LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] terra vitalis

Hier kan je jouw mening kwijt over zaken die niet voorkomen in de bovenstaande onderwerpen.
GJB01
Berichten: 5
Lid geworden op: 25 jan 2011 08:19

Re: terra vitalis

Ongelezen bericht door GJB01 »

Geachte forumlezers, ik ben bereid om komende dinsdag om 19:30 uur te Haarlem een eerste bespreking met forum leden te organiseren. Hierbij ben ik op zoek naar forumlezers welke op basis van de huidige informatie c.q. onduidelijkheid niet weten of ze positief moeten kiezen voor een fondsomvorming. De geïnteresseerden moeten bereid zijn om een actieve rol te spelen om zich met andere lotgenoten te verenigen.

Mijn mening is dat op korte termijn investeerders gemotiveerd moeten worden om eerst NEE te zeggen en eerst volledige transparantie te eisen. Pas na volledige duidelijkheid, moeten investeerders voldoende tijd krijgen om een keuze te maken, waarbij ze alle consequenties van hun keuze duidelijk kunnen overzien. Het bereiken van zoveel mogelijk investeerders zou het eerste doel moeten zijn!

Ik kan privé slechts een beperkte groep ontvangen. Graag zou ik in deze groep een gezonde mix qua achtergronden, ervaring en kennis willen hebben. Laat mij middels “PB” weten of u komende dinsdag beschikbaar kunt zijn. Geef daarbij wat informatie over uw achtergrond, ervaring en kennis. Het zou mooi zijn als er een jurist en een accountant bij zou zitten. Ik zal dan uiterlijk maandag rond 12:00 uur zo’n 6 personen laten weten of ik ze op dinsdag verwacht.

mb1965
Berichten: 3
Lid geworden op: 11 mar 2011 10:32

Re: terra vitalis

Ongelezen bericht door mb1965 »

Ook ik zit in hetzelfde schuitje. Heb het hele pak papieren betr. de omvorming uit handen gegeven aan een kennis van me die fiscaal jurist is. Hoop snel iets van hem te horen; heb zelf geen idee hoe nu verder. Voor mij voelt het als kiezen tussen 2 slechte dingen; wat je ook doet, in beide gevallen levert het waarschijnlijk niets op. Vooralsnog heb ik dus nog niet beslist om mee te gaan in de omvorming. De tijd dringt echter, heb het gevoel dat het mes op mn keel is gezet. Wat als ik niet teken? Krijg ik dan op termijn allerlei kosten op mn dak?
Ook ik meld me graag aan om evt. onze krachten te bundelen: [email protected]

psmits
Berichten: 5
Lid geworden op: 25 jul 2008 15:26

Re: terra vitalis

Ongelezen bericht door psmits »

Bij het lezen van het pak papier vraag ik mij af waarom de reactie op zo'n korte termijn terug moet zijn. Daar staat naar mijn mening normaliter een termijn van 14 dagen minimaal.
Is dat omdat men niet wil dat er onderling contact opgenomen wordt??
Naar mijn mening ben je alle garanties kwijt als je je belegging laat omzetten naar een aandelen vorm. Waarom keert TV niet gewoon de minimum verplichting "inleg retour" aan de deelnemers uit, en brengt het geheel dan zelf onder.
Bij het aankopen is mij verzekerd dat ik minimaal de inleg terugkreeg. Als je overgaat naar de beleggingsvorm dan ben je die zekerheid kwijt.http://forum.www.trosradar.nl/posting.p ... =1&t=52412#
Ook ik wil mij aansluiten bij een belangen groep, mijn mailadres is "[email protected]"

datwilikffkwijt
Berichten: 19
Lid geworden op: 23 feb 2011 15:38

Re: terra vitalis

Ongelezen bericht door datwilikffkwijt »

Ik heb het hele pakket nog niet intensief doorgenomen, maar kwam in het Q&A-overzicht bij punt 31, 32 en 33 wel redelijk verontrustende informatie tegen m.b.t. de kosten van het fonds, zo'n € 1,5 miljoen per jaar!

