Sponsorkliks registeert soms niet de transacties

Heb jij weleens gekocht op het internet? Ging dat goed of juist niet? Bespreek hier jouw ervaringen met winkels op het internet
Z605730
Berichten: 1
Lid geworden op: 22 sep 2017 12:23

Sponsorkliks registeert soms niet de transacties

Ongelezen bericht door Z605730 » 22 sep 2017 12:41

Het komt regelmatig voor dat je een bestelling doet bij een Webwinkel via Sponsorkliks, maar de transactie niet wordt geregistreerd door Sponsorkliks. Met het gevolg dat jou sponsoring (bestelling) niet de het goede doel steunt. Sponsorkliks hanteert de regel dat als het sponsorbedrag onder de €30,- ligt (per bestelling), zij niet kunnen onderzoeken wat er aan de hand is.
De laatste tijd valt het me op dat het veel voorkomt dat transacties niet geregistreerd worden bij Sponsorkliks. Reclameren helpt niet, er wordt niets aan gedaan. Hierdoor, zo heb ik berekend, is mijn goede doel al bijna €40,0 door de neus geboord in de maand augustus.
Omdat je weinig inzage krijgt in wat er achter de schermen gebeurt, kan het best zijn dat Sponsorkliks de bedragen zelf "int". Hiermee zouden ze een mooi zakcentje kunnen overhouden, theoretisch.
Nu wil ik niet Sponsorkliks alle incidenten aanrekenen, soms kan k het me best voorstellen dat de techniek hapert. Maar als vijf bestellingen, gedaan over meerdere dagen in Augustus, op vier verschillende computers en drie verschillende computernetwerken niet doorkomen, dan begint bij mij toch een ander vermoeden te ontstaan. Over het hele jaar verdwijnen er transacties, allemaal geld dat mijn goede doel goed kan gebruiken.

Wie heeft hiermee ook ervaringen?

sylvesterb
Berichten: 3615
Lid geworden op: 26 apr 2015 10:52

Re: Sponsorkliks registeert soms niet de transacties

Ongelezen bericht door sylvesterb » 22 sep 2017 19:18

Z605730 schreef: Wie heeft hiermee ook ervaringen?
Hun algemene voorwaarden melden nergens een bedrag onder de € 30,00.
4.1 Onverminderd artikel 5.3 juncto 8.1 sub e en artikel 4.2 van de Partnervoorwaarden,
verplicht SponsorKliks zich om 75% van de via een Link door SponsorKliks ontvangen
commissie uit te keren aan de Partner die betreffende Link op grond van
artikel 3.1 ter beschikking heeft. Daarbij wordt onder door SponsorKliks ontvangen
commissie verstaan de daadwerkelijk door SponsorKliks via die Link van bij SponsorKliks
aangesloten webwinkels dan wel door vertegenwoordigers van deze webwinkels
ontvangen commissie inkomsten voor individuele transacties, met uitzondering
derhalve van eventuele separate bonussen voor behaalde aantallen en/of omzetten.
https://www.sponsorkliks.com/partner/pa ... en_2_0.pdf

Als jij kan aantonen dat er een bestelling heeft geplaatst gevonden via de link dan moeten hun dit kunnen zien. Let wel als de besteller cookies e.d. heeft uitgeschakeld staan dan kan dit wel eens fout gaan.

A. Kensen
Berichten: 2
Lid geworden op: 18 apr 2018 09:05

Re: Sponsorkliks registeert soms niet de transacties

Ongelezen bericht door A. Kensen » 18 apr 2018 09:59

Als mede-oprichter en lid van de directie van SponsorKliks B.V. zou ik graag op bovenstaand bericht willen reageren, aangezien hier ten onrechte een verkeerde voorstelling van zaken wordt gegeven. Enige nuance is mijns inziens wel op zijn plaats.

SponsorKliks is eind 2011 begonnen met een gratis sponsorconcept waarmee non-profits kunnen profiteren van online aankopen bij honderden webwinkels. Wordt er via de SponsorKlikspagina van de non-profit een bestelling gedaan bij één van de aangesloten webwinkels, dan ontvangt SponsorKliks daarvoor een commissie. 75% van deze commissie wordt uitgekeerd aan de non-profit.

De aard van het concept is dat alles afhankelijk is van geautomatiseerde systemen, die van SponsorKliks, die van het affiliatenetwerk (die de afhandeling doet van de commissiebetalingen) en die van de webwinkels (bijvoorbeeld Bol.com, Booking.com etc.). Maar ook van de gebruiker en zijn
computer/mobiele netwerk. Zit er ergens een hapering dan kan het zijn dat de bestelling niet juist wordt geregistreerd en de webwinkel derhalve niet terug kan koppelen via welke publisher (SponsorKliks bijvoorbeeld) de aankoop is binnengekomen. Zodoende kan het affiliatenetwerk niet weten of er een commissie moet worden uitbetaald en al helemaal niet aan welke partij. Om een idee te geven van de grootte van "het missende transactie fenomeen"; van alle geregistreerde transacties bij SponsorKliks wordt er slechts in 0,1% van de gevallen melding gemaakt van een missende transactie...

