berichten: 373
Lid geworden op: 02 nov 2008 14:56

Re: Zzp’er met twee ongevallen , nu slachtoffer van verzekering

Ongelezen bericht door Cornelis7 »

Dit is inderdaad vreselijk voor u. Maar u bent niet de enige, waarbij verzekeringsmaatschappijen de zaak traineren. Helaas is daar nog weinig aan te doen, vrees ik. Als u zelf een arbeidsongeschiktheidsverzekering had gehad had deze kunnen claimen bij die autoverzekeringen.

atlas1302

Re: Zzp’er met twee ongevallen , nu slachtoffer van verzekering

Ongelezen bericht door atlas1302 »

Ik kan u alleen adviseren om professionele hulp te zoeken, u zit in de slachtoffer rol waar u niet om heeft gevraagd. Er komen vast nog goede en motiverende antwoorden langs waar u misschien goede houvast aan heeft.

Succes, taaie materie.

Frantic2
Berichten: 1532
Lid geworden op: 13 mar 2012 19:50

Re: Zzp’er met twee ongevallen , nu slachtoffer van verzekering

Ongelezen bericht door Frantic2 »

taaie materie idd. En zeker als het 2 keer gebeurt!

De eerste maatschappij zal zeker weten voor zijn eigen belangen opkomen en zeggen dat u vrijwel volledig hersteld was.

De tweede maatschappij zal zeggen dat zij niet kunnen bepalen wat er al voor letsel aanwezig was voordat hun verzekerde achterop reed.

U moet een belangenbehartiger in de arm nemen! Er zijn er zat...Meestal zullen beide maatschappijen daar ook zelf op aansturen! De belangenbehartiger neemt ze namelijk veel werk uit handen.

Nog wat anders... De term whiplash wordt niet meer gebruikt... alleen in heel uitzonderlijke gevallen. Er zal gesproken worden over beperkingen in de nek en of schouders.

stofzuigertje

Re: Zzp’er met twee ongevallen , nu slachtoffer van verzekering

Ongelezen bericht door stofzuigertje »

De rechtsbijstand verzekeraar moet dit oplossen....
Helaas zitten vele bij de grootste Achmea groep en dan is zowel slachtoffer als veroorzaker daar verzekerd, en zullen ze zo mogelijk vertragen en min mogelijk doen!

Kijk bij elke schade wie de tegenpartij is en bij sommige moet je naar moeder kijken, Achmea heeft vele dochters die elkaar beschermen helaas!

Naast het voordelige voertuig is vaak de schade aan inkomen en medische niet vergoede hoger....
Verder werken advocaten vaak ook voor verzekeraars dus kijk of hij in jou belang of zijn eigen werk.... want als je vaak voor verzekeraar word ingehuurde zullen minder hard lopen en eerder vertragen.

Ja, vele werken met meerdere petten op en dan krijg je trage afhandeling.
Een advocaat die alleen slachtoffers doet is vaak beter maar lastig te vinden helaas!

kweenie
Berichten: 15582
Lid geworden op: 24 okt 2007 15:04

Re: Zzp’er met twee ongevallen , nu slachtoffer van verzekering

Ongelezen bericht door kweenie »

Het probleem is dat het erkennen van schuld wel eenvoudig is, maar het bepalen van de schade ontzettend moeilijk is. En natuurlijk zal iedereen, ook verzekeraars, die uit te keren schade zo laag mogelijk willen bepalen.

Maar eigenlijk heb jij in principe niets met de verzekeraars te maken. Laat staan dat je alleen afhankelijk zou moeten zijn van hoe zij omgaan met schade ten gevolge van arbeidsongeschiktheid. Je zou ook zelf, met jouw eigen expert(s) moeten bepalen hoe hoog de schade is die je hebt gelopen en hierover met de 'tegenpartij' in onderhandeling gaan. Desnoods via de rechter.