Deze jaarlijkse kosten dienen te worden betaald uit de opbrengsten van het fonds, te weten kapopbrengsten (lees: ONZE opbrengsten) en bezittingen van STV. Als deze inkomsten niet voldoende zijn (lees: beleggers ontvangen geen opbrengsten van de (tussen)kap, de bezittingen van STV zijn verdwenen en nog is er te weinig geld) dan kan een 'kredietfaciliteit' worden verkregen. Hiervoor dient uiteraard rente betaald te worden... hoeveel %??

Of heb ik dit verkeerd begrepen?
Ik hoop in ieder geval dat de groep beleggers die volgende week bij elkaar komen hier meer verstand van hebben dan ik.

Ten slotte: de papieren die wij nu 'moeten' tekenen zijn toch een intentieverklaring? Citaat: ".... en dat ik de intentie heb om mijn participaties voorlopig aan te melden voor de omvorming naar het CATF."

Ik hoop dat iemand die hier verstand van heeft hierop kan reageren voor 14 maart. Alvast bedankt!

M.

kri-teak
Berichten: 6
Lid geworden op: 11 mar 2011 12:34

Re: terra vitalis

Ongelezen bericht door kri-teak »

Ik zou alle participanten aanraden de persoonlijke nieuwsbrief (gedateerd 3 maart 2011, ontvangen op 8 maart 2011??) eens goed na te lezen. Bij mij staan onder het hoofdstuk "Waardebepaling en ruilverhouding" verkeerde getallen voor het aantal participaties en de bijbehorende waarde in euro's. Ik heb vandaag een brief gestuurd naar Terra Vitalis en gevraagd om de juiste gegevens en in deze brief heb ik ook aangegeven dat ik mijn beslissing pas kan nemen na ontvangst van de juiste gegevens (met een bedenktijd van 10 dagen).

De Ouwe
Berichten: 2
Lid geworden op: 11 mar 2011 11:06

Re: terra vitalis

Ongelezen bericht door De Ouwe »

Ook ik ga voor een hectare het schip in. Ik ga dus ook niet mee in de omvorming. Juridisch gezien kunnen ze ons m.i. niet belasten met het onderhoud van de plantages, omdat de Stichting zelf de spelregels wil veranderen. Wat staat ons te doen? Niet iedereen kan bij die eerste voorgestelde vergadering zijn in Haarlem. M.i. wel een prima idee! Maar wil je er meer mensen bij betrekken dan moet je het misschien ook over een andere boeg gooien. In de eerste plaats moeten alle neuzen dezelfde kant op en moeten we geen katten uitdelen naar elkaar vanuit persoonlijke frustratie. Vervolgens moeten we er een item van zien te maken op Radar. Daar worden alle ins en outs haarfijn blootgelegd en koppel je daar een oproep aan vast om aan te melden voor de belangengroep " Terra Fatalis? " ( of welke andere naam ook maar). Daarvan zou het startpunt a.s. dinsdag in Haarlem kunnen zijn. Misschien dat Radar iets kan beteken in de vorm van externe begeleiding van deze groep, want je hebt absoluut begeleiding nodig van externe deskundigen.
Ik heb dat zelf ervaren in een belangengroep die de AOW-toeslag moest redden tot 2015. Dat was 3/4 jaar bloed zweet en tranen. We moesten het zelf doen, maar hebben begeleiding gehad van deskundigen binnen de SP en dat heeft prima gewerkt. Conclusie: laat ieder die meedoet op dit forum een noodkreet sturen naar Radar. Vermeld je persoonlijke situatie. Verwijs ook naar dit forum. Hoe meer mensen reageren hoe groter de kans op een uitzending. Aan mij zal het niet liggen. Mijn emailadres: [email protected] .nl

datwilikffkwijt
Berichten: 19
Lid geworden op: 23 feb 2011 15:38

Re: terra vitalis

Ongelezen bericht door datwilikffkwijt »