Naast bovenstaande is het noodzakelijk dat de gebruiker zijn cookies heeft "aanstaan". Is dat niet het geval dan is er technisch gezien al helemaal geen mogelijkheid om de koop te traceren. Ook kan het zijn dat de commissie niet geregistreerd is voor SponsorKliks omdat de gebruiker bij de bestelling op de site van de webwinkel nog eens een kortingscode heeft ingevuld. In dat geval keert de webwinkel geen commissie uit (ze geven immers geen twee keer korting op één en dezelfde bestelling). Overigens staan al deze redenen, waarom een commissie niet is geregistreerd, op onze website en in het daarvoor speciaal gemaakt "missende transactieformulier".

SponsorKliks is er zelf (vanzelfsprekend) ook bij gebaat dat de commissie geregistreerd wordt want dit is immers de enige inkomstenbron die SponsorKliks heeft. In de dik 6 jaar dat we actief zijn hebben wij een uitstekende reputatie opgebouwd bij affiliatenetwerken, webwinkels en gebruikers. Wanneer wij een melding krijgen via het "missende transactieformulier" zorgen wij er te allen tijde voor dat deze melding bij de betreffende affiliatepartner/webwinkel terechtkomt. Ook worden deze meldingen gemonitord door onze medewerkers zodat er ook daadwerkelijk een beslissing door de webwinkel wordt genomen. In veruit de meeste gevallen krijgen wij de commissie alsnog toegekend.

SponsorKliks neemt ver afstand van de aantijging dat wij commissies zouden achterhouden voor eigen gewin. SponsorKliks is de meest transparante loyalty cashbacksite in de markt die exact inzicht geeft in welke commissies er per aangesloten non-profit binnenkomen. Zodoende geeft SponsorKliks aan elke gebruiker de mogelijkheid om de aankoop te controleren en zo nodig door te geven (middels het "missende transactieformulier") of er een aankoop ontbreekt.

In de contracten die wij met verschillende sportbonden hebben gesloten (NBB, KNBSB, NTTB, KNKV e.a.) is zelfs een clausule opgenomen waarbij de mogelijkheid wordt geboden aan de sportbond om een accountantscontrole uit te oefenen bij SponsorKliks. Dit in het geval er zou worden getwijfeld aan de integriteit van ons bedrijf. Hiermee benadrukken we nog maar eens dat wij 100% transparant zijn en helemaal niets te verbergen hebben.

Tot slot, voor een technische online dienst als deze, waarbij een goede registratie van veel factoren afhankelijk is, is een minimale foutenmarge onvermijdbaar. Toch geeft het feit dat er meer dan 5700 non-profits meedoen met ons concept, en elke maand met meer dan 100 nieuwe organisaties groeit, aan dat wij onze business serieus nemen en primair zoeken naar duurzame samenwerkingen met al onze partners.

Het is jammer te moeten constateren dat een eenzijdig bericht als deze bovenaan de zoekresultaten van Google komt terwijl er honderden positieve ervaringen te vinden zijn over SponsorKliks.

A. Kensen
Directeur SponsorKliks B.V.

Erthanax
Berichten: 4063
Lid geworden op: 19 jan 2018 19:57

Re: Sponsorkliks registeert soms niet de transacties

Ongelezen bericht door Erthanax » 18 apr 2018 23:55

Prima reactie. Gezien de onderweldigende respons op de vraag, leek het probleem al niet echt groot te zijn.

Brahms
Berichten: 2608
Lid geworden op: 15 okt 2015 23:09

Re: Sponsorkliks registeert soms niet de transacties

Ongelezen bericht door Brahms » 19 apr 2018 00:22

Prima en zeer correct bericht, Sponsorkliks.

Hennie E
Berichten: 1
Lid geworden op: 23 nov 2018 17:19

Re: Sponsorkliks registeert soms niet de transacties

Ongelezen bericht door Hennie E » 23 nov 2018 18:02

Als eigenaar van Gratis Doelen Steunen wil ik ook een reactie geven.
Er kunnen inderdaad meerdere oorzaken waarom een sale niet geregistreerd wordt.
Bijna bij alle affiliatepartijen kan je missende sales aangeven/invoeren ongeacht wat voor bedrag het is.

Bij sponsorkliks staat bij melding missende transactie het volgende.
Wij kunnen alleen onderzoek doen naar commissies hoger dan € 30 (dus geen orderbedragen die hoger zijn dan € 30).
Meldingen waarvan de commissies lager zijn worden door ons alleen voor statistiek- en monitoringdoeleinden gebruikt.
Hieruit concludeer ik dan dat er niets wordt gedaan als je dit invult, waarom zou ik dan de moeite nemen om het in te vullen, laat tenslotte een hoop gegevens achter die alleen gebruikt worden voor statistieken. Verwacht dan ook dat het percentage van 0,1 hoger zal zijn omdat mensen niet de moeite nemen om het in te vullen.

Plaats reactie