Ikje82
Berichten: 4
Lid geworden op: 20 apr 2018 06:08

Re: Zzp’er met twee ongevallen , nu slachtoffer van verzekering

Ongelezen bericht door Ikje82 »

Wij worden ondersteunt door een letselschade bureau. Onze letselschaderegelaar is een fijn iemand om mee te brainstormen. Verwoord alles mooi richting de tegenpartij die inmiddels zichzelf tegenspreken.... de medisch expertise arts had de tegenpartij zelfs voorgesteld en na goedkeuring van onze medisch adviseur ben ik akkoord gegaan met die arts. Maar... nu het kwartje mijn kant op is gevallen is ineens de medische expertise arts niet kundig genoeg om mijn letsel te beoordelen.... je kunt net zo goed tegen een klein kind van 3 gaan zitten lullen want die doen ook net alsof ze luisteren maar trekken gewoon hen eigen plan.

Ach... ik hou er rekening mee dat het nog wel jaren kan duren. Had gehoopt dat ze nu bij arts nummer 10 mijn letsel zouden erkennen maar schijnbaar weet iemand die achter zijn/haar bureau zit en mij nog nooit heeft gezien cq onderzocht het beter dan alle behandelaren bij elkaar.

Zolang verzekeraars niet op de vingers worden getikt gaan ze gewoon door.

madfred
Berichten: 316
Lid geworden op: 13 mei 2011 21:48

Re: Zzp’er met twee ongevallen , nu slachtoffer van verzekering

Ongelezen bericht door madfred »

Heftig verhaal dit. Maar verzekeraars verdienen het meeste door zo weinig uit te keren!

Har45
Berichten: 364
Lid geworden op: 24 dec 2010 13:59

Re: Zzp’er met twee ongevallen , nu slachtoffer van verzekering

Ongelezen bericht door Har45 »

Beste Ikje82,

En letselschade procedure kan vele jaren gaan duren, procedures van 6 en meer jaren zijn niet ongebruikelijk.
Echter dient de aansprakelijke partij wel zorg te dragen voor een juiste ( en tijdige) bevoorschotting.
Uw letselschadespecialist moet dit bewaken.
Mocht u geen juiste bevoorschotting krijgen dan zou een logische stap zijn om aan uw letselschadespecialist te vragen of er geen deelverschil procedure opgestart kan worden.
Een deelgeschil procedure is een snelle procedure om via de rechter alsnog een voorschot te krijgen.
Let wel de tegenpartij zal uiteindelijk alle redelijk te maken buitengerechtelijke kosten dienen te vergoeden dus de kosten voor een deelgeschil vallen hier niet onder.
De rechter zal uiteindelijk bepalen hoeveel kosten de tegenpartij dient te vergoeden aan u voor deze procedure, en dat is niet in alle gevallen kosten dekkend.
Daarom is het raadzaam om hiervoor eerst met uw letselschade specialist te overleggen welke kosten uiteindelijk voor uw rekening komen.
Uit uw verhaal begrijp ik dat u tevreden bent over uw letselschade specialist, mocht in in de toekomst toch gaan twijfelen aan de vorderingen welke hij maakt staat het u vrij om ( vaak kosteloos) een second opinion aan te vragen bij een willekeurige letselschade bureau/advocaat.
Ik wens u veel sterkte toe

Frantic2
Berichten: 1532
Lid geworden op: 13 mar 2012 19:50

Re: Zzp’er met twee ongevallen , nu slachtoffer van verzekering

Ongelezen bericht door Frantic2 »

wat ik mis in het verhaal van de TS is de inzittenden verzekering en/of een AOV....

Waarom heeft u die niet afgesloten? Dan had uw eigen maatschappij de voorschotten e.d. betaald en heeft u niks met de tegenpartijen van doen.

