onterechte risico toeslag Rabobank

Hier kan je jouw mening kwijt over zaken die niet voorkomen in de bovenstaande onderwerpen.
C.v.B
Berichten: 1
Lid geworden op: 30 mar 2018 11:26

onterechte risico toeslag Rabobank

Ongelezen bericht door C.v.B » 30 mar 2018 11:58

De Rabobank geeft aan dat een risico toeslag, die onterecht is opgelegd, terug gevraagd kan worden. De klant moet dus zelf aan de slag.

Ik heb van die mogelijkheid gebruik gemaakt.
Bij het aangaan van, in dit geval, een nieuwe rentetermijn, is duidelijk aangegeven dat er sprake is van 0.2% risico toeslag.
Als de hypotheek minder is dan 67.5% (of het hebben van een NHG), dan is er geen risico voor de bank. In mijn situatie is dit, al vanaf het aangaan van de hypotheek, het geval. Ondanks dat dit zwart op wit staat maakt de Rabobank daar nu van dat de 0.2% onderdeel van de rentevaststelling is geworden en dus zal er niet terugbetaald zal worden.
Dit zou passen in de beleidsvrijheid van de Rabobank!
Ik ben benieuwd of deze "truc" ook bij andere klanten wordt toegepast.

bob_e
Berichten: 1
Lid geworden op: 07 mei 2018 14:09

Re: onterechte risico toeslag Rabobank

Ongelezen bericht door bob_e » 07 mei 2018 14:36

Als één en ander, zoals u aangeeft, zwart op wit staat, dan zou ik uw bank allereerst daarmee confronteren. Dat betekent dat u nu geen risico-opslag meer hoeft te betalen. Als ik het goed begrijp wilt u nu ook de opslag over de afgelopen periode terug hebben. Dat wordt denk ik een stuk moeilijker omdat in de loop der jaren de voorwaarden van de hypotheekrente en de totstandkoming daarvan regelmatig is gewijzigd. U kunt moeilijk verwachten dat men de huidige regels ook gaat toepassen op een periode in het verleden. Dat zou hetzelfde zijn als u een televisie in 2015 hebt gekocht voor € 1.200, - en nu voor € 800, - is geprijsd; dan gaat u achteraf toch ook geen € 400, - terug vragen?

Plaats reactie