Radar

toggle menu

Verlenging AOV

Hier kan je jouw mening kwijt over zaken die niet voorkomen in de bovenstaande onderwerpen.

Verlenging AOV

door krullemien » 15 aug 2017 22:58

Na in 1997 een eenmanszaak als kapsalon begonnen te zijn,had ik een AOV verzekering afgesloten die zou lopen tot mijn 60e jaar.Wat mij toen ook wel lang genoeg leek vanwege het zware beroep. Vorig jaar(toen 57 jaar)kreeg ik van Nationale Nederlanden bericht dat ik een verlenging nodig had.Ik ben nu 58 jaar .
Want er moet langer doorgewerkt worden n.l tot 67 en 9 maanden in mijn geval.
Ik vond het toen nog wel te vroeg en ging niet zo snel erop in.Inmiddels is het van Nationale Nederlanden maatschappij Movir geworden en weer werd ik benaderd door hen.En nu dacht ik dat zal ik even doen,maar dit is mij enorm tegengevallen.Het gaat niet zonder een medische keuring en vervolgens heb ik na maanden heen en weer gestuur van formulieren met verkeerde aannames van de kant van Movir een verklaring die ik maar even moet tekenen zodat er uitsluitingen op komen te staan.
En hier ben ik het niet mee eens.Ik zelf ben door niemand gezien of zelfs gesproken,en via mijn huisarts zijn ze mijn hele medische dossier doorgelopen.
Hier zijn meerdere fouten gemaakt met diagnoses ,omdat er niet altijd na doorverwijzen van je huisarts de resultaten van de specialisten bij hen teruggekoppeld worden.
ik heb na veel heen en weer sturen van pakketten formulieren een laatste schrijven gekregen met de mededeling dat er twee uitsluitingen zullen komen die ik maar moet ondertekenen .Ik heb die specialisten gebeld en gevraagd of zij zijn benaderd door Movir en of ik hier door arbeidsongeschikt kan worden.Beide weten van niets.Zijn zijn nu op vakantie en ik heb uitstel van tekenen gevraagd.
De mededeling was dat arbeidsverzekeraars toch boven medische specialisten staan wat die ook zeggen.Ik ben hier behoorlijk boos over omdat als ondernemer je nooit ziek kan of mag wezen ,geen onnodig gebruik zal maken hiervan.Ik altijd netjes en veel betaald heb en in ieder geval dacht hiervoor een zekerheid opgebouwd te hebben.Nu ik een risico word na 60ste jaar ben ik al afgeschreven voor de verzekering.Ik heb een personeelslid in dienst die een jaar jonger dan mij is ,ik weet dat zij al klachten heeft.Ik kan haar toch ook niet een keuring laten doen en dan maar uitsluiten van uitkering.Ik zou graag met mensen in vergelijkbare situaties spreken en misschien tegengas geven aan de alleen maar geld innende verzekeringen geven.Ik druk mij nu nog zacht uit.Als we samen staan zijn we sterker krullemien

krullemien
 
Berichten: 1
Geregistreerd: 15 aug 2017 22:21

RE: Verlenging AOV

door Speedy123 » 22 sep 2017 00:55

krullemien schreef:De mededeling was dat arbeidsverzekeraars toch boven medische specialisten staan wat die ook zeggen.Ik ben hier behoorlijk boos over omdat als ondernemer je nooit ziek kan of mag wezen ,geen onnodig gebruik zal maken hiervan.Ik altijd netjes en veel betaald heb en in ieder geval dacht hiervoor een zekerheid opgebouwd te hebben.Nu ik een risico word na 60ste jaar ben ik al afgeschreven voor de verzekering.Ik heb een personeelslid in dienst die een jaar jonger dan mij is ,ik weet dat zij al klachten heeft.Ik kan haar toch ook niet een keuring laten doen en dan maar uitsluiten van uitkering.Ik zou graag met mensen in vergelijkbare situaties spreken en misschien tegengas geven aan de alleen maar geld innende verzekeringen geven.Ik druk mij nu nog zacht uit.Als we samen staan zijn we sterker krullemien


Helaas werkt het systeem wel zo, de verzekeraar bepaald het risico bij aanvang van een AOV verzekering over de gehele looptijd van de verzekering. Aangezien de verzekering afloopt, bepaald Movir opnieuw het risico en gezien uw leeftijd is die vele malen hoger dan bij aanvang van de aflopende verzekering. Vandaar de premie veel hoger zal worden en men u ook niet zomaar accepteerd en dus een keuring eist.

Als de verzekeraar verwacht dat het risico op een bepaalde kwaal te hoog is, dan zullen ze die kwaal uit willen sluiten van de dekking. Hierbij gaat het oordeel van de verzekeraar inderdaad boven het oordeel van uw arts, de verzekeraar heeft in het geval van een AOV namelijk geen acceptatie verplichting, dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld de basisverzekering tegen ziektekosten. Gaat u niet akkoord met hun uitsluitingen dan zullen ze u de verzekering weigeren en zult u op zoek moeten naar een andere verzekeraar.
Speedy123
 
Berichten: 512
Geregistreerd: 21 dec 2014 04:07

Geef de vorige berichten weer
Sorteer op

Keer terug naar Diversen