AOV is duur, dat snap ik dan nog wel... Maar een inzittenden verzekering kost hoogstens een paar tientjes per jaar.

kweenie
Berichten: 15582
Lid geworden op: 24 okt 2007 15:04

Re: Zzp’er met twee ongevallen , nu slachtoffer van verzekering

Ongelezen bericht door kweenie »

de medisch expertise arts had de tegenpartij zelfs voorgesteld en na goedkeuring van onze medisch adviseur ben ik akkoord gegaan met die arts. Maar... nu het kwartje mijn kant op is gevallen is ineens de medische expertise arts niet kundig genoeg om mijn letsel te beoordelen....
Zulk soort zaken zijn voor een goede advocaat om te smullen. Als je in de loop van de tijd een goed en volledig dossier maakt, waarin dus ook zulk soort toezeggingen komen, dan wordt de positie van de 'tegenpartij' steeds zwakker.

Je geeft zelf gelukkig al aan dat je er rekening mee houdt dat het lang kan gaan duren. Dat zal inderdaad zo zijn, maar het kan ook om serieus geld gaan. Dan ga je niet over één nacht ijs. (Als jij de partij was die een groot bedrag zou moeten betalen, dan zou je daar ook niet luchtig over denken.) Dus vooral vol blijven houden. En alles goed -zwart op wit- bijhouden.

Ikje82
Berichten: 4
Lid geworden op: 20 apr 2018 06:08

Re: Zzp’er met twee ongevallen , nu slachtoffer van verzekering

Ongelezen bericht door Ikje82 »

Afgelopen week een mooie brief van de tegenpartij gehad waarin ze eigenlijk aangeven dat ik niet zoveel mankeer. Het komt erop neer dat ik ongeveer een maand de tijd heb om mijn onderneming te beëindigen en ga solliciteren naar een functie met licht fysiek werk en dan kan ik alle schulden afbetalen die ik door het ongeval heb opgelopen... of ze maken het nog mooier... een bedrijfskrediet had ik ook moeten afbetalen zonder ongevallen... logisch. Maar de verzekering maakt ervan dat ik sowieso betalingsverplichting had dus nu moet ik solliciteren en zodra ik passend werk hebt gevonden dan kan ik verder met het afbetalen van mijn bedrijfskrediet.... heel logisch natuurlijk want bedrijfskrediet valt onder kosten en wordt betaald van omzet... niet door loon! Maar ja zoals ik al schreef je kan net zo goed tegen een boom staan lullen want het heeft hetzelfde effect. Ze blijven “dommertje” spelen.... als afsluiter van deze geweldige brief was dat ze uiteraard wel open staan voor een eindregeling... dus daar kon ik wel over nadenken.

Nu is het inderdaad tijd voor een goede letselschadeadvocaat. Maar eigenlijk is het te triest voor woorden. Heel je leven overhoop, lichamelijk naar de kl... en dan nog eens in een zeer vermoeidende strijd verwikkeld met zo’n verzekering. Helaas ben ik niet de enige en ik hoor zoveel hetzelfde om mij heen.

Als werknemer ben je beter beschermd in dit soort gevallen want het loon wordt doorbetaald. Maar in het geval van een zzp’er draait de verzekering op voor de kosten en er werd mij gewoon letterlijk gezegd; en dat willen we niet!

Revoked
Berichten: 1504
Lid geworden op: 28 nov 2017 00:45

Re: Zzp’er met twee ongevallen , nu slachtoffer van verzekering

Ongelezen bericht door Revoked »

Dan zet je maar schrap: uit ervaring kan ik je helaas mededelen dat het uitkeren tot wel 25 jaar na dato kan plaatsvinden....
Verzekeraars en banken...bah

stofzuigertje

Re: Zzp’er met twee ongevallen , nu slachtoffer van verzekering

Ongelezen bericht door stofzuigertje »

Het bedrijf stoppen is vernietigen wat je opgebouwd hebt en de schulden blijven doorlopen!
Elders werken, in theorie maar wie wil iemand die ziek is aannemen?

Deze 2 ongevallen veroorzaakte inkomen verlies en dat mag je blijven claimen.
Er is geen ander werk voor iemand die nog zoveel mankeerde of je kreeg een zeer laag inkomen!
Gaan ze dat dan wel aanvullen levenslang?

