Hostway houdt mijn geld vast en komt beloftes niet na

Andere onderwerpen rondom telefoon, internet of kabel.
geale
Berichten: 2
Lid geworden op: 31 mei 2018 14:33

Hostway houdt mijn geld vast en komt beloftes niet na

Ongelezen bericht door geale »

Ik probeer al een aantal maanden om in contact te komen met Hostway. Aanvankelijk kreeg ik allerlei aanmaningen omdat ik de hostingkosten voor mijn website niet betaald zou hebben. Na telefonisch contact en toezending van het betalingsbewijs werd beloofd dat alles in orde zou zijn. Vervolgens kreeg ik nog een incasso van 3,50 voor gemaakte administratiekosten. Ik was zo stom om per ongelijk 350 euro over te maken. Ik nam natuurlijk meteen contact op om dit geld terug te krijgen. Dit zou binnen twee weken plaatsvinden, aldus de persoon die ik aan de lijn kreeg. Dus niet. Mijn mailtjes worden niet beantwoord, er worden tickets aangemaakt met beloftes dat er binnen twee dagen gereageerd zal worden (wat dus niet gebeurt), telefoons worden niet beantwoord (de verbinding wordt na een uur verbroken) en ondertussen is mijn website al een aantal maanden off line. Het betreft de site van mijn eenmanszaak (vertaalbureu), waardoor ik niet meer te vinden ben voor potentiële klanten. Mijn domeinnaam is ondertussen ook 'gekaapt', want ik kan geen nieuwe website aanmaken bij een andere hostingleverancier.

Heeft iemand vergelijkbare ervaringen met Hostway en/of tips wat ik verder nog kan doen? Ik woon in het buitenland, en het laatste telefoontje kostte mij 35 euro.

mahadma
Berichten: 2266
Lid geworden op: 03 dec 2015 13:52

Re: Hostway houdt mijn geld vast en komt beloftes niet na

Ongelezen bericht door mahadma »

Stuur ze een email en een gelijke brief per post, met een betalingstermijn van 14 dagen op grfond van onverplichte betaling. Niet betalen = incassoburo/deurwaarder.

JJ_McKay
Berichten: 3
Lid geworden op: 19 okt 2017 11:07

Re: Hostway houdt mijn geld vast en komt beloftes niet na

Ongelezen bericht door JJ_McKay »

Niet dat je er op zit te wachten dit te horen, maar je bent helaas niet de enige. Ik denk zelf wat Mahadma zegt, daarna ingebrekestelling en inderdaad een incassobureau dan wel deurwaarder.

Maar let toch ook altijd op typefouten, zeker bij overboekingen.

Kijk ook eens hier:
viewtopic.php?f=24&t=76995&start=20
https://www.klachtenkompas.nl/bedrijf/h ... 06169431e1
https://www.klacht.nl/hostway/
https://www.ispgids.com/ervaringen/hostway
https://www.webhosters.nl/hosting-bedrijven/hostway/

dick47gm
Berichten: 1
Lid geworden op: 15 aug 2017 16:51

Re: Hostway houdt mijn geld vast en komt beloftes niet na

Ongelezen bericht door dick47gm »

Ik heb dezelfde ervaringen gehad, zonder die foute betaling gelukkig. Aanmaningen (terwijl ze zelf automatisch incasseren), geen tel contact, geen reactie op mails. Maar, na 2 maanden mijn website er uit: alles doet het weer. Er is dus hoop!

geale
Berichten: 2
Lid geworden op: 31 mei 2018 14:33

Re: Hostway houdt mijn geld vast en komt beloftes niet na

Ongelezen bericht door geale »

Ik heb inmiddels contact gehad met een incassobureau en stuur nog een laatste brief naar Hostway om hen de mogelijkheid te bieden alsnog het geld terug te betalen voordat ik het incassobureau aan het werk zet. Ik heb er niet veel vertrouwen in, maar ik geef niet op. Eventueel laat ik het op een rechtszaak aankomen, ook al kost mij dat geld.

Plaats reactie