kri-teak schreef:Ik zou alle participanten aanraden de persoonlijke nieuwsbrief (gedateerd 3 maart 2011, ontvangen op 8 maart 2011??) eens goed na te lezen. Bij mij staan onder het hoofdstuk "Waardebepaling en ruilverhouding" verkeerde getallen voor het aantal participaties en de bijbehorende waarde in euro's. Ik heb vandaag een brief gestuurd naar Terra Vitalis en gevraagd om de juiste gegevens en in deze brief heb ik ook aangegeven dat ik mijn beslissing pas kan nemen na ontvangst van de juiste gegevens (met een bedenktijd van 10 dagen).
Je hebt gelijk! Bij mij klopt het ook niet. Ik dacht eerst dat het een voorbeeld was, maar als je de nieuwsbrief op de website opent, zie je dat het een invulveld is.
Staat er bij alle andere participanten toevallig ook 0,5 hectare???....

kri-teak
Berichten: 6
Lid geworden op: 11 mar 2011 12:34

Re: terra vitalis

Ongelezen bericht door kri-teak »

Bij mij 0.5 hectare en € 10.394 (allebei niet juist en het bedrag is ook niet terug te rekenen uit de "Waardebepaling 2010 Plantages Terra Vitalis").

datwilikffkwijt
Berichten: 19
Lid geworden op: 23 feb 2011 15:38

Re: terra vitalis

Ongelezen bericht door datwilikffkwijt »

Ik vond in mijn 'knipselmap' nog een advies in de 'vraagbaak' van de telegraaf m.b.t. de omvorming van GoodWood:

wo 27 okt 2010, 12:52
Fonds voor beleggers GoodWood? door Kapé Breukelaar

AMSTERDAM - Ik heb enige jaren geleden via GoodWood deelgenomen aan een garantieplan. Daarbij zou ik na vijf jaar mijn inleg terugkrijgen plus een gegarandeerde rente. Helaas bleef de uitbetaling uit en zit ik nu vast aan twee hectare teakplantage. Nu las ik dat er een beleggingsfonds gaat komen voor de teakbeleggers van GoodWood. Wat vindt u van dit plan?

Antwoord:
Helaas is ook de opzet van het beleggingsfonds vertraagd door gebrek aan financiële middelen. Het plan was om alle teakbeleggers van GoodWood te ‘bundelen’ in een beleggingsfonds. U zou dan dus geen eigenaar meer zijn van uw eigen hectares teakbomen maar van een aantal participaties in het beleggingsfonds.

Dat heeft als voordeel dat de opbrengsten en de kosten verdeeld worden over de beleggers. Daardoor loopt u minder risico. Bovendien zou er een betere verhandelbaarheid kunnen zijn van de beleggingen omdat er gehandeld kan worden in participaties in het beleggingsfonds. Het opzetten van het fonds was ook ingegeven door de toezichthouders.

Vertraging

Begin oktober heeft GoodWood bekendgemaakt dat het fonds vertraging heeft opgelopen door een gebrek aan financiële middelen. Daardoor zijn de opstartkosten van het fonds nog niet gedekt. GoodWood geeft op de website aan dat naarstig wordt gezocht naar een oplossing met financiële partijen.

Als het beleggingsfonds er komt, dan moet u er rekening mee houden dat uw belegging aanmerkelijk minder waard is dan wat u er indertijd voor heeft betaald. Dat zal bij veel beleggers de nodige weerstand oproepen.

Toch denk ik dat dit de enige oplossing is voor beleggers in GoodWood. Helaas zal dan ook duidelijk worden dat u indertijd veel te veel heeft betaald voor uw belegging in teak. Nog steeds worden deze beleggingen aangeboden tegen veel te hoge prijzen en met wel erg rooskleurige rendementsprognoses.

datwilikffkwijt
Berichten: 19
Lid geworden op: 23 feb 2011 15:38

Re: terra vitalis

Ongelezen bericht door datwilikffkwijt »

Persoonlijk denk ik, en waarschijnlijk meerdere participanten, niet eens meer aan 'rendement', maar alleen aan mogelijkheden om binnen afzienbare tijd zoveel mogelijk van mijn geld terug te krijgen.