Ik zou een CV sturen met zoek maar even een werkgever en gelijk alle klachten erbij, wedden dat zij ook geen enkele werkgever zullen vinden dus dit is broodje aap brief.
Zolang je ziek bent wil niemand jou, en zodra gezond zou je weer weg lopen en je oude zelfstandige baan terug nemen!
Of heeft deze verzekeraar een baan die je zou kunnen doen?

Ik zie dit als een poging om van jou af te komen en dat mag niet.
Elke Nederlander mag zelf een beroep kiezen, en daar is niets mis mee.
Een eigen bedrijf wat schade oploopt is gewoon risico voor verzekeraars...

Laat hun dus even enkele bedrijven zoeken en met jou CV en medisch verleden van afgelopen jaar een gesprek regelen bij een willekeurig werkgever die wat salaris een gelijkwaardig inkomen van voor jou ongeval kan aanbieden?
Dan hebben zij een onoplosbaar probleem want daar vragen ze toch om.

Zei eisen nu dit dus laat ze maar iets regelen, kan nog leuk worden!

Har45
Berichten: 364
Lid geworden op: 24 dec 2010 13:59

Re: Zzp’er met twee ongevallen , nu slachtoffer van verzekering

Ongelezen bericht door Har45 »

door Ikje82 » 18 mei 2018 14:22

Wij worden ondersteunt door een letselschade bureau. Onze letselschaderegelaar is een fijn iemand om mee te brainstormen. Verwoord alles mooi richting de tegenpartij die inmiddels zichzelf tegenspreken.... de medisch expertise arts had de tegenpartij zelfs voorgesteld en na goedkeuring van onze medisch adviseur ben ik akkoord gegaan met die arts. Maar... nu het kwartje mijn kant op is gevallen is ineens de medische expertise arts niet kundig genoeg om mijn letsel te beoordelen.

door Ikje82 » 04 jun 2018 20:14


Nu is het inderdaad tijd voor een goede letselschadeadvocaat.

Uw relaas lezende doet u er goed aan om een second opinion aan te vragen bij een letselschade advocaat of bureau.
Uw letselschaderegelaar mag dan een fijn iemand zijn maar dat mag dan ook wel voor een uur salaris tussen de 200 en 300 euro per uur.
Belangrijker is dat hij zorg draagt dat u niet in financiële nood komt, en zeker niet nu na een medische expertise gebleken is dat u daadwerkelijk schade aan het voorval heeft overgehouden.
De letselschade welke u heeft opgelopen is veroorzaakt door 2 voorvallen en dat maakt de zaak extra complex, maar een goede belangbehartiger weet hier ook mee om te gaan.
Ik hoop dat u spoedig tot actie overgaat ( in uw eigen belang) want alleen klagen gaat u niet verder helpen.
Heel veel sterkte en succes toegewenst

Ikje82
Berichten: 4
Lid geworden op: 20 apr 2018 06:08

Re: Zzp’er met twee ongevallen , nu slachtoffer van verzekering

Ongelezen bericht door Ikje82 »

Die stappen zijn inmiddels ook gezet. Maar ook dat gaat niet in een dag of een week.... helaas. Ik snap ook echt wel dat mensen deze strijd niet willen voeren want het werkt niet lekker door zeg maar.... die stress heeft geen positieve effecten. Maar het glas is altijd halfvol bij mij maar het blijft een verdrietige zaak

DWessel
Berichten: 9
Lid geworden op: 23 jan 2020 14:45

Re: Zzp’er met twee ongevallen , nu slachtoffer van verzekering

Ongelezen bericht door DWessel »

MENSEN WORDT WAKKER!!!! OOK ALS JE EEN BAAN HEBT!! Jij bent de volgende Verzekeringsslachtoffer! Nu kun je er wat aan doen straks ben je dakloos! Ze gaan alles erbij halen... als je 1x je kind naar school kan lopen maken ze fotos en zeggen gewoon rustig dat je een crimineel bent.


IK SLUIT ME HELEMAAL AAN!!! Zoveel tijd zoveel verdriet... Mijn vriendin wil dood.... maar dan heeft de verzekering helemaal gewonnen!!! << dit is juist wat ze willen...

