Is vakantiehuizenspanje.nl een nepsite?

Andere onderwerpen die met vakantie of vrije tijd te maken hebben.
KaKo2000
Berichten: 3
Lid geworden op: 03 nov 2021 13:43

Is vakantiehuizenspanje.nl een nepsite?

Ongelezen bericht door KaKo2000 »

Vakantiehuizenspanje.nl Ook handelend onder spain-holiday.com


Vakantie appartement via vakantiehuizenspanje.nl geboekt, netjes mail ontvangen dat er een account is aangemaakt voor ons met alle gegevens van de woning en dat de eigenaar contact met ons opneemt over locatie en sleutel overdracht etc. Wij betaald via credit card en daar ook een bevestiging van ontvangen. En toen werd het stil.......

Aangezien we al 4 dagen na boeking zouden gaan, gemaild, gebeld met zowel Spanje als UK, contact formulier via de site ingevuld, nogmaals gebeld, bericht via account achtergelaten maar helemaal geen reactie. Via een andere site waar dit appartement ook op stond het adres weten te achterhalen en omdat we de vlucht apart hebben geboekt toch gegaan. Naar het appartement gereden, aangebeld maar er zat blijkbaar iemand anders in het appartement dus maar hotel geboekt.
In Spanje aangifte gedaan van fraude/oplichting. Ik ben nu al 6 dagen bezig om te proberen hier in Nederland een aangifte te doen maar de politie ziet het niet als fraude/oplichting. :shock:

Ik heb me er al bij neergelegd dat we het geld niet terug krijgen, ik wil aangifte doen zodat er niet nog meer mensen de dupe worden maar blikjbaar mag dat niet.

Meer mensen bekend met één van deze sites en hun praktijken?

Lady1234
Berichten: 27070
Lid geworden op: 02 nov 2017 16:04

Re: Is vakantiehuizenspanje.nl een nepsite?

Ongelezen bericht door Lady1234 »

Neem contact op met uw creditcard maatschappij.

Sira
Berichten: 654
Lid geworden op: 23 nov 2005 15:11

Re: Is vakantiehuizenspanje.nl een nepsite?

Ongelezen bericht door Sira »

Geen idee of het een oplichterssite is.

Maar u heeft betaald met uw creditcard. Neem contact op met de creditcardmaatschappij.

Lady1234 is me net voor. :lol:

Jablan
Berichten: 6184
Lid geworden op: 24 jan 2005 20:49
Contacteer:

Re: Is vakantiehuizenspanje.nl een nepsite?

Ongelezen bericht door Jablan »

Het gaat om een dubbele boeking en een eigenaar, die niet oplet. Voor dit soort mensen hebben alle bemiddelingssites een kalender-koppeling en daar heeft de eigenaar geen gebruik van gemaakt. Dat is de reden, waarom het misging. Vervelend, tegelijk vergelijkbaar met de praktijk in de luchtvaart om meer stoelen te verkopen dan in het vliegtuig zitten.

Meld dit bij Vakantiehuizenspanje.nl, meld ook waar je het appartement nog meer bent tegengekomen en geef ze even de tijd om dit voor je uit te zoeken. Je zal zien dat deze verhuurder uit het aanbod wordt gehaald.

Edit: vakantiehuizenspanje werkt samen met 'holidu'. Dat betekent, dat het aanbod deels eigen is en voor een deel van holidu afkomt. Het maakt het vinden van een oplossing (minimaal geld terug + goede verklaring wat er misging) wat lastiger. Jij hebt via het bedrijf in Malaga (vestigingsplaats van vakantiehuizenspanje) geboekt en dat is jouw aanspreekpunt.

KaKo2000
Berichten: 3
Lid geworden op: 03 nov 2021 13:43

Re: Is vakantiehuizenspanje.nl een nepsite?

Ongelezen bericht door KaKo2000 »

Beste allemaal, bedank voor jullie reacties, ik heb het inderdaad bij de creditcard maatschappij neergelegd. Dat is nu afwachten. Contact opnemen met de site vakantiehuizenspanje.nl is juist het probleem, Na betaling volledige radiostilte. Geen contact gekregen per tel, mail, FB, Messenger etc, Dat geldt ook voor Holidu. Vandaar dat ik denk dat de eigenaar niet eens op de hoogte is maar dat het bedrijf het probleem is.

geengast
Berichten: 592
Lid geworden op: 18 jun 2005 09:29

Re: Is vakantiehuizenspanje.nl een nepsite?

Ongelezen bericht door geengast »

Voor een volgende keer: kijk naar het ANVR logo op een site, dan weet je dat je valt onder de reisvoorwaarden (als het geen pakketreis is, dan in elk geval de boekingsvoorwaarden) die mede met de Consumentenbond zijn goedgekeurd.
Is de organisatie bij ANVR aangesloten, dan zijn ze ook SGR en dat wil zeggen dat je geld veilig is.

Gesloten