Ik heb nog niet alle informatie tot mij gekomen, maar ik neig naar het fonds. Als alles bij het oude blijft, gaat TV waarschijnlijk failliet. De bomen zijn juridisch eigendom van de trust en vallen dus buiten 'de boedel', toch?? Wij als participanten blijven dus recht houden op de kapopbrengsten, toch?? Maar van wederverkoop is dan natuurlijk helemaal geen sprake meer. Oftewel, we mogen jaren gaan zitten wachten of onze bomen nog wat op gaan leveren.

Vraag is: wie gaat dit dan allemaal beheren en uitbetalen? En tegen welke kosten? Kosten die wij als participanten waarschijnlijk moeten opbrengen??
Persoonlijk wil ik eigenlijk geen euro meer aan dit gebeuren betalen.

De opzet van het beleggingsfonds lijkt mij in eerste instantie een goede mogelijkheid: De risico's nemen af, kleinere 'participaties' zijn wellicht makkelijker te verhandelen en het risico om al je geld kwijt te raken is kleiner??
Ja, de waarde van de belegging zal waarschijnlijk tegenvallen, maar zoals ik al zei, denk ik niet meer aan rendement, maar aan schadebeperking...
En heeeeel misschien wordt de meeste illigale kap verboden, groeien onze bomen hartstikke goed, wordt FSC-hout erg schaars en staan er rijen institutionele beleggers te wachten om onze participaties over te nemen... of ben ik nu (weer) aan het dromen?...

M.

janlag
Berichten: 3
Lid geworden op: 11 mar 2011 14:26

Re: terra vitalis

Ongelezen bericht door janlag »

Ook in mijn brief stond een verkeerd aantal ha.
Ik heb dit gemeld en men zei dat de drukker een fout had gemaakt en er nog een correctie zou komen.
Wel erg laat als je voor 14 maart moet reageren.

Ik denk dat net als bij de woekerpolissen het goed zou zijn als TROS RADAR hier in de volgende uitzending al op in zou gaan en ons als bezitters van een stuk teakhoutplantage advies zou geven.

Na het gedoe bij de IJslandse banken, de woekerpolissen vraag je je langzaamaan af waar je geld nog in veilige handen is.

wje
Berichten: 4
Lid geworden op: 11 mar 2011 13:37

Re: terra vitalis

Ongelezen bericht door wje »

Ben net nieuw op dit forum. Vind het een goed idee om 'te verenigen'. Ondanks dat het opgestuurde materiaal op het eerste gezicht wel wat vertrouwen wekte heb ik nu weer het gevoel er in geluisd te kunnen worden. Het feit dat de leden van het participantenpanel anoniem blijven, evenals het in de samenvatting niet noemen van de namen van de leden van de management company zijn voorbeelden. Daarnaast is het belachelijk dat je voor maandag a.s. een besluit genomen moet hebben.

marcelona
Berichten: 1
Lid geworden op: 11 mar 2011 15:36

Re: terra vitalis

Ongelezen bericht door marcelona »

Ook ik heb me voor zover mogelijk door de inhoud zitten worstelen en weet niet welke kant ik op moet gaan. Wat mij ook nog bezig houdt is dat ik aanplant 1997 heb. Heeft deze nu een zelfde inbreng als een aanplant van 2009 terwijl mijn investering (waarschijnlijk) hoger is geweest omdat dit een bestaand perceel was.

Zoals jullie zien heel veel vragen en ik ben ook erg bang dat ik naar mijn centjes kan fluiten. Ben in ieder geval niet van plan om voor de aangegeven tijd te reageren omdat half Nederland momenteel op wintersport is of zijn kater an het uitslapen is van carneval, een gedeelte heeft de brief nog niet eens gezien,leuk thuiskomen overigens. Blijft het hier volgen en hoop dat er wat meer antwoorden gaan komen. Ik ben niet een van de specialisten maar wil me wel verenigen dus ik houd ook dat goed in de gaten.