MIJN VERHAAL
Ook ik ben als ZZPer slachtoffer met mijn vriendin van een dronken dombo en daarna van de verzekering....... Ik weet het niet meer.... geen enkele instantie kan helpen want ze hebben allemaal regels opgesteld, zodat ze dit niet hoeven!

De verzekering heeft de pesters van jullie school hun droombaan aangeboden om zoveel mogelijk hun echte plicht voor als er iets gebeurt te kunnen ontlopen. Jullie betalen... maar verzekerd zijn jullie niet denk niet dat jullie niet binnenkort de *** kunnen zijn......

Jullie/wij maar betalen en vergis u niet.... ook als je een baan hebt!!! JE BENT DE ***!!! Je krijgt niets... Hijskraan op je huis.... Wel een baan je krijgt niets...

Je krijgt niets behalve dat ze echt alles gaan doen om je zelfmoord te laten plegen.... Spring je niet.... zorgen ze wel dat je gaat springen. Ze mergelen en treiteren je net zolang. Je huis moet je verkopen... spring je nog niet.... kijk maar waar je dan gaat wonen.... ze kleden je uit... ze dwingen je met alles tot een afkoop som en zeggen en manipuleren je de hele tijd en o wat helpen ze je goed hmmm.... tuurlijk... ik woon op straat voor de lol, geen inkomen en zie door de bomen het bos niet meer!!!

Jullie weten nog niet wat jullie te wachten staat!!! Maarr...... er rijden heeeel veel dronken mongolen op de weg!! En het is wachten tot jij er 1 tegen komt... hoop niet met 130 net als wij.... want dat overleven de meeste niet... maar ook dat is regelmatig in het nieuws.

Jullie kunnen je nu nog verzetten!

Straks...... straks is het te laat en kun je bij mij op straat wonen... heb je kinderen... geen probleem die mogen gewoon met je mee....

verwacht NIET!!!!! Dat ze je helpen, jaah de verdoemenis in ze zeggen het zogenaamd wel.... en daarna zeggen ze nog rustig dat ze je zoveel hebben geholpen en dat je je niet moet aanstellen... en je woont op straat!

Tot snel!!! Geloof je me niet.... komen jullie er achter!! Het is groot in opspraak.


Ze zijn niet te vertrouwen!!! De politiek hebben ze in hun zak!!! duizenden mensen per jaar zijn de gedupeerde..... en u hoort er straks bij! Meng je in het verzet nu je het nog kan! Help je mede mens tegen deze miljardairs.... want alleen lukt het niet....

riddert
Berichten: 1637
Lid geworden op: 22 okt 2010 08:52

Re: Zzp’er met twee ongevallen , nu slachtoffer van verzekering

Ongelezen bericht door riddert »

Persoonlijk vind ik verzekeringsmaatschappijen ontzettend fijne bedrijven.

Nijogeth
Berichten: 5400
Lid geworden op: 28 apr 2017 19:51

Re: Zzp’er met twee ongevallen , nu slachtoffer van verzekering

Ongelezen bericht door Nijogeth »

Ik vind persoonlijk dat verzekeringsmaatschappijen goed kunnen communiceren. Van Dylan ben ik er ondertussen nog niet achter wat er nu aan de hand is en hij dit topic kaapt.

NeoDutchio
Berichten: 8727
Lid geworden op: 17 jan 2014 22:39

Re: Zzp’er met twee ongevallen , nu slachtoffer van verzekering

Ongelezen bericht door NeoDutchio »

dylanwempe schreef:
09 feb 2020 19:05
MENSEN WORDT WAKKER!!!! OOK ALS JE EEN BAAN HEBT!! Jij bent de volgende Verzekeringsslachtoffer! Nu kun je er wat aan doen straks ben je dakloos! Ze gaan alles erbij halen... als je 1x je kind naar school kan lopen maken ze fotos en zeggen gewoon rustig dat je een crimineel bent...
Een hoop woorden, wellicht een schreeuw om hulp, maar als er niets gezegd wordt kan er ook niet geholpen worden.

Plaats reactie