Suc6 allemaal.

psmits
Berichten: 5
Lid geworden op: 25 jul 2008 15:26

Re: terra vitalis

Ongelezen bericht door psmits »

Ik heb de suggestie om het als onderwerp in Radar te behandelen opgevolgd en het aangemeld als interessant onderwerp. Ben benieuwd wat er gaat gebeuren.
:mrgreen: :mrgreen:

loudy
Berichten: 32
Lid geworden op: 12 aug 2008 20:04

Re: terra vitalis

Ongelezen bericht door loudy »

ik denk dat ik geen keuze heb, ik moet maar mee gaan in het beleggingsfonds. ik heb destijds participaties gekocht dmv een financiering, en ik denk dat ik bij een fonds meer kansen krijg om mijn geld eerder terug te krijgen. maar binnen 6 dagen beslissen????? ik dacht het niet!!!! maar zou een belangenvereniging wat kunnen doen? ik hoop het. Mischien een uitzending op radar. Ik zou die bleke koppies van het grootste oplichtersbedrijf ooit wel eens willen zien.

sterkte allemaal!!!!

I.V
Berichten: 9
Lid geworden op: 29 jan 2011 21:18

Re: terra vitalis

Ongelezen bericht door I.V »

Wij hebben ook een bericht naar trosradar gestuurd met de vraag of ze, in een uitzending, Terra Vitalis onder de aandacht willen brengen.
http://www.trosradar.nl/uitzending-contact/

CarpeDiem1970NL
Berichten: 3
Lid geworden op: 08 mar 2011 21:45

Re: terra vitalis

Ongelezen bericht door CarpeDiem1970NL »

Ik heb zojuist de vraag aan RADAR door gegeven en bij mij staat er ook een 0,5 ha. Fout dus. En daar gaan weer extra drukwerk en verzend kosten. (ons laatste beetje geld). Ik ben er ook nog niet uit wat te doen, maar wil zeker meer bedenk tijd. Er moet toch zeker eerst een RADAR advies of juridisch advies van komen.

CarpeDiem1970NL
Berichten: 3
Lid geworden op: 08 mar 2011 21:45

Re: terra vitalis

Ongelezen bericht door CarpeDiem1970NL »

Ook zojuist een klacht verzonden aan TV, dat het termijn waarin de beantwoording moet plaats vinden veel te kort is en dat de waarde bepaling niet correct is. Met de mededeling dat ik eerst deze juiste waardebepaling afwacht.

loudy
Berichten: 32
Lid geworden op: 12 aug 2008 20:04

Re: terra vitalis

Ongelezen bericht door loudy »

Wij hebben ook een bericht naar trosradar gestuurd met de vraag of ze, in een uitzending, Terra Vitalis onder de aandacht willen brengen.
http://www.trosradar.nl/uitzending-contact/
ook ik heb bovenstaande gedaan. Oproep aan allen om dit ook te doen!

whcg30
Berichten: 5
Lid geworden op: 09 mar 2011 22:38

Re: terra vitalis

Ongelezen bericht door whcg30 »

ik heb ook bij Radar aangegeven om dit aandacht te geven in de media en ons te ondersteunen om onze inleg terug te kunnen krijgen, ik heb ook een mail gestuurd naar STV en gezegd dat de waardebepaling van 0.5 ha niet klopte en die zullen de juiste waardebepaling terug sturen, maar ze kunnen alles beloven het vertrouwen in STV is weg, ik geloof niet in die omvorming dus ik stuur ook niet het inschrijfformulier terug en denk net als alle andere hoe krijg ik in hemelsnaam mijn geld terug, heb mijn 0.5 ha alruim 2 jaar in de wederverkoop zitten en al die tijd geen bod ontvangen, ik heb ook in dit forum van niemand gehoord of dat STV ooit iemand uitbetaald heeft, ik ben zelf geen specialist om dit juridisch uit te zoeken maar ook ik sluit mij graag aan om onze krachten te kunnen bundelen,kom zelf uit brabant, maar om naar Haarlem te komen en daar met 6 man dit proberen op te lossen zie ik niet zitten, ben wel bereid s avonds of in het weekend met meerdere personen bij elkaar te komen want ik denk dat er minimaal 30 gedupeerde op dit forum zijn

laat me weten erik email:[email protected]

Gesloten